ΛΥΣΕΙΣ ΤΗΣ Ε.ΣΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ!

 


 ΠΥΡΗΝΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ:

ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΗ ΔΕΚΑΕΤΙΑ ΤΟΥ 1940, ΜΕ ΤΟΝ 2Ο ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΟΛΕΜΟ, Η ΗΛΕΚΤΡΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΠΑΡΑΓΟΤΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ, ΤΟ ΚΑΡΒΟΥΝΟ ΚΑΙ ΤΟ ΝΕΡΟ. ΠΡΟΣ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΟΜΩΣ ΤΟΥ 2ΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ, ΑΝΑΔΥΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΦΥΣΙΚΗΣ ΜΙΑ ΝΕΑ ΠΗΓΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ, Η ΠΥΡΗΝΙΚΗ. ΟΙ ΠΡΩΤΟΙ ΠΥΡΗΝΙΚΟΙ ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΗΡΕΣ ΔΕΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ, ΒΟΗΘΗΣΑΝ ΟΜΩΣ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΝΑ ΑΝΑΚΑΛΥΨΟΥΝ ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΤΩΝ ΠΥΡΗΝΙΚΩΝ ΦΑΙΝΟΜΕΝΩΝ.

 

ΤΑ ΥΠΕΡ ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΠΥΡΗΝΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ

Η ΠΥΡΗΝΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΕΧΕΙ ΤΟΣΟ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕΙΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ. ΑΠΟ ΑΠΟΨΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ, ΕΙΝΑΙ ΑΞΕΠΕΡΑΣΤΗ: Η ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΠΟΥ ΕΚΛΥΕΤΑΙ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΠΥΡΗΝΙΚΗ ΣΧΑΣΗ 1 G ΟΥΡΑΝΙΟΥ-

235 (ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΥΡΗΝΙΚΗ ΣΧΑΣΗ ΒΛ. ΠΑΡΑΚΑΤΩ) ΥΠΟΛΟΓΙΖΕΤΑΙ ΣΕ 9,6×107 KJ. H ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΠΟΥ ΕΚΛΥΕΤΑΙ ΚΑΤΑ ΤΗ ΧΗΜΙΚΗ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΚΑΥΣΗΣ 1 G ΑΝΘΡΑΚΑ ΣΕ ΜΟΡΦΗ ΑΝΘΡΑΚΙΤΗ ΕΙΝΑΙ 34,3 KJ, ΔΗΛΑΔΗ ΣΧΕΔΟΝ 3 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΦΟΡΕΣ ΜΙΚΡΟΤΕΡΗ. ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΟΜΩΣ ΝΑ ΞΕΧΝΑΜΕ ΟΤΙ ΣΤΗ ΧΙΡΟΣΙΜΑ, ΣΤΙΣ 6 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 1945, Η ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕ ΜΕ ΤΡΟΜΟ ΤΗ ΦΟΒΕΡΗ ΔΥΝΑΜΗ ΤΟΥ ΑΤΟΜΟΥ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΥΡΗΝΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΓΙΑ ΕΙΡΗΝΙΚΟΥΣ ΣΚΟΠΟΥΣ, ΜΕ ΚΥΡΙΟΤΕΡΟ ΤΗΝ


Η ασφαλής λειτουργία ενός εργοστασίου πυρηνικής

ενέργειας μπορεί καταρχήν να επιτευχθεί με την

αύξηση των φραγμάτων ανάμεσα στον πυρηνικό αντιδραστήρα και το

περιβάλλον, ενώ η τραυματική εμπειρία από παλιότερα και πρόσφατα πυρηνικά ατυχήματα έχει δείξει ότι 100% ασφαλής λειτουργία των πυρηνικών εργοστασίων δεν είναι

δυνατή.

ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΦΘΗΝΗΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ. Η ΑΣΦΑΛΗΣ ΟΜΩΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΕΝΟΣ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟΥ ΠΥΡΗΝΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΜΙΑ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΠΡΟΚΛΗΣΗ.

ΤΟ 1986 ΣΥΝΕΒΗ ΜΙΑ ΦΟΒΕΡΗ ΕΚΡΗΞΗ ΣΕ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΠΥΡΗΝΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΣΤΟ ΤΣΕΡΝΟΜΠΙΛ ΤΗΣ ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ, ΜΕ ΒΑΡΥΤΑΤΕΣ ΒΡΑΧΥΧΡΟΝΙΕΣ ΚΑΙ ΜΑΚΡΟΧΡΟΝΙΕΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ, ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΩΝ ΖΩΝΤΑΝΩΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ (ΑΝΘΡΩΠΩΝ, ΖΩΩΝ ΚΑΙ ΦΥΤΩΝ) ΚΟΝΤΑ ΣΤΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΚΑΙ ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ (ΜΑΡΤΙΟΣ 2011) ΣΥΝΕΒΗ ΝΕΟ ΣΟΒΑΡΟΤΑΤΟ ΑΤΥΧΗΜΑ ΣΤΗΝ ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΙΑΠΩΝΙΑ, ΠΟΥ ΠΡΟΚΛΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟ ΤΣΟΥΝΑΜΙ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΤΗ ΦΟΒΕΡΗ ΣΕΙΣΜΙΚΗ ΔΟΝΗΣΗ ΕΝΤΑΣΗΣ 8,9 ΣΤΗΝ ΚΛΙΜΑΚΑ RICHTER. ΣΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΑΥΤΟ ΠΥΡΗΝΙΚΟ ΑΤΥΧΗΜΑ ΘΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΟΥΜΕ ΠΑΡΑΚΑΤΩ, ΑΦΟΥ ΠΡΩΤΑ ΜΕΛΕΤΗΣΟΥΜΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΠΥΡΗΝΙΚΩΝ ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΗΡΩΝ.

 ΠΥΡΗΝΙΚΗ ΣΧΑΣΗ:


ΞΕΡΟΥΜΕ ΟΤΙ ΤΟ ΑΤΟΜΟ ΕΝΟΣ ΧΗΜΙΚΟΥ ΣΤΟΙΧΕΙΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΕΝΑΝ ΠΥΡΗΝΑ ΠΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΕΤΑΙ ΑΠΟ ΕΝΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΑΚΟ ΝΕΦΟΣ. Ο ΠΥΡΗΝΑΣ ΑΥΤΟΣ ΑΠΟΤΕΛΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΝΕΤΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΠΡΩΤΟΝΙΑ, Ο  ΑΡΙΘΜΟΣ ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ ΠΟΙΚΙΛΕΙ. Ο ΑΡΙΘΜΟΣ ΤΩΝ ΠΡΩΤΟΝΙΩΝ ΚΑΘΟΡΙΖΕΙ ΤΗΝ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΤΟΜΟΥ, ΑΡΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΤΟΙΧΕΙΟΥ, ΚΑΙ ΟΝΟΜΑΖΕΤΑΙ ΑΤΟΜΙΚΟΣ ΑΡΙΘΜΟΣ.



Ισότοπα

Ισότοπα ονομάζονται άτομα του ίδιου χημικού στοιχείου (οι πυρήνες τους έχουν τον ίδιο αριθμό

πρωτονίων - ίδιο ατομικό αριθμό) που διαφέρουν στον αριθμό των

νετρονίων, δηλαδή στον μαζικό αριθμό.

Το ραδιενεργό ορυκτό

ουράνιο (U) που βρίσκεται στoν στερεό φλοιό της γης, με τη μορφή του ορυκτού ουρανίτης, περιέχει μέχρι 20% καθαρό U. Το φυσικό U αποτελείται κυρίως από δύο ισότοπα, το U-235 (235U) και το U-238 (238U),

κατά κανόνα σε αναλογία 0,7% και 99,3%

αντιστοίχως. Μόνο το U-

235 χρησιμοποιείται στους πυρηνικούς αντιδραστήρες, διότι έχει μεγάλη

πιθανότητα να παθαίνει σχάση, σε αντίθεση με το U-238.

H τεράστια ποσότητα ενέργειας που

ελευθερώνεται με την αντίδραση σχάσης οφείλεται στο ότι η μάζα του ουρανίου που

σχάστηκε είναι μεγαλύτερη από τη μάζα των

θραυσμάτων της σχάσης κατά Δm. Η εκλυόμενη

ενέργεια ΔΕ σχετίζεται με τη διαφορά μάζας Δm

μέσω της εξίσωσης του Einstein:

 

ΔΕ = Δm c2,


όπου είναι η ταχύτητα του φωτός (3×108 m/s).

Ο ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΑΡΙΘΜΟΣ ΠΡΩΤΟΝΙΩΝ ΚΑΙ  ΝΕΤΡΟΝΙΩΝ ΟΝΟΜΑΖΕΤΑΙ ΜΑΖΙΚΟΣ ΑΡΙΘΜΟΣ. ΑΥΤΑ ΤΑ ΣΩΜΑΤΙΔΙΑ ΣΥΓΚΡΑΤΟΥΝΤΑΙ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ ΜΕ ΜΙΑ ΠΟΛΥ ΙΣΧΥΡΗ ΠΥΡΗΝΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗ.

ΣΤΗ ΦΥΣΗ, ΟΙ ΑΤΟΜΙΚΟΙ ΠΥΡΗΝΕΣ ΤΩΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΕΙΝΑΙ ΣΤΑΘΕΡΟΙ. ΈΝΑΣ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΣ ΠΥΡΗΝΑΣ, ΑΥΤΟΣ ΤΟΥ ΙΣΟΤΟΠΟΥ ΤΟΥ ΣΤΟΙΧΕΙΟΥ ΟΥΡΑΝΙΟ, U, ΜΕ ΜΑΖΙΚΟ ΑΡΙΘΜΟ 235 (235U Η U-235), ΣΥΓΚΡΟΥΟΜΕΝΟΣ ΜΕ ΕΝΑ ΝΕΤΡΟΝΙΟ, ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΙΑΣΠΑΣΤΕΙ, ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΝΟΝΤΑΣ ΜΙΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ. H ΔΙΑΣΠΑΣΗ ΑΥΤΗ ΟΝΟΜΑΖΕΤΑΙ ΠΥΡΗΝΙΚΗ ΣΧΑΣΗ. ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΤΕΧΝΗΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ (ΠΟΥ ΤΑ ΕΦΤΙΑΞΑΝ ΟΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΣΤΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ), ΟΠΩΣ ΤΟ ΠΛΟΥΤΩΝΙΟ, PU, ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΕΠΙΣΗΣ ΝΑ ΔΙΑΣΠΑΣΤΟΥΝ ΜΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ.

Η ΣΧΑΣΗ ΤΟΥ U-235 ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΥΘΟΡΜΗΤΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ, ΑΛΛΑ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΟΤΑΝ ΕΝΑΣ ΠΥΡΗΝΑΣ U-

235 ΣΥΓΚΡΟΥΣΘΕΙ ΜΕ ΕΝΑ ΝΕΤΡΟΝΙΟ. ΚΑΤΑ ΤΗ ΣΧΑΣΗ ΕΝΟΣ ΠΥΡΗΝΑ U-235 ΠΑΡΑΓΟΝΤΑΙ ΕΝΑΣ ΑΡΙΘΜΟΣ ΝΕΤΡΟΝΙΩΝ (ΣΗΝΗΘΩΣ 2 Η 3) ΚΑΙ ΔΥΟ ΕΛΑΦΡΟΤΕΡΟΙ ΠΥΡΗΝΕΣ ΜΕ ΠΑΡΑΠΛΗΣΙΕΣ ΜΑΖΕΣ, ΟΠΩΣ Π.Χ. ΑΥΤΟΙ ΤΟΥ ΜΕΤΑΛΛΟΥ ΒΑΡΙΟ (ΒA) (ΠΟΥ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΗ 2Η ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ ΠΙΝΑΚΑ, ΤΙΣ ΑΛΚΑΛΙΚΕΣ ΓΑΙΕΣ) ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΥΓΕΝΟΥΣ ΑΕΡΙΟΥ ΚΡΥΠΤΟΝ (KR). Η ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΑΥΤΗ ΠΑΡΙΣΤΑΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΚΟΛΟΥΘΗ ΠΥΡΗΝΙΚΗ ΕΞΙΣΩΣΗ (ΤΟ N ΠΑΡΙΣΤΑΝΕΙ ΕΝΑ ΝΕΤΡΟΝΙΟ):

 

N + 235U → 141BA + 92KR + 3N

ΤΑ ΠΑΡΑΓΟΜΕΝΑ ΜΕ ΤΗ ΣΧΑΣΗ ΝΕΤΡΟΝΙΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΣΥΓΚΡΟΥΣΤΟΥΝ ΜΕ ΑΛΛΟΥΣ ΠΥΡΗΝΕΣ U-235, ΠΡΟΚΑΛΩΝΤΑΣ ΠΑΛΙ ΣΧΑΣΗ, ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΝΟΝΤΑΣ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΝΕΤΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑ, Κ.Ο.Κ. ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΠΟΛΥΣΥΖΗΤΗΜΕΝΗ ΑΛΥΣΙΔΩΤΗ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ, ΠΟΥ ΑΝ


Πυρηνικός αντιδραστήρας

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Εμπλουτισμ


ΠΥΡΗΝΙΚΟΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΗΡΑΣ:

ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΛΛΑ ΕΙΔΗ ΠΥΡΗΝΙΚΩΝ ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΗΡΩΝ. Ο ΠΙΟ ΚΟΙΝΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΗΡΑΣ ΠΕΠΙΕΣΜΕΝΟΥ ΝΕΡΟΥ, ΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΚΑΙ ΘΑ ΠΕΡΙΓΡΑΨΟΥΜΕ

ΌΠΩΣ ΕΙΔΑΜΕ, Η ΣΧΑΣΗ ΤΩΝ ΠΥΡΗΝΩΝ ΤΟΥ U-235 ΠΑΡΑΓΕΙ ΝΕΤΡΟΝΙΑ. Η ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΣΥΝΤΗΡΕΙΤΑΙ ΜΟΝΟΝ ΟΤΑΝ Ο ΑΡΙΘΜΟΣ ΤΩΝ ΝΕΤΡΟΝΙΩΝ ΠΟΥ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΣΧΑΣΗ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΣΤΑΘΕΡΟΣ ΜΕ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ, ΚΑΙ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΟΤΑΝ, ΑΠΟ ΤΑ ΝΕΤΡΟΝΙΑ ΠΟΥ ΠΡΟΚΥΠΤΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗ ΣΧΑΣΗ, ΜΟΝΟ ΕΝΑ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΝΕΑ ΣΧΑΣΗ, ΣΥΝΑΝΤΩΝΤΑΣ ΕΝΑΝ ΑΛΛΟ ΠΥΡΗΝΑ U-235.

ΌΜΩΣ ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΙΣΟΖΥΓΙΟΥ, ΠΡΕΠΕΙ ΤΑ ΝΕΤΡΟΝΙΑ ΝΑ ΕΠΙΒΡΑΔΥΝΘΟΥΝ, ΚΑΘΩΣ Η ΣΧΑΣΗ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΑΠΟΔΟΤΙΚΗ ΜΕ ΝΕΤΡΟΝΙΑ ΧΑΜΗΛΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ. ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΚΟΠΟ ΑΥΤΟ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΕΠΙΒΡΑΔΥΝΤΗΣ ΤΩΝ ΝΕΤΡΟΝΙΩΝ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑ ΚΑΝΟΝΑ ΤΟ ΝΕΡΟ. ΑΥΤΟ ΤΟ ΝΕΡΟ ΟΝΟΜΑΖΕΤΑΙ

ΠΡΩΤΕΥΟΝ ΝΕΡΟ, ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΤΟΥ ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΗΡΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΝΕΡΓΕΙ ΜΟΝΟ ΩΣ ΕΠΙΒΡΑΔΥΝΤΗΣ ΤΩΝ ΝΕΤΡΟΝΙΩΝ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΩΣ ΜΕΣΟ ΕΛΕΓΧΟΥ ΤΗΣ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑΣ, ΑΠΟΤΡΕΠΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΥΠΕΡΘΕΡΜΑΝΣΗ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ ΤΟΥ ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΗΡΑ. ΤΟ ΠΡΩΤΕΥΟΝ ΝΕΡΟ ΕΠΙΤΕΛΕΙ ΜΙΑ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ: ΘΕΡΜΑΙΝΟΜΕΝΟ  ΑΠΟ ΤΟ ΠΥΡΗΝΙΚΟ ΚΑΥΣΙΜΟ, ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΜΕΣΩ ΣΩΛΗΝΩΣΕΩΝ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΧΩΡΟ ΤΗΣ  ΓΕΝΝΗΤΡΙΑΣ ΥΔΡΑΤΜΩΝ, ΟΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΕΥΟΝ ΝΕΡΟ. ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΕΥΟΝ ΝΕΡΟ ΘΕΡΜΑΙΝΕΤΑΙ ΑΡΚΕΤΑ ΚΑΙ ΓΙ’ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΛΟΓΟ ΕΞΑΤΜΙΖΕΤΑΙ. ΟΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΜΕΝΟΙ ΥΔΡΑΤΜΟΙ ΜΕΤΑΒΙΒΑΖΟΝΤΑΙ ΣΕ ΜΙΑ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΗΛΕΚΤΡΟΓΕΝΝΗΤΡΙΑ ΠΟΥ ΠΑΡΑΓΕΙ ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟ. ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Η ΒΑΣΙΚΗ ΧΡΗΣΙΜΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΠΥΡΗΝΙΚΟΥ ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΗΡΑ.

Ο ΥΔΡΑΤΜΟΣ ΔΕΝ ΑΠΟΒΑΛΛΕΤΑΙ ΣΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ, ΑΛΛΑ ΕΡΧΕΤΑΙ ΣΕ ΕΠΑΦΗ ΜΕ ΕΝΑ ΚΥΚΛΩΜΑ ΨΥΞΗΣ ΚΑΙ ΥΓΡΟΠΟΙΕΙΤΑΙ. ΤΟ ΚΥΚΛΩΜΑ ΑΥΤΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΜΕ ΚΡΥΟ ΝΕΡΟ ΑΠΟ ΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ Η ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΟ ΠΟΤΑΜΙ. ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΟ ΝΕΡΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΤΡΙΤΕΥΟΝ ΝΕΡΟ. ΓΙΑ ΤΟΝ ΛΟΓΟ ΑΥΤΟΝ, ΤΑ ΠΥΡΗΝΙΚΑ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΖΟΝΤΑΙ ΣΥΧΝΑ ΠΟΛΥ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ, ΟΠΩΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΗΣ ΦΟΥΚΟΥΣΙΜΑ ΤΗΣ ΙΑΠΩΝΙΑΣ. ΈΝΑΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΜΕ ΑΝΤΛΙΕΣ ΤΡΟΦΟΔΟΤΕΙ ΤΟ ΚΥΚΛΩΜΑ ΨΥΞΗΣ.

ΤΟ ΝΕΡΟ ΑΝΑΚΥΚΛΩΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΚΑΘΕ ΚΥΚΛΩΜΑ. ΤΟ ΤΡΙΤΕΥΟΝ ΝΕΡΟ ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ ΣΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ Η ΣΤΟ ΠΟΤΑΜΙ, ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΕΥΟΝ ΝΕΡΟ ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ ΣΤΗ ΓΕΝΝΗΤΡΙΑ ΑΤΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΩΤΕΥΟΝ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΤΟΥ ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΗΡΑ. ΑΥΤΑ ΤΑ ΤΡΙΑ ΚΥΚΛΩΜΑΤΑ ΑΝΤΑΛΛΑΣΣΟΥΝ ΘΕΡΜΟΤΗΤΑ, ΑΛΛΑ ΠΟΤΕ, ΥΠΟ ΚΑΝΟΝΙΚΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ, ΝΕΡΟ. ΈΤΣΙ ΜΕΙΩΝΟΝΤΑΙ[ΔΕΝ ΕΞΑΛΕΙΦΟΝΤΑΙ ΟΜΩΣ!] ΟΙ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΕΣ ΡΥΠΑΝΣΗΣ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΜΕ ΡΑΔΙΕΝΕΡΓΕΙΑ, ΑΦΟΥ ΜΟΝΟ ΤΟ ΠΡΩΤΕΥΟΝ ΝΕΡΟ ΕΙΝΑΙ ΡΑΔΙΕΝΕΡΓΟ ΚΑΙ ΕΡΧΕΤΑΙ ΣΕ ΕΠΑΦΗ ΜΕ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΟΥ ΠΥΡΗΝΙΚΟΥ ΚΑΥΣΙΜΟΥ.


ΣΤΙΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΦΟΡΕΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ, ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΠΕΙΡΕΣ ΛΥΣΕΙΣ, ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ ΑΙΧΜΗΣ, ΦΥΛΙΚΕΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ


 ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ

 – ΕΝΕΡΓΕΙΑ:

Η ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΘΑ ΔΟΜΗΘΕΙ ΝΑ ΠΑΡΕΧΕΙ ΑΥΤΑΡΚΕΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΤΟΜΕΙΣ. ΑΥΤΟ ΘΑ ΕΠΙΤΕΥΧΘΕΙ ΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΣ ΠΑΝΤΑ ΥΠΟΨΗ ΤΙΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΓΙΑ ΠΙΘΑΝΕΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ, ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΧΕΔΙΩΝ ΚΑΙ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ ΣΤΟΥΣ ΠΙΟ ΝΕΥΡΑΛΓΙΚΟΥΣ ΤΟΜΕΙΣ.
7.1. Η ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΘΑ ΔΟΜΗΘΕΙ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΑΙΧΜΗΣ ΤΟΥ ΣΗΜΕΡΙΝΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΓΙΓΝΕΣΘΑΙ ΜΕ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΠΡΩΤΟΠΟΡΩΝ ΚΑΙ ΚΑΙΝΟΤΟΜΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΩΝ ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΩΣ ΕΥΡΕΣΙΤΕΧΝΙΕΣ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ ΚΑΘΩΣ ΕΠΙΣΗΣ ΘΑ ΚΛΗΘΟΥΝ ΟΙ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΈΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ, ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ, ΕΦΕΥΡΕΤΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ ΤΙΣ ΓΝΩΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΥΦΥΪΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΚΛΗΡΟΝΟΜΗΣΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΓΕΝΟΣ ΜΑΣ, ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ.
7.2. Η ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΘΑ ΣΤΗΡΙΧΘΕΙ ΣΤΙΣ ΠΡΩΤΕΣ ΥΛΕΣ, ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΗ.
7.3. ΔΙΔΕΤΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΒΑΡΥΤΗΤΑ ΣΤΟΝ ΕΞΟΡΥΚΤΙΚΟ ΚΑΙ ΜΕΤΑΛΛΕΥΤΙΚΟ ΚΛΑΔΟ ΓΙΑ ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΥΠΟΔΟΜΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΤΩΝ ΠΡΩΤΩΝ ΥΛΩΝ, ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΓΚΑΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ. ΘΑ ΔΟΘΕΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΒΑΣΗ ΣΤΗΝ 
ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΣΠΑΝΙΩΝ ΜΕΤΑΛΛΩΝ, ΣΠΑΝΙΩΝ ΓΑΙΩΝ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΗ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ Η ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΤΟΥΣ.
7.4. ΕΙΔΙΚΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ ΓΙΑ ΚΑΛΥΤΕΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΜΕΓΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΗΣ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗΣ, ΕΙΔΙΚΑ ΒΕΛΤΙΩΤΙΚΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΒΙΟΤΙΚΟΥΣ, ΑΒΙΟΤΙΚΟΥΣ, ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟΥΣ Η/ ΚΑΙ ΕΝ ΔΥΝΑΜΕΙ ΦΥΣΙΚΟΥΣ ΠΟΡΟΥΣ ΟΠΩΣ ΑΥΤΟΙ ΚΑΤΗΓΟΡΙΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΣΕ ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΟΥΣ ΚΑΙ ΜΗ ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΟΥΣ: 
ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΙΚΟΣ ΑΕΡΑΣ, ΝΕΡΟ, ΕΔΑΦΟΣ, ΦΥΣΙΚΗ ΧΛΩΡΙΔΑ ΚΑΙ ΠΑΝΙΔΑ, ΟΡΥΚΤΟΣ ΠΛΟΥΤΟΣ ΥΠΕΔΑΦΟΥΣ, ΗΛΙΑΚΗ ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΙΑ, ΦΥΣΙΚΗ ΟΜΟΡΦΙΑ Κ.Ο.Κ.
7.5. ΌΛΗ Η ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΑΠΟ ΤΑ ΜΕΤΑΛΛΕΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΘΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΩΣ ΠΡΩΤΗ ΥΛΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΕΤΑΠΟΙΗΤΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ. 
ΔΕΝ ΘΑ ΕΞΑΓΟΝΤΑΙ ΠΡΩΤΟΓΕΝΗΣ ΠΡΩΤΕΣ ΥΛΕΣ ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ ΜΕΤΑΠΟΙΗΜΕΝΑ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ, ΠΟΥ ΘΑ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΤΗΝ ΥΠΕΡΑΞΙΑ ΤΗΣ ΜΕΤΑΠΟΙΗΣΗΣ. ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΘΙΣΤΑΤΑΙ ΑΥΤΑΡΚΗΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΔΥΝΑΜΗ ΣΤΙΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΕΣ ΠΡΩΤΕΣ ΥΛΕΣ.
7.6. ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ Η ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΗ ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ, ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ Η ΥΠΕΡΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΤΩΝ ΠΟΡΩΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΓΙΑ ΛΟΓΟΥΣ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΚΟΥΣ ΚΑΙ Η ΑΝΑΠΡΟΣΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ ΚΟΣΤΟΥΣ ΤΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΣΕ ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΕΣ ΤΙΜΕΣ.
7.7. ΓΙΑ ΝΑ ΥΛΟΠΟΙΗΘΕΙ ΕΝΑΣ ΤΕΤΟΙΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΧΡΗΣΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΟΥ ΚΟΣΤΟΥΣ. Η ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΗ ΝΑ 
ΣΕΛΙΔΑ 19 ΑΠΟ 40
ΕΦΑΡΜΟΣΕΙ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΠΡΑΣΙΝΕΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ, ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΥΨΗΛΩΝ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΩΝ ΜΕ ΠΛΗΡΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΚΑΙ ΑΠΟΛΥΤΟ ΣΕΒΑΣΜΟ ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ.
7.8. ΜΙΑ ΑΠΟ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ, ΠΟΥ ΘΑ ΕΦΑΡΜΟΣΤΟΥΝ, ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΥΔΡΟΓΟΝΟΥ ΜΕΣΩ ΗΛΕΚΤΡΟΛΥΤΙΚΗΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ ΜΕ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕΝΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΓΙΑ ΗΛΕΚΤΡΟΛΥΣΗ, ΤΗΝ ΗΛΙΑΚΗ.
7.9. ΌΛΕΣ ΟΙ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΜΟΡΦΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΠΟΥ ΘΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΣΑΝ ΚΑΤΑΛΗΞΗ ΤΗΝ ΧΡΗΣΗ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ, ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΝΟΜΟΤΕΛΕΙΑΚΗ ΧΡΗΣΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ ΜΑΣ.

Η ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΘΑ ΚΑΤΑΣΤΗΣΕΙ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΠΛΗΡΩΣ ΑΥΤΟΔΥΝΑΜΟ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΑ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΑ ΘΕΤΟΝΤΑΣ ΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ ΕΦΗΡΜΟΣΜΕΝΗΣ ΤΕΧΝΗΣ ΤΟΥ ΛΟΓΟΥ.

 


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις