ΜΙΚΡΟΙ ΡΟΖ ΚΡΥΣΤΑΛΛΟΙ !!!!!!

 (ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ «THE HUFFINGTON POST 

ΠΑΡΑ ΤΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ ΠΟΥ ΛΕΝΕ ΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ, ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΜΕΡΙΔΑ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΠΟΥ ΚΑΤΟΙΚΟΥΝ ΣΕ ΧΩΡΕΣ ΤΟΥ ΔΥΤΙΚΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΟΡΚΙΖΕΤΑΙ ΣΤΟ ΑΛΑΤΙ ΙΜΑΛΑΪΩΝ. ΩΣΤΟΣΟ, ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΑΓΝΟΟΥΝ ΟΤΙ ΟΙ ΜΙΚΡΟΙ ΡΟΖ ΚΡΥΣΤΑΛΛΟΙ ΠΟΥ ΑΓΟΡΑΖΟΥΝ ΣΕ ΠΟΛΥ ΑΚΡΙΒΟΤΕΡΗ ΤΙΜΗ ΑΠΟ ΤΟ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΟ ΑΛΑΤΙ, ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΩΦΕΛΙΜΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ, ΑΛΛΑ ΚΡΥΒΕΙ ΚΑΙ ΕΝΑ ΑΛΛΟ, «ΣΚΟΤΕΙΝΟ» ΜΥΣΤΙΚΟ.!!!!

ΚΑΤΑ ΤΟ 320 ΠΧ, Ο ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ, ΕΝΩ ΒΡΙΣΚΟΤΑΝ ΣΤΑ ΒΑΘΗ ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΗΣ, ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕ ΟΤΙ ΤΑ ΑΛΟΓΑ ΤΗΣ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑΣ ΕΓΛΥΦΑΝ ΤΑ ΠΕΤΡΩΜΑΤΑ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΠΟΔΕΣ ΤΩΝ ΒΟΥΝΩΝ. ΤΑ ΠΕΤΡΩΜΑΤΑ ΠΕΡΙΕΙΧΑΝ ΟΡΥΚΤΟ ΑΛΑΤΙ ΚΑΙ ΤΑ ΖΩΑ ΛΑΤΡΕΥΑΝ ΤΗΝ ΓΕΥΣΗ ΤΟΥΣ. ΤΟ ΕΜΠΟΡΙΟ ΟΜΩΣ ΤΟΥ ΡΟΖ ΑΥΤΟΥ ΑΛΑΤΟΣ ΑΡΧΙΣΕ ΤΟΝ 16Ο ΑΙΩΝΑ ΚΑΙ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΣΥΣΤΗΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΣΕΙΡΑ ΕΓΚΥΡΩΝ ΠΕΡΙΟΔΙΚΩΝ ΚΑΙ ΜΠΛΟΓΚΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ.

ΤΟ ΟΡΥΚΤΟ ΑΥΤΟ ΑΛΑΤΙ ΕΞΟΡΥΣΣΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΟΡΥΧΕΙΟ KHEWRA ΤΟΥ ΠΑΚΙΣΤΑΝ, ΠΕΡΙΠΟΥ 300 ΧΛΜ ΑΠΟ ΤΑ ΙΜΑΛΑΙΑ, ΚΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΙΤΑΙ ΚΑΤΑ 95-96% ΑΠΟ ΧΛΩΡΙΟΥΧΟ ΝΑΤΡΙΟ ΚΑΙ ΚΑΤΑ 2-3% ΑΠΟ ΜΙΚΡΟΠΟΣΟΤΗΤΕΣ ΑΛΛΩΝ ΟΡΥΚΤΩΝ. ΣΥΝΗΘΩΣ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΣΤΗΝ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ, ΜΕ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΟΥΣ ΣΕΦ, ΟΠΩΣ Ο ΤΖΕΙΜΙ ΌΛΙΒΕΡ, ΝΑ ΤΟ ΠΡΟΩΘΟΥΝ ΜΕ ΚΑΘΕ ΕΥΚΑΙΡΙΑ. ΩΣΤΟΣΟ, Η ΤΙΜΗ ΤΟΥ (ΚΑΤΑ 46% ΥΨΗΛΟΤΕΡΗ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΙΝΟ, ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΟ ΑΛΑΤΙ) ΔΕΝ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΝΕΤΑΙ ΣΤΑ ΟΦΕΛΗ ΠΟΥ ΜΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΥΝ.

ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΗ ΕΡΕΥΝΑ ΤΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ CASH ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΙΝΔΥΝΟΥΣ ΤΗΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗΣ ΑΛΑΤΟΣ, ΤΟ ΑΛΑΤΙ ΙΜΑΛΑΪΩΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑ ΕΝΑ ΠΙΟ ΒΑΣΙΚΟ ΣΥΣΤΑΤΙΚΟ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΒΑΡΥΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΜΑΣ. ΣΤΙΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΜΑΛΙΣΤΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ, ΤΟ ΧΛΩΡΙΟΥΧΟ ΝΑΤΡΙΟ ΞΕΠΕΡΝΑ ΤΟ 96% ΤΗΣ ΣΥΝΘΕΣΗΣ ΤΟΥ ΤΕΛΙΚΟΥ ΠΡΟΪΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΚΙΝΔΥΝΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ, ΟΠΩΣ Η ΥΠΕΡΤΑΣΗ, ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΙΔΙΟΙ.

ΩΣΤΟΣΟ, Η ΥΨΗΛΗ ΤΙΜΗ ΤΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΤΟΥ «ΕΛΑΤΤΩΜΑ». ΌΠΩΣ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΟΥΝ ΟΙ TIMES ΤΟΥ ΛΟΝΔΙΝΟΥ, ΤΟ ΟΡΥΚΤΟ ΑΛΑΣ ΕΞΟΡΥΣΣΟΥΝ ΠΑΚΙΣΤΑΝΟΙ ΕΡΓΑΤΕΣ ΠΟΥ ΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΑΜΟΙΒΗ ΚΑΤΩΤΕΡΗ ΤΩΝ 10 ΕΥΡΩ ΤΗΝ ΜΕΡΑ ΓΙΑ ΜΙΑ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΚΑΙ ΑΠΑΙΤΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ. ΟΙ ΩΡΕΣ ΠΟΥ ΠΕΡΝΟΥΝ ΟΙ ΕΡΓΑΤΕΣ ΣΤΑ ΟΡΥΧΕΙΑ ΤΗΣ KHEWRA ΞΕΠΕΡΝΟΥΝ ΚΑΤΑ ΠΟΛΥ ΤΟ ΚΑΘΙΕΡΩΜΕΝΟ ΟΚΤΑΩΡΟ, ΕΝΩ ΤΑ ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΣΧΕΔΟΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ.

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΟΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΕΚΕΙΝΟΙ ΠΟΥ ΧΑΝΟΥΝ ΤΗΝ ΖΩΗ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΒΓΑΛΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ ΤΟ ΠΟΛΥΠΟΘΗΤΟ ΡΟΖ ΑΛΑΤΙ ΠΟΥ Η ΔΥΣΗ ΕΧΕΙ ΑΝΑΓΑΓΕΙ ΣΕ ΠΟΛΥΤΕΛΕΣ ΑΓΑΘΟ. ΚΑΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ, ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΒΙΩΣΟΥΝ ΟΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΤΟΥΣ.

ΠΗΓΗ: ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ –


ΣΗΜΕΙΩΣΗ:

 ΕΙΔΙΚΟΙ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΝ ΕΛΑΧΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΑΛΑΤΙΟΥ ΣΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΜΑΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗ, ΑΛΛΑ Ο ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΣ ΕΝΟΣ ΘΡΕΠΤΙΚΟΥ ΣΤΟΙΧΕΙΟΥ, ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΤΟΣΟ ΣΥΧΝΑ ΔΑΙΜΟΝΟΠΟΙΗΜΕΝΟΥ ΑΛΑΤΙΟΥ, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΟΤΕ Ο ΕΠΙΘΥΜΗΤΟΣ ΣΤΟΧΟΣ.

ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΟ ΝΑΤΡΙΟ, ΕΧΕΙ ΛΟΓΟ ΥΠΑΡΞΗΣ ΣΤΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΜΑΣ, ΚΑΘΩΣ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΕΝΑ ΜΕΤΑΛΛΙΚΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ, ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΠΟΛΛΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΩΝ ΤΟΥ.

ΈΛΛΕΙΨΗ ΤΟΥ ΝΑΤΡΙΟΥ, Η ΟΠΟΙΑ ΜΕΤΑΦΡΑΖΕΤΑΙ ΣΕ ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΛΙΓΟΤΕΡΗ ΤΩΝ 180 MG ΤΗ ΜΕΡΑ (ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΗ ΠΟΣΟΤΗΤΑ: 180-500 MG) ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΟΔΗΓΗΣΕΙ ΣΕ ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ ΟΠΩΣ Η ΔΙΑΡΡΟΙΑ, Η ΑΔΥΝΑΜΙΑ, Ο ΕΜΕΤΟΣ, Ο ΠΟΝΟΚΕΦΑΛΟΣ, Η ΧΑΜΗΛΗ ΠΙΕΣΗ, Η ΑΠΩΛΕΙΑ ΒΑΡΟΥΣ, Η ΣΥΓΧΥΣΗ, Η ΖΑΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΙ ΜΥΙΚΟΙ ΠΟΝΟΙ.

ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΟΙ 7 ΛΟΓΟΙ ΠΟΥ ΘΑ ΣΑΣ ΘΥΜΙΣΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΑΓΚΑΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΛΑΤΙΟΥ ΣΤΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΣΑΣ, ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΗ ΝΟΣΤΙΜΙΑ ΠΟΥ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΣΤΙΣ ΣΑΛΑΤΕΣ ΚΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΦΑΓΗΤΑ.

1. ΡΥΘΜΙΖΕΙ ΤΗΝ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ ΤΩΝ ΥΓΡΩΝ
ΤΟ ΣΩΜΑ ΜΑΣ ΑΠΟΤΕΛΕΙΤΑΙ ΑΠΟ 52-60% ΝΕΡΟ ΚΑΙ ΑΥΞΗΜΕΝΕΣ Η ΜΕΙΩΜΕΝΕΣ ΠΟΣΟΤΗΤΕΣ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΥΓΡΩΝ ΕΙΝΑΙ ΙΚΑΝΕΣ ΝΑ ΠΡΟΚΑΛΕΣΟΥΝ ΤΑ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ. ΣΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΕΡΧΕΤΑΙ ΤΟ ΝΑΤΡΙΟ, ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΝΑ ΡΥΘΜΙΖΕΙ ΤΙΣ ΠΟΣΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ ΣΤΟΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ, ΠΡΟΚΑΛΩΝΤΑΣ ΤΗ ΔΙΨΑ Η ΤΗΝ ΟΥΡΗΣΗ, ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ. ΔΙΑΤΗΡΩΝΤΑΣ ΤΟ ΝΑΤΡΙΟ ΣΕ ΙΣΟΡΡΟΠΗΜΕΝΑ ΕΠΙΠΕΔΑ ΣΤΟΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ, ΔΙΑΤΗΡΕΙΤΕ ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΩΣΤΕΣ ΠΟΣΟΣΤΩΣΕΙΣ ΝΕΡΟΥ ΣΕ ΑΥΤΟΝ. ΜΗΝ ΤΟ ΠΑΡΑΚΑΝΕΤΕ ΟΜΩΣ, ΚΑΘΩΣ ΑΥΞΗΜΕΝΑ ΕΠΙΠΕΔΑ ΝΑΤΡΙΟΥ, ΟΔΗΓΟΥΝ ΣΕ ΠΑΡΑΚΡΑΤΗΣΗ ΥΓΡΩΝ.

2. ΒΟΗΘΑΕΙ ΣΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΜΥΩΝ
ΌΤΑΝ ΤΑ ΕΠΙΠΕΔΑ ΤΟΥ ΝΑΤΡΙΟΥ ΠΕΦΤΟΥΝ, ΕΙΤΕ ΛΟΓΩ ΑΝΕΠΑΡΚΟΥΣ ΠΡΟΣΛΗΨΗΣ ΤΟΥ, ΕΙΤΕ ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΗΣ ΕΦΙΔΡΩΣΗΣ, ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΗΜΕΙΑ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ΠΟΥ ΠΡΩΤΑ ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ ΤΙΣ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΜΥΕΣ ΣΑΣ. Η ΕΛΛΕΙΨΗ ΤΟΥ ΝΑΤΡΙΟΥ ΟΔΗΓΕΙ ΣΕ ΜΥΙΚΕΣ ΚΡΑΜΠΕΣ, ΓΙ’ ΑΥΤΟ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΕΝΤΟΝΗ ΑΣΚΗΣΗ Η ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟ ΝΑ ΑΝΑΠΛΗΡΩΝΕΤΕ ΣΤΟΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΣΑΣ ΤΟ ΧΑΜΕΝΟ ΑΛΑΤΙ ΜΕ ΕΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟ ΠΟΤΟ Η ΝΕΡΟ ΚΑΡΥΔΑΣ.


3. ΡΥΘΜΙΖΕΙ ΤΗ ΓΛΥΚΟΖΗ
ΌΣΟ ΠΕΡΙΕΡΓΟ ΚΙ ΑΝ ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ, ΤΟ ΣΩΜΑ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΤΟ ΝΑΤΡΙΟ, ΓΙΑ ΤΗ ΡΥΘΜΙΣΗ ΤΗΣ ΓΛΥΚΟΖΗΣ ΣΤΟ ΑΙΜΑ. ΤΟ ΣΩΜΑ, ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙ ΤΗ ΓΛΥΚΟΖΗ ΣΑΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ, ΕΝΩ ΤΟ ΝΑΤΡΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ ΠΟΥ ΒΟΗΘΑΕΙ ΤΗ ΓΛΥΚΟΖΗ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΣΤΗΝ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ ΤΟΥ ΑΙΜΑΤΟΣ.
ΑΥΤΗ Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΑΦΟΡΑ ΤΗ ΔΕΣΜΕΥΣΗ ΤΗΣ ΓΛΥΚΟΖΗΣ ΚΑΙ ΤΗ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΤΗΣ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΛΕΠΤΟΥ ΕΝΤΕΡΟΥ ΣΤΗΝ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ ΤΟΥ ΑΙΜΑΤΟΣ, ΑΠ’ ΟΠΟΥ ΦΤΑΝΕΙ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΚΥΤΤΑΡΑ ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΔΙΝΟΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΤΗΝ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ.

4. ΕΜΠΛΕΚΕΤΑΙ ΣΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΝΕΥΡΩΝ
ΤΟ ΝΑΤΡΙΟ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΠΙΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΣΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΝΕΥΡΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ. ΤΑ ΝΕΥΡΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΟΥΝ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΗΛΕΚΤΡΙΚΩΝ ΣΥΝΔΕΣΕΩΝ ΚΑΙ ΤΟ ΝΑΤΡΙΟ ΕΙΝΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΛΥΤΗΣ ΠΟΥ ΒΟΗΘΑ ΣΤΗ ΡΥΘΜΙΣΗ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΣΥΝΔΕΣΕΩΝ. Η ΚΑΛΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΗΛΕΚΤΡΙΚΩΝ ΣΥΝΔΕΣΕΩΝ ΑΦΟΡΑ ΣΤΗΝ ΚΑΛΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ, ΔΕΔΟΜΕΝΟΥ ΟΤΙ ΟΙ ΜΥΕΣ ΣΥΣΠΩΝΤΑΙ ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΣΥΝΔΕΣΕΩΝ ΚΑΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΙΣΧΥΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΟ ΜΥ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΡΔΙΑ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΓΚΕΦΑΛΟ, Η ΛΕΙΤΟΥΓΙΑ ΤΟΥ ΟΠΟΙΟΥ ΣΥΝΔΕΕΤΑΙ ΑΜΕΣΑ ΑΠΟ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ.

5. ΣΧΕΤΙΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ
ΟΙ ΗΛΕΚΤΡΙΚΕΣ ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΠΡΟΩΘΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΙΣΟΡΡΟΠΗΜΕΝΑ ΕΠΙΠΕΔΑ ΝΑΤΡΙΟΥ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΩΝ ΝΕΥΡΙΚΩΝ ΚΥΤΤΑΡΩΝ ΣΤΟΝ ΕΓΚΕΦΑΛΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΛΗ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ. ΓΙ΄ΑΥΤΟ ΤΟ ΛΟΓΟ, Η ΕΛΛΕΙΨΗ ΝΑΤΡΙΟΥ ΣΥΝΟΔΕΥΕΤΑΙ ΣΥΧΝΑ ΑΠΟ ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ ΣΥΓΧΥΣΗΣ ΚΑΙ ΓΙ’ ΑΥΤΟ ΤΟ ΛΟΓΟ ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΤΑ ΕΠΙΠΕΔΑ ΤΟΥ ΝΑΤΡΙΟΥ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΣΩΣΤΑ ΣΤΟΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ.

 

6. ΑΦΟΡΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑΚΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ
Ο ΠΑΛΜΟΣ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ, ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ  ΝΕΥΡΩΝ ΚΑΙ ΤΑ ΝΕΥΡΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΣΩΣΤΑ ΚΑΙ ΕΥΡΥΘΜΑ ΜΟΝΟ ΑΝ ΤΑ ΕΠΙΠΕΔΑ ΤΟΥ ΝΑΤΡΙΟΥ ΣΤΟΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΑ. ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΤΗΡΕΙΤΕ ΛΟΙΠΟΝ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ ΣΕ ΑΚΜΑΙΑ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ, ΦΡΟΝΤΙΖΕΤΕ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΤΙΣ ΕΠΑΡΚΕΙΣ ΠΟΣΟΤΗΤΕΣ ΝΑΤΡΙΟΥ, ΕΙΤΕ ΜΕ ΤΡΟΦΕΣ ΠΛΟΥΣΙΕΣ ΣΕ ΑΛΑΤΙ ΕΙΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΜΙΑΣ ΠΡΕΖΑΣ ΑΛΑΤΙΟΥ ΣΤΗ ΣΑΛΑΤΑ.

7. ΡΥΘΜΙΖΕΙ ΤΗΝ ΠΙΕΣΗ ΤΟΥ ΑΙΜΑΤΟΣ
ΤΟ ΝΑΤΡΙΟ, ΟΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΓΕΝΙΚΑ ΓΝΩΣΤΟ, ΕΠΙΔΡΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΣΤΗΝ ΑΡΤΗΡΙΑΚΗ ΠΙΕΣΗ. ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΕΣ ΠΟΣΟΤΗΤΕΣ ΝΑΤΡΙΟΥ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΦΤΑΣΟΥΝ ΤΗΝ ΠΙΕΣΗ ΣΤΑ ΥΨΗ, ΕΝΩ Η ΕΛΛΕΙΨΗ ΤΟΥ ΡΙΧΝΕΙ ΚΑΤΑΚΟΡΥΦΑ ΤΗΝ ΠΙΕΣΗ. ΑΝ ΛΟΙΠΟΝ, ΑΠΟΥΣΙΑΖΕΙ ΤΕΛΕΙΩΣ ΤΟ ΝΑΤΡΙΟ ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΣΑΣ, ΕΙΝΑΙ ΛΟΓΙΚΟ ΝΑ ΑΡΧΙΣΕΤΕ ΝΑ ΝΙΩΘΕΤΕ ΖΑΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΑΣΗ ΓΙΑ ΛΙΠΟΘΥΜΙΑ. Η ΙΣΟΡΡΟΠΙΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ ΝΑΤΡΙΟΥ, ΛΟΙΠΟΝ, ΕΙΝΑΙ ΚΑΙΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΣΟΡΡΟΠΙΑ ΤΗΣ ΠΙΕΣΗΣ ΤΟΥΣ ΑΙΜΑΤΟΣ.

 


Δικό μας σχόλιο:
Είναι αυτό που λέγανε παλιά
 σαν ανέκδοτο: Πουλάνε παγάκια 
στους Εσκιμώους!!!!!!!!!!!!!!

.....όταν έχει ένα από τα καλύτερα αλάτια 
του Κόσμου......
Ανθός Μεσολογγίου 
(μέσα στα 3 καλύτερα παγκοσμίως)
ΠΡΟΣΟΧΗ 
μιλάμε πάντα για τον ανθό 
και όχι ότι άλλο σας πασάρουν
 ως αλάτι....
Επίσης και αν μπορείτε μαζεύετε αλάτι 
από τα βράχια δίπλα στη θάλασσα
το καλοκαίρι όπου αυτό είναι δυνατόν
και όσοι έχετε πρόσβαση. 


 Γέμισε η Ελλάδα με ροζ αλάτι Ιμαλαΐων!
Και ξαφνικά το βρίσκεις παντού -από τη λαϊκή
 μέχρι μικρομάγαζα και σούπερ μάρκετ-....
Λένε ότι είναι καλό, γιατί δεν ανεβάζει την πίεση!
«Η συγκομιδή γίνεται στα βουνά των Ιμαλαΐων.
 Οι κρύσταλλοι πλένονται σε άλμη και ύστερα αφήνονται στον ήλιο να στεγνώσουν φυσικά».

Που πλένεται και με τι νερό και που απλώνεται;
 Ξέρετε ότι η Κίνα είναι από τις πιο μολυσμένες περιοχές και ότι τα Ιμαλάια 
βρέθηκαν να είναι "τίγκα" σε αρσενικό, μόλυβδο και άλλα;
Ύστερα, όσο πιο πάνω πάνω έχει συλλεχθεί το αλάτι, τόσο πιο φτηνό, 
αλλά τόσο και πιο βρώμικο. Άρα όλο αυτό που βρίσκεις σε μάρκετ και...
...............περίπτερα είναι σκέτο δηλητήριο!

Τελικά πόσο μυαλό έχει μείνει στον Έλληνα τον παγκοσμιοποιημένο, που πέφτει 
με τα μούτρα σε ότι του πλασάρουν; Το Ελληνικό ιωδιούχο αλάτι καλής ποιότητας 
δεν συγκρίνεται με κανένα άλλο αλάτι. 
Σε μικρές ποσότητες το ιώδιο είναι μάλιστα απαραίτητο 
για τη λειτουργία του θυρεοειδούς.
 Και για όσους υποφέρουν από πίεση, καλό είναι να μην κόψουν “κάτι”
 για να την περιορίσουν, αλλά να την ρυθμίσουν με τις σωστές αναλογίες 
και συνδυασμούς (το σκόρδο τη ρίχνει), καθώς πολλές τροφές περιέχουν αλάτι
Πηγη tromaktiko

 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις