«ΜΕΡΑ ΝΤΡΟΠΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ»

 

 

«ΜΕΡΑ ΝΤΡΟΠΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ»



ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΕ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΥΨΗΛΟΥΣ ΤΟΝΟΥΣ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗ ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΜΕΓΑΛΩΝ ΜΟΥΣΕΙΩΝ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΣΕ ΝΟΜΙΚΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ ΕΞΕΔΩΣΕ ΤΟ ΤΟΠΙΚΟ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΚΡΗΤΗΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΩΝ. 

ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΛΟΓΟ ΓΙΑ ΜΕΛΑΝΑ ΧΡΩΜΑΤΑ ΜΕ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΘΑ ΓΡΑΦΤΟΥΝ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΓΕΝΙΑΣ ΜΑΣ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΤΩΝ ΥΠΕΥΘΥΝΩΝ.


ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΜΟΥΣΕΙΩΝ ΠΟΥ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΜΕΤΑΤΡΑΠΟΥΝ ΣΕ ΝΠΔΔ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΟ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΚΑΙ ΟΙ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΟΙ ΤΟΝΙΖΟΥΝ ΠΩΣ Η ΛΙΝΑ ΜΕΝΔΩΝΗ «ΕΞΥΠΗΡΕΤΕΙ ΑΡΙΣΤΑ ΜΙΑ ΟΜΑΔΑ ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΠΟΥ ΒΥΘΙΖΟΥΝ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΠΟΥ ΠΕΡΝΑΕΙ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΣΕ ΜΙΑ ΑΚΡΑΤΗ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΣΤΕΡΗΣΗ ΠΟΡΩΝ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΤΟΜΕΙΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΠΟΥ ΤΑ ΕΧΟΥΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΑΝΑΓΚΗ».

ΟΙ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΟΙ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ ΚΑΛΟΥΝ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΑ ΤΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ ΝΑ ΑΠΕΧΟΥΝ ΑΠΟ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΜΟΥΣΕΙΩΝ ΣΕ ΝΟΜΙΚΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ.
ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΟΣ ΚΡΗΤΗΣ ΤΟΥ ΣΕΑ:

"Η ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΙΣ 22 ΔΕΚΕΜΒΡΗ 2020 ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ ΜΕΤΑΤΡΟΠΗΣ ΤΩΝ ΜΕΓΑΛΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΜΟΥΣΕΙΩΝ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ, ΣΕ ΝΟΜΙΚΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ, ΕΙΝΑΙ Η ΜΕΡΑ ΝΤΡΟΠΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΛΙΝΑ ΜΕΝΔΩΝΗ. ΕΙΝΑΙ Η ΜΕΡΑ ΠΟΥ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΗΣ ΚΕΡΔΟΦΟΡΙΑΣ ΠΟΥ ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΑΥΤΕΣ ΥΠΗΡΕΤΟΥΝ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΙ ΠΕΡΙΤΡΑΝΑ ΤΗΝ ΑΠΕΧΘΕΙΑ ΤΟΥ ΓΙΑ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΣΤΗΝ ΜΟΡΦΩΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ.

ΑΠΕΧΘΑΝΟΝΤΑΙ ΤΗΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΜΟΥΣΕΙΩΝ ΩΣ ΕΙΔΙΚΕΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΞΩΥΠΗΡΕΣΙΑΚΟΥΣ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ, ΕΚΛΕΚΤΟΥΣ, ΦΙΛΟΥΣ ΚΑΙ ΑΡΕΣΤΟΥΣ ΤΟΥ/ΤΗΣ ΕΚΑΣΤΟΤΕ ΥΠΟΥΡΓΟΥ. ΓΙΑ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΛΟΓΟ ΕΠΙΔΙΩΚΟΥΝ, ΤΑ ΜΟΥΣΕΙΑ ΚΑΙ ΟΛΑ ΟΣΑ ΑΥΤΑ ΕΜΠΕΡΙΕΧΟΥΝ (ΣΥΛΛΟΓΕΣ, ΥΛΙΚΟΤΕΧΝΙΚΗ ΥΠΟΔΟΜΗ, ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ) ΝΑ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΠΡΟΙΚΑ ΣΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΗΣ ΕΚΑΣΤΟΤΕ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΗΓΕΣΙΑΣ, ΜΕ ΟΛΑ ΟΣΑ ΣΥΝΕΠΑΓΕΤΑΙ ΑΥΤΟ.

ΕΠΙΔΙΩΚΟΥΝ ΝΑ ΜΕΤΑΤΡΕΨΟΥΝ ΤΑ ΣΤΟΛΙΔΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ, ΠΟΥ ΦΙΛΟΞΕΝΟΥΝ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΕΚΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΜΑΣ ΚΑΙ ΠΟΥ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΥΠΗΡΕΤΗΣΕΙ ΣΕ ΑΥΤΑ ΠΑΣΧΙΣΑΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥΣ, ΣΕ ΕΝΑ ΤΥΠΟ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΠΟΥ ΔΙΑΣΦΑΛΙΖΕΙ ΤΗΝ ΕΜΠΛΟΚΗ ΤΟΥ ΚΑΤ΄ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΟΥ ΟΠΩΣ ΕΧΕΙ ΑΠΟΔΕΙΧΤΕΙ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ ΜΕΣΩ ΔΙΟΡΙΣΜΕΝΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ.

ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΤΥΧΟΥΝ ΤΟΝ ΣΚΟΠΟ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΕΡΔΟΦΟΡΙΑ ΤΟΥ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ ΣΚΟΠΙΜΑ ΔΥΣΦΗΜΟΥΝ ΤΟ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΔΗΜΟΣΙΟ ΕΡΓΟ ΠΟΥ ΕΠΙΤΕΛΟΥΝ ΤΑ ΜΟΥΣΕΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ, ΦΘΑΝΟΝΤΑΣ ΝΑ ΑΠΟΚΡΥΠΤΟΥΝ ΤΙΣ ΣΥΧΝΕΣ ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΟΠΩΣ ΟΤΙ ΓΙΑ ΤΟ 2020 ΤΟ ΒΡΑΒΕΙΟ ΤΩΝ ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝ ΤΟΥ TRIPADVISOR ΑΠΟΝΕΜΗΘΗΚΕ ΣΕ 31 ΜΟΥΣΕΙΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ - ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΣΕ ΑΥΤΑ ΣΤΗΝ 5Η ΘΕΣΗ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΤΟ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ.

ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΘΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΟΥΝ, ΕΝ ΔΥΝΑΜΕΙ, ΜΙΚΡΟΠΟΛΙΤΙΚΑ Η ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΚΑΤ’ ΑΝΑΓΚΗΝ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ, ΤΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΟΛΩΝ ΜΑΣ. Η ΝΟΜΙΚΗ ΜΟΡΦΗ ΤΟΥ Ν.Π.Δ.Δ. ΠΑΡΕΧΕΙ ΤΗ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΣΥΜΠΡΑΞΕΩΝ ΜΕ ΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ Η ΑΝΑΘΕΣΗΣ ΤΟΜΕΩΝ (ΟΠΩΣ Η ΦΥΛΑΞΗ) ΣΕ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ, Η ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΜΙΑΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΜΕ ΙΔΡΥΜΑΤΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΠΟΥ ΑΔΗΜΟΝΟΥΝ ΝΑ ΕΙΣΒΑΛΟΥΝ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ.

Η ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΗ ΑΠΟΚΟΠΗ ΤΩΝ ΜΟΥΣΕΙΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΘΑ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕΙ ΜΕ ΒΕΒΑΙΟΤΗΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ ΚΑΙ ΜΟΥΣΕΙΩΝ ΜΕ ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΗ ΕΠΙΣΚΕΨΙΜΟΤΗΤΑ, ΚΑΘΩΣ Η ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΣΤΗΡΙΖΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΝΟΜΗ ΤΩΝ ΚΕΡΔΩΝ ΑΝΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑ, ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ. Η ΛΕΓΟΜΕΝΗ ΑΥΤΟΤΕΛΕΙΑ ΤΩΝ ΜΟΥΣΕΙΩΝ ΘΑ ΟΔΗΓΗΣΕΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΑ ΜΟΥΣΕΙΑ ΣΤΗΝ ΑΣΦΥΞΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟ ΑΔΙΕΞΟΔΟ. ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΜΙΚΡΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΑ ΜΟΥΣΕΙΑ, ΑΛΗΘΙΝΑ ΚΟΣΜΗΜΑΤΑ, ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΑΝ ΚΑΙ ΜΕ ΠΟΡΟΥΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΈΝΩΣΗ, ΕΙΝΑΙ ΣΧΕΔΟΝ ΣΙΓΟΥΡΟ ΟΤΙ, ΕΑΝ ΚΛΕΙΣΕΙ Η ΣΤΡΟΦΙΓΓΑ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ ΑΠΟ ΤΑ ΕΣΟΔΑ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΩΝ, ΚΕΝΤΡΙΚΟΤΕΡΩΝ ΜΟΥΣΕΙΩΝ, ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΤΑ ΜΕΣΑ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΟΥΝ ΑΝΟΙΧΤΑ.

Η ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΜΕΓΑΛΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΜΟΥΣΕΙΩΝ ΚΑΙ Η ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΕΣΟΔΩΝ ΓΙΑ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΤΟΥ ΠΡΩΗΝ ΤΑΠΑ (ΝΥΝ ΟΔΑΠ) ΠΟΥ ΑΥΤΗ ΘΑ ΕΠΙΦΕΡΕΙ, ΘΑ ΟΔΗΓΗΣΕΙ ΣΤΟΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΣΤΡΑΓΓΑΛΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΩΝ ΜΟΥΣΕΙΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΣΥΝΤΟΜΑ ΘΑ ΠΑΡΑΔΟΘΟΥΝ ΣΕ ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ. ΚΑΙ ΟΠΩΣ ΚΑΛΑ ΔΙΑΤΥΠΩΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟ ΤΟΠΙΚΟ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΩΝ : ‘ΌΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΙΣ ΑΚΡΙΤΙΚΕΣ ΕΦΟΡΕΙΕΣ, ΚΑΠΟΙΟΣ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΙ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΘΝΙΚΟ ΡΟΛΟ ΤΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ ΑΥΤΩΝ.’

ΌΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΑ ΕΣΟΔΑ ΠΟΥ ΑΝΗΚΟΥΝ ΚΑΙ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΑΠΟΔΙΔΟΝΤΑΙ ΣΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ, ΣΚΟΠΙΜΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙ ΕΝΑ ΣΑΦΩΣ ΔΙΑΤΥΠΩΜΕΝΟ ΤΟ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΑΥΤΑ, ΟΜΩΣ, Η ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΑΛΛΩΝ ΝΠΔΔ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΛΕΕΙ ΠΩΣ Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΘΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΟΡΙΣΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΚΑΣΤΟΤΕ ΥΠΟΥΡΓΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ.

ΉΔΗ ΑΠΟ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥ (ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΕΚΠΟΝΗΣΗ ΚΑΙ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗ ΒΙΩΣΙΜΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΠΕΡΙΟΧΩΝ ΜΕ ΜΕΙΖΟΝΑ ΜΝΗΜΕΙΑ: ΚΝΩΣΟΣ, ΜΕΣΣΗΝΗ, ΡΟΔΟΣ, ΔΩΔΩΝΗ, ΔΗΛΟΣ, ΦΙΛΙΠΠΟΙ, ΑΜΦΙΠΟΛΗ, ΒΕΡΓΙΝΑ, ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΠΛΑΤΩΝΟΣ), ΔΙΑΦΑΙΝΕΤΑΙ ΟΤΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΠΕΡΓΑΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ-ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΥΤΟΤΕΛΕΙΑ ΤΩΝ ΜΕΓΑΛΩΝ (ΚΑΙ ΑΡΑ ΜΕ ΠΟΛΛΑ ΕΣΟΔΑ) ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ.

ΌΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΑ ΕΚΘΕΜΑΤΑ Π.Χ. ΤΩΝ ΜΟΥΣΕΙΩΝ ΘΑ ΚΑΤΑΤΑΣΣΟΝΤΑΙ ΟΧΙ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΗ ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΟΥΣ ΑΛΛΑ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΟ, ΤΙ ΚΟΒΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ Η ΑΚΟΜΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΕΡΝΟΥΝ ΚΑΙ ΣΕ ΔΕΥΤΕΡΗ ΜΟΙΡΑ, ΠΡΟΣ ΟΦΕΛΟΣ ΤΗΣ ΘΕΑΣ ΤΟΥ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟΥ, ΤΗΣ ΚΑΦΕΤΕΡΙΑΣ ΤΟΥΣ, ΤΟΥ ΠΩΛΗΤΗΡΙΟΥ ΤΟΥΣ... ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΘΑ ΠΑΡΑΚΑΜΠΤΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΗΘΙΚΟΙ ΕΝΔΟΙΑΣΜΟΙ ΥΠΗΡΧΑΝ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗ ΒΕΒΗΛΩΣΗ ΤΩΝ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΘΕ ΕΙΔΟΥΣ ΕΜΠΟΡΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ, ΟΠΩΣ Η ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΕΠΙΔΕΙΞΗΣ ΜΟΔΑΣ ΣΤΟ ΝΑΟ ΤΟΥ ΠΟΣΕΙΔΩΝΑ ΣΤΟ ΣΟΥΝΙΟ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΠΡΟΣΦΑΤΑ, Η Η ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ ΤΗΣ «COCA - COLA» ΣΤΗΝ ΑΚΡΟΠΟΛΗ ΠΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΗΘΗΚΕ ΠΑΛΙΟΤΕΡΑ.

ΜΕ ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ, ΟΠΩΣ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΕΧΕΙ ΓΡΑΦΤΕΙ ΚΑΙ ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ, ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΠΑΣΧΟΛΕΙ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΙΝΑΙ Η ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΕΠΑΦΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΑ ΤΗΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΜΕ ΤΑ ΜΝΗΜΕΙΑ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ, Η ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ ΤΟΥ ΙΣΤΟΡΙΚΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΠΙΤΕΥΓΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑΣ, ΩΣ ΜΙΑ ΒΑΘΜΙΔΑ ΣΤΗΝ ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΜΑ ΚΑΙ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ. ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΑΠΑΣΧΟΛΕΙ ΕΙΝΑΙ Η ΕΙΣΠΡΑΞΙΜΟΤΗΤΑ ΚΑΙ Η ΚΕΡΔΟΦΟΡΙΑ ΠΟΥ ΣΥΝΕΠΑΓΕΤΑΙ Η ΜΑΖΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ ΤΩΝ ΜΟΥΣΕΙΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΠΟΥ ΚΙΝΟΥΝΤΑΙ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΑΥΤΑ.

Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΕΞΥΠΗΡΕΤΕΙ ΑΡΙΣΤΑ ΜΙΑ ΟΜΑΔΑ ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΠΟΥ ΒΥΘΙΖΟΥΝ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΠΟΥ ΠΕΡΝΑΕΙ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΣΕ ΜΙΑ ΑΚΡΑΤΗ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΣΤΕΡΗΣΗ ΠΟΡΩΝ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΤΟΜΕΙΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΠΟΥ ΤΑ ΕΧΟΥΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΑΝΑΓΚΗ.

ΖΗΤΟΥΜΕ ΜΕΤ΄ ΕΠΙΤΑΣΕΩΣ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΤΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ ΤΗΝ ΑΠΟΧΗ ΑΠΟ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΜΟΥΣΕΙΩΝ: ΕΘΝΙΚΟΥ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ, ΒΥΖΑΝΤΙΝΟΥ ΚΑΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ, ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΒΥΖΑΝΤΙΝΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΣΕ ΑΥΤΑ ΤΟΥ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ, ΣΕ ΝΟΜΙΚΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ.

ΖΗΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΚΑΘΕ ΔΙΑΤΑΞΗΣ ΒΛΑΠΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΥ ΠΛΟΥΤΟΥ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ, ΟΠΩΣ Η ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΨΗΦΙΣΘΕΙΣΑ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΠΟΥ ΑΝΟΙΞΕ ΤΟ ΔΡΟΜΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΑΓΩΓΗ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ ΜΕ ΤΟ ΜΑΝΔΥΑ ΤΟΥ ΜΑΚΡΟΧΡΟΝΙΟΥ ΔΑΝΕΙΣΜΟΥ ΓΙΑ 50 ΧΡΟΝΙΑ.

EREVNWBLOGSPOT


ΤΙ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΑΠΟ ΜΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΟΥ ΔΙΝΕΙ ΜΗΔΑΜΙΝΑ ΠΟΣΑ ΣΤΟ ΥΠ. ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ?

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΦΟΡΕΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ,ΓΙΑ ΤΟ ΤΙ ΘΑ ΠΡΑΞΕΙ ΓΙΑ ΟΣΑ ΑΦΟΡΟΥΝ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ-ΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΗ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ ΜΑΣ:

1.2. ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟΣ – ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ & ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ
1.2.1. Επιτροπή υπεύθυνη η οποία θα προβεί στον έλεγχο της βασικής δομής όλων των Υπουργείων ως προς την λειτουργία, τρόπος που λαμβάνονται και εκτελούνται καθώς και εποπτεύονται οι αποφάσεις, συμβάσεις, διαγωνισμοί, προμήθειες κ.ο.κ. ούτως ώστε να υπάρχει καθαρή εικόνα για όλα τα θέματα της διοίκησης και των υποχρεώσεων που προκύπτουν από αυτές. Θα ετοιμαστούν και οι προϋπολογισμοί για την μεγιστοποίηση των αποδόσεων και την εύρυθμη λειτουργία αυτών.
1.2.2. Το ίδιο θα συμβεί και για όλα τα Περιφερειακά γραφεία, τις Νομαρχίες, και τις Δημοτικές αρχές.
1.2.3. Επιτροπή ελέγχου δράσεων ξένων κέντρων στην Ελλάδα, συνεργάτες τους στον ελληνικό χώρο, ζημιές που προκληθήκαν, έργα που υλοποιήθηκαν κτλ
1.2.4. Ειδικές επιτροπές οι οποίες θα ερευνήσουν όλες τις περιοχές της Ελλάδος και κάθε πτυχή και θα καταγράψουν τα πραγματικά σημερινά δεδομένα, τις σχετικές συμβάσεις με εξωτερικούς φορείς, διαχείριση και τις πραγματικές ανάγκες σε όλα τα επίπεδα.
Αυτό αφορά :
α) Εσωτερικών Λειτουργικών Αναγκών κάθε τμήματος της κυβερνητικής μηχανής,
ε) Εξωτερικές διακρατικές σχέσεις και συμμαχίες, δράσεις τους μέσα στη χώρα, καθώς και οι κίνδυνοι που αντιμετωπίζονται,
β) Οικονομικές & Χρηματιστικές Ανάγκες για την εύρυθμη λειτουργία του Κράτους,
γ) Άμυνα και ασφάλεια επίγεια, εναέρια, υπόγεια, διαθαλάσσια και δορυφορική, συμβάσεις, προδιαγραφές, λειτουργία, ασφάλεια,
δ) Ναυτιλία,
ε) Δομή οικονομίας,
στ) Παιδεία, Βιβλία, Ελληνική Γλώσσα,
ζ) Πολιτισμός & Αθλητισμός,
1. Ενδελεχής έλεγχος όλων όσων εργάστηκαν στο Υπουργείο Πολιτισμού ως πολιτικοί και ως διοικητικοί,
2. Έλεγχος όλων των συμβάσεων για τα έργα και τις εκδηλώσεις του ΥπουργείουΣΕΛΙΔΑ 7 από 40
3. Έλεγχος των συμβάσεων με Κράτη, οργανισμούς, πανεπιστήμια, αλλοδαπές αρχαιολογικές υπηρεσίες ή άλλους, όπου θα γίνει πλήρης έλεγχος των ανασκαφών, το που βρίσκονται σήμερα τα ευρήματα, τις συμφωνίες που έγιναν γύρω από αυτά, η μέχρι σήμερα εκμετάλλευσή τους, για όλες τις ανασκαφές που έχουν γίνει έως σήμερα,
4. Έλεγχος των ευρημάτων από τις ανασκαφές που έχουν πραγματοποιηθεί μέχρι σήμερα και την κατάληξη τους,
5. Θα γίνει έλεγχος όλων των σημείων αποθήκευσης των ευρημάτων από ανασκαφές κυρίως αυτών των Μουσείων,
6. Θα συσταθεί επιτροπή ελέγχου με εμπειρογνώμονες αρχαιολόγους και με εισαγγελική παρουσία για τον καταλογισμό ευθυνών σε όσους κακοποίησαν και ασέλγησαν σε βάρος της κληρονομιάς του Έθνους μας,


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις