Η λίμνη Μελισσάνη το μοναδικό βαραθρώδες λιμνοσπήλαιο μήκους 160 μ

  




Μελισσάνη: Ταξίδι σε μία από τις πιο εντυπωσιακές λίμνες του κόσμου

Ταξίδι στη Μελισσάνη

Η λίμνη Μελισσάνη είναι το μοναδικό βαραθρώδες λιμνοσπήλαιο μήκους 160 μ. και πλάτους 40 μ. Το βάθος των νερών του φθάνει τα 39 μ. Οι σταλακτίτες έχουν ηλικία απο 16.000 έως 20.000 χρόνων. Στο κέντρο της λίμνης όπου αρχίζει το σκεπασμένο τμήμα της, υπάρχει νησάκι μήκους 30 μ., στην επιφάνεια του οποίου υπάρχουν δύο βουναλάκια ύψους 8 και 9 μ. Ένας στενός υδάτινος δρόμος ανάμεσα στο νησάκι και στα βραχώδη τοιχώματα που έχει η λίμνη οδηγεί προς το υπόλοιπο λιμνοσπήλαιο.

Μελισσάνη: Μία από τις πιο εντυπωσιακές λίμνες του κόσμου

Στο χώρο της Μελισσάνης έχουν γίνει ανασκαφές όπου έφεραν στο φως σημαντικά ευρήματα κυρίως του 3ου και 4ου π.Χ αιώνα, που πιστοποιούσαν τη λατρεία του θεού Πάνα και την παρουσία γυναικείων μορφών, των γνωστών Νυμφών.

Μέσα στο σπήλαιο θα απολαύσεις το μαγευτικό θέαμα που προκύπτει από τους σταλακτίτες, οι οποίοι υπάρχουν εκεί πάνω από 20.000 χρόνια, τα κρυστάλλινα γαλαζοπράσινα νερά αλλά και το φως του ήλιου, τα οποία όλα μαζί συνθέτουν ένα αποτέλεσμα απαράμιλλης ομορφιάς και το κάνουν must  visit αξιοθέατο.

Βρίσκεται σε απόσταση 2 χιλ. βορειοδυτικά της Σάμης στην Κεφαλονιά κι προτού το επισκεφθείτε πρέπει να γνωρίζετε ότι αποτελεί ένα ξεχωριστό γεωλογικό φαινόμενο. Ο πρώτος που το ανακάλυψε ήταν ο  Γιάννης Πετρόχειλος το 1951. Η φυσική είσοδός του είναι κατακόρυφη και δημιουργήθηκε από την πτώση ενός τμήματος της οροφής.  Παρόλα αυτά, όμως, υπάρχει και τεχνητή είσοδος με σκαλοπάτια που επιτρέπει την επίσκεψη στο σπήλαιο.

Το σπήλαιο της Μελισσάνης ή Σπήλαιο των Νυμφών, λοιπόν, είναι αδιαμφισβήτητα ένα από τα πιο εντυπωσιακά της Ελλάδας και αποτελεί ζωντανή διαφήμιση της Κεφαλονιάς αλλά και ολόκληρης της χώρας μας στο εξωτερικό γ’ αυτό το λόγο, το βίντεο που ακολουθεί έχει γίνει viral παγκοσμίως, καθώς αποτυπώνει στο μέγιστο βαθμό την ομορφιά του σπηλαίου.

Οι μήνες που μπορεί κάποιος να επισκεφτεί το σπήλαιο της Μελισσάνης είναι από Μάιο μέχρι Οκτώβριο.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις