ΆΝΟΙΑ: ΜΕΙΩΣΤΕ ΤΟΝ ΚΙΝΔΥΝΟ ΠΙΝΟΝΤΑΣ ΝΕΡΟ ΒΡΥΣΗΣ!!!!!ΚΑΙ Η ΛΟΓΙΚΗ ΠΑΕΙ...ΠΕΡΙΠΑΤΟ

   

ΆΝΟΙΑ: ΜΕΙΩΣΤΕ ΤΟΝ ΚΙΝΔΥΝΟ ΠΙΝΟΝΤΑΣ ΝΕΡΟ ΒΡΥΣΗΣ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


Η ΑΝΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΚΠΤΩΣΗ ΤΩΝ ΝΟΗΤΙΚΩΝ ΙΚΑΝΟΤΗΤΩΝ ΤΟΥ ΑΤΟΜΟΥ, ΤΗΣ ΜΝΗΜΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ, ΤΟΥ ΛΟΓΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑΣ ΜΕ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΤΗ ΣΤΑΔΙΑΚΗ ΕΚΠΤΩΣΗ ΤΗΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ.

ΤΟ ΑΛΤΣΧΑΙΜΕΡ ΕΙΝΑΙ Η ΠΙΟ ΣΥΧΝΗ ΜΟΡΦΗ ΑΝΟΙΑΣ. ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΝΕΥΡΟΕΚΦΥΛΙΣΤΙΚΗ ΑΣΘΕΝΕΙΑ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΙΚΟΥ ΝΕΥΡΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ, ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΤΡΙΑ ΕΞΕΛΙΚΤΙΚΑ ΣΤΑΔΙΑ ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΘΕ ΣΤΑΔΙΟ ΑΥΞΑΝΕΤΑΙ Η ΒΑΡΥΤΗΤΑ ΤΗΣ.

ΣΤΗΝ ΗΠΙΑ ΜΟΡΦΗ ΤΗΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΕΤΑΙ ΑΠΟ ΣΤΑΔΙΑΚΗ ΑΠΩΛΕΙΑ ΤΗΣ ΜΝΗΜΗΣ ΚΑΙ ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟ ΤΩΝ ΥΠΟΛΟΙΠΩΝ ΝΟΗΤΙΚΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΩΝ ΤΟΥ ΕΓΚΕΦΑΛΟΥ, ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΚΑΙ ΜΗ ΑΝΑΣΤΡΕΨΙΜΗ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ.

ΚΑΘΩΣ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΞΕΛΙΣΣΕΤΑΙ, ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕΙ ΔΥΣΚΟΛΙΑ ΣΤΟ ΦΑΓΗΤΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΠΟΣΗ, ΑΚΡΑΤΕΙΑ, ΔΥΣΚΟΛΙΑ Η ΚΑΙ ΑΠΩΛΕΙΑ ΤΗΣ ΟΜΙΛΙΑΣ ΚΑΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΠΩΛΕΙΑ ΒΑΡΟΥΣ.

ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ, 44 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΑΣΧΟΥΝ ΑΠΟ ALZHEIMER ΚΑΙ ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ ΝΑ ΦΤΑΣΟΥΝ ΤΑ 135 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΜΕΧΡΙ ΤΟ 2050.

Ο ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΑΛΤΣΧΑΙΜΕΡ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΜΕΙΩΘΕΙ ΜΕ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΠΟΥ ΔΙΑΤΗΡΟΥΝ ΤΟΝ ΕΓΚΕΦΑΛΟ ΕΝΕΡΓΟ, ΤΑΚΤΙΚΗ ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΠΙΔΡΑΣΗ.

ΟΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΑΝΑΚΑΛΥΨΑΝ ΟΤΙ ΤΟ ΠΟΣΙΜΟ ΝΕΡΟ ΒΡΥΣΗΣ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΜΕΙΩΣΕΙ ΤΟΝ ΚΙΝΔΥΝΟ ΘΑΝΑΤΟΥ ΑΠΟ ΑΛΤΣΧΑΙΜΕΡ.

Ο ΛΟΓΟΣ ΕΙΝΑΙ, ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ BROCK ΣΤΟΝ ΚΑΝΑΔΑ, ΟΤΙ ΠΕΡΙΕΧΕΙ ΛΙΘΙΟ. ΤΟ ΛΙΘΙΟ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΜΕΤΑΛΛΟ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΦΥΣΙΚΑ ΣΤΟ ΝΕΡΟ ΤΩΝ ΙΑΜΑΤΙΚΩΝ ΠΗΓΩΝ.

ΠΑΡΑΤΗΡΗΘΗΚΕ ΟΤΙ ΣΕ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΠΟΥ Η ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΛΙΘΙΟΥ ΣΤΟ ΝΕΡΟ ΤΗΣ ΒΡΥΣΗΣ ΗΤΑΝ ΥΨΗΛΟΤΕΡΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΕΣΟ ΟΡΟ, ΥΠΗΡΞΑΝ ΛΙΓΟΤΕΡΟΙ ΑΝΑΦΕΡΟΜΕΝΟΙ ΘΑΝΑΤΟΙ ΑΠΟ ΑΛΤΣΧΑΙΜΕΡ.

ΤΟ ΛΙΘΙΟ ΣΤΟ ΝΕΡΟ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΕΠΙΣΗΣ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΛΗΨΗ ΤΗΣ ΠΑΧΥΣΑΡΚΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΙΑΒΗΤΗ, ΙΣΧΥΡΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΕΡΕΥΝΗΤΕΣ.

Ο VAL FAJARDO, ΕΡΕΥΝΗΤΗΣ ΠΟΥ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΕ ΣΤΗ ΜΕΛΕΤΗ ΔΗΛΩΣΕ: «ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΡΩΤΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ΠΟΥ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΟΤΙ Η ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΔΡΑΣΗ ΤΟΥ ΛΙΘΙΟΥ ΕΝΑΝΤΙ ΤΟΥ ΑΛΤΣΧΑΙΜΕΡ, ΤΗΣ ΠΑΧΥΣΑΡΚΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΙΑΒΗΤΗ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΒΡΕΙ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΣΕ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥΣ ΜΕ ΠΟΛΥ ΧΑΜΗΛΑ ΕΠΙΠΕΔΑ ΛΙΘΙΟΥ ΣΤΟ ΝΕΡΟ ΤΗΣ ΒΡΥΣΗΣ».

ΟΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΑΝΕΛΥΣΑΝ ΤΗ ΣΧΕΣΗ ΤΩΝ ΘΑΝΑΤΩΝ ΑΠΟ ΑΛΤΣΧΑΙΜΕΡ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΠΙΠΕΔΩΝ ΛΙΘΙΟΥ ΣΤΟ ΝΕΡΟ ΤΗΣ ΒΡΥΣΗΣ ΣΕ 234 ΚΟΜΗΤΕΙΕΣ ΤΟΥ ΤΕΞΑΣ.

«ΑΝΑΚΑΛΥΨΑΜΕ ΟΤΙ ΣΕ ΚΟΜΗΤΕΙΕΣ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΗ ΜΕΣΗ ΤΙΜΗ ΛΙΘΙΟΥ ΣΤΟ ΝΕΡΟ ΤΗΣ ΒΡΥΣΗΣ (40 ΜΙΚΡΟΓΡΑΜΜΑΡΙΑ ΑΝΑ ΛΙΤΡΟ), ΣΗΜΕΙΩΘΗΚΕ ΜΙΚΡΟΤΕΡΗ ΑΥΞΗΣΗ ΣΤΑ ΠΟΣΟΣΤΑ ΘΝΗΣΙΜΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗ ΝΟΣΟ ΑΛΤΣΧΑΙΜΕΡ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΟΔΟ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ. ΑΝΤΙΘΕΤΑ, ΚΟΜΗΤΕΙΕΣ ΜΕ ΤΙΜΕΣ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΑΥΤΕΣ, ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΑΝ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΘΑΝΑΤΟΥΣ ΛΟΓΩ ΑΛΤΣΧΑΙΜΕΡ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΟΔΟ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ» ΤΟΝΙΣΕ Ο ΕΡΕΥΝΗΤΗΣ.

Ο ΑΡΙΘΜΟΣ ΤΩΝ ΠΑΧΥΣΑΡΚΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΑΣΧΟΝΤΩΝ ΑΠΟ ΔΙΑΒΗΤΗ ΤΥΠΟΥ 2, ΕΠΙΣΗΣ ΜΕΙΩΘΗΚΕ ΟΤΑΝ ΕΠΙΝΑΝ ΝΕΡΟ ΒΡΥΣΗΣ ΜΕ ΜΕΣΗ ΠΕΡΙΕΚΤΙΚΟΤΗΤΑ ΛΙΘΙΟΥ.

ΤΟ ΛΙΘΙΟ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΗΔΗ ΓΙΑ ΤΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΔΙΠΟΛΙΚΗ ΔΙΑΤΑΡΑΧΗ. ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΕΣ ΜΕΛΕΤΕΣ ΕΙΧΑΝ ΕΠΙΣΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΕΙ ΟΤΙ ΤΟ ΜΕΤΑΛΛΟ ΕΙΧΕ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΔΡΑΣΗ ΕΝΑΝΤΙ ΤΟΥ ΑΛΤΣΧΑΙΜΕΡ.

ΜΕ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΑΠΟ EXPRESS.CO.UK

HTTPS://WWW.ONMED.GR/YGEIA/STORY/361963/ANOIA-MEIOSTE-TON-KINDYNO-PINONTAS-NERO-VRYSIS

ΤΟ ΝΕΡΟ ΤΗΣ ΒΡΥΣΗΣ ΣΥΝΔΕΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟ ΑΛΤΣΧΑΙΜΕΡ! ΤΙ ΒΡΗΚΑΝ ΟΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ

·         ΜΙΧΑΛΗΣ ΘΕΡΜΟΠΟΥΛΟΣ

·    

ΤΑ ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ ΑΝΟΙΑΣ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΑΠΩΛΕΙΑ ΜΝΗΜΗΣ ΚΑΙ ΣΥΓΧΥΣΗ. ΤΟ ΠΟΣΙΜΟ ΝΕΡΟ ΤΗΣ ΒΡΥΣΗΣ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΜΕΙΩΣΕΙ ΤΟΝ ΚΙΝΔΥΝΟ ΘΑΝΑΤΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΙΟ ΣΟΒΑΡΟ ΤΥΠΟ ΑΝΟΙΑΣ, ΤΗ ΝΟΣΟ ΤΟΥ ΑΛΤΣΧΑΙΜΕΡ, ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ.

ΣΥΓΕΚΚΡΙΜΕΝΑ, Ο ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΤΗΣ ΝΟΣΟΥ ΤΟΥ ΑΛΤΣΧΑΙΜΕΡ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΜΕΙΩΘΕΙ ΠΙΝΟΝΤΑΣ ΝΕΡΟ ΤΗΣ ΒΡΥΣΗΣ ΜΕ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΕΣ ΠΟΣΟΤΗΤΕΣ ΛΙΘΙΟΥ ΣΕ ΑΥΤΟ, ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΜΕΛΕΤΗ ΠΟΥ ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ BROCK ΤΟΥ ΚΑΝΑΔΑ.

ΤΟ ΛΙΘΙΟ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΜΕΤΑΛΛΟ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΣΤΟ ΝΕΡΟ ΑΠΟ ΤΙΣ ΙΑΜΑΤΙΚΕΣ ΠΗΓΕΣ.

ΣΕ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΟΠΟΥ Η ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΛΙΘΙΟΥ ΣΤΟ ΝΕΡΟ ΤΗΣ ΒΡΥΣΗΣ ΗΤΑΝ ΥΨΗΛΟΤΕΡΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΕΣΟ ΟΡΟ, ΚΑΤΑΓΡΑΦΗΚΑΝ ΛΙΓΟΤΕΡΟΙ ΘΑΝΑΤΟΙ ΑΠΟ ΑΛΤΣΧΑΙΜΕΡ, ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΡΕΥΝΗΤΕΣ.

ΤΟ ΛΙΘΙΟ ΣΤΟ ΝΕΡΟ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΕΠΙΣΗΣ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΕΙ ΓΙΑ ΤΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΤΗΣ ΠΑΧΥΣΑΡΚΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΙΑΒΗΤΗ, ΙΣΧΥΡΙΣΤΗΚΑΝ.

ΤΙ ΒΡΗΚΑΝ ΟΙ ΕΡΕΥΝΗΤΕΣ

“ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΡΩΤΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ΠΟΥ ΔΕΙΧΝΕΙ ΟΤΙ ΤΟ ΠΙΘΑΝΟ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΙΚΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΟΥ ΛΙΘΙΟΥ ΕΝΑΝΤΙ ΤΗΣ ΝΟΣΟΥ ΤΟΥ ΑΛΤΣΧΑΙΜΕΡ, ΤΗΣ ΠΑΧΥΣΑΡΚΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΙΑΒΗΤΗ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΕΙ ΣΤΟΝ ΠΛΗΘΥΣΜΟ ΜΕ ΠΟΛΥ ΧΑΜΗΛΑ ΕΠΙΠΕΔΑ ΛΙΘΙΟΥ ΣΤΟ ΝΕΡΟ ΤΗΣ ΒΡΥΣΗΣ”, ΔΗΛΩΣΕ Ο VAL FAJARDO, ΕΡΕΥΝΗΤΗΣ ΠΟΥ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΕ ΣΤΗΝ ΕΝ ΛΟΓΩ ΜΕΛΕΤΗ.

ΟΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΑΝΕΛΥΣΑΝ ΤΗ ΣΧΕΣΗ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΘΑΝΑΤΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΣΘΕΝΕΙΑ ΤΟΥ ΑΛΤΣΧΑΙΜΕΡ ΚΑΙ ΤΟΥ ΛΙΘΙΟΥ ΣΤΟ ΝΕΡΟ ΤΗΣ ΒΡΥΣΗΣ ΣΕ 234 ΚΟΜΗΤΕΙΕΣ ΤΟΥ ΤΕΞΑΣ.

“ΒΡΗΚΑΜΕ ΟΤΙ ΟΙ ΚΟΜΗΤΕΙΕΣ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΗ ΜΕΣΗ ΠΕΡΙΕΚΤΙΚΟΤΗΤΑ ΛΙΘΙΟΥ ΣΤΟ ΝΕΡΟ ΤΗΣ ΒΡΥΣΗΣ (40 ΜΙΚΡΟΓΡΑΜΜΑΡΙΑ ΑΝΑ ΛΙΤΡΟ) ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΑΝ ΜΕΙΩΜΕΝΗ ΑΥΞΗΣΗ ΣΤΗΝ ΘΝΗΣΙΜΟΤΗΤΑ ΑΠΟ ΤΗ ΝΟΣΟ ΤΟΥ ΑΛΤΣΧΑΙΜΕΡ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΟΔΟ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ (…) ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ, ΟΙ ΚΟΜΗΤΕΙΕΣ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΜΕΣΟ ΟΡΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΛΙΘΙΟΥ ΣΤΟ ΝΕΡΟ ΤΗΣ ΒΡΥΣΗΣ ΕΙΧΑΝ ΣΑΦΩΣ ΑΥΞΑΝΟΜΕΝΗ ΘΝΗΣΙΜΟΤΗΤΑ ΑΠΟ ΑΛΤΣΧΑΙΜΕΡ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΟΔΟ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ”.

ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΠΑΧΥΣΑΡΚΙΑ ΚΑΙ ΔΙΑΒΗΤΗ ΤΥΠΟΥ-2

Ο ΑΡΙΘΜΟΣ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΠΟΥ ΑΝΑΠΤΥΣΣΟΥΝ ΠΑΧΥΣΑΡΚΙΑ ΚΑΙ ΔΙΑΒΗΤΗ ΤΥΠΟΥ-2 ΕΠΙΣΗΣ ΜΕΙΩΘΗΚΕ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΕΠΙΝΑΝ ΝΕΡΟ ΒΡΥΣΗΣ ΜΕ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΜΕΣΗ ΠΕΡΙΕΚΤΙΚΟΤΗΤΑ ΛΙΘΙΟΥ, ΔΗΛΩΣΑΝ ΟΙ ΕΡΕΥΝΗΤΕΣ.

ΤΟ ΛΙΘΙΟ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΗΔΗ ΓΙΑ ΤΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΔΙΠΟΛΙΚΗ ΔΙΑΤΑΡΑΧΗ. ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΕΣ ΜΕΛΕΤΕΣ ΕΙΧΑΝ ΕΠΙΣΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΕΙ ΟΤΙ ΤΟ ΕΝ ΛΟΓΩ ΦΥΣΙΚΟ ΜΕΤΑΛΛΟ ΕΙΧΕ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΙΚΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΑΛΤΣΧΑΙΜΕΡ.

Ο FAJARDO ΔΗΛΩΣΕ: “ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΕΡΕΥΝΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΠΡΟΤΟΥ ΟΙ ΑΡΜΟΔΙΟΙ ΕΛΕΓΞΟΥΝ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΒΟΥΝ ΣΕ ΟΠΟΙΕΣΔΗΠΟΤΕ ΕΠΙΣΗΜΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΕΚΤΙΚΟΤΗΤΑ ΛΙΘΙΟΥ ΣΤΟ ΝΕΡΟ ΤΗΣ ΒΡΥΣΗΣ, ΟΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΦΘΟΡΙΟ ΠΟΥ ΣΥΝΔΕΕΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΦΘΟΡΑ ΤΩΝ ΔΟΝΤΙΩΝ”.

ΑΛΤΣΧΑΙΜΕΡΒΑΣΙΚΑ ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ

ΤΑ ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ ΤΗΣ ΝΟΣΟΥ ΤΟΥ ALZHEIMER ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΣΥΓΧΥΣΗ, ΑΠΟΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟ, ΔΥΣΚΟΛΙΑ ΣΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ, ΚΑΚΗ ΚΡΙΣΗ ΚΑΙ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΗΝ ΔΙΑΘΕΣΗ.

ΚΑΘΩΣ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΞΕΛΙΣΣΕΤΑΙ, ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕΙ ΔΥΣΚΟΛΙΑ ΣΤΗΝ ΒΡΩΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΠΟΣΗ, ΣΤΗΝ ΑΚΡΑΤΕΙΑ, ΣΤΗΝ ΑΠΩΛΕΙΑ ΤΗΣ ΟΜΙΛΙΑΣ ΚΑΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΠΩΛΕΙΑ ΒΑΡΟΥΣ.

Ο ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ALZHEIMER ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΜΕΙΩΘΕΙ ΔΙΑΤΗΡΩΝΤΑΣ ΤΟΝ ΕΓΚΕΦΑΛΟ ΕΝΕΡΓΟ, ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΤΑΚΤΙΚΗ ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΑΛΛΗΛΕΠΙΔΡΑΣΕΙΣ.

HTTPS://WWW.EXPRESS.CO.UK

HTTPS://WWW.IATROPEDIA.GR/DIATROFI/NERO-TIS-VRYSIS-SYNDEETAI-ALTSCHAIMER-TI-VRIKAN-OI-EPISTIMONES/93999/


ΔΙΝΩ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΤΟΝ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΚΑΤΑΛΟΓΟ ΤΩΝ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΤΟΥ ΛΙΘΙΟΥ,ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΠΩΣ ΟΤΙ ΒΑΖΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΜΠΑΤΑΡΙΕΣ,ΣΤΑ ΚΙΝΗΤΑ ΜΑΣ,ΜΑΣ ΤΑ  ΒΑΖΟΥΝ ΚΑΙ ΣΤΟ ΝΕΡΟ ,ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΘΟΥΜΕ.....ΑΝΟΙΑ!!!!!

Εκτιμήσεις (ποσοτικής) κατνομής των παγκόσμιων εφαρμογών λιθίου του 2011. Το σκούρο πορτοκαλί αναφέρεται σε υάλους και κεραμικά, το ανοιχτό πορτοκαλί σε μπαταρίες, το κίτρινο σε λιπαντικά λάδια, το πράσινο σε συνεχή χύτευση, το γαλάζιο σε επεξεργασία του αέρα, το μπλε στα πολυμερή, το σκούρο μοβ σε αρχική παραγωγή αλουμινίου, το ανοιχτό μοβ σε φαρμακευτικά και το μπορντό σε άλλες χρήσεις.[79].

Κεραμικά και γυαλικά[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Το οξείδιο του λιθίου (Li2O) χρησιμοποιείται για τη διεργασία ρευστοποίησης του διοξειδίου του πυριτίου (SiO2), ελαττώνοντας τη θερμοκρασία τήξης του υλικού, καθώς και το ιξώδες του τήγματος, οδηγώντας σε υαλώματα με βελτιωμένες φυσικές ιδιότητες, που περιλαμβάνουν χαμηλές συνέπειες από τη θερμική διαστολή[80]. Το οξείδιο του λιθίου είναι συστατικό (πυρίμαχων) σκευών για ψήσιμο σε φούρνο. Παγκοσμίως, αυτή είναι η μεγαλύτερη εφαρμογή κατανάλωσης λιθιούχων ενώσεων[79]. Το ανθρακικό λίθιο (Li2CO3) γενικά χρησιμοποιείται γι' αυτήν την εφαρμογή, γιατί όταν θερμαίνεται μετατρέπεται σε οξείδιο του λιθίου [με αποβολή διοξειδίου του άνθρακα (CO2)][81]

Ηλεκτρικά και ηλεκτρονικά[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Στα τελευταία χρόνια του 20ού αιώνα, χάρη στο υψηλό ηλεκτροδιακό δυναμικό του, το λίθιο έγινε ένα σημαντικό συστατικό των ηλεκτρολυτών και του ενός ηλεκτροδίου μπαταριών. Εξαιτίας της χαμηλής ατομικής μάζας του, έχει υψηλή αναλογία ηλεκτρικού φορτίου - βάρους, όπως και ηλεκτρικής ισχύος - μάζας. Μια τυπική μπαταρία ιόντων λιθίου μπορεί να παράγει 3 V ανά στοιχείο, σε σύγκριση με τα 2,1 V που παράγει μια μπαταρία μολύβδου (Pb) - οξέος ή τα μόλις 1,5 V για μια (ξηρή) μπαταρία στοιχείων ψευδαργύρου (Zn) - άνθρακα (C). Επιπλέον, οι μπαταρίες ιόντων λιθίου είναι επαναφορτίσιμες και έχουν μεγάλη ενεργειακή πυκνότητα, αλλά δεν πρέπει να συγχέονται με τις μπαταρίες λιθίου, που είναι διαθέσιμες (κυρίως) σε μπαταρίες με το λίθιο ή ενώσεις του ως άνοδο[82][83]. Άλλες επαναφορτίσιμες μπαταρίες που χρησιμοποιούν λίθιο περιλαμβάνουν τις μπαταρίες ιόντων λιθίου - πολυμερούς, τις μπαταρίες φωσφορικού λιθιoσιδήρου (LiFePO4) και τις μπαταρίες νανοσύρματος.

Λιπαντικά[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Η τρίτη πιο συνηθισμένη εφαρμογή του λιθίου είναι σε γράσα. Το υδροξείδιο του λιθίου (LiOH) είναι μια ισχυρή βάση και όταν θερμαίνεται μαζί με ένα λίπος παράγει σάπωνα, όπως το στεατικό λίθιο. Οι λιθιούχοι σάπωνες έχουν την ικανότητα να πυκνώνουν τα έλαια και αυτή η ιδιότητα εφαρμόζεται για την παραγωγή υψηλής θερμοκρασίας λιπαντικών γράσων παντός σκοπού[49][84][85].

Μεταλλουργία[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Όταν χρησιμοποιείται λίθιο ως ρευστοποιητικό για μεταλλουργικές διεργασίες, το μεταλλικό λίθιο διευκολύνει την τήξη των (άλλων) μετάλλων και εξουδετερώνει τον σχηματισμό οξειδίων, απορροφώντας προσμείξεις. Η ποιότητα της τήξης είναι επίσης σημαντική όταν το ρευστό χρησιμοποιείται για την παραγωγή κεραμικών και γυαλικών. Το λίθιο σχηματίζει κράματα με άλλα μέταλλα όπως το αλουμίνιο (Al), το κάδμιο (Cd), το χαλκό (Cu) και το μαγγάνιο (Mn), εφαρμογή που αξιοποιείται για την παραγωγή τμημάτων αεροσκαφών[86].

Μπαταρίες[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Οι μπαταρίες λιθίου είναι πρωτογενείς μπαταρίες που έχουν λίθιο ως άνοδο. Έχουν εφαρμογή σε μικρές μπαταρίες οικιακής χρήσης μέχρι και σε μπαταρίες αυτοκινήτων ή περονοφόρων. Οι μπαταρίες με βάση το λίθιο είναι επίτευγμα υψηλής τεχνολογίας και έχουν πολλαπλά πλεονεκτήματα σε σχέση με τις κοινές μπαταρίες μολύβδου-οξέος.

Πυροτεχνήματα[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Το λίθιο χρησιμοποιείται σε φωτοβολίδες και πυροτεχνήματα χρωματίζοντας ροζέ προς κόκκινες τις φλόγες[87].

Ενώσεις του λιθίου χρησιμοποιούνται ως χρωστικές και οξειδωτές σε κόκκινα πυροτεχνήματα και φωτοβολίδες[49][88].

Καθαρισμός αέρα[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Το χλωριούχο λίθιο (LiCl) και το βρωμιούχο λίθιο (LiBr) είναι υγροσκοπικά και χρησιμοποιούνται ως ξηραντικά σε ρεύματα αέρα[49]. Το υδροξείδιο του λιθίου (LiOH) και το υπεροξείδιο του λιθίου (Li2O2) είναι τα άλατα που χρησιμοποιούνται περισσότερο σε κλειστούς χώρους, όπως τα διαστημόπλοια και τα υποβρύχια, για την απομάκρυνση του διοξειδίου του άνθρακα (CO2) και τον καθαρισμό του αέρα, γενικότερα. Το υδροξείδιο του λιθίου απορροφά το διοξείδιο του άνθρακα από τον αέρα σχηματίζοντας ανθρακικό λίθιο (Li2CO3):


Το υδροξείδιο του λιθίου είναι προτιμητέο σε σύγκριση με τα υδροξείδια των υπόλοιπων μετάλλων εξαιτίας του μικρότερου μοριακού βάρους του. Από την άλλη, το υπεροξείδιο του λιθίου, παρουσία υγρασίας, όχι μόνο απορροφά διοξείδιο του άνθρακα, αλλά επιπλέον εκλύει οξυγόνο[89][90]:


Κάποιες άλλες ενώσεις του λιθίου, όπως για παράδειγμα το υπερχλωρικό λίθιο (LiClO4) χρησιμοποιείται σε κεριά οξυγόνου, που παρέχουν οξυγόνο σε υποβρύχια. Αυτά τα κεριά μπορεί, επίσης, να περιέχουν μικρές ποσότητες βορίου (B), μαγνησίου (Mg), αλουμινίου (Al), πυριτίου (Si), τιτανίου (Ti), μαγγανίου (Mn) και σιδήρου (Fe)[91].

Οπτική[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Το φθοριούχο λίθιο (LiF), όταν αναπτύσσεται τεχνητά ως κρύσταλλος, είναι καθαρό και διαφανές και γι' αυτό χρησιμοποιείται για ειδικές οπτικές εφαρμογές υπερύθρων (IR), υπεριώδους (UV) και υπεριώδους σε κενό (VUV). Έχει έναν από τους μικρότερους δείκτες ανάκλασης και έχει μακρύτερο εύρος μετάδοσης για την από-υπεριώδη ακτινοβολία από τα περισσότερα άλλα συνηθισμένα υλικά[92]. Σκόνη φθοριούχου λιθίου σε καλή κατανομή χρησιμοποιήθηκε για τα δοσίμετρα θερμοφωταυγικής ακτινοβολίας (ThermoLuminescent radiation DosimetriesTLD), όπου όταν ένα δείγμα του μετρούμενου υλικού εκτεθεί σε τέτοια ακτινοβολία παρέχει κρυσταλλικές ανταύγειες, που όταν θερμανθεί, περιλαμβάνουν ένα γαλαζωπό φως που η πυκνότητά του είναι προαπαιτούμενη για την απορροφώμενη δόση, επιτρέποντας έτσι τη μέτρηση[93]. Το φθοριούχο λίθιο μερικές φορές χρησιμοποιήθηκε σε φακούς εστίασης τηλεσκοπίων[49][94].

Το μη γραμμικό νιοβικό λίθιο (LiNbO3) είναι χρήσιμο σε μη γραμμικές οπτικές εφαρμογές. Χρησιμοποιήθηκε ιδιαίτερα σε τηλεπικοινωνιακά προϊόντα όπως κινητά τηλέφωνα και οπτικούς κωδικοποιητές. Αυτές οι εφαρμογές λιθίου αξιοποιούνται κατά περισσότερο από 60% σε κινητά τηλέφωνα[95].

Οργανολιθιακές ενώσεις και πολυμερή[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Οι οργανολιθιακές ενώσεις χρησιμοποιούνται ευρύτατα στην παραγωγή πολυμερών και άλλων σημαντικών χημικών. Στη βιομηχανία πολυμερών, που αποτελεί τον κυρίαρχο καταναλωτή αυτών των αντιδραστηρίων, οι αλκυλολιθιακές ενώσεις χρησιμεύουν ως καταλύτες έναρξης[96] στον ανιονικό πολυμερισμό μη ενεργοποιημένων ολεφινών[97][98][99]. Για την παραγωγή άλλων χρήσιμων χημικών, οι οργανολιθιακές ενώσεις λειτουργούν ως ισχυρές βάσεις και ως αντιδραστήρια σχηματισμού δεσμών C-C. Οι οργανολιθιακές ενώσεις παράγονται με επίδραση μεταλλικού λιθίου σε αλκυλαλογονίδια (RX)[100][101][102]:

{\mathrm  {2Li+RX{\xrightarrow[ {-10^{o}C}]{|Et_{2}O|}}RLi+LiX}}

Πολλές άλλες ενώσεις του λιθίου χρησιμοποιούνται επίσης ως αντιδραστήρια για την παραγωγή οργανικών ενώσεων. Κάποιες πολύ γνωστές από αυτές περιλαμβάνουν το λιθιοαργιλιοϋδρίδιο (LiAlH4), το λιθιοτριαιθυλοβοριοϋδρίδιο [LiBH(C2H5)3], το (κανονικό) βουτυλολίθιο (C4H9Li) και το τριτοταγές βουτυλολίθιο [(CH3)3CLi], που συχνά χρησιμοποιούνται ως εξαιρετικά ισχυρές βάσεις, που ενίοτε αποκαλούνται «σουπερβάσεις» (superbases).

Στρατιωτικές εφαρμογές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Εκτόξευση τορπίλης που χρησιμοποιεί λίθιο ως καύσιμο.

Το μεταλλικό λίθιο και σύμπλοκα υδρίδιά του, όπως το λιθιοαργιλιοϋδρίδιο (LiAlH4), χρησιμοποιήθηκαν ως υψηλής ενέργειας πρόσθετα σε προωθητικά πυραύλων[11]. Ειδικά το λιθιοαργιλιοϋδρίδιο μπορεί να χρησιμοποιηθεί και μόνο του ως στερεό καύσιμο[103].

Η τορπίλη Mark 50 με σύστημα προώθησης αποθηκευμένης χημικής ενέργειας (Stored Chemical Energy Propulsion SystemSCEPS) χρησιμοποιεί μια μικρή δεξαμενή εξαφθοριούχου θείου (SF6), που ψεκάζεται πάνω σε μια μάζα στερεού (μεταλλικού) λιθίου. Ακολουθεί εξώθερμη αντίδραση, της οποίας η παραγόμενη θερμότητα χρησιμοποιείται για την παραγωγή ατμού που προωθεί την τορπίλη σε έναν κλειστό κύκλο Rankine[104].

Πυρηνικές εφαρμογές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

LiD χρησιμοποιήθηκε ως πυρηνικό καύσιμο στην πυρηνική βόμβα Castle Bravo.

Υδρίδιο του λιθίου που περιέχει λίθιο-6 (6Li) χρησιμοποιήθηκε σε υδρογονοβόμβες. Η βόμβα 6LiH τοποθετείται γύρω από έναν πυρήνα που περιέχει μια μικρή πυρηνική βόμβα (σχάσης)[105].

Το 6Li αξιολογήθηκε ως υλική πηγή για την παραγωγή τρίτιου (3Τ) και ως απορροφητής νετρονίων για πυρηνική σύντηξη. Το φυσικό λίθιο περιέχει περίπου 7,5% 6Li από το οποίο μεγάλες ποσότητες 6Li παράχθηκαν με ισοτοπικό διαχωρισμό για χρήση τους σε πυρηνικά όπλα[106]. Το 7Li κέρδισε το ενδιαφέρον για χρήση ως ψυκτικό πυρηνικού αντιδραστήρα[107].

Το δευτεριούχο λίθιο (LiD) ήταν καύσιμο πυρηνικής σύντηξης στις πρώιμες εκδόσεις της υδρογονοβόμβας. Όταν βομβαρδίζεται με νετρόνια, τόσο το 6Li, όσο και το 7Li, παράγουν τρίτιο. Αυτή η αντίδραση, που δεν ήταν πλήρως κατανοητή όταν δοκιμάστηκαν οι πρώτες υδρογονοβὀμβες, ήταν υπεύθυνη για την ανεξέλεγκτη απόδοση κατά την πυρηνική δοκιμή Castle Bravo. Το τρίτιο, με τη σειρά του, αντιδρά με δευτέριο (2D) με αντίδραση πυρηνική σύντηξης, μια αντίδραση που είναι σχετικά εύκολο να επιτευχθεί. Παρόλο που αρκετές λεπτομέρειες παραμένουν απόρρητες, το 6LiD ακόμη παίζει κάποιο ρόλο στα σύγχρονα πυρηνικά όπλα, ως καύσιμο πυρηνικής σύντηξης[108].

Το φθοριούχο λίθιο, όταν εμπλουτίζεται σε υψηλό ποσοστό σε 7Li σχηματίζει το βασικό συστατικό μείγματος LiF-BeF2, που χρησιμοποιείται σε υγρή μορφή στους πυρηνικούς αντιδραστήρες. Το φθοριούχο λίθιο είναι εξαιρετικά σταθερό χημικά και τα μείγματα LiF-BeF2 έχουν πολύ χαμηλές θερμοκρασίες τήξης. Επιπλέον, τα νουκλίδια 7Li, Be και F είναι ανάμεσα στα λίγα νουκλίδια που παγιδεύουν θερμικά νετρόνια και παρουσιάζουν αρκετά χαμηλή «δηλητηρίαση» των πυρηνικών αντιδράσεων σχάσης μέσα σε έναν πυρηνικό αντιδραστήρα σχάσης[109][110]. Σε επινοήσεις για ηλεκτροπαραγωγοί μονάδες πυρηνικής σύντηξης, το λίθιο μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να παραγάγει τρίτιο σε μαγνητικά σφραγισμένους αντιδραστήρες που θα χρησιμοποιούν δευτέριο και τρίτιο ως πυρηνικά καύσιμα. Το φυσικά υπάρχον τρίτιο είναι εξαιρετικά σπάνιο και πρέπει να παράγεται συνθετικά από το γύρω αντιδρών πλάσμα, με ένα κάλυμμα που περιέχει λίθιο, όπου τα νετρόνια από την πυρηνική αντίδραση δευτερίου - τριτίου στο πλάσμα (αυτό) θα επιδρούν στο λίθιο παράγοντας περισσότερο τρίτιο:

{\mathrm  {^{6}Li+^{1}n{\xrightarrow  {}}^{4}He+^{3}T}}

Το λίθιο, επίσης, χρησιμοποιήθηκε ως πηγή σωματιδίων α, δηλαδή πυρήνων ηλίου (He). Όταν το 7Li βομβαρδίζεται με επιταχυμένα πρωτόνια σχηματίζεται 8Be, που διασπάται, με τη σειρά του, σχηματίζοντας δύο (2) σωματίδια α. Αυτή η αντίδραση διαχωρισμού ήταν η πρώτη πλήρως ανθρωπογενής πυρηνική αντίδραση. Συγκεκριμένα, παράχθηκε το 1932 από τους Κόκροφτ (Cockroft) και Γουάλτον (Walton). Βέβαια, πυρηνικές αντιδράσεις με ανθρωπογενώς κατευθυνόμενη πυρηνική μεταστοιχείωση είχαν ήδη επιτευχθεί από το 1917, αλλά απλώς χρησιμοποιώντας φυσικά υπάρχοντα ραδιοϊσότοπα με σωματίδια α.

Οι πυρηνικοί αντιδραστήρες χρησιμοποιούν λίθιο ως αντίμετρο στις διαβρωτικές επιπτώσεις του βορικού οξέος (H3BO3) που προστίθεται στο νερό για να απορροφήσει το πλεόνασμα των νετρονίων[111].

Ιατρικές εφαρμογές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

To λίθιο είναι χρήσιμο για τη θεραπεία της διπολικής διαταραχής[112]. Τα άλατα του λιθίου μπορεί επίσης να είναι χρήσιμα για σχετιζόμενες διαγνώσεις, όπως η σχιζοσυναισθηματική διαταραχή και η κυκλική μείζονα καταθλιπτική διαταραχή. Το ενεργό τμήμα αυτών των αλάτων είναι το κατιόν λιθίου (Li+)[112]. Ωστόσο, μπορεί να αυξήσουν τον κίνδυνο ανάπτυξης της καρδιακής ανωμαλίας Ebstein στα βρέφη που γεννιούνται από γυναίκες που παίρνουν λίθιο κατά το πρώτο τρίμηνο της κύησης[113].

Είναι υπό έρευνα πιθανή χρήση λιθίου ως θεραπευτικού μέσου για τους πονοκεφάλους συμπλέγματος[114].

Το λίθιο είναι διαβρωτικό και χρειάζεται ειδικό χειρισμό για να αποφευχθεί η επαφή με το δέρμα. Η αναπνοή σκόνης λιθίου ή λιθιούχων ενώσεων (που συχνά είναι αλκαλικές) αρχικά ερεθίζει τη μύτη και το λαιμό, ενώ με υψηλότερα επίπεδα έκθεσης μπορεί να προκαλέσουν συσσώρευση υγρού στους πνεύμονες, που μπορεί να φθάσει ως το πνευμονικό οίδημα. Το ίδιο το μέταλλο είναι επικίνδυνο στο χειρισμό γιατί όταν έρχεται σε επαφή με την υγρασία του αέρα παράγει καυστικό υδροξείδιο του λιθίου. Το μεταλλικό λίθιο αποθηκεύεται με ασφάλεια κάτω από αδρανείς ενώσεις, όπως η νάφθα[115].

Κανονισμοί ασφαλείας[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Κάποιες δικαιοδοσίες περιορίζουν την πώληση μπαταριών λιθίου, που είναι η πιο εύκολα διαθέσιμη πηγή λιθίου στους κοινούς καταναλωτές. Το λίθιο μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την αναγωγή της ψευδοεφεδρίνης και της εφεδρίνης σε μεθαμφεταμίνη με την αναγωγική μέθοδο Μπιρτς, που εμπλέκει διαλύματα αλκαλιμετάλλων σε άνυδρη αμμωνία[116][117]. Η μεταφορά και η αποστολή κάποιων ειδών μπαταριών λιθίου μπορεί να απαγορεύεται σε κάποια είδη μεταφορικών μέσων, στα αεροσκάφη ειδικότερα, επειδή έχουν την ικανότητα απότομης πλήρους αποφόρτισης, όταν βρεθούν σε βραχυκύκλωμα, οδηγώντας σε υπερθέρμανση και σε πιθανή θερμική έκρηξη. Οι περισσότερες μπαταρίες λιθίου καταναλωτικών προϊόντων έχουν προστασία θερμικής υπερφόρτωσης, κατασκευασμένες έτσι ώστε να αποφεύγεται κάποιο τέτοιο ατύχημα, ή σχεδιάζονται με τέτοιον τρόπο ώστε να παρεμποδίζεται η δημιουργία βραχυκυκλώματος. Ωστόσο, κάποια εσωτερικά βραχυκυκλώματα είναι γνωστό ότι αναπτύσσονται εξαιτίας κατασκευαστικών αστοχιών ή βλαβών των μπαταριών που μπορούν να οδηγήσουν σε έντονη θερμική έκρηξη[118][119]

 Βικιπαίδεια

ΔΛΔ ΤΙ ΜΑΣ ΛΕΝΕ ΕΔΩ ΟΙ ...΄΄.ΠΟΙΗΤΕΣ΄΄ ?

ΝΑ ΠΙΝΟΥΜΕ ΝΕΡΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ....ΒΡΥΣΗ,ΓΙΑΝΑ ΜΗΝ ΠΑΘΟΥΜΕ.....ΑΝΟΙΑ, ΝΑ ΜΗΝ ΓΙΝΟΥΜΕ .....ΧΟΝΤΡΟΙ,ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΘΟΥΜΕ  ALZHEIMER ,ΝΑ ΜΗΝ ...ΑΥΤΟΚΤΟΝΗΣΟΥΜΕ[ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΛΙΘΙΟ[Η-ΛΙΘΙΟ] ΜΑΣ ΚΑΝΕΙ ΛΕΝΕ ΟΙ ΕΡΕΥΝΕΣ ΄΄ΤΟΥΣ΄΄ ΥΠΟΤΟΝΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΓΙΑΥΤΟ ...ΔΕΝ ΑΥΤΟΚΤΟΝΟΥΜΕ ....ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΑΛΛΑ ΚΑΛΑ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΘΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟ ΝΕΡΟ ΤΗΣ ΒΡΥΣΗΣ ,ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΧΡΗΣΗΜΟΠΟΙΟΥΜΕ ΦΙΛΤΡΑ ,ΠΟΥ ΚΑΤΑΚΡΑΤΟΥΝ ΑΡΚΕΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ,ΠΟΥ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΜΑΣ ΜΑΣ ΒΑΖΟΥΝ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΝΕΡΟ,ΧΩΡΙΣ ΠΟΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙ ΓΙΑ ΑΥΤΑ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΚΑΛΟΓΡΑΣΣΟΜΕΝΩΝ ΜΜΕ ,ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ....ΚΑΛΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΑΝΟΥΝ

ΠΑΙΖΟΥΝ ΜΕ ΤΗΝ ΛΟΓΙΚΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΝΕΥΡΑ ΜΑΣ 

ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΓΙΝΕΙ ΚΑΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΣ ΜΕΛΕΤΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΛΙΘΙΟ

ΣΕ ΚΑΤΣΙΚΕΣ ΚΑΙ ΣΕ ...ΜΥΓΕΣ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΤΟ ΔΟΚΙΜΑΣΑΝ,ΚΑΙ ΕΖΗΣΑΝ 18% ΠΑΡΑΠΑΝΩ !!!!!!!!!!!!!!

ΕΛΛΗΝ ΠΟΛΙΤΕΣ ΜΟΥ,Η ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΦΩΝΗ ΛΟΓΙΚΗΣ ΠΟΥ ΑΠΕΜΕΙΝΕ ,ΕΙΝΑΙ Ο ΦΟΡΕΑΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ

ΕΝΩΘΕΙΤΕ ΣΤΟΝ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΦΟΡΕΑ .Ε.ΣΥ ,ΓΙΑΤΙ ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ ΧΑΝΟΜΑΣΤΕ ΑΠΟ ΔΑΥΤΟΥΣ


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις