ΦΘΟΡΙΟ: ΈΝΑΣ ΣΙΩΠΗΛΟΣ ΔΟΛΟΦΟΝΟΣ

 

 ΦΘΟΡΙΟ: ΈΝΑΣ ΣΙΩΠΗΛΟΣ ΔΟΛΟΦΟΝΟΣ

 


ΦΘΟΡΙΟ: ΈΝΑΣ ΣΙΩΠΗΛΟΣ ΔΟΛΟΦΟΝΟΣ

Υ.Α. ΔΥΓ2/31265/2006 (ΦΕΚ 1221/Β`/5.9.2006) (Σχετ: 65414) Χορήγηση παρεκκλίσεων σύμφωνα με την υπ αριθμ. Υ2/2600/2001 κοινή υπουργική απόφαση για την «ποιότητα του νερού ανθρώπινης κατανάλωσης» (παρέκκλιση από την ανώτατη παραμετρική τιμή του φθορίου έως 2 mg/1 για χρονική περίοδο 3 ετών) 

ΤΟ ΦΘΟΡΙΟ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΕΝΤΟΜΟΚΤΟΝΟ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΔΟΛΟΦΟΝΟΣ ΚΑΤΣΑΡΙΔΩΝ! ΌΧΙ;
ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΜΙΚΡΕΣ ΠΟΣΟΤΗΤΕΣ ΠΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΠΟΣΙΜΟ ΝΕΡΟ (1 ΜΕΡΟΣ ΦΘΟΡΙΟΥ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟ ΛΙΤΡΩΝ ΝΕΡΟΥ) ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΣΟΒΑΡΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ. ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΔΗΛΗΤΗΡΙΩΔΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΟΛΥΒΔΟ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΔΗΛΗΤΗΡΙΩΔΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΑΡΣΕΝΙΚΟΦΘΟΡΙΟ: ΈΝΑΣ ΣΙΩΠΗΛΟΣ ΔΟΛΟΦΟΝΟΣ

ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΘΑΝΕΙ ΚΑΤΑΝΑΛΩΝΟΝΤΑΣ ΕΝΑ ΠΟΤΗΡΙ ΦΘΟΡΙΩΜΕΝΟΥ ΝΕΡΟΥ, ΑΛΛΑ ΟΙ ΜΑΚΡΟΧΡΟΝΙΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ ΠΟΣΙΜΟΥ ΝΕΡΟΥ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΦΘΟΡΙΩΜΕΝΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΣΟΒΑΡΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ.

ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ ΠΡΟΣΛΗΨΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΠΟΣΟΤΗΤΑΣ ΦΘΟΡΙΟΥ

Η ΟΔΟΝΤΙΚΗ ΦΘΟΡΙΟΧΡΩΜΑΤΩΣΗ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΣΗΜΑΔΙΑ ΔΗΛΗΤΗΡΙΑΣΗΣ ΑΠΟ ΦΘΟΡΙΟ ΠΟΥ ΕΜΦΑΝΙΖΕΤΑΙ ΣΤΑ ΔΟΝΤΙΑ ΣΕ ΜΟΡΦΗ ΚΗΛΙΔΩΝ ΣΑΝ ΑΠΟ ΚΙΜΩΛΙΑ Η ΑΠΟ ΑΛΕΥΡΙ ΚΑΙ ΣΕ ΠΙΟ ΠΡΟΧΩΡΗΜΕΝΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΚΑΦΕ Η ΜΑΥΡΑ.

Η ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΦΘΟΡΙΟΥ ΣΤΟ ΠΟΣΙΜΟ ΝΕΡΟ ΚΑΙ Η ΜΑΚΡΟΧΡΟΝΙΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ ΤΟΥ, ΑΝΕΒΑΖΕΙ ΤΑ ΕΠΙΠΕΔΑ ΤΟΥ ΦΘΟΡΙΟΥ ΣΤΑ ΟΡΓΑΝΑ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΙΣΤΟΥΣ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΝΤΑΣ ΤΑ ΕΝΖΥΜΑ ΤΟΥ.

ΑΥΤΟ ΕΧΕΙ ΣΑΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΗΝ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΠΟΛΛΩΝ ΑΣΘΕΝΕΙΩΝ, ΑΦΟΥ ΑΠΟΔΥΝΑΜΩΝΕΤΑΙ ΤΟ ΑΝΟΣΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΚΑΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΠΡΟΚΛΗΘΟΥΝ ΚΑΙ ΑΛΛΕΡΓΙΚΕΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΟΠΩΣ ΔΕΡΜΑΤΙΤΙΔΑ ΚΑΙ ΕΚΖΕΜΑ.

ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟΝ: Η ΕΛΛΕΙΨΗ ΕΝΖΥΜΩΝ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΦΛΕΓΜΟΝΕΣ, ΛΟΙΜΩΞΕΙΣ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΕΣ ΑΣΘΕΝΕΙΕΣ 

ΟΙ ΒΛΑΒΕΣ ΣΤΟΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΑΠΟ ΤΟ ΦΘΟΡΙΟ

Η ΧΡΗΣΗ ΦΘΟΡΙΟΥ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΓΕΝΕΤΙΚΕΣ ΑΝΩΜΑΛΙΕΣ ΚΑΙ ΒΛΑΒΕΣ, ΕΝΩ ΕΠΙΔΕΙΝΩΝΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΝΕΦΡΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΘΥΡΕΟΕΙΔΗ ΑΔΕΝΑ. Η ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΚΑΤΑΝΑΛΩΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΠΟΣΙΜΟ ΝΕΡΟ ΕΧΕΙ ΑΠΟΔΕΙΧΘΕΙ ΠΩΣ ΜΕΙΩΝΕΙ ΔΡΑΣΤΙΚΑ ΤΗΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΘΥΡΕΟΕΙΔΗ ΣΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ.

ΜΠΟΡΕΙ ΤΟ ΦΘΟΡΙΟ ΝΑ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΥΠΟΘΥΡΕΟΕΙΔΙΣΜΟ; 

ΕΠΙΣΗΣ ΕΞΑΝΤΛΕΙ ΤΟ ΚΟΛΛΑΓΟΝΟ ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΗΝ ΠΡΟΩΡΗ ΓΗΡΑΝΣΗ ΤΟΥ ΔΕΡΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΟΔΥΝΑΜΩΣΗ ΤΩΝ ΜΥΩΝ, ΤΩΝ ΣΥΝΔΕΣΜΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΤΕΝΟΝΤΩΝ.

ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΔΙΑΦΟΡΟΙ ΤΡΟΠΟΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ ΚΑΝΕΙΣ ΠΡΟΣΛΑΜΒΑΝΕΙ ΦΘΟΡΙΟ: ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΠΟΣΙΜΟΥ ΝΕΡΟΥ, ΜΕΣΩ ΠΟΤΩΝ ΚΑΙ ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΩΝ, ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΝΤΟΥΣ ΜΕ ΦΘΟΡΙΩΜΕΝΟ ΝΕΡΟ (ΤΟ ΔΕΡΜΑ ΤΟ ΑΠΟΡΡΟΦΑ ΑΜΕΣΑ), ΜΕ ΤΟ ΣΤΟΜΑΤΙΚΟ ΔΙΑΛΥΜΑ Η ΤΗΝ ΟΔΟΝΤΟΚΡΕΜΑ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΑ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ (!) ΣΕ ΧΑΠΙΑ Η ΣΤΑΓΟΝΕΣ.

ΤΟ ΦΘΟΡΙΟ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΟ ΑΠΟΒΛΗΤΟ! ΈΝΑ ΥΠΟΠΡΟΪΟΝ ΤΗΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΤΑΙΡΙΩΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΦΩΣΦΟΡΙΚΩΝ ΛΙΠΑΣΜΑΤΩΝ.

ΦΘΟΡΙΟ ΚΑΙ Η ΥΓΕΙΑ ΤΩΝ ΔΟΝΤΙΩΝ


ΑΝ ΗΤΑΝ ΄΄ΑΣΦΑΛΕΣ΄΄ ΤΟ ΦΘΟΡΙΟ ,
ΔΕΝ ΘΑ ΧΡΕΙΑΖΟΤΑΝ ΝΑ ΔΙΔΟΝΤΑΙ ΕΝΔΕΙΞΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ,,,,ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΟΔΟΝΤΟΚΡΕΜΑΣ..
ΑΥΤΟ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΤΟΞΙΚΗ

ΟΙ ΦΘΟΡΙΟΥΧΕΣ ΟΔΟΝΤΟΚΡΕΜΕΣ ΠΕΡΙΕΧΟΥΝ ΤΟΣΟ ΦΘΟΡΙΟ (1,000PPM) ΠΟΥ ΕΝΑ ΜΙΚΡΟ ΠΑΙΔΙ ΘΑ ΕΧΑΝΕ ΤΗΝ ΖΩΗ ΤΟΥ ΑΝ ΕΤΡΩΓΕ ΟΛΟ ΤΟ ΣΩΛΗΝΑΡΙΟ. ΈΝΑ ΠΑΙΔΙ ΑΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΕΙ ΕΝΑ ΜΟΝΟ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΟΔΗΓΗΘΕΙ ΣΕ ΟΞΕΙΑ Η ΧΡΟΝΙΑ ΤΟΞΙΚΟΤΗΤΑ.

ΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΠΩΣ ΕΝΑ ΠΑΙΔΙ ΗΛΙΚΙΑΣ ΠΕΝΤΕ ΕΤΩΝ ΚΑΤΑΠΙΝΕΙ ΠΕΡΙΠΟΥ ΤΟ 30% ΤΗΣ ΟΔΟΝΤΟΚΡΕΜΑΣ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙ. ΜΗΝ ΑΦΗΝΕΤΕ ΤΑ ΠΙΤΣΙΡΙΚΙΑ ΣΑΣ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΟΔΟΝΤΟΚΡΕΜΑ ΜΕ ΦΘΟΡΙΟ. ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΛΛΕΣ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΛΥΣΕΙΣ ΜΕ ΟΔΟΝΤΟΚΡΕΜΕΣ ΧΩΡΙΣ ΦΘΟΡΙΟ ΑΛΛΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΒΟΤΑΝΩΝ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΛΟ ΚΑΙ ΣΤΑ ΔΟΝΤΙΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΟΥΛΑ.

ΤΟ ΦΘΟΡΙΟ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΖΗΜΙΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΟΥΛΑ, ΑΦΟΥ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΙ ΤΑ ΕΝΖΥΜΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥΣ, ΕΠΙΒΡΑΔΥΝΟΝΤΑΣ ΕΤΣΙ ΤΗΝ ΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΟΥΛΩΝ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΥΑΣΟΥΝ ΤΙΣ ΒΛΑΒΕΣ ΤΟΥΣ. ΚΑΙ ΕΔΩ ΚΑΝΤΕ ΧΡΗΣΗ ΟΔΟΝΤΟΚΡΕΜΑΣ ΧΩΡΙΣ ΦΘΟΡΙΟ.

ΣΠΙΤΙΚΗ ΟΔΟΝΤΟΚΡΕΜΑ, ΧΩΡΙΣ ΤΑ ΔΗΛΗΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΕΜΠΟΡΙΟΥ 

Η ΤΥΠΙΚΗ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΜΕ ΦΘΟΡΙΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΑΘΩΑ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΕΠΑΛΕΙΨΗ ΤΩΝ ΔΟΝΤΙΩΝ ΜΕ ΕΝΑ ΓΕΥΣΤΙΚΟ ΤΖΕΛ ΠΟΥ ΑΦΗΝΕΤΑΙ ΣΤΑ ΔΟΝΤΙΑ ΓΙΑ ΠΕΝΤΕ ΛΕΠΤΑ. ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΦΤΥΣΕΙ ΤΗΝ ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΣΤΟ ΣΤΟΜΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ΝΑ ΠΛΥΝΕΙ ΤΟ ΣΤΟΜΑ ΤΟΥ Η ΝΑ ΦΑΕΙ ΚΑΤΙ ΓΙΑ ΜΙΣΗ ΩΡΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ.

ΌΣΟ ΚΑΙ ΑΝ ΠΟΛΛΟΙ ΙΣΧΥΡΙΖΟΝΤΑΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΑΒΛΑΒΗΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ, ΠΟΛΛΑ ΠΑΙΔΙΑ ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙ ΝΑΥΤΙΑ, ΕΜΕΤΟ, ΔΙΑΡΡΟΙΑ ΚΑΙ ΚΟΙΛΙΑΚΟ ΠΟΝΟ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ “ΘΕΡΑΠΕΙΑ” ΜΕ ΦΘΟΡΙΟ.

ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑΣ (U.S. PUBLIC HEALTH SERVICE) Η ΤΟΠΙΚΗ ΧΡΗΣΗ ΦΘΟΡΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΗΣ ΦΘΟΡΑΣ ΤΩΝ ΔΟΝΤΙΩΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΈΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ (AMERICAN ASSOCIATION FOR THE ADVANCEMENT OF SCIENCE) ΟΙ ΥΨΗΛΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΦΘΟΡΙΟΥ ΣΕ ΟΡΙΣΜΕΝΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ (ΤΖΕΛ, ΣΤΟΜΑΤΙΚΟ ΔΙΑΛΥΜΑ, ΟΔΟΝΤΟΚΡΕΜΕΣ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΑ) ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΥΤΕ ΑΝΑΓΚΑΙΕΣ ΟΥΤΕ ΕΠΙΘΥΜΗΤΕΣ.

ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΓΕΡΑ ΔΟΝΤΙΑ ΕΙΝΑΙ ΣΩΣΤΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ, ΧΩΡΙΣ ΖΑΧΑΡΗ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥΣ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΜΕΝΟΥΣ ΥΔΑΤΑΝΘΡΑΚΕΣ.

ΈΝΑ ΑΛΛΟ ΜΕΣΟ ΧΟΡΗΓΗΣΗΣ ΦΘΟΡΙΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΑ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ ΣΕ ΜΟΡΦΗΣ ΤΑΜΠΛΕΤΑΣ Η ΣΤΑΓΟΝΩΝ. Ο ΚΑΝΑΔΙΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΩΝ ΠΑΡΑΔΕΧΕΤΑΙ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ ΠΩΣ ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΔΙΝΟΥΝ ΤΕΤΟΙΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΑ, ΟΜΩΣ ΑΚΟΜΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ ΠΡΑΞΗ.

ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΑ ΤΗΣ ΚΑΚΙΑΣ ΩΡΑΣ: ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΕΣ ΥΠΕΡΤΡΟΦΕΣ ΚΑΙ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΑ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ: ΑΦΕΛΕΙΑ Η ΑΠΑΤΗ; 

ΦΘΟΡΙΟ ΚΑΙ ΠΟΣΙΜΟ ΝΕΡΟ

Η ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΦΘΟΡΙΟΥ ΣΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΑΡΟΧΗ ΝΕΡΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΠΙΟ ΣΙΓΑΝΗ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ ΔΗΛΗΤΗΡΙΑΣΗ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ. ΑΠΟ ΤΟ 1950 ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΗ Η ΣΥΝΔΕΣΗ ΤΟΥ ΦΘΟΡΙΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΑΣΘΕΝΕΙΑ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ.

ΤΟ 1963 ΜΕΛΕΤΕΣ ΠΟΥ ΕΚΑΝΑΝ ΟΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΕΔΕΙΞΑΝ ΠΩΣ ΜΙΚΡΕΣ ΠΟΣΟΤΗΤΕΣ ΦΘΟΡΙΟΥ ΠΡΟΚΑΛΟΥΣΑΝ ΚΑΡΚΙΝΟ ΣΕ ΠΟΣΟΣΤΟ 12%, ΕΝΩ ΑΥΞΗΜΕΝΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΦΘΟΡΙΟΥ ΠΡΟΚΑΛΟΥΣΑΝ ΚΑΡΚΙΝΟ ΣΤΟ 100% ΤΩΝ ΠΟΝΤΙΚΩΝ!

ΌΤΑΝ ΤΟ 1975 ΕΓΙΝΑΝ ΕΡΕΥΝΕΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ ΦΘΟΡΙΟΥ ΣΤΟ ΠΟΣΙΜΟ ΝΕΡΟ, ΔΙΑΠΙΣΤΩΘΗΚΕ ΠΩΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΣΘΗΚΗΣ ΤΟΥ ΦΘΟΡΙΟΥ ΟΙ ΘΑΝΑΤΟΙ ΑΠΟ ΚΑΡΚΙΝΟ ΑΥΞΗΘΗΚΑΝ ΚΑΤΑ 10% ΜΕΣΑ ΣΕ ΠΕΝΤΕ ΧΡΟΝΙΑ.

ΚΑΙ ΕΝΩ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΤΗΣ ΦΘΟΡΙΩΣΗΣ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ ΟΙ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΟΙ ΗΤΑΝ ΥΠΕΡΜΑΧΟΙ ΤΟΥ ΦΘΟΡΙΟΥ, Η ΕΤΑΙΡΙΑ ΠΟΥ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΖΕΙ ΤΗΝ ΟΔΟΝΤΟΚΡΕΜΑ CREST ΑΠΟΚΑΛΥΨΕ ΠΩΣ ΟΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΤΗΣ ΣΤΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ ΤΟΥΣ, ΑΝΑΚΑΛΥΨΑΝ ΠΩΣ ΤΟ ΦΘΟΡΙΟ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΠΡΟ ΚΑΡΚΙΝΙΚΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΑ ΚΥΤΤΑΡΑ.

ΜΕΛΕΤΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΤΟΥ ΦΘΟΡΙΟΥ ΣΤΟΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ

ΕΠΙΔΗΜΙΟΛΟΓΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΟΤΙ ΤΟ ΦΘΟΡΙΟ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΚΑΡΚΙΝΟ. ΑΥΤΟ ΕΠΙΤΥΓΧΑΝΕΤΑΙ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ. ΈΧΕΙ ΤΗΝ ΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΙ ΤΗΝ ΑΡΧΙΚΗ ΕΣΤΙΑ. ΚΑΘΕ ΜΑΣ ΚΥΤΤΑΡΟ ΕΧΕΙ ΤΟ ΓΕΝΕΤΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΠΟΥ ΟΝΟΜΑΖΕΤΑΙ DNA, ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΑΠΟΤΕΛΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΔΥΟ ΣΚΕΛΗ ΜΕ ΣΧΗΜΑ ΕΛΙΚΟΕΙΔΕΣ.

ΤΑ ΣΚΕΛΗ ΤΟΥ DNA ΣΥΓΚΡΑΤΟΥΝΤΑΙ ΜΕ ΔΕΣΜΟΥΣ ΥΔΡΟΓΟΝΟΥ. ΕΚΕΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΒΛΑΒΕΣ ΤΟ ΦΘΟΡΙΟ, ΚΑΙ ΣΠΑΕΙ ΤΟΥΣ ΔΕΣΜΟΥΣ ΥΔΡΟΓΟΝΟΥ ΤΟΥ DNA. ΜΕΡΙΚΕΣ ΜΙΚΡΕΣ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΟΥΝ ΕΝΑΝ ΟΓΚΟ Η ΕΝΑΝ ΕΠΙΘΕΤΙΚΟ ΚΑΡΚΙΝΟ.

ΤΟ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ DNA ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΣΟΦΑ ΔΟΜΗΜΕΝΟ ΚΑΙ ΜΕ ΙΚΑΝΟΤΗΤΕΣ ΑΥΤΟΔΙΟΡΘΩΣΗΣ ΣΕ ΒΛΑΒΕΣ ΠΟΥ ΤΟΥ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ. ΔΗΛΑΔΗ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΟΨΕΙ ΤΙΣ ΚΑΤΕΣΤΡΑΜΜΕΝΕΣ ΑΚΡΕΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕΙ ΤΟΥΣ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΟΥΣ ΚΛΩΝΟΥΣ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΑΘΙΚΤΟΥ ΓΕΝΕΤΙΚΟΥ ΥΛΙΚΟΥ.

ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΣΩΜΑ: ΜΙΑ ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΗ ΜΗΧΑΝΗ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ 

ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΟΜΩΣ ΟΙ ΠΟΣΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΦΘΟΡΙΟΥ ΠΟΥ ΔΕΧΕΤΑΙ ΣΗΜΕΡΑ Ο ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΠΙΕΖΕΙ ΤΟ DNA ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΙΟΡΘΩΣΗΣ ΤΟΥ ΣΕ ΠΟΣΟΣΤΟ 50% ΚΑΙ ΑΝ ΣΚΕΦΤΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΑΠΟ ΠΟΣΕΣ ΑΛΛΕΣ ΤΟΞΙΚΕΣ ΟΥΣΙΕΣ ΒΟΜΒΑΡΔΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙ ΓΙΑΤΙ ΕΧΟΥΝ ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ ΑΥΞΗΘΕΙ ΤΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΚΑΡΚΙΝΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ.

ΤΟ ΑΝΟΣΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΜΑΣ ΣΥΣΤΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΔΥΝΑΤΟ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΚΟΤΩΣΕΙ ΤΑ ΚΑΡΚΙΝΙΚΑ ΚΥΤΤΑΡΑ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΤΟ ΣΩΜΑ ΟΛΩΝ ΜΑΣ, ΧΩΡΙΣ ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ, ΧΗΜΕΙΟΘΕΡΑΠΕΙΕΣΑΚΤΙΝΟΒΟΛΙΕΣ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΜΕΣΑ. ΌΜΩΣ ΟΤΑΝ ΤΟ DNA ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΦΘΑΡΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΟΞΙΝΕΣ ΚΑΙ ΧΗΜΙΚΕΣ ΟΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΥΑΣΤΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΕΠΙΤΕΘΕΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΙΣΒΟΛΕΙΣ.

Η ΧΗΜΙΚΗ ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ 

ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΤΗΣ ΓΛΑΣΚΩΒΗΣ, ΤΟ ΑΝΟΣΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΜΑΣ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΠΟΤΕΛΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΛΕΥΚΑ ΑΙΜΟΣΦΑΙΡΙΑ, ΤΑ ΦΑΓΟΚΥΤΤΑΡΑ ΠΟΥ ΜΕΤΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΟΥ ΑΙΜΑΤΟΣ. ΑΝ ΚΑΠΟΥ ΣΤΟΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΑ ΒΑΚΤΗΡΙΟ, ΕΝΑΣ ΙΟΣ Η ΕΝΑ ΚΑΡΚΙΝΙΚΟ ΚΥΤΤΑΡΟ, ΑΥΤΑ ΤΑ ΦΑΓΟΚΥΤΤΑΡΑ ΘΑ ΦΤΑΣΟΥΝ ΣΕ ΕΚΕΙΝΗ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΙ ΘΑ ΑΡΧΙΣΟΥΝ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΥΝ ΚΑΘΕ ΤΕΤΟΙΟ ΕΧΘΡΙΚΟ ΚΥΤΤΑΡΟ.

ΤΟ ΕΓΚΛΩΒΙΖΟΥΝ ΜΕΣΑ ΣΕ ΜΙΚΡΕΣ ΚΥΣΤΕΣ, ΤΑ ΛΥΣΟΣΩΜΑΤΑ, ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΠΕΡΙΕΧΟΥΝ ΕΝΖΥΜΑ ΠΟΥ ΔΙΑΣΠΟΥΝ ΣΕ ΜΙΚΡΑ ΚΟΜΜΑΤΙΑ ΚΑΘΕ ΞΕΝΟ ΕΙΣΒΟΛΕΑ. ΟΙ ΜΕΛΕΤΕΣ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΤΗΣ ΓΛΑΣΚΩΒΗΣ ΕΔΕΙΞΑΝ ΠΩΣ ΤΟ ΦΘΟΡΙΟ ΑΝΑΣΤΕΛΛΕΙ ΤΗΝ ΔΡΑΣΗ ΤΩΝ ΛΕΥΚΩΝ ΑΙΜΟΣΦΑΙΡΙΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΝΕΙ ΕΛΕΥΘΕΡΕΣ ΡΙΖΕΣ ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΥΝ ΤΟ DNA.

ΠΟΙΕΣ ΑΣΘΕΝΕΙΕΣ ΣΥΝΔΕΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΕΛΕΥΘΕΡΕΣ ΡΙΖΕΣ~ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ 

ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΑΦΑΙΡΕΣΕΤΕ ΤΟ ΦΘΟΡΙΟ ΑΠΟ ΤΟ ΝΕΡΟ ΠΟΥ ΚΑΤΑΝΑΛΩΝΕΤΕ (ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ ΤΙ ΚΑΝΕΙ Η ΕΥΔΑΠ) ΤΟΤΕ Η ΠΙΟ ΦΤΗΝΗ ΛΥΣΗ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΦΙΛΤΡΑ ΕΝΕΡΓΟΥ ΑΝΘΡΑΚΑ. ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΜΕΘΟΔΟΙ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ ΟΠΩΣ Η ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΗ ΟΣΜΩΣΗ, ΑΛΛΑ ΠΙΟ ΔΑΠΑΝΗΡΕΣ.


ΤΑ ΕΜΦΙΑΛΩΜΕΝΑ ΝΕΡΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΓΓΥΗΣΗ ΓΙΑΤΙ ΤΙΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΟΡΕΣ ΠΕΡΙΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΠΙΟ ΒΛΑΒΕΡΕΣ ΟΥΣΙΕΣ. ΑΠΟΦΥΓΕΤΕ ΤΑ ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΑ ΚΑΙ ΠΟΤΑ ΠΟΥ ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΦΘΟΡΙΩΜΕΝΟ ΝΕΡΟ. ΙΔΙΩΣ ΤΟ ΕΤΟΙΜΟ ΤΣΑΙ, ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΕΠΙΣΗΣ ΝΑ ΦΤΙΑΧΝΕΤΑΙ ΜΕ ΦΘΟΡΙΩΜΕΝΟ ΝΕΡΟ.

ΠΗΓΗΥΓΕΙΟΦΑΓΟΣ – FLUORIDE: THE AGING FACTOR. DR. JOHN YIAMOUYIANNIS
ΦΘΟΡΙΟ: ΈΝΑΣ ΣΙΩΠΗΛΟΣ ΔΟΛΟΦΟΝΟΣ

~~~~~~~~~~~~~~~~~

ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΜΕ ΤΟ ΝΕΡΟ, ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΣΟΒΑΡΟ ΑΠΟ Ο,ΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΥΠΟΨΙΑΖΟΝΤΑΙ ΠΟΛΛΟΙ ΚΑΘΩΣ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΦΘΟΡΙΟ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΚΟΜΗ ΤΑ ΕΞΑΣΘΕΝΕΣ ΧΡΩΜΙΟΧΛΩΡΙΟΒΑΡΕΑ ΜΕΤΑΛΛΑ,ΦΥΤΟΦΑΡΜΑΚΑΤΟΞΙΚΕΣ ΧΗΜΙΚΕΣ ΟΥΣΙΕΣ, ΒΑΚΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ, ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΤΑ ΡΑΔΙΕΝΕΡΓΆ ΚΑΤΆΛΟΙΠΑ;


 ΝΕΡΟ – ΔΗΛΗΤΗΡΙΟ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ


Έρευνα που διενήργησε διεπιστημονική επιτροπή από το Γεωπονικό και το Πανεπιστήμιο Αθηνών για λογαριασμό του ΕΦΕΤ και παραδόθηκε τον Σεπτέμβριο του 2009 στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, φέρνει στο φως αποκαλυπτικά ευρήματα:

Τοξικά βαρέα μέταλλα σε πόσιμο νερό, ποτάμια, λίμνες και υπόγεια ύδατα, σε συγκεντρώσεις που υπερβαίνουν κατά πολύ τα ανώτατα επιτρεπτά όρια που έχει θέσει η Ε.Ε. ή σε τιμές δυνητικά επικίνδυνες για την ανθρώπινη υγεία, ανιχνεύονται σε πολλές περιοχές της χώρας. 

  • Όλα τα λιμναία συστήματα της Βόρειας Ελλάδας εμφανίζουν επιβαρύνσεις σε αρσενικό, μόλυβδο και νικέλιο
  • Οι επιστήμονες καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι σε περιοχές με έντονη βιομηχανική ρύπανση, τα παραγόμενα τρόφιμα είναι σαφώς πιο επιβαρημένα σε βαρέα μέταλλα
  • Εστιάζουν την προσοχή τους σε βολβούς (καρότα, πατάτες, κρεμμύδια) αλλά και φυλλώδη λαχανικά (λάχανο, μαρούλι, σπανάκι).

Πάντως η έρευνα των δυο πανεπιστημίων ολοκληρώθηκε μετ’ εμποδίων.

«Στείλαμε περισσότερα από 30 αιτήματα για αποστολή στοιχείων σε αρμόδιες υπηρεσίες, όμως καμία δεν ανταποκρίθηκε», καταγγέλλει ο Γ. Ζαμπετάκης, επίκουρος καθηγητής Χημείας Τροφίμων.

Tο 65% του συνολικού μήκους των αγωγών της EYΔAΠ αποτελείται από σωλήνες αμιαντοτσιμέντου στην πλειονότητά τους ηλικίας 80 ετών (1927), ενώ και στο δίκτυο της Εταιρείας Υδρεύσεως και Αποχετεύσεως Θεσσαλονίκης (EYAΘ) το 50% κατά προσέγγιση είναι αμιαντοσωλήνες.

 Αμίαντος: Ένα άκρως επικίνδυνο καρκινογόνο υλικό στα δίκτυα ύδρευσης ολόκληρης της Ελλάδας

Επικίνδυνο νερό σε 27 περιοχές!

Συναγερμός από τους επιστήμονες για τα πολύ υψηλά έως και εντελώς ακατάλληλα επίπεδα νιτρικών που περιέχονται στο πόσιμο νερό σε πόλεις και χωριά της Ελλάδας.

Μια σιωπηρή αλλά τεράστια απειλή για τη δημόσια υγεία στη χώρα μας κρύβουν οι υψηλές ποσότητες των νιτρικών που περιέχονται στο πόσιμο νερό. Η ρύπανση από τα νιτρικά προέρχεται από την υπερβολική χρήση λιπασμάτων και διεθνώς αναφέρεται ως ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα επιβάρυνσης των υδάτων, με πραγματικό κίνδυνο για τον ανθρώπινο οργανισμό, ειδικά για εγκύους, βρέφη και μικρά παιδιά. Στην πλέον πρόσφατη έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τα νιτρικά, που δημοσιεύθηκε στις 4 Μαΐου του 2018, αναφέρεται πως «περίσσεια νιτρικών σε πόσιμα ύδατα μπορεί να έχει επιπτώσεις στην υγεία, συγκεκριμένα την πρόκληση μεθαιμοσφαιριναιμίας, που εμποδίζει την κανονική μεταφορά οξυγόνου από το αίμα στους ιστούς, με αποτέλεσμα να προκαλεί κυάνωση και, σε υψηλότερες συγκεντρώσεις, ασφυξία που μπορεί να αποδειχθεί θανάσιμη για τα βρέφη». Δυστυχώς, η ολιγωρία των ελληνικών κυβερνήσεων όσον αφορά την αντιμετώπιση του προβλήματος έχει ως αποτέλεσμα το νερό που ρέει από τις βρύσες σε χιλιάδες κατοικίες να υπερβαίνει τα ασφαλή όρια κατανάλωσης. Σημειώνεται πως επισήμως από την Ε.Ε. έχει τεθεί το όριο των 50 mg/L, ωστόσο στη νομοθεσία συνολικά 7 χωρών-μελών (Γαλλία, Γερμανία, Αυστρία, Ιταλία, Ισπανία, Πολωνία, Κροατία) υπάρχει η σύσταση στους καταναλωτές να αποφεύγεται ακόμα και η κατανάλωση νερού με νιτρικά άνω των 10 mg/L. Το ίδιο επίπεδο των 10 μικρογραμμαρίων νιτρικών ανά λίτρο νερού είναι το επίσημο όριο ασφαλείας που έχει τεθεί στις ΗΠΑ. Ενόψει και της Παγκόσμιας Ημέρας Νερού, στις 22 Μαρτίου, τα στοιχεία που προκύπτουν για το πόσιμο νερό σε μια σειρά από περιοχές της Ελλάδας είναι απογοητευτικά. Σύμφωνα με τα στοιχεία από την Ενωση Δημοτικών Επιχειρήσεων Υδρευσης και Αποχετεύσεων (ΕΔΕΥΑ), αλλά και τις κατά τόπους ΔΕΥΑ, τα οποία είναι διαθέσιμα στο διαδίκτυο, σε τουλάχιστον τρεις περιοχές της χώρας υπάρχει υπέρβαση του ορίου των 50 mg/L. Σε μέτρηση που έγινε στην περιοχή Μιδέα του Ναυπλίου, μόλις στις 18/2/2021, η ποσότητα που βρέθηκε ήταν 137 mg/L, σχεδόν τριπλάσια της επιτρεπόμενης. Στην κοντινή Ερμιόνη, σε μέτρηση του 2019, εντοπίστηκαν 65 mg/L, ενώ πρόβλημα φαίνεται να υπάρχει και στο Αργος, καθώς τον Ιούνιο του 2020 στην περιοχή Κουτσοπόδι τα νιτρικά μετρήθηκαν στα 88 mg/L. Υπέρβαση του ορίου των 10 mg/L εντοπίζεται και σε συνολικά 24 περιοχές ακόμα, οι οποίες βρίσκονται κυριολεκτικά σε όλα τα μήκη και πλάτη της Ελλάδας. Σε μετρήσεις του 2019 και του 2020, σε πόλεις και οικισμούς, έχουν βρεθεί τα εξής επίπεδα νιτρικών:

f Πυλαία-Χορτιάτης (Ασβεστοχώρι) 29,1 mg/L f Θέρμη 19,94 mg/L f Πάτρα (κέντρο πόλης) 14 mg/L f Κομοτηνή 21,1 mg/L f Θήβα 21,1 mg/L f Θάσος 23,9 mg/L f Εδεσσα 12,9 mg/L f Δράμα 14,4 mg/L f Αλμωπία (Κοιμητήρια) 18,06 mg/L f Αλεξανδρούπολη 14 mg/L f Αίγιο 40,8 mg/L f Καβάλα (Φίλιπποι) 46 mg/L f Κιλκίς (Λεβεντοχώρι) 35,1 mg/L f Σέρρες 24,1 mg/L (28/1/2020) f Πάρος (Κακάπετρα) 19 mg/L f Λάρισα (Γιαννούλη) 14 mg/L f Χαλκίδα (Αγιος Νικόλαος) 36,5 mg/L f Αγιος Νικόλαος Κρήτης (Βρύσες) 15,9 mg/L f Ηράκλειο (Κάτω Φορτέτσα) 28,3 mg/L f Λαμία (Αφανός) 14,6 mg/L f Πλατανιάς (Βουκολιές) 19,1 mg/L f Aγρίνιο (Παράβολα) 12 mg/L f Τρίκαλα 12,6 mg/L f Γιαννιτσά 11,4 mg/L 

«Καρκινογόνα» Η Realnews επικοινώνησε με αξιωματούχους της Ευρωπαϊκής Αρχής για την Ασφάλεια των Τροφίμων (EFSA), η οποία έχει αναγάγει τα νιτρικά ως έναν από τους μεγαλύτερους κινδύνους που μπορεί να προκύψει για την υγεία, μέσω της τροφικής αλυσίδας. «Τα νιτρικά εισέρχονται στην τροφική αλυσίδα ως επιμολυντής του νερού, λόγω των υπερβολικών αγροτικών πρακτικών. Στους ανθρώπους, τα νιτρικά απορροφώνται άμεσα από τον οργανισμό. Μπορούν να οξειδώσουν τη φυσική αιμοσφαιρίνη, μειώνοντας την ικανότητα των ερυθρών αιμοσφαιρίων να μεταφέρουν οξυγόνο σε όλο το σώμα. Μπορεί, επίσης, να συμβάλουν στον σχηματισμό των λεγόμενων νιτροζαμίνων, κάποιες από τις οποίες είναι καρκινογόνες», ανέφερε σε γραπτή απάντησή του αξιωματούχος της ΕFSA. Τους κινδύνους από τα νιτρικά στο νερό, όμως, επισημαίνουν και ορισμένοι από τους πιο έγκριτους Ελληνες επιστήμονες του τομέα της ασφάλειας των τροφίμων. «Στο πόσιμο νερό κανονικά δεν θα έπρεπε να υπάρχουν καθόλου νιτρικά, τα οποία αποτελούν επιμολυντές του νερού. Δυστυχώς, έχουν δυσμενή δράση και σε βρέφη μπορεί να δημιουργήσουν αντιδράσεις, προκαλώντας μια μορφή βιοχημικής αναιμίας», δηλώνει στην «R» ο πρόεδρος του ΕΦΕΤ και καθηγητής στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Αντώνης Ζαμπέλας. «Θα πρέπει να υπάρξει μεγάλη προσοχή ειδικά σε βρέφη, τα οποία πίνουν γάλα που παρασκευάζεται από βρεφική φόρμουλα και νερό», τονίζει ο Δημήτρης Λουτράδης, καθηγητής Μαιευτικής και Γυναικολογίας στο ΕΚΠΑ. «Αν υπάρχουν στο νερό σε μεγάλη ποσότητα, τότε μπορεί να πειράξουν τον θυρεοειδή του παιδιού ή να προκαλέσουν άλλα προβλήματα στους πνεύμονες», προσθέτει ο καθηγητής.

Το νερό είναι γνωστό ως καθολικός διαλύτης.

Προτού να φθάσει στη βρύση ενός καταναλωτή, έρχεται σε επαφή με πολλές διαφορετικές ουσίες, όπως τα αέρια, τα μεταλλεύματα, αλλά και οργανικές ουσίες.

Το νερό παίρνει τα ίχνη αυτών των ουσιών, και δυστυχώς, μερικά απ´ αυτά μπορεί να προκαλέσουν την άσχημη γεύση, τη μυρωδιά, το χρώμα, τα προβλήματα διαύγειας αλλά και επιπτώσεις στην υγεία μας από τυχόν επικίνδυνες χημικές ουσίες όπως τα άλατα και τα μέταλλα, φυτοφάρμακα και ζιζανιοκτόνα, οργανικούς χημικούς μολυσματικούς παράγοντες από τις βιομηχανικές διαδικασίες και τη χρήση πετρελαίου, και ραδιενεργούς μολυσματικούς παράγοντες.

Νερό-Δηλητήριο έρευνα σοκ πανεπιστημίου Αθηνών βαρέα μέταλλα

Το νερό αποτελεί τον καθοριστικό παράγοντα στην απομάκρυνση των τοξινών και των υποπροϊόντων του μεταβολισμού μας.

Χωρίς νερό για 3 ημέρες το ανθρώπινο σώμα εξασθενεί επικίνδυνα, ενώ μπορεί να εξασθενήσει σταδιακά με την πάροδο του χρόνου από τη συνεχή κατανάλωση νερού μολυσμένου με επικίνδυνες χημικές ενώσεις, βαρέα μέταλλα και βακτήρια.
Δείτε πόσα οφέλη και πως συνδέεται με όλα τα όργανα του σώματος το νερό όταν είναι ΚΑΘΑΡΟ: Νερό – Το φυσικό ιατρικό – ιαματικό θαύμα!! 
Νερό & Θεραπεία με Νερό! 
Γιατί πρέπει να πίνουμε κάθε πρωί νερό με άδειο στομάχι!
Και κάτι ακόμη πολύ σημαντικό και ιδιαίτερο που οι περισσότεροι ΑΓΝΟΟΥΜΕ: ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ ΚΑΙ Η ΔΡΑΣΙΣ ΤΟΥ ΣΤΟΝ ΆΝΘΡΩΠΟ!!

Μολυσματικοί παράγοντες νερού

Σωματίδια (όπως άμμος, λάσπη, πουρί, σκουριά, χλωριούχο Βινύλιο από σωλήνες PVC) τα οποία κατακάθονται στο ποτήρι μας.

Οργανικές και ανόργανες χημικές ουσίες όπως

Χλώριο: Νερό-Δηλητήριο σε όλη την Ελλάδα

Είναι απαραίτητο για την απολύμανση του νερού, είναι καταστρεπτικό όμως, όταν μπαίνει στον οργανισμό και ευθύνεται για ασθένειες, όπως καρκίνοςνεφρικές παθήσεις, αποβολές, παθήσεις στο συκώτι, προβλήματα γονιμότητας και αναπαραγωγής, αρτηριοσκλήρυνσηκαρδιακά προβλήματα, προσβολή του μυϊκού συστήματος, νευρικές παθήσεις. Η Greenpeace έχει χαρακτηρίσει το χλώριο ως «ο δολοφόνος με το αγγελικό πρόσωπο»
Δείτε και Η χλωρίωση του νερού καταστρέφει την πρωτεΐνη των κυττάρων

Βενζόλιο:

Αυξάνει τον κίνδυνο καρκίνου και οδηγεί σε αναιμία και μείωση των αιμοπεταλίων.

Μόλυβδος:

είναι το υλικό που χρησιμοποιούμε για την ένωση των χυτοσωλήνων, μολυβδοσωλήνων, χαλκοσωλήνων κ .λ.π. Εισχωρεί στο νερό μας από τις μολύβδινες σωληνώσεις, ή από τις ενώσεις των χάλκινων σωληνώσεων και γενικά των υδραυλικών εγκαταστάσεων.

Προκαλεί σοβαρότατα προβλήματα στο νευρικό μας σύστημα, υψηλή πίεση του αίματος, εγκεφαλικά επεισόδια, καρδιακές προσβολές, παθήσεις των νεφρών, στειρότητα, αποβολές κ.λ.π. Σε σοβαρότατες περιπτώσεις παρατηρούνται εγκεφαλικές βλάβες, μολυβδίαση, κ.λ.π. Ο μόλυβδος καθώς κυκλοφορεί στο αίμα σπέρνει την καταστροφή από όπου και αν περάσει.
Δείτε ακόμη: Μόλυβδος και υγεία.

Χαλκός:

Μεταλλικό στοιχείο. Η έκθεση σε χαλκό μπορεί να προκαλέσει γαστρεντερικές διαταραχές και ζημιά στο συκώτι ή στα νεφρά.

Αμίαντος:

Οι ίνες αμιάντου εύκολα μπορούν να εμφανιστούν στο νερό μας, από την διάβρωση των αμιαντοσωλήνων. Προκαλούν στην αρχή καταστροφή της μεμβράνης του κυττάρου και στη συνέχεια ανοίγουν το δρόμο για το καρκίνο. Το κακό είναι ότι δεν φαίνονται με γυμνό μάτι, αλλά εντοπίζονται μόνο με ειδικό ηλεκτρονικό μικροσκόπιο.

Ζιζανιοκτόνα – Εντομοκτόνα:

Τα εντομοκτόνα και ζιζανιοκτόνα, αρκούν να εμφανιστούν στο νερό σε ποσότητα μερικά μέρη στο τρισεκατομμύριο για να βλάψουν τους μύες της καρδιάς και να νεκρώσουν τα κύτταρα του συκωτιού.
Τοξικό ζιζανιοκτόνο. Είμαστε εκτεθειμένοι χωρίς να το ξέρουμε 

Νιτρικά:

Εισχωρούν στο νερό και στη συνέχεια στο στομάχι του ανθρώπου, με τη βοήθεια βακτηριδίων, μετατρέπονται σε νιτρίδια που αντιδρούν με το υδροχλωρικό οξύ του στομάχου και σχηματίζουν νιτρώδες οξύ. Αυτό ενώνεται με αμίνες και δίνει τις νιτρoσαμίνες.

Προκαλούν καρκίνο του στομάχου, των εντέρων και αλλού. Ο κίνδυνος είναι ιδιαίτερα μεγάλος για τα νεογνά καθώς προκαλούν ένα είδος αναιμίας, τη μεθαιμογλοβιναιμία, γνωστή και ως κυάνωση του βρέφους. Επίσης τα νιτρίδια αντιδρούν με την αιμοσφαιρίνη του αίματος και την καθιστούν αδύναμη να μεταφέρει οξυγόνο στο ποσοστό που χρειαζόμαστε.
Νιτρικά άλατα-Νιτροζαμίνες. Από που προέρχονται, τι προκαλούν, πως αντιμετωπίζονται 

Χημικά εντομοκτόνα:

Αρκεί για τα περισσότερα μια μικρή ποσότητα της τάξεως των 3 μερών στο εκατομμύριο (3 ppm) για να βλάψουν τους μύες της καρδιάς και (5 ppm) για να νεκρώσουν τα κύτταρα του συκωτιού.

Καταστρέφουν το μυελό των οστών που παράγει το αίμα όπως και πολλά άλλα ένζυμα. Επίσης ευθύνονται για τη δημιουργία καρκίνου, βλάβη στα νεφρά κλπ. Γενικά από τα εντομοκτόνα αρκούν να υπάρχουν στο νερό μερικά μέρη στο τρισεκατομμύριο (ppt) ώστε να καθίστανται επικίνδυνα για την υγεία μας.
Δείτε: Φυτοφάρμακα υγιεία και παιδική υγιεία.
Εσείς, πόσο παραθείο φάγατε σήμερα;

Ραδόνιο:

Αυξάνει τον κίνδυνο για καρκίνο του στομάχου.
Ραδόνιο: Μία απειλή μέσα στο σπίτι μας. Μέθοδοι αντιμετώπισης 

Υδράργυρος

Μπορεί να προκαλέσει βλάβη στα νεφρά.
Δείτε: Υδράργυρος, η χειρότερη νευροτοξίνη τού πλανήτη!

Αρσενικό:

Υπάρχει στο νερό εξαιτίας μεταλλουργικών εγκαταστάσεων ή ηλεκτρονικών απορριμμάτων. Το αρσενικό δημιουργεί δερματικές παθήσεις και επηρεάζει το νευρικό σύστημα. Παθογόνοι μικροοργανισμοί (π.χ ιοί, βακτήρια, πρωτόζωα κ.α) ένοχοι για διάρροια, γαστρεντερίτιδα, λοιμώδεις και ιογενείς νόσους, ηπατίτιδα Α και Ε.

Οι ιοί εντερικής προέλευσης βρίσκονται σε όλο το υδάτινο περιβάλλον.

Περιέχονται στα κόπρανα και από εκεί καταλήγουν στα λύματα, όπου απενεργοποιούνται αρκετά δύσκολα, ακόμα και μετά την επεξεργασία των λυμάτων στους βιολογικούς καθαρισμούς.

Στα επιφανειακά νερά (για παράδειγμα ποτάμια, λίμνες) που δέχονται λύματα, μπορεί να υπάρχουν ιοί εντερικής προέλευσης αλλά συχνά δεν είναι ανιχνεύσιμοι, γιατί βρίσκονται σε μικρό αριθμό η συνδέονται με αιωρούμενα σωματίδια.

Οι ιοί εντερικής προέλευσης βρίσκονται πολλές φορές και στο πόσιμο νερό, λόγω της αντοχής τους στις μεθόδους επεξεργασίας αυτού. Τα πρωτόζωα είναι παρασιτικοί οργανισμοί που δημιουργούν λοιμώδεις επιδημίες στον άνθρωπο αλλά και στα ζώα.
Μολύνουν το πόσιμο νερό με τις κύστες τους και προκαλούν τεράστια γαστρεντερικά προβλήματα. Έχουν μέγεθος 5μm-10μm και αντοχή στο χλώριο.
Ακόμα και το χλώριο που προστίθεται για την καταστροφή των ιών και βακτηρίων, μπορεί να σχηματίσει βλαβερά παραπροϊόντα με συνέπεια, βλάβες στα νεφρά και στο συκώτι, νευρικές παθήσεις, βλάβες στο ανοσοποιητικό σύστημα, αρτηριοσκλήρυνση, προσβολή του μυϊκού συστήματος, κ.λ.π.

Επιστήμονες εκφράζουν φόβους ότι νερό «δηλητήριο» σε Αττική, Βοιωτία, Εύβοια, Πτολεμαΐδα, νησιά Β. Αιγαίου, Πηνειό και αλλού επηρεάζει την αγροτική παραγωγή και θεωρούν επιτακτική την ανάγκη δειγματοληψιών, κυρίως σε τρόφιμα-στόχους όπως οι βολβοί, προκειμένου να διερευνηθούν ενδεχόμενοι κίνδυνοι από την κατανάλωσή τους.

Έρευνα που διενήργησε διεπιστημονική επιτροπή από το

Γεωπονικό και το Πανεπιστήμιο Αθηνών για λογαριασμό του ΕΦΕΤ και παραδόθηκε τον Σεπτέμβριο του 2009 στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, φέρνει στο φως αποκαλυπτικά ευρήματα:

*Στο νερό ύδρευσης της Καλαμάτας ανιχνεύθηκε νικέλιο σε οριακές τιμές (20,00 μg/l). Στον δήμο Ασωπού Λακωνίας εντοπίζεται συγκέντρωση μολύβδου (30,00 μg/l) τριπλάσια της οριακής τιμής. Δηλητήριο και στο νερό της Χίου, όπου οι αναλύσεις ανίχνευσαν οριακές (1,00 μg/l) πλην όμως υψηλές τιμές συγκέντρωσης σε υδράργυρο.

Χαρακτηριστικό στοιχείο των νερών ύδρευσης δημοτικών διαμερισμάτων της Θήβας αποτελεί όχι μόνο η παρουσία εξασθενούς χρωμίου (από 3,00μg/l-12,80μg/l) αλλά και οι εξαιρετικά υψηλές τιμές υδραργύρου. 


Νερό-Δηλητήριο σε όλη την Ελλάδα τιμές συγκέντρωσης βαρέων μετάλλων
Από τα διαθέσιμα στοιχεία προέκυψε ότι

η παρουσία τοξικών βαρέων μετάλλων γίνεται αισθητή σε όλα σχεδόν τα εξεταζόμενα πόσιμα νερά. Αν και τα περισσότερα δείγματα παρουσιάζουν τιμές συγκέντρωσης που βρίσκονται χαμηλότερα από την παραμετρική τιμή η οποία ορίζεται μέσω της Οδηγίας 98/83 Ε.Ε., οι επιστήμονες κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου:

«Μπορεί οι συγκεντρώσεις να είναι χαμηλές και να μην υπερβαίνουν τα όρια, όμως τα βαρέα μέταλλα όταν εισέλθουν στον οργανισμό δρουν σωρευτικά», τονίζουν.

*Στην Πάτρα ανιχνεύθηκαν νικέλιο, ολικό χρώμιο, μόλυβδος και αρσενικό (στο Ν. Σούλι) σε τιμές που κυμαίνονται εντός ορίων. Το ίδιο κοκτέιλ βαρέων μετάλλων, πάλι εντός ορίων, ανιχνεύθηκε στα πόσιμα ύδατα Ορεστιάδας, Ν. Βύσσας και Αρδα.

*Χαμηλές συγκεντρώσεις εντοπίζονται στις λίμνες Μαραθώνα, Υλίκης, Μόρνου. Τα νερά κρίνονται κατάλληλα για ύδρευση και άρδευση.

Σίδηρος και μαγγάνιο σε υψηλές συγκεντρώσεις -κατά περίπτωση πάνω από τα όρια- βρέθηκε στο νερό του νομού Εβρου.

Στην Ορεστιάδα το αρσενικό κυμαίνεται από 6,03 μg/l έως 9,69 μg/l. Αν και οι τιμές δεν ξεπερνούν τις παραμετρικές (10 μg/l) χαρακτηρίζονται υψηλές. Ιδιαίτερα στην κοινότητα Μπάκι παρατηρούνται τιμές ενίοτε διπλάσιες του επιτρεπτού, με αποτέλεσμα το νερό να κρίνεται ακατάλληλο.

*Τα υπόγεια νερά στο Λαύριο είναι έντονα επιβαρυμένα σε μόλυβδο (83,30 μg/l), νικέλιο (77μg/l), κάδμιο (28,30 μg/l) και διάφορα άλλα στοιχεία των οποίων οι συγκεντρώσεις υπερβαίνουν κατά πολύ τα ανώτατα επιτρεπτά όρια. Οι ερευνητές τονίζουν ότι η χρήση των νερών αυτών είναι απαγορευτική τουλάχιστον για ανθρώπινη κατανάλωση.

*Ακατάλληλα για κατανάλωση είναι και τα υπόγεια ύδατα στα Μεσόγεια. Κατά τόπους η επιβάρυνση είναι τόσο έντονη που κρίνονται ακατάλληλα και για άρδευση. Στην περιοχή μεταξύ Κορωπίου-Μαρκοπούλου-Παιανίας εντοπίζεται ολικό χρώμιο που κατά τόπους ξεπερνά τα 100 μg/l (με όριο τα 50 μg/l). Οπως υπογραμμίζουν οι ερευνητές «το μεγαλύτερο ποσοστό της συγκέντρωσης αυτής βρίσκεται προφανώς στην εξασθενή μορφή». Εκτός ορίων καταγράφεται ο μόλυβδος και το κάδμιο.

*Σε Ωρωπό και Οινόφυτα εκτός από το γνωστό πρόβλημα με το εξασθενές που εντοπίζεται σε τιμές μέχρι και 80 μg/l όλα τα τοξικά βαρέα μέταλλα υπερβαίνουν τα όρια.

*Προβληματικός και ο υδροφόρος ορίζοντας της Πτολεμαΐδας, κυρίως λόγω της έντονης εκμετάλλευσης λιγνιτών, της καύσης και της αιωρούμενης τέφρας. Παρατηρούνται υψηλές συγκεντρώσεις αρσενικού (20,00 μg/l), υδραργύρου (5,00 μg/l), μολύβδου (20,00 μg/l) και καδμίου (5,00 μg/l). 

Εξίσου εκτεταμένη ρύπανση χαρακτηρίζει τους υδροφορείς στο Αλιβέρι και τη Μεγαλόπολη.

*Εντονη είναι η τοξικότητα σε υπόγεια ύδατα της Ορεστιάδας, της Κομοτηνής, της Ξάνθης και του Πύργου Ηλείας, όπου ανιχνεύεται κοκτέιλ μεταλλικών ιχνοστοιχείων.
Ειδικότερα στον Πύργο το νερό περιέχει μαγγάνιο 50 φορές πάνω από το όριο και σίδηρο σχεδόν τριπλάσιο του επιτρεπτού. Τα υπόγεια ύδατα είναι ακατάλληλα για ανθρώπινη χρήση και κατά περίπτωση ακατάλληλα για άρδευση.

*Οσον αφορά τους ποταμούς, τα αναμενόμενα «πρωτεία» στη ρύπανση κατέχει ο Ασωπός, καθώς όλα τα μεταλλικά ιχνοστοιχεία υπερβαίνουν τα όρια. Χρώμιο 65 μg/l (όριο 50), εξασθενές χρώμιο μέχρι και 148 μg/l, μόλυβδος 20 φορές πάνω, κάδμιο 12πλάσιο του επιτρεπτού.

Ο Πηνειός παρουσιάζει υψηλές συγκεντρώσεις σε νικέλιο και χρώμιο. Ο Εβρος εμφανίζει τη μεγαλύτερη τιμή όσον αφορά τον υδράργυρο. Λιγότερο επιβαρημένοι, Βοιωτικός Κηφισός και Αλφειός.

*Στο «κόκκινο» βρίσκεται ο υδράργυρος στη λίμνη Πετρών νομού Φλώρινας. Με όριο το 1 μg/l η μέση τιμή φτάνει τα …112 μg/l! Η λίμνη δέχεται τα απόβλητα των εργοστασίων της Πτολεμαΐδας. Δοϊράνη και Κορώνεια παρουσιάζουν υψηλές τιμές αρσενικού. Γενικότερα, όλα τα λιμναία συστήματα της Βόρειας Ελλάδας εμφανίζουν επιβαρύνσεις σε αρσενικό μόλυβδο και νικέλιο.https://www.proionta-tis-fisis.com/nero-dilitirio-se-oli-tin-ellada/

Κυριακάτικη Ελευθεροτυπίαερό

Στοιχεία από: www.enet.gr

Φθόριο, Ένα Ποντικοφάρμακο Στα Δόντια Σου!

Από δηλητήριο, απαραίτητο στοιχείο για την υγεία και την ομορφιά των δοντιών!

Η φθορίωση είναι ένας θρίαμβος όχι της ιατρικής επιστήμης, αλλά της αμερικανικής κυριαρχίας. Παρόλο που τα φθοριούχα είναι γνωστά τοξι­κά δηλητήρια, ωστόσο επιτρέπεται να υπάρχουν στα τρόφιμα, στο νερό και σε άλλα προϊόντα καθημερινής χρήσης, με το βολικό επιχείρημα πως προστατεύουν από την τερηδόνα των δοντιών. Όμως, την ίδια προστασία από την τερηδόνα μπορούν να προσφέρουν κι όλα τα άλλα βαρεά μέταλλα όπως ο άργυρος, ο μόλυβδος και το αρσενικό, ακόμα και το ουράνιο.

Γιατί το ενδιαφέρον επικεντρώθηκε ειδικά στο φθόριο και στα φθοριούχα;

Στο σημείο αυτό, έχουμε να κάνουμε με μια μοναδική ιστορία πετυχημένου marketing

Αρχικά, πώς, με την αλλαγή της δημόσιας εικόνας ενός τοξικού προϊόντος, οι βιομηχανίες προστατεύθηκαν από τις μηνύσεις που θα μπορούσαν να τους γίνουν για την απελευθέρωση του και την επιβάρυνση του περιβάλλοντος. Ακολούθως, πως ένα τοξικό απόβλητο των βιομηχανιών σιδήρου, χαλκού, αλουμινίου και λιπασμάτων, που κανονικά θα έπρεπε να τις επιβαρύνει σημαντικά με κόστος για την αποθήκευση και αδρανοποίηση του, μετατρέπεται σε ένα προϊόν με εμπορική αξία, που η πώληση του προσφέρει ένα επιπλέον κέρδος στις βιομηχανίες αυτές. Υπενθυμίζουμε ότι τα φθοριούχα συγκαταλέγονται ανάμεσα στα κυριότερα και πιο επικίνδυνα τοξικά βιομηχανικά απόβλητα και κανείς δεν τελείως προστατευμένος από αυτά. Μόνον στις ΗΠΑ, με βάση στοιχεία του 1989, 155.000 τόνοι φθοριούχων απελευθερώνονται κάθε χρόνο στον αέρα, ενώ 500.000 τόνοι φθοριούχων μολύνουν το νερό των ποταμών, των λιμνών και την θάλασσα!https://terrapapers.com/fthorio-ena-pontikofarmako-sta-dontia-sou/




ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΜΕ ΤΟ ΝΕΡΟ, ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΣΟΒΑΡΟ ΑΠΟ Ο,ΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΥΠΟΨΙΑΖΟΝΤΑΙ ΠΟΛΛΟΙ ΚΑΘΩΣ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΦΘΟΡΙΟ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΚΟΜΗ ΤΑ ΕΞΑΣΘΕΝΕΣ ΧΡΩΜΙΟΧΛΩΡΙΟΒΑΡΕΑ ΜΕΤΑΛΛΑ,ΦΥΤΟΦΑΡΜΑΚΑΤΟΞΙΚΕΣ ΧΗΜΙΚΕΣ ΟΥΣΙΕΣ, ΒΑΚΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ, ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΤΑ ΡΑΔΙΕΝΕΡΓΆ ΚΑΤΆΛΟΙΠΑ;

ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΕΛΙΚΑ?

ΤΟΥΣ ΕΠΙΤΡΕΠΟΥΜΕ ΝΑ ΜΑΣ ΔΗΛΗΤΗΡΙΑΖΟΥΝ ΕΙΣ ΓΝΩΣΗ ΜΑΣ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΑΤΙ?

ΘΑ ΜΟΥ ΠΕΙΣ -ΚΑΙ ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΩ ΕΓΩ ΜΟΝΟΣ ΜΟΥ ?[ΟΠΩΣ ΜΟΥ ΤΟ ΛΕΝΕ ΠΟΛΛΟΙ]

ΣΟΥ ΑΠΑΝΤΩ ΛΟΙΠΟΝ ΠΩΣ ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΜΟΝΟΣ

ΥΠΑΡΧΕΙ Ο ΔΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ [ΓΡΑΦΕΙΟ] ,ΠΟΥ ΛΕΓΕΤΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ

ΜΠΕΣ ΜΕΣΑ ΣΕ ΕΝΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ[ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΣΕ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ],ΕΝΑ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΙΓΟΥΡΑ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΣΟΥ,ΜΑΘΕ,ΚΑΙ ΕΝΤΑΞΟΥ

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ

ΣΟΥ ΠΑΡΑΘΕΤΩ ΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΡΟ, ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΦΟΡΕΑ Ε.ΣΥ ,ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΓΡΑΜΜΕΝΕΣ [ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ] ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΡΕΙΟ ΠΑΓΟ

Προγραμματικές δηλώσεις Ελλήνων Συνέλευσις:
https://www.dropbox.com/s/pln8t496h3ro6ix/ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ-ΔΗΛΩΣΕΙΣ-ΕΣΥ-25-10-2015.pdf?dl=0

Ιδρυτική διακήρυξη Ελλήνων Συνέλευσις:
https://www.dropbox.com/s/vyaw1vtv3m8y11p/ΔΙΑΚHΡYΞΗ-ΕΣΥ-ΤΕΛΙΚΟ.pdf?dl=0

 ΝΕΡΟ

11.1. Το νερό εδόθη με αφθονία στον άνθρωπο από τους Δημιουργούς του πλανήτη. Ο άνθρωπος πρέπει να σέβεται αυτό το θείο δώρο, πρέπει να σέβεται απόλυτα τα ποτάμια, τις λίμνες, τις πηγές, τα ρυάκια, τις θάλασσες να μην τα μολύνει και να ενεργεί όπως φροντίζει να μην μολύνεται ο εαυτός του.
11.2. Όπου απαιτούνται διεργασίες παραγωγικές με νερό θα τοποθετούνται για την απόλυτη καθαριότητα του νερού οι πιο τεχνολογικά άρτιοι βιολογικοί καθαρισμοί.
11.3. Καθαρισμός όλων των υδάτων θα γίνουν από την Πολιτεία μας από συχνότητες αποστατικές που με αυτές τώρα δηλητηριάζουν το νερό.
11.4. Το νερό θα πάρει πάλι τη μορφή, την κρυστάλλωση, τις θείες ιδιότητες, τις ενέργειες και τα ιχνοστοιχεία που νομοτελειακά μεταφέρει γιατί έτσι μόνο προορίζεται για τον άνθρωπο.
11.5. Το νερό είναι θείο δώρο. Δεν το παράγει κανένας. Έτσι δεν θα μπορεί ποτέ να πωλείται. Το κόστος κατανάλωσης, η οποία πρέπει να γίνεται πάντα με σεβασμό, είναι το κόστος της κατασκευής και συντήρησης του δικτύου διανομής.
11.6. Το νερό μπορεί να πωλείται μόνο ως συνιστώσα τελικού επεξεργασμένου προϊόντος.
11.7. Θα γίνει ειδική επεξεργασία του θαλάσσιου νερού ούτως ώστε να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα λειψυδρίας που αντιμετωπίζουν αρκετά νησιά και μέρη της ηπειρωτικής Ελλάδος.
11.8. Θα διορθωθεί το δίκτυο μεταφοράς νερού σε όλες τις αγροτικές, παραμεθόριες περιοχές, αστικά κέντρα κτλ ούτως ώστε να υπάρχει ισορροπημένη κάλυψη και συνεχής παροχή νερού που να καλύπτει όλες τις ανάγκες.

ΜΕ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΒΟΥΛΗΣΗ ΛΟΙΠΟΝ ΠΡΑΞΕ




Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις