ΣΑΝ ΝΑ ΖΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΣΕ ΕΝΑ ΚΛΕΙΣΤΟ, ΓΕΜΑΤΟ ΚΑΠΝΟ ΔΩΜΑΤΙΟ.!!!!!!!!!!!!!!!!

 

OΛΟΙ ΟΙ ΒΟΛΙΩΤΕΣ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ. ΤΟ ΒΛΕΠΟΥΝ ΣΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΣΤΟ ΟΠΟΙΟ ΖΟΥΝ, ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥΣ, ΤΟ  ΜΕ ΤΙΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΕΣ ΜΕΛΕΤΕΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΡΧΕΣ ΝΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΕΠΙΜΟΝΑ… ΟΤΙ ΔΕΝ ΥΦΙΣΤΑΤΑΙ ΖΗΤΗΜΑ. ΜΙΑ ΔΙΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ ΕΡΧΕΤΑΙ ΠΛΕΟΝ ΝΑ ΤΕΚΜΗΡΙΩΣΕΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΤΗ ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΙΚΗΣ ΡΥΠΑΝΣΗΣ ΣΤΟΝ ΒΟΛΟ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΕΠΙΠΤΩΣΗ ΤΗΣ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ, ΑΠΟΤΥΠΩΝΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΧΕΣΗ ΤΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΑΥΞΗΣΗ ΤΩΝ ΕΙΣΑΓΩΓΩΝ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ. ΤΟ ΠΙΟ ΑΝΗΣΥΧΗΤΙΚΟ ΑΠΟ ΤΑ ΕΥΡΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΧΕΙΜΩΝΑ ΕΩΣ ΤΑ ΜΕΣΑ ΤΗΣ ΑΝΟΙΞΗΣ ΚΑΤΑΓΡΑΦΕΤΑΙ ΣΧΕΔΟΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΥΠΕΡΒΑΣΗ ΤΩΝ ΤΙΜΩΝ ΤΩΝ ΑΙΩΡΟΥΜΕΝΩΝ ΜΙΚΡΟΣΩΜΑΤΙΔΙΩΝ: ΣΑΝ ΝΑ ΖΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΣΕ ΕΝΑ ΚΛΕΙΣΤΟ, ΓΕΜΑΤΟ ΚΑΠΝΟ ΔΩΜΑΤΙΟ.

Η ΟΜΑΔΑ ΠΟΥ ΜΕΛΕΤΗΣΕ ΤΗΝ ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΡΥΠΑΝΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΔΡΑΣΗ ΤΗΣ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΟΥ ΒΟΛΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΤΜΗΜΑ ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΙΑΤΡΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ, ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΑΧΙΛΛΟΠΟΥΛΕΙΟ ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΒΟΛΟΥ. ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΟΝΟΜΑΣΤΗΚΕ GREENΥOURAIR («ΠΡΑΣΙΝΙΣΕ» ΤΟΝ ΑΕΡΑ ΣΟΥ) ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΘΗΚΕ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΤΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ LIFE. «ΣΤΟΧΟΣ ΜΑΣ ΗΤΑΝ ΝΑ ΜΕΤΡΗΣΟΥΜΕ ΤΑ ΕΠΙΠΕΔΑ ΤΩΝ ΑΙΩΡΟΥΜΕΝΩΝ ΜΙΚΡΟΣΩΜΑΤΙΔΙΩΝ ΑΣ2,5 ΓΙΑ ΕΝΑ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΕΤΟΣ, ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΑΠΟ ΠΟΥ ΠΡΟΕΡΧΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΠΩΣ ΑΥΤΑ ΣΥΣΧΕΤΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΕΙΣΑΓΩΓΕΣ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΤΟΥ ΒΟΛΟΥ», ΕΞΗΓΕΙ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΑΧΑΡΙΔΗΣ, ΑΝΑΠΛ. ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΣΤΟ ΤΜΗΜΑ ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ.

ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΑΠΟΚΤΗΘΕΙ Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΔΥΝΑΤΗ ΕΙΚΟΝΑ, ΟΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΑΝ 12 ΜΕΤΡΗΤΕΣ ΓΙΑ ΑΣ2,5 ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΑ ΣΗΜΕΙΑ ΤΟΥ ΒΟΛΟΥ. ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΕΠΕΛΕΓΗΣΑΝ ΩΣΤΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΥΤΙΚΕΣ ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΑ ΚΑΙ ΠΛΗΘΥΣΜΙΑΚΑ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΚΟΝΤΑ ΣΕ ΠΙΘΑΝΕΣ ΥΨΗΛΕΣ ΠΗΓΕΣ ΡΥΠΑΝΣΗΣ. ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ, Η ΟΜΑΔΑ ΕΦΤΙΑΞΕ ΜΙΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΣΤΟ ΑΧΙΛΛΟΠΟΥΛΕΙΟ, ΩΣΤΕ ΝΑ ΚΑΤΑΓΡΑΦΟΥΝ ΓΙΑ ΕΝΑ ΕΤΟΣ ΟΛΑ ΤΑ ΣΥΜΒΑΝΤΑ ΠΟΥ ΣΧΕΤΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΑΕΡΙΑ ΡΥΠΑΝΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΗ ΤΟΥΣ ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ. Η ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΤΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΠΡΟΧΩΡΑΕΙ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗΚΑΝ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ ΣΤΟ ΕΤΗΣΙΟ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ «ΗΜΕΡΕΣ ΠΝΕΥΜΟΝΟΛΟΓΙΑΣ».

 ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΟΥΝ ΠΕΡΑΝ ΠΑΣΗΣ ΑΜΦΙΒΟΛΙΑΣ ΤΗ ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ. OΠΩΣ ΠΡΟΚΥΠΤΕΙ:

 • Ο ΜΕΣΟΣ ΟΡΟΣ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ (1/3/19 – 29/2/20) ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΙΜΕΣ ΤΩΝ ΑΣ2,5 ΗΤΑΝ 30,03 ΜG/M³, 20% ΥΨΗΛΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΝΩΤΑΤΟ ΟΡΙΟ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ (25 ΜG/M³) ΚΑΙ 200% ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΟΡΙΟ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΥΓΕΙΑΣ (10 ΜG/M³).

Η ΥΠΕΡΒΑΣΗ ΤΩΝ ΟΡΙΩΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΡΚΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΡΚΕΙ ΠΕΡΙΠΟΥ ΤΟΝ ΜΙΣΟ ΧΡΟΝΟ (178 ΗΜΕΡΕΣ, 48,6% ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ). Η ΑΥΞΗΣΗ ΤΩΝ ΑΝΩΤΑΤΩΝ ΤΙΜΩΝ ΤΩΝ ΑΣ2,5 ΞΕΚΙΝΑΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΚΤΩΒΡΙΟ ΚΑΙ ΚΟΡΥΦΩΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟ ΕΩΣ ΚΑΙ ΜΑΡΤΙΟ, ΜΗΝΕΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ ΤΑ ΑΣ2,5 ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΟΡΙΟ… ΣΧΕΔΟΝ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΗΜΕΡΕΣ!

«ΤΟΥΣ ΧΕΙΜΕΡΙΝΟΥΣ ΜΗΝΕΣ Η ΡΥΠΑΝΣΗ ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΑΥΞΗΜΕΝΗ, ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΗΜΕΡΕΣ ΠΟΥ ΒΡΕΧΕΙ ΚΑΙ ΚΑΘΑΡΙΖΕΙ Η ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΑ», ΕΞΗΓΕΙ Ο Κ. ΣΑΧΑΡΙΔΗΣ. «ΜΑΛΙΣΤΑ, ΠΟΛΛΕΣ ΣΥΝΕΧΟΜΕΝΕΣ ΗΜΕΡΕΣ ΤΑ ΑΣ2,5 ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 40 ΜG/M³, ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΥΠΕΡΒΑΣΗ ΤΟΥ ΟΡΙΟΥ. OΙ ΠΟΛΥ ΥΨΗΛΕΣ ΤΙΜΕΣ, ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΜΕ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΟΥ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟΥ ΓΙΑ ΜΗΝΕΣ, ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ ΕΝΑΝ ΠΟΛΥ ΚΑΚΟ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ. ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΠΟΥΜΕ ΜΕ ΑΠΛΑ ΛΟΓΙΑ, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΝΑ ΖΕΙΣ ΣΕ ΕΝΑ ΔΩΜΑΤΙΟ ΜΕ ΚΑΠΝΑ ΜΕ ΤΟ ΝΑ ΜΠΑΙΝΟΒΓΑΙΝΕΙΣ ΣΕ ΑΥΤΟ».

 ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΒΑΣΙΚΟ ΕΡΩΤΗΜΑ, ΠΟΥ ΤΑΛΑΝΙΖΕΙ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΟΥ ΒΟΛΟΥ, ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΠΟΥ ΠΡΟΕΡΧΕΤΑΙ Η ΡΥΠΑΝΣΗ ΑΥΤΗ. ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΗΝ ΠΟΙΟΤΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΩΝ ΔΕΙΓΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΑΣ2,5, ΟΙ ΕΡΕΥΝΗΤΕΣ ΚΑΤΕΛΗΞΑΝ ΣΕ ΟΡΙΣΜΕΝΑ ΒΑΣΙΚΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ:

ΤΟ 30% ΤΗΣ ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΙΚΗΣ ΡΥΠΑΝΣΗΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΠΡΟΕΡΧΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗ ΘΕΡΜΑΝΣΗ (ΚΑΥΣΤΗΡΕΣ ΚΑΙ ΤΖΑΚΙΑ/ΣΟΜΠΕΣ) ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΣΤΙΑΣΗ (ΨΗΣΤΑΡΙΕΣ) ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ.

ΑΚΟΜΑ ΕΝΑ 30% ΠΡΟΕΡΧΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ ΤΩΝ ΟΧΗΜΑΤΩΝ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ.

ΠΕΡΙΠΟΥ ΤΟ 15% ΠΡΟΕΡΧΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΔΥΤΙΚΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ, ΟΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ Η ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΖΩΝΗ.

 • ΠΕΡΙΠΟΥ ΤΟ 10% ΠΡΟΕΡΧΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ, ΠΕΡΙΟΧΗ ΟΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ Η ΤΣΙΜΕΝΤΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ.

ΠΕΡΙΠΟΥ ΤΟ 5% ΠΡΟΕΡΧΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΝΟΤΙΑ ΟΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ.

«Ο ΒΟΛΟΣ ΕΧΕΙ ΥΨΗΛΗ ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΡΥΠΑΝΣΗ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΞΥΛΟΥ ΓΙΑ ΘΕΡΜΑΝΣΗ», ΕΚΤΙΜΑ Ο Κ. ΣΑΧΑΡΙΔΗΣ. «Η ΠΟΛΗ ΕΧΕΙ ΙΣΧΥΡΟ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΤΗΣ ΚΑΙ ΠΑΛΑΙΟ ΣΤΟΛΟ ΟΧΗΜΑΤΩΝ. ΕΠΙΣΗΣ, ΕΧΕΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΜΕΣΑ Η ΠΟΛΥ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ. ΟΛΕΣ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΠΗΓΕΣ –ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ, ΘΕΡΜΑΝΣΗ ΚΑΙ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ– ΣΥΝΕΡΓΟΥΝ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΕΙΝΑΙ ΕΞΙΣΟΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ».

Η ΕΠΙΔΡΑΣΗ ΤΗΣ ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΙΚΗΣ ΡΥΠΑΝΣΗΣ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΟΥ ΒΟΛΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΥΘΕΙΑ. Ο ΑΡΙΘΜΟΣ ΤΩΝ ΕΙΣΑΓΩΓΩΝ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΑΥΞΑΝΕΤΑΙ ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΜΕ ΤΙΣ ΥΠΕΡΒΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΤΙΜΩΝ ΤΩΝ ΑΙΩΡΟΥΜΕΝΩΝ ΜΙΚΡΟΣΩΜΑΤΙΔΙΩΝ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΤΟΥΣ ΣΤΑ ΕΠΙΠΕΔΑ ΑΥΤΑ ΓΙΑ ΜΕΓΑΛΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ. ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΤΟΝ ΑΥΓΟΥΣΤΟ, ΠΟΥ Ο ΜΕΣΟΣ ΟΡΟΣ ΗΤΑΝ 21,4 ΜG/M³, ΚΑΤΑΓΡΑΦΗΚΑΝ 402 ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΑ, ΤΟΝ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟ ΜΕ 39,5 ΜG/M³ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗΚΑΝ 624, ΤΟΝ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟ ΜΕ 60,3 ΜG/M³ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗΚΑΝ 761 ΚΑΙ ΤΟΝ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟ ΜΕ 37,4 ΜG/M³ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗΚΑΝ 840 ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΑ.

ΟΙ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ

ΕΙΔΙΚΑ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ, ΤΑ ΕΠΕΙΓΟΝΤΑ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΑ ΣΤΗΝ ΠΑΙΔΙΑΤΡΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΑΥΞΑΝΟΝΤΑΙ ΚΑΤΑ 32% ΤΙΣ ΗΜΕΡΕΣ ΟΠΟΤΕ ΟΙ ΤΙΜΕΣ ΤΩΝ ΑΣ2,5 ΞΕΠΕΡΝΟΥΝ ΤΑ 25 ΜG/M³. ΤΟΤΕ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗΚΑΝ 208 ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΑ ΚΡΙΣΕΩΝ ΑΣΘΜΑΤΟΣ (ΣΕ ΗΛΙΚΙΕΣ 4-7 ΕΤΩΝ) ΚΑΙ 93 ΛΟΙΜΩΞΕΙΣ ΤΟΥ ΑΝΑΠΝΕΥΣΤΙΚΟΥ (ΣΕ ΗΛΙΚΙΕΣ 7-9 ΕΤΗ). ΟΤΑΝ ΤΑ ΜΙΚΡΟΣΩΜΑΤΙΔΙΑ ΞΕΠΕΡΝΟΥΝ ΤΑ 55 ΜG/M³, ΤΟΤΕ ΟΙ ΕΙΣΑΓΩΓΕΣ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΥΞΑΝΟΝΤΑΙ ΚΑΤΑ 50%.

«Η ΕΠΙΠΤΩΣΗ ΤΗΣ ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΙΚΗΣ ΡΥΠΑΝΣΗΣ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΓΕΝΙΚΑ ΥΠΟΤΙΜΗΜΕΝΗ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ», ΛΕΕΙ Ο ΚΩΣΤΑΣ ΓΟΥΡΓΟΥΛΙΑΝΗΣ, ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΠΝΕΥΜΟΝΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΤΗΣ ΠΝΕΥΜΟΝΟΛΟΓΙΚΗΣ ΚΛΙΝΙΚΗΣ ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ. «ΟΙ ΜΑΚΡΟΠΡΟΘΕΣΜΕΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΤΗΣ ΕΚΘΕΣΗΣ ΣΕ ΚΑΚΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΑΕΡΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΥΚΟΛΟ ΝΑ ΕΝΤΟΠΙΣΤΟΥΝ ΓΙΑΤΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΣΩΡΕΥΤΙΚΑ ΜΑΖΙ ΜΕ ΑΛΛΟΥΣ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ (Π.Χ. ΤΟ ΚΑΠΝΙΣΜΑ). ΟΙ ΒΡΑΧΥΠΡΟΘΕΣΜΕΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΟΜΩΣ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΕΚΤΙΜΗΘΟΥΝ, ΕΙΔΙΚΑ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΟΠΟΥ ΕΚΛΕΙΠΟΥΝ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΕΠΙΒΑΡΥΝΤΙΚΟΙ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΥΚΟΛΟ ΝΑ ΕΚΤΙΜΗΘΕΙ ΑΝ Ο ΒΟΛΟΣ ΕΧΕΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΑ ΑΠΟ ΑΛΛΕΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΠΟΛΕΙΣ, ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΠΟΙΕΣ ΕΝΔΕΙΞΕΙΣ ΟΠΩΣ Η ΜΕΓΑΛΗ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ ΕΙΣΠΝΕΟΜΕΝΩΝ ΦΑΡΜΑΚΩΝ. ΟΜΩΣ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΣΗΜΑΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΡΕΥΝΑ ΑΥΤΗ ΑΠΟΔΕΙΞΑΜΕ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΜΕ ΠΟΛΥ ΣΟΒΑΡΗ ΤΕΚΜΗΡΙΩΣΗ ΤΗΝ ΕΥΘΕΙΑ ΕΠΙΔΡΑΣΗ ΤΗΣ ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΙΚΗΣ ΡΥΠΑΝΣΗΣ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ».

«ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΑΜΕΣΗ ΛΗΨΗ ΜΕΤΡΩΝ»

ΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ; «ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ Ο ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΣ ΚΑΤΟΙΚΟΣ ΤΟΥ ΒΟΛΟΥ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΟΤΙ Η ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΚΗ. Η ΜΕΛΕΤΗ ΜΑΣ ΑΠΛΩΣ ΤΟ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΙ», ΛΕΕΙ Ο Κ. ΣΑΧΑΡΙΔΗΣ. «ΚΑΤΑ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ, ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΣΟΒΑΡΟ, ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΑΜΕΣΗ ΛΗΨΗ ΜΕΤΡΩΝ. ΟΛΟΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΟΥΝ ΤΟ ΜΕΡΙΔΙΟ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΑΝΑΛΟΓΕΙ, ΟΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΕΣ, Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ, Ο ΔΗΜΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ. ΟΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΕΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΕΛΤΙΩΣΟΥΝ ΤΙΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΓΙΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟ ΤΩΝ ΡΥΠΩΝ ΤΟΥΣ. Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΑΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΒΕΛΤΙΩΣΟΥΝ ΤΙΣ ΑΣΤΙΚΕΣ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΕΣ, ΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΗΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ, ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ ΚΙΝΗΤΡΑ ΓΙΑ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ ΜΕ ΕΚΕΙΝΑ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ. ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΝΑ ΜΗ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΤΑ ΤΖΑΚΙΑ ΤΙΣ ΗΜΕΡΕΣ ΠΟΥ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΟΝΟ –ΙΣΩΣ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ ΚΑΠΟΙΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΕΝΑ ΟΡΙΟ ΥΠΕΡΒΑΣΕΩΝ– ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΝΑ ΓΥΡΙΣΟΥΝ ΣΤΙΣ ΠΑΛΙΕΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΗΘΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ΤΟΥΣ, ΟΠΩΣ ΤΟ ΠΕΡΠΑΤΗΜΑ, ΤΟ ΠΟΔΗΛΑΤΟ ΚΑΙ ΤΟ ΛΕΩΦΟΡΕΙΟ». ΓΡΑΦΕΙ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΛΙΑΛΙΟΣ

ΠΗΓΗ: KATHIMERINI.GR


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ:
HTTPS://WWW.DROPBOX.COM/S/PLN8T496H3RO6IX/ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ-ΔΗΛΩΣΕΙΣ-ΕΣΥ-25-10-2015.PDF?DL=0

ΙΔΡΥΤΙΚΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ:

HTTPS://WWW.DROPBOX.COM/S/VYAW1VTV3M8Y11P/ΔΙΑΚHΡYΞΗ-ΕΣΥ-ΤΕΛΙΚΟ.PDF?DL=0 

ΠΑΡΑΘΕΤΩ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΦΟΡΕΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ

[......ΟΙ ΑΡΧΕΣ ΝΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΕΠΙΜΟΝΑ… ΟΤΙ ΔΕΝ ΥΦΙΣΤΑΤΑΙ ΖΗΤΗΜΑ. ΑΥΤΟ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΑΝ ΟΙ ΑΡΧΕΣ ΛΟΙΠΟΝ]

ΟΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΤΟΝ ΒΟΛΟ

ΑΥΤΟ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΟΙ ΑΡΧΕΣ ΚΑΙ ΟΠΟΥΔΗΠΟΤΕ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΕ ΟΠΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ ΤΟΜΕΑ

 ΩΣΠΟΥ ΣΟΒΑΡΟΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥΣ

 ΕΡΕΥΝΑ ΚΑΙ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΕΣ

6.1. Θα δημιουργηθούν ειδικές υποδομές όπου οι ερευνητές θα μπορούν να υλοποιούν με άνεση τις έρευνες/-πειράματα καινοτομικά. Αξιοποίηση των αποτελεσμάτων.

ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ – ΕΝΕΡΓΕΙΑ

Η βιομηχανία θα δομηθεί να παρέχει αυτάρκεια σε όλους τους τομείς. Αυτό θα επιτευχθεί λαμβάνοντας πάντα υπόψη τις παγκόσμιες συνθήκες για πιθανές συνεργασίες, εκτέλεση σχεδίων και επενδύσεων στους πιο νευραλγικούς τομείς.
7.1. Η βιομηχανία θα δομηθεί πάνω στο πλαίσιο της τεχνολογίας αιχμής του σημερινού παγκόσμιου γίγνεσθαι με προοπτική την ανάπτυξη πρωτοπόρων και καινοτόμων τεχνολογιών οι οποίες ως ευρεσιτεχνίες βρίσκονται στα χέρια της Ελλήνων Πολιτείας καθώς επίσης θα κληθούν οι απανταχού Έλληνες πολίτες, επιστήμονες, εφευρέτες για να προσφέρουν τις γνώσεις τους και την ευφυΐα που έχουν κληρονομήσει από το γένος μας, στην Ελλήνων Πολιτεία.

7.8. Μια από αυτές τις τεχνολογίες, που θα εφαρμοστούν, είναι παραγωγή υδρογόνου μέσω ηλεκτρολυτικής διαδικασίας με χρησιμοποιούμενη ενέργεια για ηλεκτρόλυση, την ηλιακή.
7.9. Όλες οι εναλλακτικές μορφές ενέργειας που θα χρησιμοποιηθούν θα έχουν σαν κατάληξη την χρήση ελεύθερης ενέργειας, που είναι η νομοτελειακή χρήση ενέργειας για τον πλανήτη μας.

7.8. Μια από αυτές τις τεχνολογίες, που θα εφαρμοστούν, είναι παραγωγή υδρογόνου μέσω ηλεκτρολυτικής διαδικασίας με χρησιμοποιούμενη ενέργεια για ηλεκτρόλυση, την ηλιακή.
7.9. Όλες οι εναλλακτικές μορφές ενέργειας που θα χρησιμοποιηθούν θα έχουν σαν κατάληξη την χρήση ελεύθερης ενέργειας, που είναι η νομοτελειακή χρήση ενέργειας για τον πλανήτη μας.

. Η ενέργεια έχει δοθεί στους ανθρώπους ως θείο δώρο και θα πρέπει να ενσωματώνεται στη δομή της πολιτειακής δράσης με αποδοτικούς πρωτοποριακούς τρόπους.
21.9. Η ενέργεια θα παύσει να είναι στοιχείο εκμετάλλευσης και πλουτισμού των επικυρίαρχων και θα παρασχεθούν από την Ελλήνων Πολιτεία προς τους πολίτες ενέργειες απόλυτα συμβατές με το περιβάλλον σε τιμές που να αντιπροσωπεύουν μόνο το κόστος των εγκαταστάσεων διανομής

Θα συσταθεί ειδική επιτροπή άμεσων αδειοδοτήσεων για επενδύσεις ειδικά σε καινοτόμες τεχνολογίες ώστε να ωφεληθεί άμεσα όλη η κοινωνία.

1.12. Οι τεχνολογικές σχολές θα αναπτύξουν οτιδήποτε χρειάζεται ο άνθρωπος και αυτό θα είναι μόνο μέσα στην νομοτελειακή θέση του ανθρώπου

 Η Ελλήνων Πολιτεία αναγνωρίζει την υποχρέωση να παρέχει τις συνθήκες για την ικανοποιητικότερη διαβίωση

5.17. Η Πολιτεία είναι έτοιμη να παράσχει κάθε στήριξη για την επίτευξη των ανωτέρω με την δική της ή όχι συμμετοχή στην υλοποίηση τους.

 ΕΡΕΥΝΑ ΚΑΙ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΕΣ

6.1. Θα δημιουργηθούν ειδικές υποδομές όπου οι ερευνητές θα μπορούν να υλοποιούν με άνεση τις έρευνες/-πειράματα καινοτομικά. Αξιοποίηση των αποτελεσμάτων.

6.3. Θα εγκατασταθούν καινοτόμα προγράμματα και σοβαρά δίκτυα σε όλα τα τριτοβάθμια εκπαιδευτικά ιδρύματα στην Ελλάδα, έτσι ώστε με τα ειδικά προγράμματα να μπορέσουν να χρηματοδοτηθούν οι νέες καινοτομίες, δημιουργίες, τεχνολογίες και άλλες εξελίξιμες μορφές προϊόντων, έτσι ώστε τα παραγόμενα προϊόντα να διατίθενται αμέσως στο εμπόριο

6.4. Θα συσταθεί ειδική επιτροπή άμεσων αδειοδοτήσεων για επενδύσεις ειδικά σε καινοτόμες τεχνολογίες ώστε να ωφεληθεί άμεσα όλη η κοινωνία.

10.12. Θα γίνουν υποδομές ώστε ο πληθυσμός να κατανέμεται οικιστικά σε όλη την επιφάνεια σε οικιστικούς οργανωμένους χώρους για να μπορέσει ο άνθρωπος να ζήσει σε περιβάλλον που καλύπτει την ευαισθησία του.
10.13. Σκοπός αυτής της διαδικασίας είναι η δημιουργία πόλεων και κωμοπόλεων ώστε κάθε πολίτης να ζει στο φυσικό περιβάλλον και να είναι σε επαφή με αυτό για να μπορέσει ενεργειακά να καλύψει την αρμονία που χρειάζεται.

10.21. Η Ελλήνων Πολιτεία μέσω των τιμών των ακινήτων (real estate) δημιουργεί τις προϋποθέσεις για την αποσυμφόρηση των μεγάλων πόλεων.



Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις