ΠΛΑΙΣΙΟ ΒΑΘΙΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ.

  

ΠΛΑΙΣΙΟ ΒΑΘΙΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ.


ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΤΟΥ 2019 ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΔΕΙΚΤΗ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ (EUROPEAN INNOVATION SCOREBOARD), Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΤΑΤΑΣΣΕΤΑΙ 2Η ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΕ 28 ΧΩΡΕΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ (Ε.Ε.) ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΟΝ ΡΥΘΜΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ 2011-2018 (HTTPS://EC.EUROPA.EU/COMMISSION/PRESSCORNER/DETAIL/EN/IP_19_2991). ΓΙΑ ΕΠΤΑ ΚΡΑΤΗ-ΜΕΛΗ ΟΙ ΕΠΙΔΟΣΕΙΣ ΒΕΛΤΙΩΘΗΚΑΝ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 15%: ΛΙΘΟΥΑΝΙΑ (25,7%), ΕΛΛΑΔΑ (20,2%), ΛΕΤΟΝΙΑ (17,7%), ΜΑΛΤΑ (17,2%), ΗΝΩΜΕΝΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ (17,0%), ΕΣΘΟΝΙΑ (16,5%) ΚΑΙ ΟΛΛΑΝΔΙΑ (16,1%).

ΣΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΑΥΤΟ ΣΧΟΛΙΑΖΕΤΑΙ Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΟΡΙΣΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΑΥΤΕΣ ΠΟΥ ΠΑΡΑΒΛΕΠΟΥΝ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΟΠΩΣ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ.

Α) «Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΤΑΤΑΣΣΕΤΑΙ 18Η ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΕ 28 ΧΩΡΕΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ (Ε.Ε.) ΣΤΟΝ ΔΕΙΚΤΗ ΕΝΤΑΣΗΣ ΔΑΠΑΝΩΝ ΓΙΑ ΕΡΕΥΝΑ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗ».

ΠΡΑΓΜΑΤΙ, Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΤΑΤΑΣΣΕΤΑΙ 18Η ΣΕ 28 ΧΩΡΕΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ (Ε.Ε.) ΣΤΟΝ ΔΕΙΚΤΗ ΕΝΤΑΣΗΣ ΔΑΠΑΝΩΝ ΓΙΑ ΕΡΕΥΝΑ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗ (Ε&Α). ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΑΠΟΚΡΥΠΤΕΤΑΙ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΑ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΘΕΣΗ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΠΟΤΕ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ Η ΧΩΡΑ! ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΤΟ 2017 ΚΑΙ ΕΝ ΜΕΣΩ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ, ΟΙ ΔΑΠΑΝΕΣ Ε&Α ΞΕΠΕΡΑΣΑΝ ΤΑ 2 ΔΙΣ. ΦΘΑΝΟΝΤΑΣ ΤΟ 1,13% ΤΟΥ ΑΕΠ, ΑΚΟΛΟΥΘΩΝΤΑΣ ΜΙΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΑΥΞΗΤΙΚΗ ΤΑΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΚΟΙΝΟΤΙΚΟ ΜΕΣΟΝ ΟΡΟ ΤΟΥ 2% ΚΑΙ ΒΕΛΤΙΩΝΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΧΕΤΙΚΗ ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΤΗΣ Ε.Ε. ΑΠΟ ΤΗΝ 22Η ΣΤΗ 18Η ΘΕΣΗ (HTTPS://METRICS.EKT.GR/PUBLICATIONS/341), ΟΠΩΣ ΔΕΙΧΝΕΙ ΤΟ ΔΙΑΓΡΑΜΜΑ 1.

Β) «Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΤΑΤΑΣΣΕΤΑΙ 20Η ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΕ 28 ΧΩΡΕΣ ΤΗΣ Ε.Ε. ΣΤΟΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΔΕΙΚΤΗ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ».

ΠΡΑΓΜΑΤΙ, Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΤΑΤΑΣΣΕΤΑΙ 20Η ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΕ 28 ΧΩΡΕΣ ΤΗΣ Ε.Ε. ΣΤΟΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΔΕΙΚΤΗ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ 2019. ΑΥΤΟ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΑΠΟ ΤΟ 2010.

ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΑΠΟΚΡΥΠΤΕΤΑΙ ΕΙΝΑΙ Η ΣΑΦΗΣ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΩΝ ΕΠΙΔΟΣΕΩΝ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΧΡΟΝΙΑ. ΟΝΤΩΣ, ΟΙ ΕΠΙΔΟΣΕΙΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΒΕΛΤΙΩΝΟΝΤΑΙ ΣΤΑΘΕΡΑ ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΟΝ ΔΕΙΚΤΗ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ, ΟΠΩΣ ΑΥΤΟΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ EUROPEAN INNOVATION SCOREBOARD ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΣΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΤΟΥ 2019, ΠΛΗΣΙΑΖΟΝΤΑΣ ΣΤΑΘΕΡΑ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΜΕΣΟΝ ΟΡΟ (100) (ΒΛ. ΔΙΑΓΡΑΜΜΑ 2).

ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΕΠΙΜΕΡΟΥΣ ΔΕΙΚΤΕΣ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΙΝΟΤΟΜΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ, ΚΑΙ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΣΥΝΗΘΩΣ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΑΔΙΚΗΣ ΚΡΙΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΑΠΑΞΙΩΣΗΣ, ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟΙ: ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΑ, ΠΟΤΕ Η ΧΩΡΑ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΣΗΜΕΙΩΣΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΕΠΙΔΟΣΕΙΣ ΤΟΣΟ ΣΤΗ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ ΚΕΦΑΛΑΙΩΝ ΥΨΗΛΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΥ ΚΙΝΔΥΝΟΥ (Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΥΠΕΡΤΑΜΕΙΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΩΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ EQUIFUND ΤΟ 2016 ΕΙΝΑΙ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ), ΟΣΟ ΚΑΙ ΣΤΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΤΩΝ ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΠΟΥ ΔΙΑΘΕΤΟΥΝ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ Η/ΚΑΙ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΩΝ ΟΠΩΣ ΚΑΤΑΔΕΙΚΝΥΕΤΑΙ ΣΤΑ ΔΙΑΓΡΑΜΜΑΤΑ 3 ΚΑΙ 4.

ΕΠΙΣΗΣ, Η ΑΥΞΗΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΑΠΑΝΗΣ ΓΙΑ E&A ΠΡΟΚΑΛΕΣΕ ΚΑΙ ΑΥΞΗΣΗ ΔΑΠΑΝΩΝ Ε&Α ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ, ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΗΤΑΝ ΣΤΑΣΙΜΕΣ ΣΕ ΧΑΜΗΛΑ ΕΠΙΠΕΔΑ ΕΠΙ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ: ΕΙΝΑΙ ΑΞΙΟΣΗΜΕΙΩΤΗ Η ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΤΟΝ ΔΕΙΚΤΗ ΔΑΠΑΝΩΝ Ε&Α ΣΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ, ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΑΠΟ ΙΔΙΟΥΣ ΠΟΡΟΥΣ, ΠΟΥ ΤΟ 2017 ΞΕΠΕΡΑΣΑΝ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΑΠΑΝΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΝΤΑΣ ΣΤΑΘΕΡΗ ΕΤΗΣΙΑ ΑΥΞΗΣΗ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ 2015-2017. ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΑΥΤΟ ΑΝΤΑΝΑΚΛΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΣΤΙΣ ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ ΠΟΥ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ (ΒΛ. ΔΙΑΓΡΑΜΜΑ 5).

Γ) «Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΤΑΤΑΣΣΕΤΑΙ 28Η ΣΕ 28 ΧΩΡΕΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ (Ε.Ε.) ΣΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΦΙΛΙΚΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ».

ΠΡΑΓΜΑΤΙ, Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΤΑΤΑΣΣΕΤΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΕ 28 ΧΩΡΕΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ (Ε.Ε.) ΣΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΦΙΛΙΚΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ, ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΔΕΙΚΤΗ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ. ΕΚΕΙΝΟ ΠΟΥ ΑΠΟΚΡΥΠΤΕΤΑΙ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΑΥΤΗ ΤΗ ΘΕΣΗ ΚΑΤΑΛΑΜΒΑΝΕΙ ΣΤΑΘΕΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΘΙΕΡΩΣΗ ΤΟΥ ΕΝ ΛΟΓΩ ΔΕΙΚΤΗ, ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΟΤΙ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ ΕΧΕΙ ΒΕΛΤΙΩΣΕΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΤΙΣ ΕΠΙΔΟΣΕΙΣ ΤΗΣ, ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΔΙΑΓΡΑΜΜΑ 6.

Δ) «Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΤΑΤΑΣΣΕΤΑΙ 129Η ΣΕ 137 ΧΩΡΕΣ ΣΤΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΩΝ – ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΡΕΥΝΑ».

ΠΡΑΓΜΑΤΙ, Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΤΑΤΑΣΣΕΤΑΙ 129Η ΣΕ 137 ΧΩΡΕΣ ΣΤΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΩΝ – ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΡΕΥΝΑ, ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΔΕΙΚΤΗ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑΣ 2017-2018 ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΦΟΡΟΥΜ.

ΟΜΩΣ, ΟΥΔΕΠΟΤΕ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΕΙΧΕ ΓΙΝΕΙ ΕΠΕΝΔΥΣΗ ΤΕΤΟΙΑΣ ΕΚΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΣΟ ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΟ ΤΡΟΠΟ ΣΤΗ ΔΙΑΣΥΝΔΕΣΗ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΩΝ – ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ, ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΧΡΟΝΙΑ. ΕΜΒΛΗΜΑΤΙΚΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΕΡΕΥΝΩ – ΔΗΜΙΟΥΡΓΩ – ΚΑΙΝΟΤΟΜΩ» ΤΗΣ ΕΙΔΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΤΗΣ ΓΓΕΤ: 361 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ ΣΥΜΒΑΣΙΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ΤΟ 2018 ΚΑΙ ΕΠΙΠΛΕΟΝ 250 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ ΝΑ ΣΥΜΒΑΣΙΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΤΟ 2019 ΓΙΑ ΣΥΝΕΡΓΑΤΙΚΑ ΕΡΓΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΩΝ ΚΑΙ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΩΝ ΚΕΝΤΡΩΝ ΜΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ. ΩΦΕΛΟΥΝΤΑΙ 729 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΟΙ 228 ΕΙΝΑΙ ΝΕΕΣ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΑΝ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ. ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΠΟΣΟ, 80 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ ΑΦΟΡΟΥΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ ΠΟΥ ΣΧΕΤΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΗ ΛΕΓΟΜΕΝΗ 4Η ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ (4ΒΕ). ΟΙ ΚΑΡΠΟΙ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΔΡΑΣΕΩΝ ΣΑΦΩΣ ΚΑΙ ΘΑ ΑΠΟΤΥΠΩΘΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΕΚΘΕΣΗ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΦΟΡΟΥΜ.

Ε) «Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΤΟΙΜΗ ΓΙΑ ΤΗΝ 4 Β.Ε.».

ΣΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΤΟΥ 2018, ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΦΟΡΟΥΜ, ΟΠΟΥ Η ΜΕΤΡΗΣΗ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΔΕΙΚΤΗ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΕΧΕΙ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΘΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΝΥΠΟΛΟΓΙΣΤΕΙ ΚΑΙ Ο ΒΑΘΜΟΣ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑΣ ΤΗΣ ΚΑΘΕ ΧΩΡΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ 4 Β.Ε., Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΤΑΤΑΣΣΕΤΑΙ 57Η ΜΕΤΑΞΥ 140 ΧΩΡΩΝ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΟΤΕΡΑ ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΟΝ ΠΥΛΩΝΑ ΤΗΣ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ ΚΑΤΑΛΑΜΒΑΝΕΙ ΤΗΝ 44Η ΘΕΣΗ (HTTP://REPORTS.WEFORUM.ORG/GLOBAL-COMPETITIVENESS-REPORT-2018/COUNTRY-ECONOMY-PROFILES/#ECONOMY=GRC). ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΠΙΣΗΜΑΝΘΕΙ ΠΩΣ ΣΤΟΥΣ ΔΕΙΚΤΕΣ ΑΠΗΧΗΣΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΩΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΩΝ ΚΑΙ ΑΡΙΘΜΟΥ ΔΙΠΛΩΜΑΤΩΝ ΕΥΡΕΣΙΤΕΧΝΙΑΣ ΠΟΥ ΚΑΤΑΤΙΘΕΝΤΑΙ ΑΝΑ ΕΚΑΤ. ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ, Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΙΝΕΙΤΑΙ ΑΝΟΔΙΚΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΤΑΣΣΕΤΑΙ 30Η ΚΑΙ 36Η ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΑ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΕ 140 ΧΩΡΕΣ.

ΕΝ ΚΑΤΑΚΛΕΙΔΙ, ΚΑΠΟΙΟΙ ΕΠΙΜΕΝΟΥΝ ΝΑ ΞΕΧΝΟΥΝ ΟΤΙ Η ΧΩΡΑ ΕΞΕΡΧΕΤΑΙ ΑΠΟ ΜΙΑ ΒΑΘΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ, ΑΠΟΤΟΚΗ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΝΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΥ ΜΟΝΤΕΛΟΥ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΣΕ ΓΙΑ ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ. ΟΠΩΣ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΣΤΟΙΧΕΙΑ, ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΤΕΣΣΕΡΑ ΧΡΟΝΙΑ ΔΟΘΗΚΕ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΕΜΦΑΣΗ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣΗ ΕΝΟΣ ΝΕΟΥ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟΥ ΠΡΟΤΥΠΟΥ ΠΟΥ ΕΣΤΙΑΖΕΙ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΤΗΣ ΓΝΩΣΗΣ. Ο ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΑΥΤΟΣ ΑΠΟΤΥΠΩΝΕΤΑΙ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΑ ΚΑΙ ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΑ ΣΤΗΝ «ΕΘΝΙΚΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗ ΒΙΩΣΙΜΗ & ΔΙΚΑΙΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ 2030» ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΕΙ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ, ΤΟ ΝΑ ΟΜΝΥΕΙΣ ΟΨΙΜΑ ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ ΜΕ ΚΟΥΦΙΕΣ ΔΙΑΚΗΡΥΞΕΙΣ, ΕΧΟΝΤΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΝΑΝΤΙΣΤΟΙΧΕΣ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ, ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΣΟΒΑΡΗ ΑΝΤΙΦΑΣΗ.

ΒΕΒΑΙΩΣ, ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΚΟΜΗ ΠΟΛΥΣ ΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΚΑΙ ΤΟ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΔΥΝΑΜΙΚΟ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ ΑΝΑΔΥΟΜΕΝΟ ΝΕΟΦΥΕΣ ΚΑΙ ΥΓΙΕΣ «ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ» ΠΟΥ ΔΙΑΘΕΤΕΙ Η ΧΩΡΑ, ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΕΧΕΓΓΥΑ ΠΡΟΣ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ. Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΘΕΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΑΝΑΦΟΡΙΚΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΕΙΚΤΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΕΥΝΑ ΚΑΙ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ, ΟΠΩΣ ΑΛΛΩΣΤΕ ΙΣΧΥΕΙ ΚΑΙ ΜΕ ΑΛΛΟΥΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥΣ ΔΕΙΚΤΕΣ, ΕΙΝΑΙ ΣΑΦΩΣ ΒΕΛΤΙΩΜΕΝΗ ΑΠΟ ΤΟ 2015 ΚΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΜΙΑ ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΠΑΡΑΚΑΤΑΘΗΚΗ ΓΙΑ ΤΗ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ. ΤΟ ΝΕΡΟ ΕΧΕΙ ΜΠΕΙ ΠΙΑ ΣΤΟ ΑΥΛΑΚΙ. ΤΟ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΜΗ ΧΑΘΕΙ ΑΥΤΗ Η ΔΥΝΑΜΙΚΗ.

* Ο Κ. ΚΩΣΤΑΣ ΦΩΤΑΚΗΣ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΙΤΕ, ΟΜΟΤΙΜΟΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΦΥΣΙΚΗΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ, ΠΡΩΗΝ ΑΝ. ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ.
** Ο Κ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΣΕΛΙΜΗΣ ΕΙΝΑΙ ΔΙΔΑΚΤΩΡ ΦΥΣΙΚΗΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ, ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ.
      


ΕΡΕΥΝΑ ΚΑΙ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΕΣ:

6.1. ΘΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΟΥΝ ΕΙΔΙΚΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΟΠΟΥ ΟΙ ΕΡΕΥΝΗΤΕΣ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΥΛΟΠΟΙΟΥΝ ΜΕ ΑΝΕΣΗ ΤΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ/-ΠΕΙΡΑΜΑΤΑ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΚΑ. ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ.
6.2. ΘΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΟΥΝ ΕΙΔΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΕ ΥΨΗΛΑ ΝΟΗΤΙΚΑ ΕΠΙΠΕΔΑ ΟΥΤΩΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΑΝΑΠΤΥΞΟΥΝ ΟΡΘΑ ΤΙΣ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥΣ.
6.3. ΘΑ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΘΟΥΝ ΚΑΙΝΟΤΟΜΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΚΑΙ ΣΟΒΑΡΑ ΔΙΚΤΥΑ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΙΔΡΥΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΕΤΣΙ ΩΣΤΕ ΜΕ ΤΑ ΕΙΔΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΝΑ ΜΠΟΡΕΣΟΥΝ ΝΑ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΘΟΥΝ ΟΙ ΝΕΕΣ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΕΣ, ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ, ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΕΞΕΛΙΞΙΜΕΣ ΜΟΡΦΕΣ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ, ΕΤΣΙ ΩΣΤΕ ΤΑ ΠΑΡΑΓΟΜΕΝΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΝΑ ΔΙΑΤΙΘΕΝΤΑΙ ΑΜΕΣΩΣ ΣΤΟ ΕΜΠΟΡΙΟ ΓΙΑ ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΑΜΟΙΒΑΙΟ ΟΦΕΛΟΣ ΤΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ, ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΠΟΥ ΦΟΙΤΟΥΝ, ΤΟΥΣ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΠΟΥ ΔΙΔΑΣΚΟΥΝ ΚΑΙ ΚΑΤ’ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ, ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΑ, ΜΕ ΤΕΤΟΙΟ ΤΡΟΠΟ ΩΣΤΕ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΔΕΚΑ (10 %) ΤΟΙΣ ΕΚΑΤΟ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ ΠΙΣΩ ΣΤΟ ΙΔΡΥΜΑ/ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΠΟ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΜΠΟΡΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΟΩΘΗΘΟΥΝ ΜΕ ΤΑ ΝΕΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΑΥΤΑ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ/ ΙΔΡΥΜΑΤΑ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ ΔΙΚΟΥΣ ΤΟΥΣ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΥΣ ΑΥΤΟΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΑΠΡΟΣΚΟΠΤΑ.
6.4. ΘΑ ΣΥΣΤΑΘΕΙ ΕΙΔΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΜΕΣΩΝ ΑΔΕΙΟΔΟΤΗΣΕΩΝ ΓΙΑ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΕΙΔΙΚΑ ΣΕ ΚΑΙΝΟΤΟΜΕΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΩΦΕΛΗΘΕΙ ΑΜΕΣΑ ΟΛΗ Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ.

Προγραμματικές δηλώσεις Ελλήνων Συνέλευσις:
https://www.dropbox.com/s/pln8t496h3ro6ix/ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ-ΔΗΛΩΣΕΙΣ-ΕΣΥ-25-10-2015.pdf?dl=0

Ιδρυτική διακήρυξη Ελλήνων Συνέλευσις:
https://www.dropbox.com/s/vyaw1vtv3m8y11p/ΔΙΑΚHΡYΞΗ-ΕΣΥ-ΤΕΛΙΚΟ.pdf?dl=0


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις