Η ΑΤΡΑΖΙΝΗ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΑΥΞΑΝΟΜΕΝΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ!...Ε.ΣΥ?

 ΠΌΣΟ ΕΠΙΚΊΝΔΥΝΗ ΕΊΝΑΙ Η ΑΤΡΑΖΊΝΗ;

 


Η ΑΤΡΑΖΙΝΗ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΓΕΩΡΓΙΚΟ ΖΙΖΑΝΙΟΚΤΟΝΟ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΕΥΡΕΩΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΓΕΩΡΓΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΠΛΑΤΥΦΥΛΛΩΝ ΚΑΙ ΑΓΡΩΣΤΩΔΩΝ ΖΙΖΑΝΙΩΝ ΠΟΥ ΠΑΡΕΜΒΑΛΛΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΟΥ ΚΑΛΑΜΠΟΚΙΟΥ, ΣΟΡΓΟΥ, ΖΑΧΑΡΟΚΑΛΑΜΟ, ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ. Η ΑΤΡΑΖΙΝΗ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΕΠΙΣΗΣ ΩΣ ΖΙΖΑΝΙΟΚΤΟΝΑ ΣΕ ΓΗΠΕΔΑ ΓΚΟΛΦ, ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΜΙΑ ΠΟΙΚΙΛΙΑ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΚΑΙ ΟΙΚΙΣΤΙΚΩΝ ΧΛΟΟΤΑΠΗΤΕΣ.

Η ΑΤΡΑΖΙΝΗ, Η ΟΠΟΙΑ ΠΑΡΑΓΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΒΕΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΓΡΟΧΗΜΙΚΩΝ SYNGENTA, ΕΙΧΕ ΕΓΓΡΑΦΕΙ ΑΡΧΙΚΑ ΓΙΑ ΧΡΗΣΗ ΣΤΙΣ ΗΝΩΜΕΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΙΕΣ ΤΟ 1959. ΤΟ ΖΙΖΑΝΙΟΚΤΟΝΟ ΕΧΕΙ ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΕΙ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΈΝΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ 2004, ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΧΩΡΕΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΕ ΑΤΡΑΖΙΝΗ ΗΔΗ ΑΠΟ ΤΟ 1991, ΑΛΛΑ 80 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΛΙΡΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ ΣΤΙΣ ΗΝΩΜΕΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΙΕΣ - ΕΙΝΑΙ ΤΩΡΑ ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΠΙΟ ΔΙΑΔΕΔΟΜΕΝΟ ΖΙΖΑΝΙΟΚΤΟΝΟ ΣΤΙΣ ΗΠΑ ΜΕΤΑ ΤΟ GLYPHOSATE (ROUNDUP).

Η ΑΤΡΑΖΙΝΗ ΑΠΕΙΛΕΙ ΑΜΦΙΒΙΑ

Η ΑΤΡΑΖΙΝΗ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΣΕΙ ΤΙΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ ΚΑΙ ΓΚΑΖΟΝ ΑΠΟ ΟΡΙΣΜΕΝΑ ΕΙΔΗ ΖΙΖΑΝΙΩΝ, ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΓΙΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΕΙΔΗ. Η ΧΗΜΙΚΗ ΟΥΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΙΣΧΥΡΟΣ ΕΝΔΟΚΡΙΝΙΚΗ ΔΙΑΤΑΡΑΧΗ ΠΟΥ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΑΝΟΣΟΚΑΤΑΣΤΟΛΗ, ΕΡΜΑΦΡΟΔΙΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΠΛΗΡΗΣ ΦΥΛΟ ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΗ ΣΕ ΑΡΣΕΝΙΚΟΥΣ ΒΑΤΡΑΧΟΥΣ ΣΕ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΤΟΣΟ ΧΑΜΗΛΕΣ ΟΣΟ 2,5 ΜΕΡΗ ΑΝΑ ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟ (PPB) ΦΡΕΑΤΙΩΝ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΑ 3,0 PPB ΟΤΙ Η ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΤΩΝ ΗΠΑ (EPA) ΛΕΕΙ ΕΙΝΑΙ ΑΣΦΑΛΗΣ .

ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΟΞΥ, ΕΠΕΙΔΗ ΑΜΦΙΒΙΑ ΠΛΗΘΥΣΜΩΝ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΕΧΟΥΝ ΜΕΙΩΘΕΙ ΣΕ ΤΕΤΟΙΟ ΠΡΩΤΟΦΑΝΗ ΠΟΣΟΣΤΑ ΠΟΥ, ΣΗΜΕΡΑ, ΣΧΕΔΟΝ ΤΟ ΕΝΑ ΤΡΙΤΟ ΤΩΝ ΑΜΦΙΒΙΩΝ ΕΙΔΩΝ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΑΠΕΙΛΟΥΝΤΑΙ ΜΕ ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ (ΑΝ ΚΑΙ ΣΕ ΜΕΓΑΛΟ ΛΟΓΩ ΤΟΥ ΜΥΚΗΤΑ CHYTRID). ΕΠΙΠΛΕΟΝ, ΑΤΡΑΖΙΝΗ ΕΧΕΙ ΣΥΝΔΕΘΕΙ ΜΕ ΑΝΑΠΑΡΑΓΩΓΙΚΑ ΕΛΑΤΤΩΜΑΤΑ ΣΤΑ ΨΑΡΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΤΗ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ ΤΟΥ ΜΑΣΤΟΥ ΣΕ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΑ ΤΡΩΚΤΙΚΑ. ΕΠΙΔΗΜΙΟΛΟΓΙΚΕΣ ΜΕΛΕΤΕΣ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΕΠΙΣΗΣ ΟΤΙ Η ΑΤΡΑΖΙΝΗ ΕΙΝΑΙ ΚΑΡΚΙΝΟΓΟΝΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΚΑΙ ΟΔΗΓΕΙ ΣΕ ΑΛΛΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ.

Η ΑΤΡΑΖΙΝΗ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΑΥΞΑΝΟΜΕΝΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ

ΟΙ ΕΡΕΥΝΗΤΕΣ ΔΙΑΠΙΣΤΩΝΟΥΝ ΜΙΑ ΑΥΞΗΣΗ ΤΟΥ ΑΡΙΘΜΟΥ ΤΩΝ ΔΕΣΜΩΝ ΜΕΤΑΞΥ ΑΤΡΑΖΙΝΗ ΚΑΙ ΦΤΩΧΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ ΓΕΝΝΗΣΗ ΣΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ. ΜΙΑ ΜΕΛΕΤΗ ΤΟΥ 2009, ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ, ΒΡΗΚΕ ΜΙΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΣΥΣΧΕΤΙΣΗ ΜΕΤΑΞΥ ΤΗΣ ΠΡΟΓΕΝΝΗΤΙΚΗΣ ΑΤΡΑΖΙΝΗ ΕΚΘΕΣΗΣ (ΚΥΡΙΩΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΣΙΜΟ ΝΕΡΟ ΠΟΥ ΚΑΤΑΝΑΛΩΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΕΓΚΥΟΥΣ) ΚΑΙ ΜΕΙΩΜΕΝΟ ΣΩΜΑΤΙΚΟ ΒΑΡΟΣ ΣΤΑ ΝΕΟΓΝΑ. ΤΟ ΧΑΜΗΛΟ ΒΑΡΟΣ ΓΕΝΝΗΣΗΣ ΣΧΕΤΙΖΕΤΑΙ ΜΕ ΑΥΞΗΜΕΝΟ ΚΙΝΔΥΝΟ ΝΟΣΟΥ ΣΕ ΒΡΕΦΗ ΚΑΙ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΟΠΩΣ ΤΑ ΚΑΡΔΙΑΓΓΕΙΑΚΑ ΝΟΣΗΜΑΤΑ ΚΑΙ Ο ΔΙΑΒΗΤΗΣ.

ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΑΥΞΑΝΟΜΕΝΗ ΑΝΗΣΥΧΙΑ, ΔΙΟΤΙ Η ΑΤΡΑΖΙΝΗ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΣΗΣ Η ΠΙΟ ΣΥΧΝΑ ΑΝΙΧΝΕΥΕΤΑΙ ΦΥΤΟΦΑΡΜΑΚΩΝ ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΥΠΟΓΕΙΑ ΥΔΑΤΑ. ΜΙΑ ΕΚΤΕΤΑΜΕΝΗ ΜΕΛΕΤΗ ΤΩΝ ΗΠΑ GEOLOGICAL SURVEY ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΕ ΑΤΡΑΖΙΝΗΣ ΣΕ ΠΕΡΙΠΟΥ 75 ΤΟΙΣ ΕΚΑΤΟ ΤΗΣ ΡΟΗΣ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ ΚΑΙ ΠΕΡΙΠΟΥ ΤΟ 40 ΤΟΙΣ ΕΚΑΤΟ ΤΩΝ ΔΕΙΓΜΑΤΩΝ ΥΠΟΓΕΙΩΝ ΥΔΑΤΩΝ ΣΤΙΣ ΑΓΡΟΤΙΚΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΠΟΥ ΕΞΕΤΑΣΤΗΚΑΝ. ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΕΔΕΙΞΑΝ ΑΤΡΑΖΙΝΗΣ ΠΑΡΟΥΣΑ ΣΕ 80 ΤΟΙΣ ΕΚΑΤΟ ΤΟΥ ΠΟΣΙΜΟΥ ΔΕΙΓΜΑΤΑ ΥΔΑΤΟΣ ΠΟΥ ΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ ΑΠΟ 153 ΔΗΜΟΣΙΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΝΕΡΟΥ.

Η ΑΤΡΑΖΙΝΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΕΥΡΕΩΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ, ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΣΗΣ ΑΣΥΝΗΘΙΣΤΑ ΕΠΙΜΟΝΗ. ΔΕΚΑΠΕΝΤΕ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ ΤΗ ΓΑΛΛΙΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΤΗ ΧΡΗΣΗ ΑΤΡΑΖΙΝΗ, Η ΧΗΜΙΚΗ ΟΥΣΙΑ ΜΠΟΡΕΙ ΑΚΟΜΑ ΝΑ ΑΝΙΧΝΕΥΘΕΙ ΕΚΕΙ. ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ, ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΜΙΣΟ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟ ΛΙΡΕΣ ΤΗΣ ΑΤΡΑΖΙΝΗΣ ΑΠΟΚΟΙΜΗΘΕΙΤΕ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΟΥ ΨΕΚΑΣΜΟΥ ΚΑΙ ΠΕΦΤΕΙ ΠΙΣΩ ΣΤΗ ΓΗ ΜΕ ΤΗ ΒΡΟΧΗ ΚΑΙ ΤΟ ΧΙΟΝΙ, ΤΕΛΙΚΑ ΣΤΑΖΕΙ ΣΕ ΡΕΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΑ ΥΠΟΓΕΙΑ ΥΔΑΤΑ ΚΑΙ ΣΥΜΒΑΛΛΟΥΝ ΣΤΗ ΧΗΜΙΚΗ ΡΥΠΑΝΣΗ ΤΩΝ ΥΔΑΤΩΝ .

Η EPA ΕΚ ΝΕΟΥ ΚΑΤΑΧΩΡΗΘΗΚΕ ΑΤΡΑΖΙΝΗ ΤΟ 2006 ΚΑΙ ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΣΦΑΛΕΣ, ΛΕΓΟΝΤΑΣ ΟΤΙ ΘΕΤΕΙ ΚΙΝΔΥΝΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ. ΤΟ NRDC ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΑΜΦΙΣΒΗΤΟΥΝ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ, ΕΠΙΣΗΜΑΙΝΟΝΤΑΣ ΟΤΙ ΤΑ ΑΝΕΠΑΡΚΗ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ ΤΗΣ EPA ΚΑΙ ΑΔΥΝΑΜΗ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΕΧΟΥΝ ΤΗ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΕΠΙΠΕΔΑ ΑΤΡΑΖΙΝΗΣ ΣΕ ΛΕΚΑΝΕΣ ΑΠΟΡΡΟΗΣ ΚΑΙ ΠΟΣΙΜΟ ΝΕΡΟ ΝΑ ΦΤΑΣΕΙ ΠΟΛΥ ΥΨΗΛΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ, Η ΟΠΟΙΑ ΘΕΤΕΙ ΑΣΦΑΛΩΣ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ ΛΟΓΩ ΚΑΙ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΩΣ ΣΕ ΣΟΒΑΡΟ ΚΙΝΔΥΝΟ.

ΤΟΝ ΙΟΥΝΙΟ ΤΟΥ 2016, Η EPA ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΕΙ ΕΝΑ ΣΧΕΔΙΟ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΤΩΝ ΑΤΡΑΖΙΝΗ , Η ΟΠΟΙΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΤΑΙ ΑΡΝΗΤΙΚΕΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΤΟΥ ΦΥΤΟΦΑΡΜΑΚΟΥ ΣΤΟ ΥΔΑΤΙΝΟ ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ, ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΤΟΥΣ, ΤΑ ΨΑΡΙΑ, ΑΜΦΙΒΙΑ, ΚΑΙ ΑΣΠΟΝΔΥΛΩΝ ΠΛΗΘΥΣΜΩΝ. ΠΡΟΣΘΕΤΕΣ ΑΝΗΣΥΧΙΕΣ ΕΠΕΚΤΑΘΕΙ ΣΕ ΕΠΙΓΕΙΑ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΕΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ. ΤΑ ΕΥΡΗΜΑΤΑ ΑΥΤΑ ΑΦΟΡΟΥΝ ΤΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΦΥΤΟΦΑΡΜΑΚΩΝ, ΦΥΣΙΚΑ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΠΟΛΛΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ ΠΟΥ ΒΑΣΙΖΟΝΤΑΙ ΣΕ ΑΤΡΑΖΙΝΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΑΝΘΕΚΤΙΚΑ ΖΙΖΑΝΙΑ.


ΕΙΝΑΙ ΕΥΚΟΛΟ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΓΙΑΤΙ ΠΟΛΛΟΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ, ΟΠΩΣ ΑΤΡΑΖΙΝΗ. ΕΙΝΑΙ ΣΧΕΤΙΚΑ ΦΘΗΝΟ, ΔΕΝ ΒΛΑΠΤΟΥΝ ΤΙΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ, ΑΥΞΑΝΕΙ ΤΗΝ ΑΠΟΔΟΣΗ, ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΕΙ ΧΡΗΜΑΤΑ. ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΜΙΑ ΜΕΛΕΤΗ, ΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΚΑΛΑΜΠΟΚΙΟΥ ΚΑΙ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΩΝΤΑΣ ΑΤΡΑΖΙΝΗ ΓΙΑ ΜΙΑ ΠΕΡΙΟΔΟ 20 ΕΤΩΝ (1986-2005) ΕΙΔΕ ΜΕΣΕΣ ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ ΤΩΝ 5,7 ΜΠΟΥΣΕΛ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΝΑ ΣΤΡΕΜΜΑ, ΜΙΑ ΑΥΞΗΣΗ ΑΝΩ ΤΟΥ 5 ΤΟΙΣ ΕΚΑΤΟ.

Η ΙΔΙΑ ΜΕΛΕΤΗ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΕ ΟΤΙ ΤΟ ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΟ ΚΟΣΤΟΣ ΑΤΡΑΖΙΝΗ ΚΑΙ ΥΨΗΛΟΤΕΡΕΣ ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ ΠΡΟΣΘΕΣΕ ΕΝΑ ΚΑΤ ‘ΕΚΤΙΜΗΣΗ $ 25.74 ΑΝΑ ΣΤΡΕΜΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ ΤΟ 2005, Η ΟΠΟΙΑ ΑΘΡΟΙΖΟΝΤΑΙ ΣΕ ΕΝΑ ΣΥΝΟΛΙΚΟ ΟΦΕΛΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ ΤΩΝ 1.390.000.000 $ ΗΠΑ. ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΜΕΛΕΤΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΡΑ ΥΠΟΛΟΓΙΖΕΤΑΙ Η ΑΥΞΗΣΗ ΤΟΥ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ ΣΕ $ 28 ΤΟΙΣ ΣΤΡΕΜΜΑΤΩΝ, ΓΙΑ ΕΝΑ ΣΥΝΟΛΙΚΟ ΟΦΕΛΟΣ ΑΝΩ ΤΩΝ $ 1,5 ΔΙΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ ΤΩΝ ΗΠΑ.

ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΑΤΡΑΖΙΝΗ  ΔΕΝ ΘΑ  ΒΛΑΠΤΕΙ ΑΓΡΟΤΕΣ

ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΠΛΕΥΡΑ, ΜΙΑ ΜΕΛΕΤΗ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΓΕΩΡΓΙΑΣ ΤΩΝ ΗΠΑ (USDA) ΔΕΙΧΝΕΙ ΟΤΙ ΑΝ ΑΤΡΑΖΙΝΗ ΕΙΧΑΝ ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΕΙ ΣΤΙΣ ΗΝΩΜΕΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΙΕΣ, Η ΠΤΩΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΔΟΣΕΩΝ ΚΑΛΑΜΠΟΚΙΟΥ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΠΕΡΙΠΟΥ 1,19 ΤΟΙΣ ΕΚΑΤΟ, ΚΑΙ Η ΕΚΤΑΣΗ ΚΑΛΑΜΠΟΚΙΟΥ ΘΑ ΜΕΙΩΘΕΙ ΜΟΝΟ ΚΑΤΑ 2,35 ΤΟΙΣ ΕΚΑΤΟ . Ο ΔΡ FRANK ACKERMAN, ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΣ ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ TUFTS, ΚΑΤΕΛΗΞΕ ΣΤΟ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ ΟΤΙ ΟΙ ΕΚΤΙΜΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΥΨΗΛΟΤΕΡΩΝ ΖΗΜΙΩΝ ΚΑΛΑΜΠΟΚΙΟΥ ΗΤΑΝ ΕΛΑΤΤΩΜΑΤΙΚΗ ΛΟΓΩ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ ΣΤΗΝ ΜΕΘΟΔΟΛΟΓΙΑ. ΆΚΕΡΜΑΝ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΕ ΟΤΙ, ΠΑΡΑ ΤΗΝ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΤΟΥ 1991 ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΤΡΑΖΙΝΗ ΤΟΣΟ ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ ΟΣΟ ΚΑΙ ΣΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ, ΟΥΤΕ Η ΧΩΡΑ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΓΡΑΨΕΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΑΡΝΗΤΙΚΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ.

ΣΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΤΟΥ, Ο ΆΚΕΡΜΑΝ ΕΓΡΑΨΕ ΥΠΗΡΧΕ «ΚΑΝΕΝΑ ΣΗΜΑΔΙ ΤΩΝ ΑΠΟΔΟΣΕΩΝ ΠΤΩΣΗ ΣΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ Η ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ ΜΕΤΑ ΤΟ 1991, ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΙΣ ΗΠΑ ΑΠΟΔΟΣΗ, ΟΠΩΣ ΘΑ ΣΥΝΕΒΑΙΝΕ ΑΝ Η ΑΤΡΑΖΙΝΗ ΗΤΑΝ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ. ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑ ΔΕΙΧΝΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΕΠΙΒΡΑΔΥΝΣΗ ΜΕΤΑ ΤΟ 1991, ΤΟΣΟ ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ ΟΣΟ ΚΑΙ (ΚΥΡΙΩΣ) ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΤΑΧΥΤΕΡΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΣΕ ΣΥΓΚΟΜΙΔΗ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΑΤΡΑΖΙΝΗ ΑΠΟ Ο, ΤΙ ΠΡΙΝ.»

ΜΕ ΒΑΣΗ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΑΝΑΛΥΣΗ, ACKERMAN ΚΑΤΕΛΗΞΕ ΣΤΟ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ ΟΤΙ, ΑΝ «Η ΕΠΙΔΡΑΣΗ ΑΠΟΔΟΣΗ ΕΙΝΑΙ ΤΗΣ ΤΑΞΗΣ ΤΟΥ 1%, ΟΠΩΣ USDA ΕΚΤΙΜΑΤΑΙ, Η ΚΟΝΤΑ ΣΤΟ ΜΗΔΕΝ, ΟΠΩΣ ΠΡΟΤΕΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΝΕΟΤΕΡΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΟΥ ΣΥΖΗΤΟΥΝΤΑΙ ΕΔΩ, ΤΟΤΕ ΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ [ΤΗΣ ΣΤΑΔΙΑΚΗΣ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗΣ ΑΤΡΑΖΙΝΗΣ] ΚΑΤΑΣΤΕΙ ΕΛΑΧΙΣΤΟΣ.”

ΑΝΤΙΘΕΤΑ, ΤΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΚΟΣΤΟΣ ΤΟΥ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙ ΑΤΡΑΖΙΝΗ, ΤΟΣΟ ΣΤΗΝ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΟΣΤΟΥΣ-ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΣΕ ΣΥΓΚΡΙΣΗ ΜΕ ΤΙΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΙΚΡΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΑΠΩΛΕΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΤΗΣ ΧΗΜΙΚΗΣ ΟΥΣΙΑΣ.

EDITED BY FREDERIC BEAUDRY HTTPS://WWW.GREELANE.COM/EL/%CE%B5%CF%80%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%AE%CE%BC%CE%B7-%CF%84%CE%B5%CF%87%CE%BD%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%AF%CE%B1-%CE%BC%CE%B1%CE%B8%CE%B7%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AC/%CE%BA%CE%BF%CE%B9%CE%BD%CF%89%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%AD%CF%82-%CE%B5%CF%80%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%AE%CE%BC%CE%B5%CF%82/HOW-DANGEROUS-IS-ATRAZINE-1204010/.

ΜΟΝΟΝ ΜΕ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΓΕΩΡΓΙΑ[ΑΡΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΜΑΣ ], ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΦΟΡΕΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ ,ΘΑ ΑΠΑΛΛΑΓΟΥΜΕ ΜΙΑ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ,ΠΟΥ ΔΙΑ-ΤΑΡΑΣΣΟΥΝ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΜΑΣ ,ΚΑΙ ΠΛΟΥΤΙΖΟΥΝ ΤΙΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΚΟΛΟΣΣΟΥΣ

Προγραμματικές δηλώσεις Ελλήνων Συνέλευσις:
https://www.dropbox.com/s/pln8t496h3ro6ix/ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ-ΔΗΛΩΣΕΙΣ-ΕΣΥ-25-10-2015.pdf?dl=0

Ιδρυτική διακήρυξη Ελλήνων Συνέλευσις:
https://www.dropbox.com/s/vyaw1vtv3m8y11p/ΔΙΑΚHΡYΞΗ-ΕΣΥ-ΤΕΛΙΚΟ.pdf?dl=0

ΓΕΩΡΓΙΑ/ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΑ/ ΑΛΙΕΙΑ / ΠΑΡΑΓΩΓΑ

5.1. Η Ελλήνων Συνέλευσις δίνει τεράστια βάση στην ανάπτυξη όλων των πρωτογενών παραγωγικών πηγών. Η γεωργία θα αναπτυχθεί με τον πιο δυνατό τρόπο. Θα καθιερωθεί σε ολόκληρη την επικράτεια η καλλιέργεια μόνο με παραδοσιακούς Ελληνικούς σπόρους.
5.2. Θα αναπτυχθεί με πρόγραμμα ώστε το 60 % της γεωργικής παραγωγής να καθιστά αυτάρκη την χώρα μας από τα γεωργικά προϊόντα. Θα γίνει αναγνώριση όλων των φυτών της ελληνικής χλωρίδας καθώς και των παραγώγων τους, πχ ελαίων για θεραπευτικούς και για καλλωπιστικούς σκοπούς . ΣΕΛΙΔΑ 16 από 40
5.3. Θα επανακτηθεί και συμπληρωθεί εκ νέου το ταμείο των ελληνικών σπόρων.
5.4. Θα γίνει έλεγχος της τροφικής αλυσίδας και θα απαγορευθούν όλοι οι «GM» γενετικά τροποποιημένοι σπόροι και τα παράγωγα αυτών.
5.5. Η Πολιτεία θα αναλάβει να διασφαλίσει τους πολίτες με τρόφιμα απαλλαγμένα από «GM» γενετικά τροποποιημένους σπόρους, θα προσφέρει εξελιγμένες μεθόδους ανάπτυξης που θα βασίζονται στις τεχνικές καλλιέργειας που ακολουθούν τις αρχέγονες αρχές όπως διατυπώνονται στη μητέρα φύση, και το πότισμα θα γίνεται μόνο με καθαρό νερό απαλλαγμένο από δηλητήρια, τοξίνες όπως φθόριο κτλ,
5.6. Θα δημιουργηθεί μηχανισμός υποστήριξης για όλες τις μονάδες γεωργικής και ζωικής παραγωγής, μέσω προηγμένων τεχνολογιών που θα είναι εναντίον των γενετικά τροποποιημένων σπόρων και υβριδίων, με την λήψη ταυτόχρονα υποχρεωτικών εφαρμοστικών μέτρων για καλλιέργειες με τους φυσικούς τοπικούς σπόρους που δεν έχουν υποστεί επεξεργασία, έτσι ώστε η Ελλάδα να γίνει ξανά ένα οργανικό πρότυπο φυσικής ανάπτυξης και οτιδήποτε καλλιεργείται στον Ελληνικό χώρο να είναι πραγματικά βιολογικό.
5.7. Η λίπανση θα γίνεται μόνο με βιολογικά λιπάσματα και εδαφοβελτιωτικά που θα παράγονται στην ελληνική επικράτεια.
5.8. Θα αναπτυχθεί όσο το δυνατόν περισσότερο η βιομηχανική μεταποίηση των γεωργικών προϊόντων στα οποία μόνο θα επιτρέπεται η εξαγωγή. 
Το ίδιο βάρος θα δοθεί και στην κτηνοτροφία.
5.9. Θα σχεδιαστεί κατάλληλα η σχέση παραγωγής, μεταφοράς, αποθήκευσης, συντήρησης, διάθεσης στην τοπική αγορά και των εξαγωγών ούτως ώστε να αποκτηθεί αμεσότητα μεταξύ παραγωγού και καταναλωτή και να αναπτυχθεί υγιής ανταγωνισμός.
5.10. Θα υπάρχει αυστηρή εποπτεία για την τήρηση των προδιαγραφών.
5.11. Θα δοθεί προώθηση ώστε το 80 % των προϊόντων της κτηνοτροφίας να καλύπτει την εγχώρια κατανάλωση.
5.12. Θα δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στην παραγωγή οικολογικών ζωοτροφών.
5.13. Θα δοθεί βάση στην αναπαραγωγή των ζώων της Ελληνικής πανίδας.
5.14. Η ανάπτυξη τους θα γίνεται μόνο σε φυσικό περιβάλλον και θα απαγορεύεται κάθε αυξητικό, διατροφικό συμπλήρωμα, ορμόνες κτλ. ΣΕΛΙΔΑ 17 από 40
5.15. Είμαστε η χώρα των υδάτων είναι φυσιολογικό να υπάρχει 
υδατοκαλλιέργεια όλων των ειδών.
5.16. Θα δοθεί βαρύτητα στις υδατοκαλλιέργειες ιχθύων, οστράκων και μαλακίων και ότι παράγεται ως τελικό προϊόν της μητέρας φύσης.
5.17. Η Πολιτεία είναι έτοιμη να παράσχει κάθε στήριξη για την επίτευξη των ανωτέρω με την δική της ή όχι συμμετοχή στην υλοποίηση τους.



 

 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις