ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΔΑΝΕΙΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ

 

ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΔΑΝΕΙΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ


"Εξαφανίστηκαν" δάνεια εκατομμυρίων ευρώ πολιτικών προσώπων από τις πρώην ΣΠΕ


Ο Εκπρόσωπος της Ελεγκτικής Υπηρεσίας είπε ότι ο κατάλογος των ΠΕΠ περιλαμβάνει 162 ονόματα, από το 2008 και μετά που είχαν διατελέσει
Πρόεδροι Δημοκρατίας
Υπουργοί 
Βουλευτές
Υφυπουργοί 
Αρχηγοί κομμάτων

Επιπρόσθετα στοιχεία για τα Μη Εξυπηρετούμενα Δάνεια των πολιτικά εκτεθειμένων προσώπων ζήτησε από τον πρώην Συνεργατισμό η ειδική ομάδα της Ελεγκτικής Υπηρεσίας που ερευνά την υπόθεση. Ο Εκπρόσωπος της Ελεγκτικής Υπηρεσίας Μάριος Πετρίδης ανέφερε ότι τα στοιχεία αυτά περιλαμβάνουν το όνομα του οφειλέτη, το αρχικό ποσό χορήγησης, τους τόκους που έχουν χρεωθεί την περίοδο 2013-2019.


Ο Εκπρόσωπος της Ελεγκτικής Υπηρεσίας Μάριος Πετρίδης ανέφερε στην εκπομπή Alpha Ενημέρωση ότι ζητήθηκε επίσης λίστα ενεργειών για τα Μη Εξυπηρετούμενα Δάνεια των πολιτικά εκτεθειμένων προσώπων για τα οποία δεν έγινε αναδιάρθρωση ή διαγραφή, καθώς και λίστα με δάνεια που έχουν παυθεί οι ενέργειες και για ποιούς λόγους. Η ομάδα έχει επίσης ζητήσει τον κατάλογο εισηγήσεων για διαχείριση των δανείων, ανεξαρτήτως διαγραφής ή όχι και έχει ζητηθεί η ακολουθούμενη πολιτική της εταιρείας ή τυχόν τροποποιήσεις της, από το 2013 εως το 2019

"Για να ελέγξουμε ότι δεν είχαν τύχει ευνοϊκής ή ευνοϊκότερης μεταχείρισης από άλλους"

Ο κύριος Πετρίδης ανέφερε ότι η ολοκλήρωση των ερευνών εξαρτάται από το εύρος των ευρημάτων και τις πιθανές καθυστερήσεις που παρατηρούνται. όπως στην περίπτωση του αιτήματος προς την ΚΕΔΙΠΕΣ για να προσκομίσει στοιχεία. 

"Εκτιμούμε ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα θα έχουμε ολοκληρώσει την έκθεση για να σταλεί στους εμπλεκόμενους για σχόλια"

Ο κύριος Πετρίδης είπε ότι από τα μέχρι στιγμής ευρήματα διαπιστώνονται κάποια "ανησυχητικά ευρήματα" που χρήζουν περαιτέρω διερεύνησης.

Κάποιος είχε τον 12ο του 2013 υπόλοιπο δανείου 300,000 ευρώ και μετά αυτό το ποσό εξαφανίστηκε χωρίς να είναι στον κατάλογο με τις διαγραφές.
Σε άλλη περίπτωση δάνειο τον 12ο του 2013 ήταν 800,000, τον 12ο του 2015 έγινε 1,6 εκατομμύρια ευρώ, τον 8ο του 2018 έγινε 15,000 και μετά εξαφανίστηκε. Στις διαγραφές φαίνεται μόνο ένα ποσό 6,000 ευρώ.
Σε άλλη περίπτωση δανειο τον 12ο του 2015 ήταν υπόλοιπο 1,5 εκατομμύρια ευρώ και μετά εξαφανίστηκε
Ο Εκπρόσωπος της Ελεγκτικής Υπηρεσίας είπε ότι ο κατάλογος των ΠΕΠ περιλαμβάνει 162 ονόματα, από το 2008 και μετά που είχαν διατελέσει


Πρόεδροι Δημοκρατίας
Υπουργοί 
Βουλευτές
Υφυπουργοί 
Αρχηγοί κομμάτων
Στο μέλλον, ο κύριος Πετρίδης δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο διένεργειας στοχευμένου ελέγχου.

                                  

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις