5 ΝΕΥΡΟΤΟΞΙΝΕΣ ΠΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΝΤΑΙ ΣΕ ΚΟΙΝΑ ΤΡΟΦΙΜΑ!

 

5 ΝΕΥΡΟΤΟΞΙΝΕΣ ΠΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΝΤΑΙ ΣΕ ΚΟΙΝΑ ΤΡΟΦΙΜΑ


ΠΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΝΤΑΙ ΣΕ ΚΟΙΝΑ ΤΡΟΦΙΜΑ

5 ΝΕΥΡΟΤΟΞΙΝΕΣ ΠΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΝΤΑΙ ΣΕ ΚΟΙΝΑ ΤΡΟΦΙΜΑ

ΣΤΙΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΤΡΟΦΕΣ ΠΟΥ ΚΑΤΑΝΑΛΩΝΕΤΕ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ, ΚΑΝΟΥΝ ΤΗΝ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΤΟΥΣ ΟΙ ΝΕΥΡΟΤΟΞΙΝΕΣ, ΠΑΡΟΛΟ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΒΛΑΒΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ. ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΣΤΕ ΓΙΑ ΤΑ ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΤΑ ΤΡΟΦΙΜΑ, ΚΑΘΩΣ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΤΟ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ ΣΑΣ ΣΝΑΚ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΕΡΙΕΧΕΙ ΠΡΟΣΘΕΤΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ, ΠΟΥ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΑΡΝΗΤΙΚΗ ΕΠΙΔΡΑΣΗ ΣΤΟΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΣΑΣ.

ΠΩΣ ΕΠΗΡΕΑΖΟΥΝ ΤΑ ΠΡΟΣΘΕΤΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΤΟΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΜΑΣ 

ΟΙ ΝΕΥΡΟΤΟΞΙΝΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΥΣΙΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΝΑ ΒΛΑΨΟΥΝ ΤΟΝ ΕΓΚΕΦΑΛΟ ΚΑΙ ΤΟ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΝΕΥΡΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ.

ΣΥΧΝΑ, ΠΡΟΣΤΙΘΕΝΤΑΙ ΣΕ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΜΕΝΑ ΤΡΟΦΙΜΑ ΓΙΑ ΠΟΛΛΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ. ΜΕΡΙΚΕΣ ΦΟΡΕΣ, ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΒΕΛΤΙΩΣΟΥΝ ΤΗΝ ΓΕΥΣΗ. ΆΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ, ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΩΣ ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΑΤΑ ΑΛΛΩΝ ΣΥΣΤΑΤΙΚΩΝ.

ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ, ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΡΟΣΤΙΘΕΝΤΑΙ ΣΚΟΠΙΜΩΣ, ΚΑΘΩΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΦΥΣΙΚΑ ΣΤΗΝ ΤΡΟΦΗ, ΟΠΩΣ ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΣΤΑ ΨΑΡΙΑ, ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΥΠΑΡΞΗΣ ΥΔΡΑΡΓΥΡΟΥ ΣΤΟ ΝΕΡΟ, ΑΛΛΑ ΒΛΑΠΤΟΥΝ ΤΟ ΙΔΙΟ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ.

ΜΟΛΥΣΜΕΝΑ ΨΑΡΙΑ ΣΤΟ ΠΙΑΤΟ ΜΑΣ~ΤΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ 

ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΕΤΕ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΣΑΣ, ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΤΕ ΝΑ ΕΛΕΓΧΕΤΕ ΤΑ ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ ΤΩΝ ΤΡΟΦΙΜΩΝ, ΠΟΥ ΑΝΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΤΑΜΠΕΛΑ. ΕΠΙΣΗΣ, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΟΦΕΥΓΕΤΕ, ΤΑ ΑΝΘΥΓΙΕΙΝΑ ΤΡΟΦΙΜΑ ΠΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΥΝ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ 5 ΝΕΥΡΟΤΟΞΙΝΕΣ.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΤΙΣ ΕΤΙΚΕΤΕΣ. ΜΑΘΕ ΝΑ ΞΕΧΩΡΙΖΕΙΣ ΤΑ ΤΡΟΦΙΜΑ ΜΕ ΧΗΜΙΚΑ 

ΑΣΠΑΡΤΑΜΗ 



Η ΑΣΠΑΡΤΑΜΗ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΤΕΧΝΗΤΟ ΓΛΥΚΑΝΤΙΚΟ, ΠΟΥ ΣΥΧΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΩΣ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΖΑΧΑΡΗ. ΑΝ ΣΤΗΝ ΤΑΜΠΕΛΑ ΕΝΟΣ ΠΡΟΪΟΝΤΟΣ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ «ΧΩΡΙΣ ΖΑΧΑΡΗ», ΤΟ ΠΙΟ ΠΙΘΑΝΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΠΕΡΙΕΧΕΤΑΙ ΑΣΠΑΡΤΑΜΗ.

Η ΑΣΠΑΡΤΑΜΗ ΑΠΟΤΕΛΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΔΥΟ ΚΥΡΙΑ ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ, ΤΟ ΑΣΠΑΡΤΙΚΟ ΟΞΥ (ASPARTIC ACID) ΚΑΙ ΤΗΝ ΦΑΙΝΥΛΑΛΑΝΙΝΗ (PHENYLALANINE) ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΑΜΙΝΟΞΕΑ. ΩΣΤΟΣΟ ΣΕ ΜΕΓΑΛΕΣ ΠΟΣΟΤΗΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ.

ΤΟ ΑΣΠΑΡΤΙΚΟ ΟΞΥ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΧΗΜΙΚΗ ΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΕΓΚΕΦΑΛΟΥ, ΑΛΛΑ ΣΕ ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΕΣ ΠΟΣΟΤΗΤΕΣ ΜΕΤΑΤΡΕΠΕΤΑΙ ΣΕ ΔΙΕΓΕΡΤΟΤΟΞΙΝΕΣ, ΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΝ ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ ΝΑ ΩΘΗΣΟΥΝ ΤΑ ΕΓΚΕΦΑΛΙΚΑ ΚΥΤΤΑΡΑ ΣΤΟ ΘΑΝΑΤΟ.

ΤΕΧΝΗΤΑ ΓΛΥΚΑΝΤΙΚΑ-ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΑ: ΕΥΝΟΟΥΝ ΑΝΟΙΑ ΚΑΙ ΕΓΚΕΦΑΛΙΚΑ 

ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΠΛΕΥΡΑ, ΟΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΠΟΣΟΤΗΤΕΣ ΦΑΙΛΑΛΑΝΙΝΗΣ ΤΗΝ ΚΑΘΙΣΤΟΥΝ ΝΕΥΡΟΤΟΞΙΝΗ, ΠΟΥ ΑΝΑΣΤΕΛΛΕΙ ΤΗΝ ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ ΕΝΟΣ ΑΛΛΟΥ ΑΜΙΝΟΞΕΟΣ ΤΟΥ ΕΓΚΕΦΑΛΟΥ, ΤΗΝ ΤΡΥΠΤΟΦΑΝΗ.

ΌΤΑΝ ΤΡΩΤΕ ΑΣΠΑΡΤΑΜΗ, Ο ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΤΗΝ ΕΠΕΞΕΡΓΑΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΔΙΑΣΠΑΕΙ ΜΕΡΟΣ ΑΥΤΗΣ ΣΕ ΜΕΘΑΝΟΛΗ, ΕΝΑ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΔΗΛΗΤΗΡΙΩΔΕΣ ΑΛΚΟΟΛ. Η ΜΕΘΑΝΟΛΗ, ΕΝΩ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΣΩΜΑ, ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΕΤΑΤΡΑΠΕΙ ΣΕ ΦΟΡΜΑΛΔΕΫΔΗ, ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΟ ΚΑΡΚΙΝΟΓΟΝΟ ΚΑΙ ΝΕΥΡΟΤΟΞΙΝΗ.

ΓΙΑΤΙ ΑΣΠΑΡΤΑΜΗ ΚΑΙ ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΑ LIGHT ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ; 

ΓΛΟΥΤΑΜΙΝΙΚΟ ΝΑΤΡΙΟ (MSG) 



ΤΟ ΓΛΟΥΤΑΜΙΝΙΚΟ ΝΑΤΡΙΟ (MSG) ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΕΝΑ ΠΡΟΣΘΕΤΟ ΤΡΟΦΙΜΩΝ, ΠΟΥ ΒΕΛΤΙΩΝΕΙ ΤΗΝ ΓΕΥΣΗ. ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΟΜΟΙΟ ΜΕ ΤΗΝ ΑΣΠΑΡΤΑΜΗ, ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΑΦΟΡΑ ΟΤΙ ΚΑΘΙΣΤΑ ΤΑ ΤΡΟΦΙΜΑ ΠΙΟ ΑΛΜΥΡΑ ΠΑΡΑ ΓΛΥΚΑ. ΠΡΟΕΡΧΕΤΑΙ ΑΠΟ ΕΝΑ ΑΜΙΝΟΞΥ, ΤΟ ΓΛΟΥΤΑΜΙΚΟ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΥΣ ΝΕΥΡΟΔΙΑΒΙΒΑΣΤΕΣ ΤΟΥ ΕΓΚΕΦΑΛΟΥ.

ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΝΩΘΕΙ ΜΕ ΑΛΛΑ ΑΜΙΝΟΞΕΑ Η ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΩΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΓΛΟΥΤΑΜΙΝΙΚΟ. ΤΟ ΣΩΜΑ ΧΩΝΕΥΕΙ ΤΟ ΔΕΣΜΕΥΜΕΝΟ ΓΛΟΥΤΑΜΙΝΙΚΟ ΑΡΓΑ, ΣΕ ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΜΕ ΤΟ ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΠΟΥ ΤΟ ΧΩΝΕΥΕΙ ΓΡΗΓΟΡΑ. ΤΟ MSG ΕΙΝΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΓΛΟΥΤΑΜΙΝΙΚΟ ΚΑΙ ΣΕ ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΗ ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΔΡΑ ΩΣ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΔΙΕΓΕΡΤΟΤΟΞΙΝΗ.

MSG: ΤΟ ΑΡΓΟ ΔΗΛΗΤΗΡΙΟ ΣΕ ΣΥΝΗΘΙΣΜΕΝΕΣ ΤΡΟΦΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΦΑΝΤΑΖΟΜΑΣΤΕ 

DIACETYL (ΔΙΑΚΕΤΥΛΙΟ) 



ΑΝ ΣΑΣ ΑΡΕΣΕΙ Η ΓΕΥΣΗ ΤΟΥ ΠΟΠ ΚΟΡΝ ΠΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΜΙΚΡΟΚΥΜΑΤΩΝ, ΠΙΘΑΝΟΝ ΝΑ ΟΦΕΙΛΕΤΑΙ ΣΤΟ ΔΙΑΚΕΤΥΛΙΟ, ΠΟΥ ΠΡΟΣΤΙΘΕΤΑΙ ΣΤΑ ΤΡΟΦΙΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΓΕΥΣΗ ΚΑΙ ΑΡΩΜΑ ΦΡΕΣΚΟΥ ΒΟΥΤΥΡΟΥ. ΑΥΤΗ Η ΝΕΥΡΟΤΟΞΙΝΗ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΝΑ ΔΙΑΣΧΙΣΕΙ ΤΟΝ ΑΙΜΑΤΟΕΓΚΕΦΑΛΙΚΟ ΦΡΑΓΜΟ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΕΜΠΟΔΙΖΕΙ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ ΒΛΑΒΕΡΩΝ ΟΥΣΙΩΝ ΣΤΟΝ ΕΓΚΕΦΑΛΟ.

ΑΙΜΑΤΟΕΓΚΕΦΑΛΙΚΟΣ ΦΡΑΓΜΟΣ: Ο ΦΥΛΑΚΑΣ ΤΟΥ ΕΓΚΕΦΑΛΟΥ ΚΑΙ ΟΙ ΝΕΥΡΟΕΚΦΥΛΙΣΤΙΚΕΣ ΑΣΘΕΝΕΙΕΣ 

Η ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ ΜΕΓΑΛΗΣ ΠΟΣΟΤΗΤΑΣ ΔΙΑΚΕΤΥΛΙΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕΙ ΣΥΣΣΩΡΕΥΣΗ Β-ΑΜΥΛΟΕΙΔΟΥΣ, ΠΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΙΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΥΣ ΔΕΙΚΤΕΣ ΤΗΣ ΝΟΣΟΥ ΤΟΥ ΑΛΤΣΧΑΙΜΕΡ.

ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΣΧΕΔΙΑΖΕΤΕ ΝΑ ΦΑΤΕ ΠΟΠ ΚΟΡΝ, ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΤΑΜΠΕΛΑ. ΑΝ ΑΝΑΓΡΑΦΕΙ «ΤΕΧΝΗΤΟ ΑΡΩΜΑ ΒΟΥΤΥΡΟΥ», ΤΟΤΕ ΠΕΡΙΕΧΕΙ ΔΙΑΚΕΤΥΛΙΟ. ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΑ, ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΦΤΙΑΞΕΤΕ ΜΟΝΟΙ ΣΑΣ ΤΟ ΠΟΠ ΚΟΡΝ ΚΑΙ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕΤΕ ΦΡΕΣΚΟ ΒΟΥΤΥΡΟ.

ΝΑ ΕΠΙΣΗΜΑΝΟΥΜΕ ΟΤΙ ΣΥΧΝΑ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΚΑΙ ΣΕ ΥΓΡΑ ΑΤΜΙΣΜΑΤΟΣ. ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΣΟΣ – ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΑΚΕΤΥΛΙΟ: ΤΕΧΝΗΤΟ ΑΡΩΜΑ ΒΟΥΤΥΡΟΥ 

ΑΛΟΥΜΙΝΙΟ 


ΤΟ ΑΛΟΥΜΙΝΙΟ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΩΣ ΠΡΟΣΘΕΤΟ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΣΕ ΜΠΕΙΚΙΝ ΠΑΟΥΝΤΕΡ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΥΣΣΩΜΑΤΙΚΟΥΣ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ. ΕΠΙΣΗΣ ΑΠΑΝΤΑΤΑΙ ΣΤΟ ΑΛΟΥΜΙΝΟΧΑΡΤΟ, ΣΤΑ ΚΟΥΤΑΚΙΑ ΤΩΝ ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΩΝ, ΣΤΑ ΜΑΓΕΙΡΙΚΑ ΣΚΕΥΗ ΚΑΙ ΜΕΡΙΚΕΣ ΦΟΡΕΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΠΟΣΙΜΟ ΝΕΡΟ.

Η ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΚΘΕΣΗ ΣΕ ΑΥΤΟ, ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕΙ ΑΞΙΟΣΗΜΕΙΩΤΗ ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΥ ΣΤΟ ΕΓΚΕΦΑΛΟ, ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΣΥΝΔΕΘΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΝΟΣΟ ΤΟΥ ΑΛΤΣΧΑΙΜΕΡ.

ΑΛΟΥΜΙΝΙΟ: ΤΙ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΣΤΟΝ ΕΓΚΕΦΑΛΟ & ΠΩΣ ΝΑ ΤΟ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΕΤΕ 

ΥΔΡΑΡΓΥΡΟΣ 

ΣΕ ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΜΕ ΤΙΣ ΑΛΛΕΣ ΝΕΥΡΟΤΟΞΙΝΕΣ, Ο ΥΔΡΑΡΓΥΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΟΥΣΙΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΡΟΣΤΙΘΕΤΑΙ ΣΚΟΠΙΜΑ ΣΕ ΤΡΟΦΙΜΑ. ΣΥΧΝΑ, ΑΠΑΝΤΑΤΑΙ ΣΕ ΨΑΡΙΑ ΚΑΙ ΘΑΛΑΣΣΙΝΑ, ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣ ΤΟΥ ΣΤΟ ΝΕΡΟ.

ΦΥΣΙΚΑ, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΑΠΛΟ ΝΑ ΑΠΟΦΥΓΕΤΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ ΤΟΥΣ, ΚΑΘΩΣ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ ΠΗΓΗ ΩΜΕΓΑ ΛΙΠΑΡΩΝ ΟΞΕΩΝ. ΩΣΤΟΣΟ, ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΕΠΙΛΕΞΕΤΕ ΨΑΡΙΑ ΧΑΜΗΛΗΣ ΠΕΡΙΕΚΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΣΕ ΥΔΡΑΡΓΥΡΟ ΟΠΩΣ ΣΟΛΟΜΟΣ, ΡΕΓΓΑ, ΣΚΟΥΜΠΡΙ ΚΑΙ ΣΑΡΔΕΛΕΣ ΑΝΟΙΚΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΗΣ.

ΥΔΡΑΡΓΥΡΟΣ ΣΤΑ ΤΡΟΦΙΜΑ: ΠΟΣΟ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ 

ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ: MARY MILLER
ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ/ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΟ 
WWW.DROMOSTHERAPEIA.GR, ΜΕ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ NATURAL NEWS ΠΗΓΗ:Η ΤΡΟΦΗ ΜΑΣ ΤΟ ΦΑΡΜΑΚΟ ΜΑΣ

ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΑ ΣΚΑΝΔΑΛΑ,ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΛΟΓΟΣ

ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΑΦΘΟΝΙΑ[ΤΩΡΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΟΝΟΝ ΦΘΟΝΟΣ] ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΘΑ ΔΙΕΠΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΑΞΙΑΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ

ΕΞ΄ΑΛΛΟΥ ΘΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΑΜΠΟΛΛΕΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΕΛΕΓΧΟΥ ,ΠΟΥ ΘΑ ΑΠΟΤΡΕΠΟΥΝ ΤΑ ΤΥΧΟΝ ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΑ ΣΚΑΝΔΑΛΑ

Προγραμματικές δηλώσεις Ελλήνων Συνέλευσις:
https://www.dropbox.com/s/pln8t496h3ro6ix/ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ-ΔΗΛΩΣΕΙΣ-ΕΣΥ-25-10-2015.pdf?dl=0

5.0 ΓΕΩΡΓΙΑ/ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΑ/ ΑΛΙΕΙΑ / ΠΑΡΑΓΩΓΑ

5.1. Η Ελλήνων Συνέλευσις δίνει τεράστια βάση στην ανάπτυξη όλων των πρωτογενών παραγωγικών πηγών. Η γεωργία θα αναπτυχθεί με τον πιο δυνατό τρόπο. Θα καθιερωθεί σε ολόκληρη την επικράτεια η καλλιέργεια μόνο με παραδοσιακούς Ελληνικούς σπόρους.
5.2. Θα αναπτυχθεί με πρόγραμμα ώστε το 60 % της γεωργικής παραγωγής να καθιστά αυτάρκη την χώρα μας από τα γεωργικά προϊόντα. Θα γίνει αναγνώριση όλων των φυτών της ελληνικής χλωρίδας καθώς και των παραγώγων τους, πχ ελαίων για θεραπευτικούς και για καλλωπιστικούς σκοπούς . ΣΕΛΙΔΑ 16 από 40
5.3. Θα επανακτηθεί και συμπληρωθεί εκ νέου το ταμείο των ελληνικών σπόρων.
5.4. 
Θα γίνει έλεγχος της τροφικής αλυσίδας και θα απαγορευθούν όλοι οι «GM» γενετικά τροποποιημένοι σπόροι και τα παράγωγα αυτών.
5.5. Η Πολιτεία θα αναλάβει να διασφαλίσει τους πολίτες με τρόφιμα απαλλαγμένα από «GM» γενετικά τροποποιημένους σπόρους, θα προσφέρει εξελιγμένες μεθόδους ανάπτυξης που θα βασίζονται στις τεχνικές καλλιέργειας που ακολουθούν τις αρχέγονες αρχές όπως διατυπώνονται στη μητέρα φύση, και το πότισμα θα γίνεται μόνο με καθαρό νερό απαλλαγμένο από δηλητήρια, τοξίνες όπως φθόριο κτλ,
5.6. Θα δημιουργηθεί μηχανισμός υποστήριξης για όλες τις μονάδες γεωργικής και ζωικής παραγωγής, μέσω προηγμένων τεχνολογιών που θα είναι εναντίον των γενετικά τροποποιημένων σπόρων και υβριδίων, με την λήψη ταυτόχρονα υποχρεωτικών εφαρμοστικών μέτρων για καλλιέργειες με τους φυσικούς τοπικούς σπόρους που δεν έχουν υποστεί επεξεργασία, έτσι ώστε η Ελλάδα να γίνει ξανά ένα οργανικό πρότυπο φυσικής ανάπτυξης και οτιδήποτε καλλιεργείται στον Ελληνικό χώρο να είναι πραγματικά βιολογικό.
5.7. Η λίπανση θα γίνεται μόνο με βιολογικά λιπάσματα και εδαφοβελτιωτικά που θα παράγονται στην ελληνική επικράτεια.
5.8. Θα αναπτυχθεί όσο το δυνατόν περισσότερο η βιομηχανική μεταποίηση των γεωργικών προϊόντων στα οποία μόνο θα επιτρέπεται η εξαγωγή. Το ίδιο βάρος θα δοθεί και στην κτηνοτροφία.
5.9. Θα σχεδιαστεί κατάλληλα η σχέση παραγωγής, μεταφοράς, αποθήκευσης, συντήρησης, διάθεσης στην τοπική αγορά και των εξαγωγών ούτως ώστε να αποκτηθεί αμεσότητα μεταξύ παραγωγού και καταναλωτή και να αναπτυχθεί υγιής ανταγωνισμός.
5.10.
 Θα υπάρχει αυστηρή εποπτεία για την τήρηση των προδιαγραφών.
5.11. Θα δοθεί προώθηση ώστε το 80 % των προϊόντων της κτηνοτροφίας να καλύπτει την εγχώρια κατανάλωση.
5.12. Θα δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στην παραγωγή οικολογικών ζωοτροφών.
5.13. Θα δοθεί βάση στην αναπαραγωγή των ζώων της Ελληνικής πανίδας.
5.14. Η ανάπτυξη τους θα γίνεται μόνο σε φυσικό περιβάλλον και θα απαγορεύεται κάθε αυξητικό, διατροφικό συμπλήρωμα, ορμόνες κτλ. ΣΕΛΙΔΑ 17 από 40
5.15. Είμαστε η χώρα των υδάτων είναι φυσιολογικό να υπάρχει υδατοκαλλιέργεια όλων των ειδών.
5.16. Θα δοθεί βαρύτητα στις υδατοκαλλιέργειες ιχθύων, οστράκων και μαλακίων και ότι παράγεται ως τελικό προϊόν της μητέρας φύσης.
5.17. Η Πολιτεία είναι έτοιμη να παράσχει κάθε στήριξη για την επίτευξη των ανωτέρω με την δική της ή όχι συμμετοχή στην υλοποίηση τους.

 


 

 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις