ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ΤΣΙΓΑΡΑ..ΕΙΝΑΙ ΤΟΞΙΚΑ ΟΤΑΝ ΕΙΣΠΝΕΟΝΤΑΙ....Ε.ΣΥ?

  


ΟΡΙΣΜΕΝΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ΤΣΙΓΑΡΑ ΜΕ ΓΕΥΣΗ ΕΝΔΕΧΕΤΑΙ ΝΑ ΕΠΙΒΑΡΥΝΟΥΝ ΤΟ ΑΣΘΜΑ, ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΝΕΑ ΜΕΛΕΤΗ ΠΟΥ ΔΙΕΡΕΥΝΗΣΕ ΤΗΝ ΕΠΙΔΡΑΣΗ ΤΟΥ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΤΣΙΓΑΡΟΥ ΣΤΙΣ ΑΛΛΕΡΓΙΚΕΣ ΠΑΘΗΣΕΙΣ.

Η ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΜΕΛΕΤΗ, ΠΟΥ ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ «SCIENTIFIC REPORTS», ΑΝΑΔΕΙΚΝΥΕΙ ΟΤΙ ΚΑΠΟΙΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ΤΣΙΓΑΡΑ ΜΕ ΓΕΥΣΗ, ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΝΙΚΟΤΙΝΗ, ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΠΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΟΙ ΠΡΟΣΒΕΒΛΗΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΑΛΛΕΡΓΙΚΕΣ ΠΑΘΗΣΕΙΣ ΑΕΡΑΓΩΓΟΙ.

Η ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΤΣΙΓΑΡΟΥ ΕΧΕΙ ΑΥΞΗΘΕΙ ΔΡΑΜΑΤΙΚΑ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΚΑΠΝΙΣΤΩΝ. ΣΤΙΣ ΗΠΑ ΤΟ 9% ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΗΛΙΚΙΑΣ 18 – 24 ΕΤΩΝ ΕΙΝΑΙ ΧΡΗΣΤΕΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΤΣΙΓΑΡΟΥ.

ΠΑΡΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΥΡΕΩΣ ΔΙΑΔΕΔΟΜΕΝΗ Η ΑΝΤΙΛΗΨΗ ΟΤΙ ΑΥΤΑ ΤΑ ΤΣΙΓΑΡΑ ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΒΛΑΒΕΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ, ΛΕΙΠΟΥΝ ΤΑ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΔΡΑΣΗ ΤΟΥΣ ΣΤΟΥΣ ΠΝΕΥΜΟΝΕΣ.

Ο ΔΡ. ΝΤΕΙΒΙΝΤ ΤΣΑΠΜΑΝ, ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ ΤΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΕΡΕΥΝΗΤΗΣ ΤΟΥ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΤΟΥ ΣΙΔΝΕΪ, ΕΞΗΓΕΙ ΟΤΙ ΠΟΛΛΟΙ ΧΡΗΣΤΕΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΤΣΙΓΑΡΩΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΑΡΩΜΑΤΙΚΑ ΠΡΟΣΘΕΤΑ ΓΙΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΝΔΕΙΞΕΙΣ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟΞΙΚΑ ΟΤΑΝ ΕΙΣΠΝΕΟΝΤΑΙ.

«ΤΟ ΕΥΡΗΜΑ ΑΥΤΟ, ΠΟΥ ΑΦΟΡΑ ΤΙΣ ΑΡΝΗΤΙΚΕΣ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΤΣΙΓΑΡΩΝ ΜΕ ΓΕΥΣΗ, ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΖΗΤΗΜΑ ΓΙΑ ΤΑ ΑΤΟΜΑ ΠΟΥ ΥΠΟΦΕΡΟΥΝ ΑΠΟ ΑΝΑΠΝΕΥΣΤΙΚΕΣ ΝΟΣΟΥΣ», ΔΗΛΩΣΕ Ο ΙΔΙΟΣ.

Ο ΤΣΑΠΜΑΝ ΤΟΝΙΖΕΙ ΩΣΤΟΣΟ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ΤΣΙΓΑΡΑ ΜΕ ΓΕΥΣΗ ΤΟ ΙΔΙΟ ΒΛΑΒΕΡΑ. ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ, ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ ΔΙΑΠΙΣΤΩΘΗΚΕ ΟΤΙ ΤΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ΤΣΙΓΑΡΑ ΜΕ ΠΡΟΣΘΕΤΑ ΑΡΩΜΑΤΙΚΗΣ ΓΛΥΚΟΡΙΖΑΣ (BLACK LICORICE) ΕΠΙΔΕΙΝΩΣΑΝ ΤΙΣ ΛΟΙΜΩΞΕΙΣ ΤΩΝ ΑΕΡΑΓΩΓΩΝ, ΣΕ ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΜΕ ΤΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ΤΣΙΓΑΡΑ «CINNACIDE» ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΤΗΝ ΑΝΤΙΘΕΤΗ ΔΡΑΣΗ. ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ, ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΑΡΩΜΑ ΜΠΑΝΑΝΑ, ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΤΟ «BANANA PUDDING» ΦΑΝΗΚΕ ΝΑ ΔΡΑ ΑΡΝΗΤΙΚΑ ΑΥΞΑΝΟΝΤΑΣ ΤΑ ΕΠΙΠΕΔΑ ΤΟΥ ΚΑΤΕΣΤΡΑΜΜΕΝΟΥ ΙΣΤΟΥ. ΒΡΕΘΗΚΕ ΕΠΙΣΗΣ ΟΤΙ ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΩΜΑΤΙΚΑ ΥΓΡΑ ΤΩΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΤΣΙΓΑΡΩΝ ΠΟΥ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΑΝ ΝΙΚΟΤΙΝΗ ΚΑΤΕΣΤΕΙΛΑΝ ΤΙΣ ΛΟΙΜΩΞΕΙΣ ΤΩΝ ΑΕΡΑΓΩΓΩΝ, ΕΝΑ ΕΥΡΗΜΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΕΠΕΣ ΜΕ ΤΙΣ ΗΔΗ ΓΝΩΣΤΕΣ ΑΝΤΙΦΛΕΓΜΟΝΩΔΕΙΣ ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΝΙΚΟΤΙΝΗΣ.

ΟΙ ΕΡΕΥΝΗΤΕΣ ΚΑΛΟΥΝ ΤΟΥΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥΣ ΧΑΡΑΞΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΝΑ ΛΑΒΟΥΝ ΥΠΟΨΗ ΤΟΥΣ ΑΥΤΑ ΤΑ ΕΥΡΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΝΑ ΘΕΣΠΙΣΟΥΝ ΑΥΣΤΗΡΟΤΕΡΟΥΣ ΚΑΝΟΝΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΤΟΥ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΤΣΙΓΑΡΟΥ. ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΥΠΟΓΡΑΜΜΙΖΟΥΝ ΤΗ ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΟΥ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΟΙ ΠΑΣΧΟΝΤΕΣ ΑΠΟ ΑΝΑΠΝΕΥΣΤΙΚΕΣ ΝΟΣΟΥΣ ΕΝΗΜΕΡΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΑΥΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ.

Η ΕΡΕΥΝΑ ΑΥΤΗ ΕΓΙΝΕ ΜΕ ΤΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΤΟΥ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΤΟΥ ΣΙΔΝΕΪ, ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΤΟΥ ΒΕΡΜΟΝΤ, ΣΤΙΣ ΗΠΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟΥ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΈΡΕΥΝΑΣ WOOLCOCK ΣΤΗΝ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ.https://www.ekirikas.com/archive_history_science_usa/arthro/ilektronika_tsigara_me_geysi_epideinonoun_to_asthma-58399/

ΠΗΓΗ: UNIVERSITY OF TECHNOLOGY SYDNEY, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ο Π.Ο.Υ. Για Το Ηλεκτρονικό Τσιγάρο

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας αναθεωρεί την προηγούμενη πρόταση του για απαγόρευση των ηλεκτρονικών τσιγάρων!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

(Του Δρ. Φαρσαλινού – καρδιολόγος και ερευνητής στο Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο Αθηνών)

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) κυκλοφόρησε τον περασμένο μήνα την επίσημη θέση του για το ηλεκτρονικό τσιγάρο, διατηρώντας επιφυλάξεις και μονόπλευρη παράθεση αποδεικτικών στοιχείων σε πολλά μέρη της δήλωσης του. Ωστόσο, αναγνωρίζει έμμεσα ότι το ηλεκτρονικό τσιγάρο έχει τη δυνατότητα να μειώσει τη χρήση του καπνίσματος και τις νόσους που σχετίζονται με τα τσιγάρα καπνού.

Πρόκειται για μια μεγάλη αναθεώρηση (αλλά όχι αρκετά εκτενής) προηγούμενων δηλώσεων και προτάσεων του οργανισμού, που βασικά ζητούσαν την απαγόρευση των ηλεκτρονικών τσιγάρων. Σημαντικό μειονέκτημα της έκθεσης αποτελεί η πρόταση για την απαγόρευση των γεύσεων των υγρών αναπλήρωσης που χρησιμοποιούν τα ηλεκτρονικά τσιγάρα, μέχρι τα στοιχεία να δείξουν πως δεν προσελκύουν τους νέους. Επιπλέον, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας θεωρεί ότι το καλύτερο κανονιστικό πλαίσιο, πιθανότατα να ήταν μια διττή στρατηγική: ρύθμιση του ηλεκτρονικού τσιγάρου ως προϊόν καπνού και συνάμα φαρμακευτικό προϊόν.

Η σχετική πρόταση βασίζεται σε μια μονόπλευρη προσκόμιση αποδείξεων, επιλεκτική παραπομπή και κακή “παρουσίαση” της επιστήμης. Για παράδειγμα, ο οργανισμός συνεχίζει να θεωρεί ότι τα μικροσωματίδια και νανοσωματίδια είναι επικίνδυνα σε τυχόν παρευρισκόμενα άτομα, ενώ δεν υπάρχουν τέτοιες αποδείξεις, διότι η σύνθεση των μορίων διαφοροποιείται από την ρύπανση του περιβάλλοντος ή τον καπνό των τσιγάρων.https://hlektronikotsigaronea.wordpress.com/2014/10/09/o-poy-gia-to-hlektroniko-tsigaro/

Παράνομα τα ηλεκτρονικά τσιγάρα, λέει ο ΕΟΦ

Ο ΕΟΦ επισημαίνει ότι τα σχετικά προϊόντα που κυκλοφορούν στην ελληνική αγορά τα τελευταία τρία χρόνια δεν είναι εγκεκριμένα και απαγορεύει τη χρήση τους...

Σε κατάσχεση προϊόντων ηλεκτρονικού τσιγάρου με νικοτίνη αλλά και πρόστιμα στους παραβάτες καταστηματάρχες  προχώρησε την Παρασκευή ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΟΦ). Ο καθ’ ύλην αρμόδιος φορέας για το ζήτημα της διακίνησης των περιβόητων ηλεκτρονικών τσιγάρων  άρχισε εντατικούς ελέγχους στην αγορά ώστε να εντοπίσει τέτοια προϊόντα καθώς η διάθεσή τους απαγορεύεται.

Με ανακοίνωσή του ο ΕΟΦ επισημαίνει ότι τα σχετικά προϊόντα που κυκλοφορούν στην ελληνική αγορά τα τελευταία τρία χρόνια δεν είναι εγκεκριμένα και απαγορεύει τη χρήση τους καθότι δεν έχει αξιολογηθεί η ασφάλειά τους.

«Προϊόντα που χρησιμοποιούνται ως υποκατάστατα του καπνίσματος και περιέχουν νικοτίνη, όπως είναι το ηλεκτρονικό τσιγάρο με χρήση νικοτίνης, υπάγονται στα «φαρμακευτικά προϊόντα» και συνεπώς δεν επιτρέπεται να τεθούν στην αγορά χωρίς άδεια κυκλοφορίας φαρμάκου από τον ΕΟΦ» διευκρινίζεται στην ανακοίνωση που εξεδόθη με αφορμή την  απαγόρευση για τη χρήση ηλεκτρονικών τσιγάρων σε κλειστούς δημόσιους χώρους.
«Ουδεμία τέτοια άδεια έχει μέχρι σήμερα χορηγηθεί από τον ΕΟΦ και ούτε έχει υποβληθεί σχετικό αίτημα με την προβλεπόμενη από το νόμο τεκμηρίωση για την ποιότητα, ασφάλεια και αποτελεσματικότητα των εν λόγω προϊόντων, ώστε να αξιολογηθούν» επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

Σημειώνεται ότι ο ΕΟΦ έχει εκδώσει απόφαση απαγόρευσης της διακίνησης όλων των προϊόντων που περιέχουν νικοτίνη και πωλούνται μαζί με το ηλεκτρονικό τσιγάρο από τις 25/7/2008.https://www.protothema.gr/greece/article/164512/paranoma-ta-hlektronika-tsigara_-leei-o-eof/


ΑΝΤΕ ΒΓΑΛΕ ΑΚΡΗ ΛΟΙΠΟΝ !!
ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ ΦΟΡΑ ΜΠΕΡΔΕΒΟΥΝ ΤΟΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ,ΛΕΓΟΝΤΑΣ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ 
ΑΣΦΑΛΗ ΤΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ΤΣΙΓΑΡΑ,ΜΕΤΑ ΟΤΙ ΜΑΛΛΟΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΣΦΑΛΗ,
ΜΕΤΑ ΟΤΙ ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΝΤΑΙ,ΜΕΤΑ ΕΚΑΝΑΝ ΛΑΘΟΣ ΠΟΥ ΤΑ ΑΠΑΓΟΡΕΨΑΝ
[ΑΡΑ ΤΩΡΑ ΕΠΙΤΡΕΠΟΝΤΑΙ],ΚΑΙ ΠΑΕΙ ΛΕΓΟΝΤΑΣ
ΕΡΕΥΝΕΣ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΕΣ ΚΑΠΟΙΕΣ ΑΡΩΜΑΤΙΚΕΣ ΟΥΣΙΕΣ
ΑΛΛΕΣ ΕΡΕΥΝΕΣ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΑΥΤΑ ΤΑ ΤΣΙΓΑΡΑ ΕΚΡΗΓΝΥΝΤΑΙ.....
ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΝΝΑ ΣΤΟΝ ΚΑΙΑΦΑ ΚΑΙ ΤΑΝΑΠΑΛΙΝ
ΑΦΟΥ ΕΧΟΥΝ ΒΑΛΕΙ ΔΕΚΑΔΕΣ ΕΠΙΒΑΡΥΝΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΚΑΡΚΙΝΟΓΟΝΕΣ ΟΥΣΙΕΣ
ΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΥΒΡΙΔΙΚΟ ΚΑΠΝΟ,ΑΝΑΓΚΑΣΑΝ ΤΟΝ ΚΑΠΝΙΣΤΗ ΝΑ ΚΑΤΑΦΥΓΕΙ 
ΣΕ ΕΝΑ ΑΛΛΟ [ΠΑΛΙ ΄΄ΔΙΚΟ΄΄ ΤΟΥΣ ΠΡΟΙΟΝ] ΤΑΧΑ ΚΑΛΥΤΕΡΟ
ΔΕΝ ΞΕΦΕΥΓΟΥΜΕ ΑΠΟ ΠΟΥΘΕΝΑ
ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ ΕΤΣΙ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ,ΠΟΥ ΟΥΤΩΣ Η ΑΛΛΩΣ ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ 
ΠΑΝΤΑ ΣΕ ΄΄ΔΙΚΑ΄΄ΤΟΥΣ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ,ΠΕΦΤΕΙΣ
ΤΕΛΙΚΑ Η ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΛΥΣΗ ΕΙΝΑΙ Η ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ
ΕΠΙ ΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΚΑΠΝΟΥ,ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ
ΔΗΛΩΣΕΙΣ ,ΔΙΑΒΑΖΟΥΜΕ ΠΩΣ ΘΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΟΥΝ ΔΙΑ ΡΟΠΑΛΟΥ ΟΛΑ 
ΤΑ ΥΒΡΙΔΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ,ΘΑ ΓΥΡΙΣΟΥΜΕ ΣΤΟΥΣ ΔΙΚΟΥΣ ΜΑΣ ΣΠΟΡΟΥΣ
ΚΑΙ ΠΟΙΚΙΛΙΕΣ ΚΑΠΝΟΥ,ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΡΟΣΘΕΤΑ
ΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΚΑΠΝΟ

Προγραμματικές δηλώσεις Ελλήνων Συνέλευσις:
https://www.dropbox.com/s/pln8t496h3ro6ix/ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ-ΔΗΛΩΣΕΙΣ-ΕΣΥ-25-10-2015.pdf?dl=0

Ιδρυτική διακήρυξη Ελλήνων Συνέλευσις:
https://www.dropbox.com/s/vyaw1vtv3m8y11p/ΔΙΑΚHΡYΞΗ-ΕΣΥ-ΤΕΛΙΚΟ.pdf?dl=0

ΓΕΩΡΓΙΑ/ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΑ/ ΑΛΙΕΙΑ / ΠΑΡΑΓΩΓΑ

5.1. Η Ελλήνων Συνέλευσις δίνει τεράστια βάση στην ανάπτυξη όλων των πρωτογενών παραγωγικών πηγών. Η γεωργία θα αναπτυχθεί με τον πιο δυνατό τρόπο. Θα καθιερωθεί σε ολόκληρη την επικράτεια η καλλιέργεια μόνο με παραδοσιακούς Ελληνικούς σπόρους.
5.2. Θα αναπτυχθεί με πρόγραμμα ώστε το 60 % της γεωργικής παραγωγής να καθιστά αυτάρκη την χώρα μας από τα γεωργικά προϊόντα. Θα γίνει αναγνώριση όλων των φυτών της ελληνικής χλωρίδας καθώς και των παραγώγων τους, πχ ελαίων για θεραπευτικούς και για καλλωπιστικούς σκοπούς . ΣΕΛΙΔΑ 16 από 40
5.3
. Θα επανακτηθεί και συμπληρωθεί εκ νέου το ταμείο των ελληνικών σπόρων.
5.4. Θα γίνει έλεγχος της τροφικής αλυσίδας και θα απαγορευθούν όλοι οι «GM» γενετικά τροποποιημένοι σπόροι και τα παράγωγα αυτών.
5.5. Η Πολιτεία θα αναλάβει να διασφαλίσει τους πολίτες με τρόφιμα απαλλαγμένα από «GM» γενετικά τροποποιημένους σπόρους, θα προσφέρει εξελιγμένες μεθόδους ανάπτυξης που θα βασίζονται στις τεχνικές καλλιέργειας που ακολουθούν τις αρχέγονες αρχές όπως διατυπώνονται στη μητέρα φύση, και το πότισμα θα γίνεται μόνο με καθαρό νερό απαλλαγμένο από δηλητήρια, τοξίνες όπως φθόριο κτλ,
5.6. Θα δημιουργηθεί μηχανισμός υποστήριξης για όλες τις μονάδες γεωργικής και ζωικής παραγωγής, μέσω προηγμένων τεχνολογιών που θα είναι εναντίον των γενετικά τροποποιημένων σπόρων και υβριδίων, με την λήψη ταυτόχρονα υποχρεωτικών εφαρμοστικών μέτρων για καλλιέργειες με τους φυσικούς τοπικούς σπόρους που δεν έχουν υποστεί επεξεργασία, έτσι ώστε η Ελλάδα να γίνει ξανά ένα οργανικό πρότυπο φυσικής ανάπτυξης και οτιδήποτε καλλιεργείται στον Ελληνικό χώρο να είναι πραγματικά βιολογικό.


5.7. Η λίπανση θα γίνεται μόνο με βιολογικά λιπάσματα και εδαφοβελτιωτικά που θα παράγονται στην ελληνική επικράτεια.
5.8. Θα αναπτυχθεί όσο το δυνατόν περισσότερο η βιομηχανική μεταποίηση των γεωργικών προϊόντων στα οποία μόνο θα επιτρέπεται η εξαγωγή. 
Το ίδιο βάρος θα δοθεί και στην κτηνοτροφία.
5.9. Θα σχεδιαστεί κατάλληλα η σχέση παραγωγής, μεταφοράς, αποθήκευσης, συντήρησης, διάθεσης στην τοπική αγορά και των εξαγωγών ούτως ώστε να αποκτηθεί αμεσότητα μεταξύ παραγωγού και καταναλωτή και να αναπτυχθεί υγιής ανταγωνισμός.
5.10. Θα υπάρχει αυστηρή εποπτεία για την τήρηση των προδιαγραφών.
5.11. Θα δοθεί προώθηση ώστε το 80 % των προϊόντων της κτηνοτροφίας να καλύπτει την εγχώρια κατανάλωση.
5.12. Θα δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στην παραγωγή οικολογικών ζωοτροφών.
5.13. Θα δοθεί βάση στην αναπαραγωγή των ζώων της Ελληνικής πανίδας.
5.14. Η ανάπτυξη τους θα γίνεται μόνο σε φυσικό περιβάλλον και θα απαγορεύεται κάθε αυξητικό, διατροφικό συμπλήρωμα, ορμόνες κτλ. ΣΕΛΙΔΑ 17 από 40
5.15. Είμαστε η χώρα των υδάτων είναι φυσιολογικό να υπάρχει 
υδατοκαλλιέργεια όλων των ειδών.
5.16. Θα δοθεί βαρύτητα στις υδατοκαλλιέργειες ιχθύων, οστράκων και μαλακίων και ότι παράγεται ως τελικό προϊόν της μητέρας φύσης.

5.17. Η Πολιτεία είναι έτοιμη να παράσχει κάθε στήριξη για την επίτευξη των ανωτέρω με την δική της ή όχι συμμετοχή στην υλοποίηση τους.



 


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις