ΚΑΤΑ ΜΕΣΟ ΟΡΟ ΚΑΤΑΝΑΛΩΝΟΥΜΕ 5 ΓΡΑΜΜΑΡΙΑ ΠΛΑΣΤΙΚΟΥ ΤΗΝ ΕΒΔΟΜΑΔΑ!!!

   

ΠΟΥ: ΧΑΜΗΛΗ Η ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΜΙΚΡΟΠΛΑΣΤΙΚΩΝ ΣΤΟ ΠΟΣΙΜΟ ΝΕΡΟ!!!!!!!!!!!!!!!!

Αυστραλοί ερευνητές διαπίστωσαν ότι οι άνθρωποι καταναλώνουν περίπου δύο χιλιάδες μικροσκοπικά κομμάτια πλαστικού σε εβδομαδιαία βάση. Παραμένει άγνωστο ποιός έιναι ο αντίκτυπός τους στην υγεία του ανθρώπου.

ΤΑ ΜΙΚΡΑ ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΣΩΜΑΤΙΔΙΑ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΤΟ ΠΟΣΙΜΟ ΝΕΡΟ ΔΕΝ ΣΥΝΙΣΤΟΥΝ ΚΙΝΔΥΝΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ, ΕΚΤΙΜΑ Ο ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΥΓΕΙΑΣ (ΠΟΥ)

ΕΝΩ ΟΙ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΕΡΕΥΝΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΣΩΜΑΤΙΔΙΑ ΣΤΟ ΝΕΡΟ ΕΙΧΑΝ ΕΓΕΙΡΕΙ ΑΝΗΣΥΧΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ, ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΕΡΕΥΝΕΣ ΔΕΝ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΟΥΝ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΚΙΝΔΥΝΟ ΚΑΙ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΠΩΣ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΣΩΜΑΤΙΔΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΑ ΜΙΚΡΑ ΣΩΜΑΤΙΔΙΑ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΝΕΡΟ ΔΕΝ ΑΠΟΡΡΟΦΩΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΣΩΜΑ.

Το 90% των εμφιαλωμένων νερών περιέχει μικροπλαστικά, σύμφωνα με έρευνα που διεξήγαγε σε 259 μπουκάλια διαφορετικών εταιρειών η μη κυβερνητική και δημοσιογραφική οργάνωση Orb Media.
Μελετώντας διάφορες εμπορικές μάρκες σε εννέα διαφορετικές χώρες, οι επιστήμονες από το Πολιτειακό Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης στη Φρεντόνια ανακάλυψαν μάλιστα ότι μερικά από τα μπουκάλια περιείχαν δύο φορές περισσότερα πλαστικά σωματίδια από το απλό νερό της βρύσης που είχαν προηγουμένως αναλύσει.

ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΔΙΑΠΙΣΤΩΘΗΚΕ ΟΤΙ ΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΜΙΚΡΟΠΛΑΣΤΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΑ ΑΠΟ 150 ΜΙΚΡΟΜΕΤΡΑ ΣΕ ΔΙΑΜΕΤΡΟ ΚΑΙ ΑΠΟΒΑΛΛΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΣΩΜΑ, ΕΝΩ ΤΑ ΜΙΚΡΟΤΕΡΑ ΣΩΜΑΤΙΔΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΠΙΘΑΝΟ ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΣΤΟ ΕΝΤΕΡΟ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥΣ ΙΣΤΟΥΣ.

 Ο μέσος ενήλικας καταπίνει και εισπνέει 74.000 έως 121.000 μικροσκοπικά σωματίδια πλαστικού ετησίως μέσω της τροφής του, του νερού και της αναπνοής του, ανάλογα με την ηλικία και το φύλο του, με συνέπειες ακόμη άγνωστες για την υγεία του, σύμφωνα με μια νέα επιστημονική έρευνα, την πρώτη του είδους της.

Όσο πιο πολύ εμφιαλωμένο νερό από πλαστικά μπουκάλια πίνει κανείς, τόσο αυξάνει η πιθανότητα να καταπιεί μικροπλαστικά σωματίδια. Το νερό στα πλαστικά μπουκάλια περιέχει περίπου 22 φορές περισσότερα μικροπλαστικά από ό,τι το νερό της βρύσης. Κάποιος που πίνει μόνο εμφιαλωμένο νερό, καταναλώνει 90.000 έξτρα μικροπλαστικά σωματίδια κάθε χρόνο μόνο από αυτή την πηγή (έναντι 4.000 από το νερό της βρύσης)Newsroom

Ο ΟΗΕ ΚΡΑΤΑ ΕΠΙΦΥΛΑΚΤΙΚΗ ΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΤΟΝΙΖΕΙ ΤΗΝ ΑΝΑΓΚΗ ΝΑ ΜΑΘΟΥΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΖΗΤΗΜΑ.

«ΤΟ ΟΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΠΟΥ ΝΑ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΟΥΝ ΟΤΙ ΤΑ ΜΙΚΡΟΠΛΑΣΤΙΚΑ ΒΛΑΠΤΟΥΝ, ΑΥΤΟ ΔΕ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΚΙΝΔΥΝΑ», ΔΗΛΩΣΕ Η ΆΛΙΣ ΧΟΡΤΟΝ, ΕΡΕΥΝΗΤΡΙΑ ΜΙΚΡΟΠΛΑΣΤΙΚΩΝ ΣΤΟ ΒΡΕΤΑΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΩΚΕΑΝΟΓΡΑΦΙΑΣ, ΣΧΟΛΙΑΖΟΝΤΑΣ ΤΑ ΕΥΡΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΠΟΥ.

Η ΤΖΕΝΙΦΕΡ ΝΤΕ ΦΡΑΝΣ, ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΕΜΠΕΙΡΟΓΝΩΜΩΝ ΤΟΥ ΠΟΥ ΚΑΙ ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΗΣ ΣΥΝΤΑΚΤΡΙΕΣ ΤΗΣ ΑΝΑΦΟΡΑΣ, ΤΟΝΙΖΕΙ ΤΗΝ ΑΝΑΓΚΗ ΕΠΕΚΤΑΣΗΣ ΤΗΣ ΓΝΩΣΗΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΑΥΤΑ ΤΑ ΜΙΚΡΑ ΣΩΜΑΤΙΔΙΑ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ.

«ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΑΘΟΥΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΡΙΘΜΟ, ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ, ΤΟ ΣΧΗΜΑ ΚΑΙ ΤΗ ΧΗΜΙΚΗ ΣΥΝΘΕΣΗ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΙΔΙΩΝ», ΤΟΝΙΖΕΙ Η ΙΔΙΑ, ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Η ΜΑΡΙΑ ΝΕΪΡΑ, ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΥ, ΕΞΗΓΕΙ ΟΤΙ ΑΝ ΟΙ ΕΚΠΟΜΠΕΣ ΠΛΑΣΤΙΚΩΝ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΝ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΡΟΝΤΑ ΡΥΘΜΟ, ΣΕ ΕΝΑΝ ΑΙΩΝΑ ΑΠΟ ΤΩΡΑ ΤΑ ΜΙΚΡΟΠΛΑΣΤΙΚΑ ΘΑ ΘΕΣΟΥΝ ΣΕ ΚΙΝΔΥΝΟ ΤΑ ΥΔΑΤΙΚΑ ΟΙΚΟΣΥΣΤΗΜΑΤΑ, ΚΑΤΙ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΕΙ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ.

ΠΡΑΓΜΑΤΙ, ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΕΚΤΙΘΕΝΤΑΙ ΣΤΑ ΜΙΚΡΟΠΛΑΣΤΙΚΑ ΜΕΣΩ ΔΙΑΦΟΡΩΝ ΠΗΓΩΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΤΟ ΝΕΡΟ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΜΙΑ, ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΑΠΕ-ΜΠΕ.

ΣΕ ΜΙΑ ΕΡΕΥΝΑ ΠΟΥ ΔΙΕΝΕΡΓΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΙΕΘΝΗ ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΟ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ WWF ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗΚΕ ΟΤΙ ΚΑΤΑ ΜΕΣΟ ΟΡΟ ΚΑΤΑΝΑΛΩΝΟΥΜΕ 5 ΓΡΑΜΜΑΡΙΑ ΠΛΑΣΤΙΚΟΥ ΤΗΝ ΕΒΔΟΜΑΔΑ, ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΜΕ ΤΟ ΝΑ ΤΡΩΓΑΜΕ ΜΙΑ ΠΙΣΤΩΤΙΚΗ ΚΑΡΤΑΗ ΙΔΙΑ ΕΡΕΥΝΑ ΒΡΗΚΕ ΟΤΙ Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΠΗΓΗ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗΣ ΠΛΑΣΤΙΚΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΤΟ ΝΕΡΟ, ΚΑΙ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΤΑ ΟΣΤΡΑΚΟΕΙΔΗ.

Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΠΕΙΛΗ ΩΣΤΟΣΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΙΔΙΑ ΤΑ ΜΙΚΡΟΠΛΑΣΤΙΚΑ ΑΛΛΑ Η ΥΠΑΡΞΗ ΠΑΘΟΓΟΝΩΝ ΜΙΚΡΟΒΙΩΝ ΠΟΥ ΚΑΘΙΣΤΟΥΝ ΤΟ ΝΕΡΟ ΜΟΛΥΣΜΕΝΟ ΚΑΙ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΘΑΝΑΤΗΦΟΡΕΣ ΔΙΑΡΡΟΪΚΕΣ ΝΟΣΟΥΣ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΣΤΙΣ ΠΙΟ ΦΤΩΧΕΣ ΧΩΡΕΣ.

ΈΧΕΙ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΕΙ ΟΤΙ ΠΕΡΙΠΟΥ 2 ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΙΝΟΥΝ ΝΕΡΟ ΜΟΛΥΣΜΕΝΟ ΜΕ ΠΕΡΙΤΤΩΜΑΤΑ, ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΕΤΗΣΙΩΣ 1 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟ ΘΑΝΑΤΟΥΣ, ΟΠΩΣ ΜΕΤΑΔΙΔΕΙ ΤΟ ΑΠΕ-ΜΠΕ.

«ΣΕ ΑΥΤΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΠΙΚΕΝΤΡΩΘΟΥΝ ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΑΝΑ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ», ΔΗΛΩΝΕΙ Ο ΜΠΡΟΥΣ ΓΚΟΡΝΤΟΝ, ΑΠΟ ΤΟ ΤΜΗΜΑ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΥ.ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ:

 ECONOMIX NEWSROOM

ΠΟΥ: ΧΑΜΗΛΗ Η ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΜΙΚΡΟΠΛΑΣΤΙΚΩΝ ΣΤΟ ΠΟΣΙΜΟ ΝΕΡΟ!!!!!!!!!!!!!!!!ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΟΥ[ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΥΓΕΙΑΣ], ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ, ΠΟΥ ΔΙΕΝΕΡΓΟΥΝ ΕΛΕΓΧΟΥΣ, ΕΧΟΥΝ ΑΛΛΗ ΓΝΩΜΗ. ΚΑΙ ΚΡΟΥΟΥΝ ΤΟΝ ΚΩΔΩΝΑ ΤΟΥ ΚΙΝΔΥΝΟΥ,ΛΕΓΟΝΤΑΣ ΠΩΣ ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ...ΘΕΣΗ.... ΝΑ ΤΟ ΠΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΜΑΣ ,....ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ..ΤΙ ΘΕΣΗ ..ΘΑ ΠΑΡΕΙ!!!!!!!!!!!

ΤΟ ΝΕΡΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ:

 ΝΕΡΟ

11.1. ΤΟ ΝΕΡΟ ΕΔΟΘΗ ΜΕ ΑΦΘΟΝΙΑ ΣΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΣ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ. Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΕΒΕΤΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΘΕΙΟ ΔΩΡΟ, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΕΒΕΤΑΙ ΑΠΟΛΥΤΑ ΤΑ ΠΟΤΑΜΙΑ, ΤΙΣ ΛΙΜΝΕΣ, ΤΙΣ ΠΗΓΕΣ, ΤΑ ΡΥΑΚΙΑ, ΤΙΣ ΘΑΛΑΣΣΕΣ ΝΑ ΜΗΝ ΤΑ ΜΟΛΥΝΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙ ΟΠΩΣ ΦΡΟΝΤΙΖΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΜΟΛΥΝΕΤΑΙ Ο ΕΑΥΤΟΣ ΤΟΥ.
11.2.
 ΌΠΟΥ ΑΠΑΙΤΟΥΝΤΑΙ ΔΙΕΡΓΑΣΙΕΣ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΕΣ ΜΕ ΝΕΡΟ ΘΑ ΤΟΠΟΘΕΤΟΥΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΛΥΤΗ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ ΟΙ ΠΙΟ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΑ ΑΡΤΙΟΙ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΙ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΙ.
11.3. ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΥΔΑΤΩΝ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΜΑΣ ΑΠΟ ΣΥΧΝΟΤΗΤΕΣ ΑΠΟΣΤΑΤΙΚΕΣ ΠΟΥ ΜΕ ΑΥΤΕΣ ΤΩΡΑ ΔΗΛΗΤΗΡΙΑΖΟΥΝ ΤΟ ΝΕΡΟ.
11.4. ΤΟ ΝΕΡΟ ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΠΑΛΙ ΤΗ ΜΟΡΦΗ, ΤΗΝ ΚΡΥΣΤΑΛΛΩΣΗ, ΤΙΣ ΘΕΙΕΣ ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ, ΤΙΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΙΧΝΟΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΟΥ ΝΟΜΟΤΕΛΕΙΑΚΑ ΜΕΤΑΦΕΡΕΙ ΓΙΑΤΙ ΕΤΣΙ ΜΟΝΟ ΠΡΟΟΡΙΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ.
11.5. ΤΟ ΝΕΡΟ ΕΙΝΑΙ ΘΕΙΟ ΔΩΡΟ. ΔΕΝ ΤΟ ΠΑΡΑΓΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ. ΈΤΣΙ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΕΙ ΠΟΤΕ ΝΑ ΠΩΛΕΙΤΑΙ. ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗΣ, Η ΟΠΟΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΠΑΝΤΑ ΜΕ ΣΕΒΑΣΜΟ, ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ ΤΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΔΙΑΝΟΜΗΣ.
11.6. ΤΟ ΝΕΡΟ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΜΟΝΟ ΩΣ ΣΥΝΙΣΤΩΣΑ ΤΕΛΙΚΟΥ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΜΕΝΟΥ ΠΡΟΪΟΝΤΟΣ.
11.7. ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΕΙΔΙΚΗ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΤΟΥ ΘΑΛΑΣΣΙΟΥ ΝΕΡΟΥ ΟΥΤΩΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΤΕΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΛΕΙΨΥΔΡΙΑΣ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΝ ΑΡΚΕΤΑ ΝΗΣΙΑ ΚΑΙ ΜΕΡΗ ΤΗΣ ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ.
11.8. ΘΑ ΔΙΟΡΘΩΘΕΙ ΤΟ ΔΙΚΤΥΟ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΝΕΡΟΥ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΓΡΟΤΙΚΕΣ, ΠΑΡΑΜΕΘΟΡΙΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ, ΑΣΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ ΚΤΛ ΟΥΤΩΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΙΣΟΡΡΟΠΗΜΕΝΗ ΚΑΛΥΨΗ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΗΣ ΠΑΡΟΧΗ ΝΕΡΟΥ ΠΟΥ ΝΑ ΚΑΛΥΠΤΕΙ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ
.



 


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις