ΣΕ ΠΑΡΤΙΔΕΣ ΙΝΔΙΚΟΥ ΣΟΥΣΑΜΙΟΥ – Η ΣΥΝΕΧΙΖΟΜΕΝΗ ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΚΡΙΣΗ !

 

Παράρτημα F1/15 του Πιστοποιητικού Αρ. 16-5

ΕΠΙΣΗΜΟ ΠΕΔΙΟ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ της ΔΙΑΠΙΣΤΕΥΣΗΣ

του

Εργαστηρίου Δοκιμών

Α. ΤΣΑΚΑΛΙΔΗΣ Ε.Ε.

12/11/2020

ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΕTO-ETHYLENE OXIDE ΣΕ ΠΑΡΤΙΔΕΣ ΙΝΔΙΚΟΥ ΣΟΥΣΑΜΙΟΥ – Η ΣΥΝΕΧΙΖΟΜΕΝΗ ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΚΡΙΣΗ

    


     

Η ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΧΕΙ ΕΝΙΣΧΥΣΕΙ ΤΟΥΣ ΕΛΕΓΧΟΥΣ ΤΟΥ ΣΟΥΣΑΜΙΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΝΔΙΑ, ΚΑΘΩΣ ΟΙ ΑΝΑΚΛΗΣΕΙΣ ΛΟΓΩ ΡΥΠΑΝΣΗΣ ΤΟΥ ΑΠΟ ΚΑΤΑΛΟΙΠΑ ΦΥΤΟΦΑΡΜΑΚΩΝ ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ.

Η ΚΙΝΗΣΗ ΑΥΤΗ ΥΠΑΓΟΡΕΥΤΗΚΕ ΑΠΟ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΠΟΥ ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΕΓΚΑΙΡΗΣ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΤΡΟΦΙΜΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΖΩΟΤΡΟΦΕΣ (RASFF), ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΗΜΟΥΣ ΕΛΕΓΧΟΥΣ ΚΡΑΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΣΕ ΠΑΡΤΙΔΕΣ ΙΝΔΙΚΟΥ ΣΟΥΣΑΜΙΟΥ. ΣΤΟ ΕΝ ΛΟΓΩ ΠΡΟΪΟΝ ΑΝΙΧΝΕΥΤΗΚΕ ΟΞΕΙΔΙΟ ΤΟΥ ΑΙΘΥΛΕΝΙΟΥ (ΕTO-ETHYLENE OXIDE) ΚΑΙ Η ΠΑΡΑΓΩΓΟΣ ΟΥΣΙΑ 2-CHLORO ETHANOL.

ΤΟ ΟΞΕΙΔΙΟ ΤΟΥ ΑΙΘΥΛΕΝΙΟΥ:[
Το οξείδιο του αιθυλενίου αρχικά, χρησιμοποιήθηκε για τον έλεγχο παρασίτων στον τομέα των τροφίμων και κυρίως για την απεντόμωση παρασίτων που ευδοκιμούν σε σιλό, αλλά, λόγω της τοξικότητά του, απαγορεύτηκε η χρήση του]. ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΑΧΡΩΜΟ ΚΑΙ ΑΟΣΜΟ ΑΕΡΙΟ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΥΓΙΑΝΣΗ ΑΠΟ ΒΑΚΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΜΥΚΗΤΕΣ (ΚΥΡΙΩΣ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ ΑΛΛΑ ΑΠΟ Ο,ΤΙ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ) ΚΑΙ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΕΧΕΙ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΕΙ ΩΣ ΤΟΞΙΚΟ, ΜΕΤΑΛΛΑΞΙΟΓΟΝΟ ΚΑΙ ΚΑΡΚΙΝΟΓΟΝΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΚΑΙ ΖΩΩΝ.


Η ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ ΕΓΙΝΕ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΒΕΛΓΙΟ ΣΤΙΣ ΑΡΧΕΣ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΑΝΩ ΑΠΟ
50 ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗ ΓΑΛΛΙΑ, ΤΟ ΛΟΥΞΕΜΒΟΥΡΓΟ, ΤΙΣ ΚΑΤΩ ΧΩΡΕΣ, ΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ, ΤΗΝ ΤΣΕΧΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, ΤΗ ΦΙΝΛΑΝΔΙΑ, ΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ, ΤΗΝ ΑΥΣΤΡΙΑ, ΤΗ ΝΟΡΒΗΓΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΣΟΥΗΔΙΑ.

Η ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΚΡΙΣΗ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ ΚΑΘΩΣ ΟΙ ΜΟΛΥΣΜΕΝΟΙ ΣΠΟΡΟΙ ΕΧΟΥΝ ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΑΛΕΙ ΣΤΗΝ ΑΝΔΟΡΑ, ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ, ΔΑΝΙΑ, ΕΣΘΟΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ, ΟΥΓΓΑΡΙΑ, ΙΡΛΑΝΔΙΑ, ΛΕΤΟΝΙΑ, ΛΙΘΟΥΑΝΙΑ, ΜΑΛΤΑ, ΠΟΛΩΝΙΑ, ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ, ΚΑΤΑΡ, ΡΟΥΜΑΝΙΑ, ΡΩΣΙΑ, ΣΑΟΥΔΙΚΗ ΑΡΑΒΙΑ, ΣΙΓΚΑΠΟΥΡΗ, ΣΛΟΒΑΚΙΑ, ΣΛΟΒΕΝΙΑ, ΙΣΠΑΝΙΑ, ΕΛΒΕΤΙΑ, ΗΝΩΜΕΝΑ ΑΡΑΒΙΚΑ ΕΜΙΡΑΤΑ ΚΑΙ ΤΟ ΗΝΩΜΕΝΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ.

ΟΙ ΜΗ ΣΥΜΜΟΡΦΟΥΜΕΝΕΣ ΠΑΡΤΙΔΕΣ ΣΟΥΣΑΜΙΟΥ ΕΧΟΥΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΕΙ ΣΕ ΜΙΑ ΣΕΙΡΑ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ, ΟΠΩΣ ΔΗΜΗΤΡΙΑΚΑ, ΣΑΛΑΤΕΣ, ΣΟΚΟΛΑΤΑ, ΜΠΙΣΚΟΤΑ, ΨΩΜΙ, ΚΡΑΚΕΡ, ΣΗΣΑΜΕΛΑΙΟ, ΚΟΥΛΟΥΡΙΑ, ΣΕΙΡΑ ΑΣΙΑΤΙΚΩΝ ΕΤΟΙΜΩΝ ΓΕΥΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ Κ.Α. ΚΑΙ ΟΙ ΕΛΕΓΧΟΙ ΕΧΟΥΝ ΕΠΕΚΤΑΘΕΙ ΚΑΙ ΣΕ ΑΥΤΑ.

ΤΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΜΑΣ, ΠΑΝΤΑ ΜΕΣΑ ΣΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΚΑΙ ΑΚΟΛΟΥΘΩΝΤΑΣ ΔΙΑΡΚΩΣ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ, ΣΑΣ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΤΟΝ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟ ΤΟΥ ETHYLENE OXIDE ΣΕ ΣΟΥΣΑΜΙ ΚΑΙ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΜΕΝΑ ΤΕΛΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ, ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΜΕΘΟΔΟ ΠΟΥ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ Η ΣΧΕΤΙΚΗ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ. ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΣΑΣ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΜΕ ΜΕ ΔΙΑΠΙΣΤΕΥΜΕΝΗ ΜΕΘΟΔΟ, ΤΗΝ ΑΝΙΧΝΕΥΣΗ SALMONELLA SPP ΣΕ ΣΟΥΣΑΜΙ, ΚΑΘΩΣ Η ΕΝ ΛΟΓΩ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΕΠΙΣΗΜΑΙΝΕΙ ΤΟΝ ΑΥΞΗΜΕΝΟ ΚΙΝΔΥΝΟ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣ ΤΗΣ ΣΕ ΣΟΥΣΑΜΙ ΠΡΟΕΛΕΥΣΗΣ ΙΝΔΙΑΣ, ΝΙΓΗΡΙΑΣ, ΟΥΓΚΑΝΤΑΣ, ΣΟΥΔΑΝ ΚΑΙ ΑΙΘΙΟΠΙΑΣ.

ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΑΝΤΑ ΣΤΗΝ ΔΙΑΘΕΣΗ ΣΑΣ ΓΙΑ ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΕΙΣ.

COPYRIGHTΑ. Τσακαλίδης Ε.Ε.


Τσαμαδού 12
185 31 Πειραιάς

Τ. 210 41 75 865
F. 210 41 72 895
info@tsakalidislabs.gr
www.tsakalidislabs.gr
ΣΗΜΕΙΩΣΗ:

Newsroom K


Το Υπουργείο Υγείας πληροφορεί το καταναλωτικό κοινό ότι οι Υγειονομικές Υπηρεσίες του Υπουργείου έχουν λάβει σχετική ενημέρωση από την Ιταλική Αρμόδια Αρχή, μέσω του Συστήματος Έγκαιρης Προειδοποίησης για τα Τρόφιμα και τις Ζωοτροφές (RASFF), σύμφωνα με την οποία στο πιο κάτω αναφερόμενο τρόφιμο έχει εντοπιστεί η ουσία οξείδιο του αιθυλενίου, κατά παράβαση των διατάξεων της ισχύουσας νομοθεσίας των τροφίμων.

Τρόφιμο: Σησαμέλαιο
Εμπορική επωνυμία: Crudigno
Βάρος: 500 ml
Αριθμός Παρτίδας: 2002306
Ημερομηνία ελάχιστης
διατηρησιμότητας: 23/07/2021

Λαμβάνοντας υπόψη ότι δεν έχουν εντοπιστεί οποιεσδήποτε ποσότητες του συγκεκριμένου τροφίμου είτε στην εταιρεία διανομής είτε στους χώρους πώλησης, διαφαίνεται πως κάποια ποσότητα του συγκεκριμένου προϊόντος ενδέχεται να βρίσκεται στην κατοχή καταναλωτών. Ως εκ τούτου, καλούνται οι καταναλωτές που πιθανόν να έχουν αγοράσει το εν λόγω προϊόν, όπως αποφύγουν να το καταναλώσουν και να το επιστρέψουν στους χώρους από όπου το αγόρασαν.


ΔΕΝ ΓΛΥΤΩΝΟΥΜΕ ΑΠΟ ΠΟΥΘΕΝΑ
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΕΡΑ ΠΟΥ ΝΑ ΜΗΝ ΄΄ΣΚΑΕΙ΄΄ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟ ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ
ΠΡΙΝ ΒΓΕΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ,ΤΟΝΟΙ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΕΧΟΥΝ ΗΔΗ ΚΑΤΑΝΑΛΩΘΕΙ
ΕΛΑΤΕ ΠΟΛΙΤΕΣ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ
ΝΑ ΧΤΙΣΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ 
ΝΑ ΦΕΡΟΥΜΕ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΣΤΗΝ ΜΕΣΟΤΗΤΑ
ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΑΙΧΜΗΣ ,ΠΟΥ ΜΕΣΩ ΑΥΤΗΣ ΘΑ ΚΑΘΑΡΙΣΟΥΜΕ ΤΟ ΝΕΡΟ .ΤΟΝ ΑΕΡΑ,ΤΗΝ ΤΡΟΦΗ,ΤΑ ΦΡΟΥΤΑ 
ΤΙΠΟΤΕ ΜΕΤΑΛΛΑΓΜΕΝΟ,ΤΙΠΟΤΕ ΜΕ ΟΡΜΟΝΕΣ.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ – ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΦΟΡΕΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ – Ε.ΣΥ. – ΕΙΣΑΓΓ. ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ ΑΡ. ΠΡΩΤ. 6199/ 04-09-2015

υ) Δάση, βιότοποι, υγρότοποι, πυρασφάλεια κ.ο.κ.,
φ) Απόβλητα, χωματερές, ανακυκλώσιμο υλικό, Λύματα, Αποχετευτικό κτλ,
χ) Λεπτομερείς ναυτική Χαρτογράφηση για Λιμάνια, μαρίνες, ποτάμια, λίμνες κτλ,
1.4.1. Κοινοβουλευτική ομάδα που να μελετήσει και θα προτείνει διορθωτικές παρεμβάσεις στο Σύνταγμα που θα εξασφαλίζει τον Έλληνα Πολίτη και που θα καθιερώνει την Ελλήνων Πολιτεία η οποία θα βασίζεται στα Ελλάνια Πρωτόκολλα που διέπονται από τις Αξίες, τις Αρχές και τους Πολιτειακούς νόμους,
1.4.2. Επιτροπή Πολιτειακής Ανασυγκρότησης για εφαρμογή του Πολιτειακού Κώδικα.
ΕΝΑ ΜΙΚΡΟ ΔΕΙΓΜΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ



 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις