3D PRINTING: ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΦΑΓΗΤΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΕΚΤΥΠΩΣΗ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
3D
PRINTING: ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΦΑΓΗΤΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΕΚΤΥΠΩΣΗ Η ΦΑΤΕ ΜΑΤΙΑ ΨΑΡΙΑ ΚΑΙ ΚΟΙΛΙΑ
ΠΕΡΙΔΡΟΜΟ
3D PRINTING: ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΦΑΓΗΤΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΕΚΤΥΠΩΣΗ Η ΦΑΤΕ ΜΑΤΙΑ
ΨΑΡΙΑ ΚΑΙ ΚΟΙΛΙΑ ΠΕΡΙΔΡΟΜΟ
ΔΕΣΠΟΙΝΑ
ΜΠΑΡΑΚΗ 3D PRINTING: ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΦΑΓΗΤΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΕΚΤΥΠΩΣΗ
ΉΡΘΑΝ
ΟΙ ΤΡΙΣΔΙΑΣΤΑΤΟΙ ΕΚΤΥΠΩΤΕΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ
ΑΠΟ
ΣΟΚΟΛΑΤΕΣ ΚΑΙ ΖΥΜΑΡΙΚΑ ΜΕΧΡΙ ΕΚΤΥΠΩΜΕΝΑ ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΜΕ ΧΑΒΙΑΡΙ ΦΡΑΟΥΛΑΣ… ΟΙ 3D
ΕΚΤΥΠΩΤΕΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΦΡΕΣΚΑ ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΤΗΝ ΙΔΕΑ, ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ
ΓΙΑ ΤΟ ΦΑΓΗΤΟ ΚΑΙ ΤΗ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ…
TO
3D PRINTING Η ΑΛΛΙΩΣ Η ΕΚΤΥΠΩΣΗ 3D ΕΙΝΑΙ ΠΛΕΟΝ ΑΡΚΕΤΑ ΔΙΑΔΕΔΟΜΕΝΗ ΣΕ ΤΟΜΕΙΣ,
ΟΠΩΣ ΟΙ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ ΚΑΙ Η ΜΟΔΑ. Η ΕΙΣΟΔΟΣ ΤΗΣ ΣΤΟΝ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ ΔΕΝ
ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΑΠΟΚΥΗΜΑ ΤΗΣ ΦΑΝΤΑΣΙΑΣ, ΑΛΛΑ ΜΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ, ΠΟΥ ΙΣΩΣ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ
ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΠΟΥ ΤΡΩΜΕ.
ΑΠΟ ΤΟ STAR TREK ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ
ΖΩΗ…
ΠΡΙΝ
ΑΠΟ ΑΡΚΕΤΕΣ ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ ΚΑΙ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΣΤΑ ΤΕΛΗ ΤΟΥ ‘80, Η ΣΕΙΡΑ “STAR TREK:
THE NEXT GENERATION” (1987) ΕΔΕΙΧΝΕ, ΟΤΙ ΜΕΣΩ ΤΟΥ REPLICATOR ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ
ΜΕΤΑΤΡΑΠΕΙ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΜΟΡΙΟ ΣΕ ΒΡΩΣΙΜΗ ΤΡΟΦΗ.
ΤΟΤΕ,
ΚΑΙ ΜΟΝΟ Η ΣΚΕΨΗ ΤΗΣ ΥΠΑΡΞΗΣ ΜΙΑΣ ΣΥΣΚΕΥΗΣ, ΠΟΥ ΕΚΤΥΠΩΝΕΙ/ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΦΑΓΗΤΟ
(Π.Χ. ΜΙΑ ΜΠΡΙΖΟΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΜΕ ΤΡΕΙΣ ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ) ΦΑΝΤΑΖΕ ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ. ΌΜΩΣ, ΜΕ
ΕΚΤΥΠΩΤΕΣ ΟΠΩΣ Ο CHEFJET, Ο FOODINI ΚΑΙ Ο CHEF3D, ΔΕΝ ΜΙΛΑΜΕ ΠΙΑ ΓΙΑ ΜΙΑ
ΑΚΟΜΑ ΦΟΥΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΙΔΕΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗΣ ΦΑΝΤΑΣΙΑΣ, ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΜΙΑ
ΖΩΝΤΑΝΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ.
ΒΕΒΑΙΑ,
ΟΙ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΣΜΟΙ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΦΑΓΗΤΟΥ ΔΕΝ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΜΕ ΤΗ ΓΕΝΝΗΣΗ ΤΩΝ
ΤΡΙΣΔΙΑΣΤΑΤΩΝ ΕΚΤΥΠΩΤΩΝ, ΑΦΟΥ ΣΤΑ ΠΡΩΤΑ ΣΤΑΔΙΑ Η 3D ΕΚΤΥΠΩΣΗ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΗΚΕ
ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΕΡΓΑΛΕΙΩΝ, ΠΟΥ ΒΟΗΘΟΥΣΑΝ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΤΟΥ ΦΑΓΗΤΟΥ ΚΑΙ ΟΧΙ
ΜΟΝΟ.
Η
ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΕΡΓΑΛΕΙΩΝ ΗΤΑΝ ΑΡΚΕΤΑ ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΗ, ΛΟΓΩ ΤΟΥ ΥΛΙΚΟΥ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ
ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΤΟ ΠΛΑΣΤΙΚΟ ΚΑΙ ΕΔΩΣΕ ΤΑ ΣΧΕΤΙΚΑ
ΕΡΕΘΙΣΜΑΤΑ ΓΙΑ Ν’ ΑΡΧΙΣΟΥΝ ΟΙ ΠΡΩΤΕΣ ΕΡΕΥΝΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΥ
ΦΑΓΗΤΟΥ, ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΕΚΤΥΠΩΣΗΣ.
ΑΝ
ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ -ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΤΥΠΙΚΩΝ ΚΕΦΑΛΩΝ ΤΩΝ 3D
ΕΚΤΥΠΩΤΩΝ ΜΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΣΥΡΙΓΓΕΣ- ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΘΕΑΜΑΤΙΚΑ, ΣΤΑΔΙΑΚΑ Η ΤΕΧΝΙΚΗ
ΒΕΛΤΙΩΘΗΚΕ.
Η ΠΡΟΟΔΟΣ, ΜΑΛΙΣΤΑ, ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΜΕΓΑΛΗ, ΠΟΥ ΠΛΕΟΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΩΝΤΑΣ
ΤΑ ΣΩΣΤΑ ΥΛΙΚΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΟΥΝ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΜΕ ΠΟΛΥΠΛΟΚΑ ΣΧΗΜΑΤΑ, ΥΦΕΣ
Κ.Λ.Π., ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΕΠΙΤΕΥΧΘΟΥΝ ΜΕ ΤΙΣ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΕΣ ΜΕΘΟΔΟΥΣ.
3D PRINTING: ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ
ΦΑΓΗΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΤΥΠΩΣΗ
ΟΙ
3D ΕΚΤΥΠΩΤΕΣ ΦΑΓΗΤΟΥ ΑΝΟΙΓΟΥΝ ΝΕΟΥΣ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΗΣ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ
ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ, ΔΙΝΟΝΤΑΣ ΤΗ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΣΜΩΝ, ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΝΕΩΝ ΕΙΔΩΝ
ΤΡΟΦΙΜΩΝ, ΕΞΑΤΟΜΙΚΕΥΜΕΝΩΝ ΓΕΥΜΑΤΩΝ Κ.Λ.Π.. ΒΕΒΑΙΑ, ΠΡΟΚΥΠΤΟΥΝ ΠΟΛΛΑ
ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΟΥ «ΤΥΠΩΜΕΝΟΥ» ΦΑΓΗΤΟΥ, ΩΣΤΟΣΟ, ΑΝ ΤΑ
ΤΡΟΦΙΜΑ ΠΑΡΑΓΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΣΩΣΤΕΣ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΘΑΡΟ ΕΚΤΥΠΩΤΗ ΕΙΝΑΙ
ΑΣΦΑΛΗ ΓΙΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ.
Η
ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΤΟΥ ΦΑΓΗΤΟΥ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΡΩΤΩΝ ΥΛΩΝ ΜΕΤΡΑΕΙ ΣΤΗ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ
ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ ΚΑΙ ΟΙ 3D ΕΚΤΥΠΩΤΕΣ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΚΑΛΥΤΕΡΕΥΣΟΥΝ ΣΕ ΜΕΓΑΛΟ
ΒΑΘΜΟ ΤΗΝ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΕΝΟΣ ΓΕΥΜΑΤΟΣ.
ΣΤΟ
PROJECT “BIOZOON SMOOTHFOOD”, ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ PERFORMANCE ΤΗΣ Ε.Ε.,
ΕΡΕΥΝΩΝΤΑΙ ΤΡΟΠΟΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΜΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ
ΔΥΣΦΑΓΙΑΣ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΑΠΟΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΤΟ ΦΑΓΗΤΟ ΤΟΥΣ.
ΤΑ
ΠΙΑΤΑ, ΠΟΥ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΖΕΙ Ο 3D ΕΚΤΥΠΩΤΗΣ ΤΗΣ BIOZOON ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΕΥΝΑ, ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ
ΕΙΝΑΙ ΤΡΟΦΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΨΗΘΕΙ ΣΤΟΝ ΑΤΜΟ, ΦΡΕΣΚΕΣ Η ΚΑΤΕΨΥΓΜΕΝΕΣ ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΥΦΙΣΤΑΝΤΑΙ ΕΙΔΙΚΗ
ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ, ΩΣΤΕ ΝΑ ΑΠΟΚΤΗΣΟΥΝ ΑΦΡΩΔΗ ΣΥΣΤΑΣΗ.
ΣΤΗ
ΣΥΝΕΧΕΙΑ, ΑΥΤΗ Η ΠΡΩΤΗ ΥΛΗ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΚΤΥΠΩΤΗ, O ΟΠΟΙΟΣ ΤΥΠΩΝΕΙ
ΤΟ ΚΑΘΕ ΓΕΥΜΑ, ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΝΟΝΤΑΣ ΕΜΦΑΝΙΣΙΑΚΑ ΕΝΑΝ ΑΠΛΟ ΠΟΥΡΕ, ΑΛΛΑ ΔΙΑΤΗΡΩΝΤΑΣ ΤΗΝ
ΙΔΙΑ ΓΕΥΣΗ ΜΕ ΕΚΕΙΝΗ ΤΟΥ ΚΑΝΟΝΙΚΟΥ ΓΕΥΜΑΤΟΣ.
ΜΕ
ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ, ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΟΝΤΑΙ ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΑ ΟΜΑΔΕΣ, ΠΟΥ ΚΑΤΑΝΑΛΩΝΟΥΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ
ΠΟΛΤΟΠΟΙΗΜΕΝΑ ΦΑΓΗΤΑ ΚΑΙ ΣΤΑΔΙΑΚΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΥΝ ΑΡΝΗΣΗ ΣΤΗ ΣΙΤΙΣΗ. ΤΟ ΦΑΓΗΤΟ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΟΜΟΡΦΟΤΕΡΟ
-ΠΑΡΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΡΚΕΤΑ ΜΑΛΑΚΟ- ΚΑΙ ΤΟ ΕΜΠΝΕΥΣΜΕΝΟ ΣΧΗΜΑ ΤΟΥ ΑΝΑΝΕΩΝΕΙ ΤΟ
ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΤΩΝ ΑΣΘΕΝΩΝ, ΔΙΑΤΗΡΩΝΤΑΣ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΤΙΣ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΕΣ ΒΙΤΑΜΙΝΕΣ.
ΤΥΠΩΝΟΝΤΑΣ ΦΑΓΗΤΟ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ
ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ
ΑΡΚΕΤΑ ΦΟΥΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟ, ΩΣΤΟΣΟ Η 3D ΕΚΤΥΠΩΣΗ ΦΑΓΗΤΟΥ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΟΔΗΓΗΣΕΙ
ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΝΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΘΟΥΝ ΞΑΝΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΤΟΥΣ, ΑΦΟΥ ΘΑ ΕΠΙΛΕΓΟΥΝ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΤΑ
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ ΤΩΝ ΓΕΥΜΑΤΩΝ ΤΟΥΣ. ΕΠΙΠΛΕΟΝ, ΕΥΚΟΛΑ ΚΑΙ ΞΕΚΟΥΡΑΣΤΑ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΕΚΤΥΠΩΣΟΥΝ ΤΟ
ΓΕΥΜΑ ΤΗΣ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΤΟΥΣ, ΕΝΩ ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΙ ΜΕ ΑΛΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ Η ΑΚΟΜΗ ΘΑ
ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΟΥΝ ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΑ ΓΛΥΚΑ, ΠΑΡΑΚΑΜΠΤΟΝΤΑΣ ΕΝΑΝ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΗ.
ΈΝΑ
ΑΠΟ ΤΑ ΚΛΕΙΔΙΑ ΤΗΣ ΤΡΙΣΔΙΑΣΤΑΤΗΣ ΕΚΤΥΠΩΣΗΣ (ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΜΟΝΟ) ΕΙΝΑΙ Η
ΕΞΑΤΟΜΙΚΕΥΣΗ, ΑΦΟΥ ΕΙΣΑΓΟΝΤΑΣ ΤΙΣ ΑΚΡΙΒΕΙΣ ΠΟΣΟΤΗΤΕΣ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΩΝ ΣΥΣΤΑΤΙΚΩΝ,
ΟΠΩΣ ΒΙΤΑΜΙΝΕΣ, ΠΡΩΤΕΪΝΕΣ, ΥΔΑΤΑΝΘΡΑΚΕΣ, ΛΙΠΑΡΑ ΚΑΙ ΑΝΤΙΟΞΕΙΔΩΤΙΚΑ, ΤΟ 3D
ΕΚΤΥΠΩΜΕΝΟ ΦΑΓΗΤΟ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΚΑΙ ΑΤΟΜΑ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΕ ΔΙΑΙΤΕΣ ΧΩΡΙΣ ΓΛΟΥΤΕΝΗ, ΧΟΡΤΟΦΑΓΟΥΣ ΚΑΙ VEGAN, ΔΙΑΒΗΤΙΚΟΥΣ, ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΕΣ Η ΑΛΛΑ
ΑΤΟΜΑ, ΠΟΥ ΚΑΤΑΝΑΛΩΝΟΥΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΕΣ ΘΡΕΠΤΙΚΕΣ ΑΞΙΕΣ.
ΑΞΙΖΕΙ
ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΟΥΜΕ, ΠΑΝΤΩΣ, ΟΤΙ ΣΕ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΜΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΙΤΙΣΗΣ Η 3D ΕΚΤΥΠΩΣΗ
ΦΑΓΗΤΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙ, ΠΑΡΕΧΟΝΤΑΣ ΤΙΣ ΑΚΡΙΒΕΙΣ ΠΟΣΟΤΗΤΕΣ ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ
ΣΕ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ ΜΕ ΤΑ ΚΑΤΑΛΛΗΛΑ ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ (ΒΙΤΑΜΙΝΕΣ Κ.Λ.Π.)
ΤΟ 3D ΤΥΠΩΜΕΝΟ ΦΑΓΗΤΟ… ΣΤΟ
ΔΙΑΣΤΗΜΑ
ΤΟ 2006, Η NASA ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΕΡΕΥΝΕΣ
ΓΙΑ ΤΟ ΤΡΙΣΔΙΑΣΤΑΤΟ ΕΚΤΥΠΩΜΕΝΟ ΦΑΓΗΤΟ, ΦΕΡΝΟΝΤΑΣ ΣΤΟ ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ ΤΗΝ ΑΝΑΓΚΗ ΓΙΑ
ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΣ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΤΩΝ ΚΟΣΜΟΝΑΥΤΩΝ. ΤΟ 2013 ΑΝΕΠΤΥΞΕ ΕΝΑ ΝΕΟ
PROJECT ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΝΑ ΒΡΕΙ ΤΟΝ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΤΡΟΠΟ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ ΑΣΤΡΟΝΑΥΤΩΝ, ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ
ΜΕΓΑΛΗΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΤΑΞΙΔΙΑ. ΈΤΣΙ, ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΗΝ BEEHEX ΑΝΕΠΤΥΞΑΝ ΤΟ
CHEF3D, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΤΥΠΩΝΕΙ ΠΙΤΣΑ ΕΤΟΙΜΗ ΓΙΑ ΨΗΣΙΜΟ.
ΣΤΟΧΟΣ
ΤΟΥ PROJECT ΕΙΝΑΙ Η ΖΩΗ ΤΩΝ ΑΣΤΡΟΝΑΥΤΩΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗ ΚΑΙ ΤΑ ΜΑΚΡΙΝΑ
ΤΑΞΙΔΙΑ ΠΙΟ ΕΛΚΥΣΤΙΚΑ, ΑΦΟΥ ΟΙ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΦΑΓΗΤΟΥ ΣΕ ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ
ΑΝΤΙΑΙΣΘΗΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΒΑΡΕΤΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΣΤΡΟΝΑΥΤΕΣ. ΤΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΟ, ΟΜΩΣ, ΕΙΝΑΙ
ΟΤΙ ΜΕ ΤΟ 3D ΕΚΤΥΠΩΜΕΝΟ ΦΑΓΗΤΟ ΔΙΝΕΤΑΙ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΝΑ ΕΞΑΤΟΜΙΚΕΥΤΟΥΝ ΤΑ ΓΕΥΜΑΤΑ, ΤΑ
ΟΠΟΙΑ ΘΑ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΕΛΑΧΙΣΤΟ ΧΡΟΝΟ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΘΑ ΠΑΡΑΓΟΥΝ ΤΑ ΛΙΓΟΤΕΡΑ
ΔΥΝΑΤΑ ΑΠΟΒΛΗΤΑ.
ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΕΚΤΥΠΩΜΕΝΟΥ ΦΑΓΗΤΟΥ
ΣΕ 3D PRINTER
ΜΕ
3D ΕΚΤΥΠΩΤΕΣ, ΟΠΩΣ Ο “FOODINI”, ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΑ ΘΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΟΥΝ ΚΑΨΟΥΛΕΣ ΓΕΜΑΤΕΣ ΜΕ
ΤΟ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΜΕΙΓΜΑ, ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΠΕΡΙΕΧΕΙ ΑΠΟ ΕΛΑΧΙΣΤΑ ΕΩΣ
ΚΑΘΟΛΟΥ ΣΥΝΤΗΡΗΤΙΚΑ, ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΑΥΤΗ ΤΗΝ
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΧΡΗΣΙΜΗ ΚΑΙ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΑ.
ΣΥΓΧΡΟΝΩΣ,
ΘΑ ΕΠΙΤΡΕΨΕΙ ΚΑΙ ΝΕΕΣ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΕΙΣ/ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΣΜΟΥΣ, ΑΦΟΥ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΝΑ
ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΠΡΩΤΕΣ ΥΛΕΣ ΟΠΩΣ ΦΥΚΙΑ Η ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ
ΕΝΤΟΜΑ. ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ, ΤΑ ΕΝΤΟΜΑ ΠΟΥ ΣΑΝ ΤΡΟΦΗ ΕΙΝΑΙ ΑΡΚΕΤΑ ΔΙΑΔΕΔΟΜΕΝΑ ΣΕ
ΧΩΡΕΣ ΤΗΣ ΆΠΩ ΑΝΑΤΟΛΗΣ ΕΙΝΑΙ ΠΛΟΥΣΙΑ ΣΕ ΠΡΩΤΕΪΝΕΣ.
ΈΧΕΙ
ΠΙΑΣΕΙ ΤΟΠΟ Η ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΤΟΣΩΝ ΕΤΩΝ: ΤΑ
ΕΙΧΑΜΕ ΟΛΑ ΘΑ ΜΑΣ ΤΑΪΖΟΥΝ ΚΑΙ ΕΝΤΟΜΑ ΜΕ ΤΙΣ ΕΥΛΟΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΕ
ΜΕ
ΤΑ ΒΟΟΕΙΔΗ ΝΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΝΟΥΝ ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ ΠΟΣΟΤΗΤΕΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΩΝ ΚΑΙ ΝΕΡΟΥ,
ΠΑΡΑΓΟΝΤΑΣ ΕΞΙΣΟΥ ΜΕΓΑΛΕΣ ΠΟΣΟΤΗΤΕΣ ΜΕΘΑΝΙΟΥ, ΤΑ ΕΝΤΟΜΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ
ΕΠΙΛΟΓΗ, ΠΟΥ ΜΕΣΩ ΤΗΣ 3D ΕΚΤΥΠΩΣΗΣ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΑΞΙΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ
ΑΠΟΔΕΚΤΑ ΣΑΝ ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΒΑΣΗ.
ΕΠΙΠΛΕΟΝ,
ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΕΡΕΥΝΑ ΤΟΥ ΕΒΡΑΪΚΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΤΗΣ ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ, ΤΟ 3D ΕΚΤΥΠΩΜΕΝΟ
ΦΑΓΗΤΟ ΕΙΝΑΙ Η ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΗΣ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΗΣ ΑΠΟΛΑΥΣΗΣ, ΜΕ ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΝΑ ΚΡΥΒΕΤΑΙ
ΣΤΗ ΝΑΝΟ-ΚΥΤΤΑΡΙΝΗ. ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΜΙΑ ΦΥΣΙΚΗ ΙΝΑ, ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΕΡΙΕΧΕΙ ΘΕΡΜΙΔΕΣ ΚΑΙ
ΔΙΑΣΠΑΤΑΙ ΕΥΚΟΛΑ ΑΠΟ ΤΑ ΕΝΖΥΜΑ ΤΟΥ ΕΝΤΕΡΟΥ.
ΜΑΛΙΣΤΑ,
ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΠΕΙΡΑΜΑΤΑ, ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΟΥΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΕΣ
ΙΝΕΣ ΠΟΛΛΑ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΠΙΑΤΑ ΚΑΙ ΑΝ ΛΗΦΘΟΥΝ ΟΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ,
ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΑ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΕΠΟΜΕΝΑ ΠΕΝΤΕ ΧΡΟΝΙΑ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ
ΣΤΟΥΣ ΠΕΛΑΤΕΣ ΤΟΥΣ ΦΑΓΗΤΟ ΑΠΟ 3D ΕΚΤΥΠΩΤΕΣ.
ΊΣΩΣ,
ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ, ΟΙ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΝΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΦΕΡΟΥΝ ΣΕ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ ΜΕ 3D ΕΚΤΥΠΩΤΕΣ,
ΤΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ ΤΡΙΣΔΙΑΣΤΑΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΣΕ USB ΚΑΙ ΣΕ ΛΙΓΑ ΛΕΠΤΑ ΝΑ ΑΠΟΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΤΑ ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ
ΣΤΟ ΣΧΗΜΑ ΠΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΟΡΤΑΣΟΥΝ ΚΑΠΟΙΑ ΞΕΧΩΡΙΣΤΗ ΠΕΡΙΣΤΑΣΗ…
ΜΑΛΙΣΤΑ,
ΣΤΗΝ EXPO 2015 ΤΟΥ ΜΙΛΑΝΟ, Η BARILLA, ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΤΑΙΡΙΑ TNO
ΑΠΟΚΑΛΥΨΑΝ ΤΑ ΤΡΙΣΔΙΑΣΤΑΤΑ ΕΚΤΥΠΩΜΕΝΑ ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ ΤΟΥΣ, ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ
ΚΑΙΝΟΥΡΙΩΝ ΣΧΗΜΑΤΩΝ.
ΕΙΝΑΙ, ΟΜΩΣ, ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΜΙΑ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΙΜΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΗ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ;
Η
ΔΥΣΚΟΛΙΑ ΤΗΣ 3D ΕΚΤΥΠΩΣΗΣ ΞΕΚΙΝΑΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΤΟΝ ΕΚΤΥΠΩΤΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΙΜΗ ΤΟΥ,
ΠΟΥ ΤΗ ΔΕΔΟΜΕΝΗ ΣΤΙΓΜΗ ΞΕΚΙΝΑΕΙ ΑΠΟ ΤΑ $1000 ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ, ΚΑΙ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ
ΟΤΙ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΑΦΟΡΟΥΝ ΤΡΟΦΙΜΑ ΠΟΥ
ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ ΠΡΙΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΘΟΥΝ.
ΑΥΤΑ, ΟΜΩΣ, ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΕ ΛΙΓΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΑΛΛΟΝ ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ,
ΑΦΟΥ Η ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΕΞΕΛΙΣΣΕΤΑΙ ΚΑΙ ΤΟ ΚΥΡΙΟ ΖΗΤΟΥΜΕΝΟ ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΤΡΟΦΗΣ
ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ ΤΗΣ.
ΜΙΑ
ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ CREATIVE MACHINES LAB, ΜΕ ΤΟΝ JONATHAN
BLUTINGER ΝΑ ΕΡΕΥΝΑ ΤΗΝ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΛΕΙΖΕΡ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ
ΤΗΣ ΕΚΤΥΠΩΣΗΣ, ΩΣΤΕ ΤΟ ΓΕΥΜΑ ΝΑ ΜΑΓΕΙΡΕΥΕΤΑΙ ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΚΤΥΠΩΣΗ.
3D PRINTING: ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ
ΦΑΓΗΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΤΥΠΩΣΗ
ΤΟ
ΕΑΝ ΚΑΙ ΠΟΣΟ ΜΑΚΡΙΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΦΤΑΣΕΙ Η 3D ΕΚΤΥΠΩΣΗ ΦΑΓΗΤΟΥ ΕΞΑΡΤΑΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗ
ΦΑΝΤΑΣΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΕΡΙΕΡΓΕΙΑ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ. ΜΕ ΤΗ ΔΥΣΚΟΛΗ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΗ ΤΩΝ
ΚΑΤΑΛΛΗΛΩΝ ΠΡΩΤΩΝ ΥΛΩΝ, ΠΟΥ ΕΓΓΥΩΝΤΑΙ ΤΗ ΓΕΥΣΗ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΛΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ, ΝΑ ΕΙΝΑΙ
ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΑΓΚΑΘΙ, ΙΣΩΣ Η 3D ΕΚΤΥΠΩΣΗ ΝΑ ΜΗΝ ΦΤΑΣΕΙ ΠΟΤΕ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΩΝ
ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ. ΊΣΩΣ, ΠΑΛΙ, ΚΑΙ ΝΑ ΦΤΑΣΕΙ.
ΘΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙ, ΟΜΩΣ, ΝΑ ΛΥΣΕΙ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΕΙΝΑΣ Η ΘΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Η ΕΛΛΕΙΨΗ ΦΥΣΙΚΩΝ ΤΡΟΦΙΜΩΝ;
ΠΗΓΗ: WWW.ATHINORAMA.GRhttps://www.athinorama.gr/umami/food/articles/3d_printing_to_mellon_tou_fagitou_einai_stin_ektuposi-2538185.html
ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΑΠΕΔΕΙΞΕ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΄΄ΤΡΕΛΗ ,ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΠΙΟ ΤΡΕΛΑ ΜΑΣ ΟΜΕΙΡΑ
ΤΟ ΟΤΙ ΟΛΗ Η ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΜΑΣ ΑΛΥΣΙΔΑ,ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ,ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΕΤΕΡΕΙΩΝ ΚΟΛΟΣΣΩΝ,ΑΡΧΙΣΑΜΕ ΝΑ ΤΟ ΑΠΟΔΕΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΠΩΣ
ΑΛΛΑ ΤΟ ΟΤΙ ΘΑ ΕΚΤΥΠΩΝΟΝΤΑΙ ΟΡΓΑΝΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΜΕΤΑΜΟΣΧΕΥΣΕΙΣ,ΚΑΙ ΟΤΙ ΘΑ ΤΡΩΓΑΜΕ ΦΑΓΗΤΟ,ΑΠΟ ΤΟ ΄΄ΤΙΠΟΤΑ΄΄,ΞΕΦΕΥΓΕΙ ΚΑΤΑ ΠΟΛΥ ΑΠΟ ΤΟ ΓΝΩΣΙΑΚΟ ΜΑΣ ΕΠΙΠΕΔΟ
ΕΧΟΥΜΕ ΠΕΣΕΙ ΣΕ ΑΠΟΛΥΤΗ ΛΗΘΗ,ΟΣΟ ΑΦΟΡΑ ΤΙΣ ΑΞΙΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΡΧΕΣ,ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΑΘΙΣΤΟΥΝ ΕΛΛΟΓΑ ΟΝΤΑ,ΚΑΙ ΜΑΣ ΔΙΑ-ΧΩΡΙΖΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟ ΖΩΙΚΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ
ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΑΞΙΕΣ ΙΚΑΙ ΤΙΣ ΑΡΧΕΣ ΗΡΘΕ ΝΑ ΜΑΣ ΤΙΣ ΕΝΘΥΜΙΣΕΙ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΦΟΡΕΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ ΑΡΤΕΜΗΣ ΣΩΡΡΑΣ
ΤΙΠΟΤΕ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΕ ΑΞΙΕΣ -ΑΡΧΕΣ
ΟΛΑ ΛΟΙΠΟΝ ΘΑ ΕΠΑΝΕΟΛΘΟΥΝ ΣΤΗΝ ΜΕΣΟΤΗΤΑ ΜΕ ΤΗΝ Ε.ΣΥ,ΓΙΑΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΦΘΟΝΗ ΤΡΟΦΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ,ΑΠΛΩΣ ΕΠΙΤΡΕΨΑΜΕ ΣΤΟ 1% ΝΑ ΚΑΤΕΧΕΙ ΤΟ 99% ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΠΛΟΥΤΟΥ.
ΟΛΑ ΤΑ ΚΑΚΩΣ ΚΕΙΜΕΝΑ ΣΤΑΜΑΤΟΥΝ ΜΕ ΤΗΝ Ε.ΣΥ,ΚΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΚΑΛΩΣ ΚΕΙΜΕΝΑ ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΑΠΟ ΤΗΝ Ε.ΣΥ
ΕΑΝ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙΣ ΤΗΝ ΝΟΣΗΡΗ ΑΥΤΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΟΛΙΤΗ ΜΟΥ ΕΝΤΑΞΟΥ ΣΤΟΝ ΦΟΡΕΑ ΣΟΥ
Ε.ΣΥ
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου