Οι δύο αρνητικές πρωτιές της Ελλάδας βάσει ΑΕΠ γ΄ τριμήνου 2020

 

Eurostat: Οι δύο αρνητικές πρωτιές της Ελλάδας βάσει ΑΕΠ γ΄ τριμήνου 2020

Η στατιστική υπηρεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης Eurostat δημοσιοποίησε σήμερα 8 Δεκεμβρίου 2020 τα τελικά στοιχεία για την πορεία του ΑΕΠ κατά το τρίτο τρίμηνο του 2020. Το ΑΕΠ στις χώρες της ευρωζώνης αυξήθηκε 12,5% έναντι του δευτέρου τριμήνου του 2020 όταν και κυριάρχησαν τα περιοριστικά μέτρα κατά του κορωνοϊού σε όλη την Ευρώπη. Η αύξηση ήταν 11,5% για τις χώρες μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Συγκρινόμενο το ΑΕΠ του τρίτου τριμήνου 2020 με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2020 καταγράφεται πτώση 4,3% στην ευρωζώνη και πτώση 4,2% στις χώρες-μέλη της ΕΕ.
Η Ελλάδα έχει δύο αρνητικές πρωτιές το συγκεκριμένο τρίμηνο:

  1. Η πτώση του ΑΕΠ κατά 11,7% το τρίτο τρίμηνο του 2020 σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2019 αποτελεί τη μεγαλύτερη στην ευρωζώνη και στην ΕΕ.
  2. Η αύξηση του ΑΕΠ 2,3% το τρίτο τρίμηνο του 2020 σε σχέση με το αμέσως προηγούμενο τρίμηνο κατά το οποίο είχαμε το lockdown, ήταν η μικρότερη στην ευρωζώνη και στην ΕΕ. 

  3. ΑΝΤΙ ΝΑ ΠΑΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ,ΟΠΙΣΘΟΔΡΟΜΟΥΜΕ ΔΙΑΡΚΩΣ!
    ΣΕ ΜΙΑ ΧΩΡΑ ,ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΤΟΥΣ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΥΣ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΡΑΤΩΝ ΤΗΣ ΕΕ
    ΤΙ ΦΤΑΙΕΙ?
    ΟΛΑ ΤΑ ΧΡΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΙΚΩΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΝ ΕΙΝΑΙ ΔΡΟΜΟΛΟΓΗΜΕΝΑ ΣΕ ΕΝΑΝ ΣΤΟΧΟ ΚΑΙ ΣΚΟΠΟ
    ΤΗΝ ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ,ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝ ΠΟΛΙΤΗ
    ΟΛΟΙ ΜΙΛΟΥΝ ΓΙΑ ΔΙΑΧΕΙΡΗΣΗ ΧΡΕΟΥΣ,ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΚΟΜΜΑΤΙΚΟΙ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΙ ΄΄ΔΑΝΕΙΖΟΝΤΑΙ΄΄ ΧΡΗΜΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΗΓΕΙ ΠΟΤΕ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝ ΠΟΛΙΤΗ
    ΑΥΤΟΣ ΑΠΛΩΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΦΟΡΟΥΣ
    Ο ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΚΕΝΤΡΙΚΟΣ ΦΟΡΕΑΣ ΠΟΥ ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ ΔΙΑΧΕΙΡΗΣΗ ΠΛΟΥΤΟΥ [ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΟΣ,ΜΕ ΤΙΣ ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ ΤΟΥ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ], ΕΙΝΑΙ Ο ΦΟΡΕΑΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ
    ΨΑΞΕ-ΜΑΘΕ -ΚΑΙ ΕΝΩΣΟΥ ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΕΛΛΗΝ ΠΟΛΙΤΗ
    ΕΙΝΑΙ Ο ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΦΟΡΕΑΣ ,ΚΑΙ ΦΕΡΕΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΣΟΥ


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις