«ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΚΑΙ ΨΕΜΑΤΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ» ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟ «ΝΕΟ ΕΣΥ»

 

«ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΚΑΙ ΨΕΜΑΤΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ» ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟ «ΝΕΟ ΕΣΥ»

ΠΡΙΝ ΚΑΛΑ-ΚΑΛΑ ΥΦΕΘΕΙ ΤΟ ΤΡΙΤΟ ΚΥΜΑ ΤΗΣ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ, Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΒΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΑΦΗΣΕ ΣΤΗ ΜΕΣΗ. ΕΔΩ ΚΑΙ ΑΡΚΕΤΕΣ ΜΕΡΕΣ ΠΛΗΡΩΜΕΝΑ ΜΜΕ, ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΙ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΚΑΙ Ο ΙΔΙΟΣ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΡΟΛΕΙΑΙΝΟΥΝ ΤΟ ΕΔΑΦΟΣ. ΤΟ ΣΥΝΘΗΜΑ ΓΙΑ ΤΟ «ΝΕΟ ΕΣΥ» ΔΟΘΗΚΕ, ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΝΕΟ, ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΜΥΡΙΖΕΙ ΝΑΦΘΑΛΙΝΗ, ΒΓΑΛΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΗ ΝΤΟΥΛΑΠΑ ΤΩΝ ΠΡΩΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΩΝ ΧΡΟΝΩΝ. TΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΝ ΜΕ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥΣ ΟΙ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ ΤΗΣ ΑΧΑΪΑΣ, ΠΡΟΧΩΡΩΝΤΑΣ ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΕ ΜΙΑ ΕΚΤΕΝΗ ΑΝΑΛΥΣΗ ΜΕ ΤΙΣ «ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΚΑΙ ΨΕΜΑΤΑ» ΓΙΑ ΤΟ «ΝΕΟ ΕΣΥ».

«ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΔΕΝ ΑΚΟΥΓΟΝΤΑΙ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ. ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΑΞΟΝΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΝΔ, ΔΙΑΚΑΕΙΣ ΠΟΘΟΥΣ ΤΩΝ ΜΕΓΑΛΟΚΛΙΝΙΚΑΡΧΩΝ, ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ ΤΟΥ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ, ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΘΗΚΑΝ ΟΥΤΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΕΙΣ ΤΗΣ Ε.Ε ΓΙΑ ΤΗΝ «ΥΓΕΙΑ ΤΟΥ 21ΟΥ ΑΙΩΝΑ». ΑΣ ΘΥΜΗΘΟΥΜΕ ΤΗΝ ΗΜΕΡΙΔΑ ΤΟΥ ΠΙΣ ΛΙΓΕΣ ΜΟΝΟ ΕΒΔΟΜΑΔΕΣ ΠΡΙΝ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΚΡΟΥΣΜΑ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ ΣΤΗ ΧΩΡΑ» ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ Η ΈΝΩΣΗ ΙΑΤΡΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ ΑΧΑΪΑΣ ΚΑΙ ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΑΠΑΡΙΘΜΕΙΣ ΤΑ ΨΕΜΑΤΑ, ΤΙΣ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΕΣ ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣ.

 «ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ» ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ

ΤΙ ΜΑΣ ΛΕΝΕ; «ΚΑΝΑΜΕ ΒΗΜΑΤΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ ΣΕ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΔΥΣΚΟΛΕΣ.ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΞΙΟΛΟΓΗΘΕΙ ΠΩΣ ΔΟΥΛΕΨΑΝ ΜΑΖΙ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΟΣ ΤΟΜΕΑΣ.» (Κ.ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ)

ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ; ΣΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ ΑΝΑΔΕΙΧΤΗΚΕ ΜΕ ΤΟΝ ΠΙΟ ΞΕΔΟΙΑΝΤΡΟΠΟ ΤΡΟΠΟ Ο ΠΑΡΑΣΙΤΙΚΟΣ, ΑΝΤΙΚΟΙΝΩΝΙΚΟΣ ΚΑΙ ΚΑΘΑΡΑ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΚΟΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑΣ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ. ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ, ΒΓΑΙΝΟΝΤΑΣ ΔΙΑΛΥΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΗ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗ ΔΕΚΑΕΤΙΑ, ΑΠΟΤΕΛΕΣΕ ΑΠΟΚΟΥΜΠΙ ΓΙΑ ΤΟ ΛΑΟ, ΕΣΩΣΕ Ο, ΤΙ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΣΩΘΕΙ, ΕΝΩ Ο ΙΔΙΩΤΙΚΟΣ ΤΟΜΕΑΣ ΕΣΩΣΕ ΕΑΥΤΟΝ ΚΑΙ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥ, ΛΙΠΟΤΑΚΤΩΝΤΑΣ ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ. ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΜΕΓΑΛΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ, ΟΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΙ ΔΕΝ ΘΑ ΕΜΕΝΑΝ COVID-FREE, ΚΕΡΔΙΖΟΝΤΑΣ ΤΟΣΑ ΠΟΛΛΑ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ. ΔΕΝ ΔΟΥΛΕΨΑΝ ΜΑΖΙ. ΔΟΥΛΕΨΕ ΤΟ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ.

ΣΔΙΤ

ΤΙ ΜΑΣ ΛΕΝΕ; «ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΡΕΙ ΝΕΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΚΡΑΤΙΚΟ, ΑΛΛΑ ΠΟΙΟΤΙΚΟ» (Κ.ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ)

ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ; ΕΠΑΝΑΦΕΡΟΥΝ ΞΑΝΑΖΕΣΤΑΜΕΝΟ ΤΟ ΠΙΑΤΟ ΤΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΣΔΙΤ. ΉΔΗ ΣΤΟ ΑΣΚΛΗΠΙΕΙΟ ΒΟΥΛΑΣ ΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ ΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΣΕ ΕΛΒΕΤΟΥΣ ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ. ΤΑ ΣΔΙΤ ΕΙΝΑΙ ΖΗΜΙΟΓΟΝΑ ΤΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ, ΟΣΟ ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΚΑΙ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥΣ. ΣΤΗΝ ΑΓΓΛΙΑ / NHS ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΣΚΑΝΔΙΝΑΒΙΚΕΣ ΧΩΡΕΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΠΙΟ ΦΑΝΑΤΙΚΟΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ ΤΟΥΣ, ΕΙΝΑΙ ΠΛΕΟΝ ΕΠΙΦΥΛΑΚΤΙΚΟΙ .

ΤΙ ΜΑΣ ΚΡΥΒΟΥΝ; Η CVC CAPITAL PARTNERS, ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΟΣ ΚΟΛΟΣΣΟΣ ΠΟΥ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΚΑΙ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ, ΗΡΘΕ ΝΑ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙ ΣΤΙΣ ΣΤΑΧΤΕΣ ΠΟΥ ΑΦΗΣΑΝ ΠΙΣΩ ΤΟΥΣ 10 ΧΡΟΝΙΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΩΝ ΠΕΡΙΚΟΠΩΝ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΣΤΡΑΓΓΑΛΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΠΑΞΙΩΣΗΣ ΤΟΥ ΕΣΥ. ΜΟΝΟ ΣΥΜΠΤΩΣΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ ΑΠΟ ΤΟ 2017 ΠΟΥ ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΔΑΠΑΝΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΕΦΤΑΝΑΝ ΣΕ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΧΑΜΗΛΟ, Ο ΚΟΛΟΣΣΟΣ ΕΧΕΙ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙ 750 ΕΚΑΤ.ΕΥΡΩ, ΕΞΑΓΟΡΑΖΟΝΤΑΣ ΔΙΑΔΟΧΙΚΑ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ, ΤΟ METROPOLITAN, ΤΟ ΙΑΣΩ GENERAL ΚΑΙ ΤΟ ΥΓΕΙΑ.

ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ

ΤΙ ΜΑΣ ΛΕΝΕ;  «ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟ 2019 ΔΑΠΑΝΗΘΗΚΑΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ 14,4 ΔΙΣ ΕΥΡΩ ΕΚ ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ 8 ΔΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ, 700 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΚΑΙ 5,7 ΔΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ…ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΟΥΜΕ ΤΙ ΚΑΛΥΠΤΕΙ Η ΔΗΜΟΣΙΑ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΚΑΙ ΤΙ ΚΑΛΥΠΤΕΙ Η ΙΔΙΩΤΙΚΗ, ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ…ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΟΘΟΥΝ ΚΙΝΗΤΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ» (Α. ΣΑΡΡΗΓΕΩΡΓΙΟΥ, ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΈΝΩΣΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΙΩΝ)

ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ;  ΕΠΟΜΕΝΩΣ, ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΣΚΕΠΤΙΚΟ ΤΟΥ, ΓΙΑ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΛΙΓΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΜΑΣ, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΗΡΙΑ, ΩΣΤΕ ΜΕΣΩ ΣΥΜΠΡΑΞΗΣ ΤΟΥ ΕΟΠΥΥ ΜΕ ΤΙΣ ΙΔΙΩΤΙΚΕΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΝΑ ΜΕΙΩΘΕΙ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ. ΆΛΛΩΣΤΕ, ΤΟ ΕΔΑΦΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΟΥ ΘΕΣΠΙΣΕ ΤΑ DRG, ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΩΝ ΚΕΝ, ΣΥΣΤΗΜΑ ΕΝΙΑΙΑΣ ΚΟΣΤΟΛΟΓΗΣΗΣ ΙΑΤΡΙΚΩΝ ΠΡΑΞΕΩΝ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΕΙ ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΩΣ ΙΣΟΤΙΜΟΥΣ ΠΑΡΟΧΟΥΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΕΟΠΥΥ. Η ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ ΕΙΝΑΙ, ΕΠΕΙΔΗ ΟΙ ΝΟΣΗΛΕΙΕΣ ΣΕ ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΚΟΣΤΙΖΟΥΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΙΔΙΩΤΙΚΕΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ, ΟΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΧΡΗΣΗΣ ΚΛΙΝΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΣΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΣΦΣΛΙΣΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥΣ.

ΤΙ ΜΑΣ ΚΡΥΒΟΥΝ; Η ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΤΙΣ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΕΣ ΙΔΙΩΤΙΚΕΣ ΔΑΠΑΝΕΣ ΥΓΕΙΑΣ ΓΙΑΤΙ ΠΟΛΥ ΑΠΛΑ ΕΧΕΙ ΤΙΣ ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΛΟΓΩ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΩΝ ΠΕΡΙΚΟΠΩΝ. ΑΠΟ ΤΟ 2009 ΕΩΣ ΤΟ 2018 ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΔΑΠΑΝΕΣ ΥΓΕΙΑΣ ΥΠΕΣΤΗΣΑΝ ΑΘΡΟΙΣΤΙΚΗ ΜΕΙΩΣΗ 7,74 ΔΙΣ , ΔΗΛΑΔΗ 52%.

ΚΛΕΙΣΙΜΑΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ

ΤΙ ΜΑΣ ΛΕΝΕ; «ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΚΟ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΣΕ ΚΟΝΤΙΝΗ ΑΠΟΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΥΠΟΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ…..ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΕΛΛΕΙΨΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΑΛΛΑ ΚΑΚΗ ΚΑΤΑΝΟΜΗ ΚΛΠ». (Κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ)

ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ; ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ Η ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΣΥΡΡΙΚΝΩΣΗ ΤΟΥ ΕΣΥ ΚΑΙ ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ, ΜΕ ΠΡΟΦΑΣΗ ΤΟΝ ΡΕΑΛΙΣΜΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΚΩΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΠΟΥ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΝ ΕΔΩ ΚΑΙ ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ. Ο ΑΝΑΡΧΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΒΑΣΙΖΕΤΑΙ ΣΕ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟ ΧΑΡΤΗ ΑΝΑΓΚΩΝ, ΑΛΛΑ ΣΕ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΤΟΠΙΚΙΣΤΙΚΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ ΕΠΙΤΕΥΓΜΑ. ΤΟ ΟΤΙ ΕΦΤΑΣΑΝ ΝΑ ΥΠΟΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΛΟΓΩ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΗΣ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΑΞΙΩΝΟΝΤΑΙ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΩΝ ΤΟΠΙΚΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΣΗΣ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ ΕΠΙΤΕΥΓΜΑ. ΟΙ ΕΛΛΕΙΨΕΙΣ ΣΕ ΜΟΝΙΜΟ ΙΑΤΡΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΞΕΠΕΡΝΟΥΣΑΝ ΤΙΣ 8.000 ΠΡΟ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ.

ΤΙ ΜΑΣ ΚΡΥΒΟΥΝ; ΑΝ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΑΝ ΑΥΤΑ ΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ, ΕΣΤΩ ΜΕ ΕΛΛΕΙΨΕΙΣ, ΟΙ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΠΟΥ ΝΟΣΗΛΕΥΤΗΚΑΝ ΣΕ ΑΥΤΑ ΘΑ ΕΠΙΒΑΡΥΝΑΝ ΑΚΟΜΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΤΑ ΚΕΝΤΡΙΚΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ,  Η ΘΝΗΤΟΤΗΤΑ ΘΑ ΕΚΤΙΝΑΣΣΟΤΑΝ ΣΕ ΔΥΣΘΕΩΡΗΤΑ ΠΟΣΟΣΤΑ. ΤΙ ΘΑ ΕΙΧΕ ΣΥΜΒΕΙ ΑΝ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΑΝ ΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ, ΠΥΡΓΟΥ, ΑΙΓΙΟΥ, ΤΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΤΗΣ Β.ΕΛΛΑΔΑΣ; ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΑ, ΠΟΣΟ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΘΑ ΗΤΑΝ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΑΝ ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΚΛΕΙΣΕΙ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΟΠΩΣ ΤΑ ΛΟΙΜΩΔΩΝ, ΤΟ ΝΟΣΗΜΑΤΩΝ ΘΩΡΑΚΟΣ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ ΚΤΛ ; ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΞΕΚΙΝΑ Η ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΣΕΣ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΕΣ ΚΛΙΝΕΣ ΑΝΑ 100.000 ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΕΧΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΕ ΣΥΓΚΡΙΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΜΕΣΟ ΟΡΟ; ΝΑ ΘΥΜΙΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΛΙΝΕΣ ΜΕΘ ΠΡΙΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΠΑΝΔΗΜΙΑ;

ΑΝΤΙ ΝΑ ΑΠΟΛΟΓΟΥΝΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΛΟΓΟΔΟΤΟΥΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΕΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΟΥΣ ΠΟΥ ΚΟΣΤΙΣΑΝ ΤΗ ΖΩΗ ΣΕ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΓΟΝΑΤΙΣΑΝ ΤΟ ΛΑΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, ΚΑΝΟΥΝ ΝΟΜΟ ΑΥΤΕΣ ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΙΣ ΕΜΜΟΝΙΚΕΣ ΙΔΕΟΛΗΨΙΕΣ ΠΟΥ ΠΡΟΚΑΛΕΣΑΝ  ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΟΛΕΘΡΟ.

ΑΝΤΙ ΝΑ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΣΚΑΜΝΙ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ ΟΛΕΣ ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ, ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΑΣΦΥΚΤΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ-ΕΠΙΤΡΟΠΕΙΑΣ, ΠΟΥ ΕΚΚΙΝΗΣΑΜΕ ΜΕ ΕΝΑ ΕΣΥ ΑΘΩΡΑΚΙΣΤΟ ΠΡΟ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ, ΜΠΑΙΝΕΙ ΑΘΟΡΥΒΑ Η ΤΑΦΟΠΛΑΚΑ ΤΗΣ ΟΡΙΣΤΙΚΗΣ ΤΟΥ ΔΙΑΛΥΣΗΣ, ΠΡΙΝ ΚΑΝ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ Η ΠΑΝΔΗΜΙΑ.

ΑΝΤΙ Η ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΗ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΝΑ ΑΠΟΛΟΓΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΑ ΤΗΣ, ΠΟΥ ΔΙΑΦΗΜΙΖΕΙ ΟΤΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΚΕ ΠΙΟ ΜΑΛΑΚΑ ΤΗ ΜΙΖΕΡΙΑ ΤΗΣ ΥΠΟΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ ΚΑΙ ΥΠΟΣΤΕΛΕΧΩΣΗΣ, ΧΩΡΙΣ ΠΑΡΕΚΚΛΙΣΗ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ, ΣΤΡΩΝΟΝΤΑΣ ΤΟ ΔΡΟΜΟ ΓΙΑ ΤΗ ΣΗΜΕΡΙΝΗ, ΨΑΡΕΥΕΙ ΣΤΑ ΘΟΛΑ ΝΕΡΑ, ΥΠΟΣΧΟΜΕΝΗ «ΝΕΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΣΥΜΒΟΛΑΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΣΥ».

ΑΝΤΙ ΝΑ ΣΤΗΡΙΧΘΟΥΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΔΩΣ «ΟΙ ΔΙΚΟΙ ΜΟΥ ΗΡΩΕΣ, ΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΑΔΕΙΞΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΦΡΟΝΤΙΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΠΕΡΑΣΕΙ Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΤΡΕΛΑ»,  ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΚΡΑΤΗΣΑΝ ΟΡΘΙΟ ΤΟ ΕΣΥ ΜΕ ΑΥΤΑΠΑΡΝΗΣΗ, ΥΛΟΠΟΙΩΝΤΑΣ ΚΑΤ’ ΕΛΑΧΙΣΤΟ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΤΟΥΣ ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ ΚΑΙ ΕΝΤΑΞΗ ΣΤΑ ΒΑΕ, ΑΝΟΙΓΟΥΝ ΤΟΝ ΑΣΚΟ ΤΟΥ ΑΙΟΛΟΥ, ΣΤΟΧΟΠΟΙΩΝΤΑΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΥΞΗΜΕΝΗ ΘΝΗΤΟΤΗΤΑ.«Αλήθειες και ψέματα Μητσοτάκη» γύρω από το «νέο ΕΣΥ» - The Press Project - Ειδήσεις, Αναλύσεις, Ραδιόφωνο, Τηλεόραση

Επιστολή με την οποία απευθύνεται στους Κυριάκο Μητσοτάκη, Βασίλη Κικίλια, Βασίλη Κοντοζαμάνη και Γιάννη Καρβέλη απέστειλε η Ενωση Νοσοκομειακών Γιατρών Αχαΐας, μετά τα αυξημένα κρούσματα στην περιοχή και την πίεση που δέχονται τα νοσοκομεία της Πάτρας.

Αναλυτικά η επιστολή

“Το τρίτο κύμα της πανδημίας είναι εδώ, με την περιοχή μας να βρίσκεται στο επίκεντρο. Ο μεταλλαγμένος ιός καλπάζει ανεξέλεγκτος στην κοινότητα, οι νοσηλείες ασθενών αυξάνονται, τα νοσοκομεία ήδη πιέζονται, με το δεύτερο μεγαλύτερο του νομού να δοκιμάζεται ήδη σκληρά.

Κι όμως, είναι σα να βιώνουμε τη μέρα της μαρμότας.

  • Ξανά ακόμα πιο παράλογα και αυστηρά νέα «νέα μέτρα», εκκλήσεις στους πολίτες περί ατομική ευθύνης.
  • Ξανά δηλώσεις ότι «είμαστε έτοιμοι και θωρακισμένοι».
  • Ξανά απανωτές συσκέψεις και επιχειρησιακά σχέδια επί χάρτου.
  • Ξανά κανένα ουσιαστικό μέτρο για τον έλεγχο της πανδημίας.
  • Ξανά καμιά σκέψη για έκτακτη πρόσθετη ενίσχυση του Δημόσιου Συστήματος Υγείας της περιοχής.
  • Ξανά «βλέποντας και κάνοντας» και «έχει ο θεός».

Σα να μην πέρασε μια μέρα από το εφιαλτικό δίμηνο Νοέμβρη-Δεκέμβρη και τις θλιβερές παγκόσμιες πρωτιές που κατέγραψε η χώρα μας. Σα να μην έφτασαν ποτέ στ ‘ αυτιά σας οι κραυγές απόγνωσης για την καταστροφική διαχείριση στη Β.Ελλάδα.

Δεν ρωτήσατε ποτέ τη γνώμη των εργαζόμενων της Υγείας, που βρίσκονται δίπλα στους ασθενείς, αλλά οφείλουμε να την καταθέσουμε δημόσια για πολλοστή φορά, ως ελάχιστο χρέος προς την τοπική κοινωνία και μόνο. Δεν κινδυνολογούμε αλλά κρούουμε τον κώδωνα του κινδύνου.

Έχετε αποτύχει παταγωδώς, τυφλωμένοι από τις ιδεοληψίες που βάζουν τα κέρδη των λίγων πάνω από την υγεία και τη ζωή της πλειοψηφίας. Η στρατηγική του ακορντεόν έχει χρεοκοπήσει. Οι πολλαπλές μεταπτώσεις από το «μπάτε σκύλοι αλέστε» στο «κλείνουμε τα πάντα γιατί έχουμε πόλεμο», το κρυφτούλι με τον ιό, δεν συνιστούν επιδημιολογική στρατηγική, αλλά ερασιτεχνικούς πειραματισμούς με τη δημόσια υγεία. Η λογική ότι στην έξαρση της πανδημίας «κάνουμε κανά δυο δειγματοληπτικούς ελέγχους για να καταγραφούν στις κάμερες» , «περιμένουμε στα νοσοκομεία να περιθάλψουμε όσους νοσήσουν όταν νοσήσουν, όπως-όπως, όπου-όπου, από όποιους-όποιους» , «δεν υπάρχουν άλλες ασθένειες εκτός από την covid γιατί έχουμε πόλεμο» είναι συνταγή προδιαγεγραμμένης αποτυχίας με βαρύ φόρο αίματος.

Η κοινωνία έχει γονατίσει λόγω της υγειονομικά επικίνδυνης και οικονομικά αδιέξοδης πολιτικής που έχετε υιοθετήσει στη διαχείριση της πανδημίας. Το σχέδιο «Ελευθερία», έχει ναυαγήσει πριν καλά καλά ξεκινήσει. Εσείς και η Ε.Ε δεν μπορείτε να εξασφαλίσετε στην κοινωνία την απαραίτητη ποσότητα εμβολίων και τον αναγκαίο ρυθμό εμβολιασμού. Το φως στην άκρη του τούνελ τρεμοσβήνει.

Χρειάζεται άλλη στρατηγική, άλλη στοχοθεσία, άλλες ιεραρχήσεις και προτεραιότητες, αλλαγή 180 μοιρών, αν δεν θέλουμε να γίνουμε Θεσσαλονίκη. Στόχος θα έπρεπε να είναι ο περιορισμός της εξάπλωσης μέσα στην κοινότητα. Εκεί πρέπει να χτιστεί η πρώτη γραμμή άμυνας. Δεν αντιμετωπίζεται καμιά πανδημία με επίκεντρο τα νοσοκομεία. Τα νοσοκομεία αναλαμβάνουν την περίθαλψη όταν είναι ήδη αργά. Να μολυνθούν όσοι λιγότεροι γίνεται, να ανακοπεί η αλυσίδα μετάδοσης, άρα να νοσήσουν βαριά όσοι λιγότεροι γίνεται.

Απαιτούνται:

  • Αποσυμφόρηση ΜΜΜ- σχολείων-μαζικών χώρων δουλειάς
  • Αλλαγή επιδημιολογικού μοντέλου και υιοθέτηση των οδηγιών του ΠΟΥ: μαζικά δωρεάν τεστ-εκτεταμένη ιχνηλάτηση(από τοπικό επιδημιολογικό κέντρο) -μαζικοί χώροι καραντίνας για αποφυγή ενδο-οικογενειακής μετάδοσης (μίσθωση κλειστών ξενοδοχείων για ελαφρά νοσούντες και ασθενείς που παίρνουν εξιτήριο από νοσοκομεία)
  • Δημιουργία αποκεντρωμένου περιφερειακού επιδημιολογικού κέντρου του ΕΟΔΥ σε συνεργασία με τα Νοσοκομεία και Κ.Υ, το Πανεπιστήμιο, τον Δήμο, την Περιφέρεια, την Πολ.Προστασία για την πλήρη καταγραφή της πορείας της πανδημίας, τη δυνατότητα έγκαιρων στοχευμένων παρεμβάσεων όταν και όπου χρειάζονται. Είναι αδύνατον να υπάρχει η στοιχειώδεις εικόνα με «σπασμένο τηλέφωνο» μέσω Αθήνας .
  • Έλεγχος των διαδικασιών εργαστηριακής διάγνωσης του ιδιωτικού τομέα σε σχέση με τα τεστ (μέθοδοι, ευαισθησία) καθώς και τη δυνατότητα πρόσβασης στα αποτελέσματα του τοπικού επιδημιολογικού κέντρου

Δεύτερη γραμμή άμυνας πρέπει να είναι η Δημόσια Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας. Τα Κέντρα Υγείας και οι ΤΟΜΥ, να συμβάλλουν τόσο στην διάγνωση, παρακολούθηση και διαλογή ασθενών με Covid, όσο και στις υπόλοιπες παθήσεις. Απαιτείται:

  • Έκτακτη ενίσχυση της ΠΦΥ με πόρους και μόνιμο προσωπικό
  • Υποχρεωτική ένταξη των ιδιωτών γιατρών στο σχέδιο για την αντιμετώπιση της πανδημίας καθώς και του εμβολιασμού

Τρίτη γραμμή άμυνας είναι η αποτελεσματική νοσοκομειακή περίθαλψη των ασθενών με covid, με δημιουργία νέων χώρων και υποδομών, χωρίς τη συρρίκνωση των ήδη υπαρχόντων για να μην αφεθούν ξανά στην τύχη τους οι υπόλοιπες ασθένειες. Με εξασφάλιση όλων των απαραίτητων σύγχρονων θεραπευτικών εργαλείων (φάρμακα, συσκευές υψηλής ροής οξυγόνου), με δημιουργία Μονάδων Αυξημένης Φροντίδας και πραγματικών Μονάδων Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ). Θα είναι εγκληματική η αναστολή της τακτικής λειτουργίας των νοσοκομείων για πολλοστή φορά, η μετατροπή ολόκληρων κλινικών και νοσοκομείων σε covid και η συνεχιζόμενη λιποταξία του ιδιωτικού τομέα.

Απαιτούνται:

  1. Επαναλειτουργία με πλήρη στελέχωση και εξοπλισμό του πρώην Νοσοκομείου Νοσημάτων Θώρακος για νοσηλεία αποκλειστικά Covid ασθενών – Αντίστοιχα για το πρώην 409 Στρατιωτικό Νοσοκομείο
  2. Κάλυψη των γνωστών οργανικών κενών σε Κ.Υ-ΕΚΑΒ-Νοσοκομεία με μαζικές προσλήψεις μόνιμων υγειονομικών με κατεπείγουσες διαδικασίες, με προτεραιότητα τις σχετιζόμενες με την covid ειδικότητες
  3. Αύξηση των διαθέσιμων ΜΕΘ Covid στην Αχαΐα – όχι εις βάρος των κοινών κλινών ΜΕΘ- και στελέχωση με το αντίστοιχο μόνιμο-εξειδικευμένο προσωπικό
  4. Ενίσχυση των περιφερειακών νοσοκομείων Αιγίου, Πύργου, Μεσολογγίου, Αγρινίου
  5. Επίταξη χωρίς αποζημίωση των μεγάλων ιδιωτικών νοσοκομείων, κλινικών και εργαστηρίων του νομού

Τέταρτη γραμμή άμυνας είναι η επιτάχυνση του εμβολιασμού στην Αχαΐα. Όσο πιο αργός ο ρυθμός εμβολιασμού, τόσο μεγαλύτερη η εξάπλωση της πανδημίας. Όσο μεγαλύτερη η εξάπλωση της πανδημίας τόσο πιο αργός ο ρυθμός του εμβολιασμού από το ΕΣΥ που θα καλείται να αντιμετωπίσει την πανδημία.

Απαιτούνται:

  • Άμεση απεμπλοκή των νοσοκομείων από το σχέδιο εμβολιασμού για την προφύλαξη των ευπαθών ομάδων που εμβολιάζονται
  • Δημιουργία μεγάλων εμβολιαστικών χώρων σε δημόσια κτίρια εντός πόλης με ανάληψη της διαδικασίας από τον στρατό και ιδιώτες γιατρούς

Σύμφωνα με τους επαΐοντες της οικονομίας, κάθε μήνας lockdown, κοστίζει 3 δις ευρώ. Πόσα εκατομμύρια χρειάζονται για να χρηματοδοτηθεί το παραπάνω σχέδιο; Σίγουρα, πολύ λιγότερα από αυτά που “χάνονται”.

Είχατε τόσους μήνες για να προετοιμαστείτε αλλά δεν το κάνατε. Είχατε τόσες πολλές προειδοποιήσεις αλλά τις αγνοήσατε. Είχατε άλλες ιεραρχήσεις και προτεραιότητες. Όχι την Υγεία και τη Ζωή του κόσμου.

Όμως, ακόμα και τώρα, στο «και πέντε», υπάρχει ο χρόνος να αλλάξετε πορεία για να σωθούν ανθρώπινες ζωές. Θα το κάνετε;

Καλούμε τους πολίτες τη Αχαΐας, τους συλλογικούς και κοινωνικούς φορείς να αγωνιστούμε από κοινού για τα αυτονόητα.”

ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΠΩΣ Ο ΤΕΛΙΚΟΣ ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΕΙΝΑΙ  Η ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΣΥΡΡΙΚΝΩΣΗ ΤΟΥ ΕΣΥ ΚΑΙ ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ, ΜΕ ΠΡΟΦΑΣΗ ΤΟΝ ΡΕΑΛΙΣΜΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΚΩΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΠΟΥ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΝ ΕΔΩ ΚΑΙ ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ. Ο ΑΝΑΡΧΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΒΑΣΙΖΕΤΑΙ ΣΕ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟ ΧΑΡΤΗ ΑΝΑΓΚΩΝ, ΑΛΛΑ ΣΕ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΤΟΠΙΚΙΣΤΙΚΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ ΕΠΙΤΕΥΓΜΑ. ΤΟ ΟΤΙ ΕΦΤΑΣΑΝ ΝΑ ΥΠΟΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΛΟΓΩ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΗΣ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΑΞΙΩΝΟΝΤΑΙ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΩΝ ΤΟΠΙΚΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΣΗΣ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ ΕΠΙΤΕΥΓΜΑ. ΟΙ ΕΛΛΕΙΨΕΙΣ ΣΕ ΜΟΝΙΜΟ ΙΑΤΡΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΞΕΠΕΡΝΟΥΣΑΝ ΤΙΣ 8.000 ΠΡΟ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ.

ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΟΥ [ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΟ ΤΟΥ ΑΡΑΓΕ?]ΕΙΝΑΙ ΟΛΟ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΩΝ ΜΕΓΑΛΟΚΑΡΧΑΡΙΩΝ ΙΔΙΩΤΩΝ 

 ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΑΞΟΝΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΝΔ, ΔΙΑΚΑΕΙΣ ΠΟΘΟΥΣ ΤΩΝ ΜΕΓΑΛΟΚΛΙΝΙΚΑΡΧΩΝ, ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ ΤΟΥ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ, ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΘΗΚΑΝ ΟΥΤΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΕΙΣ ΤΗΣ Ε.Ε ΓΙΑ ΤΗΝ «ΥΓΕΙΑ ΤΟΥ 21ΟΥ ΑΙΩΝΑ». ΑΣ ΘΥΜΗΘΟΥΜΕ ΤΗΝ ΗΜΕΡΙΔΑ ΤΟΥ ΠΙΣ ΛΙΓΕΣ ΜΟΝΟ ΕΒΔΟΜΑΔΕΣ ΠΡΙΝ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΚΡΟΥΣΜΑ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ ΣΤΗ ΧΩΡΑ» ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ Η ΈΝΩΣΗ ΙΑΤΡΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ ΑΧΑΪΑΣ ΚΑΙ ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΑΠΑΡΙΘΜΕΙΣ ΤΑ ΨΕΜΑΤΑ, ΤΙΣ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΕΣ ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣ.

ΑΣ ΔΟΥΜΕ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ Η ΥΓΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ,ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΦΟΡΕΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ

Προγραμματικές δηλώσεις Ελλήνων Συνέλευσις:
https://www.dropbox.com/s/pln8t496h3ro6ix/ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ-ΔΗΛΩΣΕΙΣ-ΕΣΥ-25-10-2015.pdf?dl=0

Ιδρυτική διακήρυξη Ελλήνων Συνέλευσις:
https://www.dropbox.com/s/vyaw1vtv3m8y11p/ΔΙΑΚHΡYΞΗ-ΕΣΥ-ΤΕΛΙΚΟ.pdf?dl=0

 ΥΓΕΙΑ

Η ΥΓΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΓΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΡΟΧΗ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΗΣ ΚΑΙ ΠΡΩΤΑΡΧΙΚΟΣ ΤΟΜΕΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ.
Η ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΘΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕΙ ΣΕ ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΜΙΑ ΟΛΙΣΤΙΚΗ ΚΑΛΥΨΗ ΤΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ.

13.1. ΘΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕΙ ΣΕ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΘΑ ΣΕΒΟΝΤΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΈΛΛΗΝΑ ΠΟΛΙΤΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΙΟ ΙΔΑΝΙΚΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΠΑΡΑΜΟΝΗΣ ΕΝΤΟΣ ΑΥΤΩΝ.
13.2. ΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΑΥΤΑ ΘΑ ΚΑΛΥΠΤΟΝΤΑΙ ΠΛΗΡΩΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΙΟ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΟ ΙΑΤΡΙΚΟ, ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΟ ΚΑΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ.
13.3. ΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΘΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΟΥΝ ΣΕ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΤΕΤΟΙΟ ΠΟΥ ΝΑ ΠΡΟΑΓΕΤΑΙ Η ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΣΕ ΥΨΙΣΤΟ ΒΑΘΜΟ.
13.4. ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΕΝΟ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΝΑ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΠΟΥ ΘΑ ΦΕΡΕΙ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ ΕΝΑΝΤΙ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ ΜΕ ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΗ ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΩΝ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΩΝ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΘΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΖΟΥΝ ΦΑΡΜΑΚΑ ΜΕ ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΣΘΕΝΕΙΣ.
13.5. ΤΑ ΦΑΡΜΑΚΑ ΑΥΤΑ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΦΥΣΙΚΗΣ ΠΡΟΕΛΕΥΣΗΣ, ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΙΔΑΝΙΚΟΤΕΡΟ, ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΞΗ ΦΥΣΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΦΑΡΜΑΚΟΛΟΓΙΑΣ ΜΕ ΤΙΣ ΛΙΓΟΤΕΡΕΣ ΑΝΤΕΝΔΕΙΞΕΙΣ.
13.6. ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΛΕΓΟΜΕΝΗ ΚΛΑΣΣΙΚΗ ΙΑΤΡΙΚΗ ΘΑ ΕΝΙΣΧΥΘΟΥΝ ΜΕΓΙΣΤΑ ΟΙ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ ΣΕ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΑ ΙΔΑΝΙΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΙΑΜΑΤΙΚΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ, ΓΙΑ ΥΔΡΟΘΕΡΑΠΕΙΑ, ΦΥΤΟΘΕΡΑΠΕΙΑ, ΑΡΩΜΑΤΟΘΕΡΑΠΕΙΑ ΚΛΠ.
13.7. ΤΟ ΚΥΡΙΟ ΜΕΛΗΜΑ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΗΣ ΝΑ ΔΙΑΒΙΩΝΟΥΝ ΣΕ ΕΝΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΝΑ ΠΡΟΑΓΕΙ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΜΕ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ- ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΗ, ΜΕ ΝΕΡΟ ΟΠΩΣ ΜΑΣ ΤΟ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ Η ΜΗΤΕΡΑ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΜΕ ΚΑΘΑΡΟ ΑΕΡΑ. ΣΕΛΙΔΑ 27 ΑΠΟ 40
13.8. ΘΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΟΥΝ ΕΙΔΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ ΑΠΕΞΑΡΤΗΣΗΣ ΚΑΙ ΑΠΟΤΟΞΙΝΩΣΗΣ ΚΑΙ ΕΠΑΝΕΝΤΑΞΗΣ ΣΤΗΝ ΥΓΙΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ ΓΙΑ ΕΞΑΡΤΗΜΕΝΑ ΑΤΟΜΑ,
13.9. ΘΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΟΥΝ ΕΙΔΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗΣ – ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΡΙΩΝ ΓΙΑ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΕΣ ΑΣΘΕΝΕΙΕΣ ΜΕ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΡΕΧΟΥΝ ΕΞΑΣΚΗΣΗ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΣΩΜΑΤΟΣ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΕΝΕΡΓΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΑΤΟΜΟΥ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ.
13.10. Η ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΘΑ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΕΙ ΜΕ ΟΤΙ ΠΟΣΑ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝΟΙΓΜΑ ΤΩΝ ΤΕΡΑΣΤΙΩΝ ΕΛΛΑΝΙΩΝ ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΩΝ ΤΕΧΝΙΚΩΝ.
ΈΤΣΙ ΘΑ ΑΝΑΒΙΩΣΟΥΝ ΤΑ ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΡΙΑ ΣΕ ΣΥΓΧΡΟΝΑ ΑΣΚΛΗΠΙΕΙΑ ΣΤΗΝ ΣΩΣΤΗ ΤΟΥΣ ΒΑΣΗ.



 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις