ΔΕΝΔΙΑΣ: “…ΣΤΗΝ ΑΝΑΓΚΗ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙ ΤΜΗΜΑ ΕΚΤΟΣ ΟΡΙΟΘΕΤΗΣΗΣ

 ΔΕΝΔΙΑΣ: “…ΣΤΗΝ ΑΝΑΓΚΗ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙ ΤΜΗΜΑ ΕΚΤΟΣ ΟΡΙΟΘΕΤΗΣΗΣ


ΔΕΝΔΙΑΣ: “…ΣΤΗΝ ΑΝΑΓΚΗ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙ ΤΜΗΜΑ ΕΚΤΟΣ ΟΡΙΟΘΕΤΗΣΗΣ


 ΔΕΝΔΙΑΣ: “…ΣΤΗΝ ΑΝΑΓΚΗ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙ ΤΜΗΜΑ ΕΚΤΟΣ ΟΡΙΟΘΕΤΗΣΗΣ, ΕΝΑ ΤΜΗΜΑ ΤΗΣ ΡΟΔΟΥ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΟΣ ΧΑΡΙΝ…” !!!
ΑΥΤΑ ΔΗΛΩΣΕ ΜΕΤΑΞΥ ΑΛΛΩΝ Ο ΔΕΝΔΙΑΣ ΑΜΕΣΩΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ “ΜΕΡΙΚΗ” ΣΥΜΦΩΝΙΑ – “ΤΜΗΜΑΤΙΚΗ ΟΡΙΟΘΕΤΗΣΗ” ΑΟΖ ΜΕ ΤΗΝ ΑΙΓΥΠΤΟ !! …
ΑΡΑΓΕ ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΝΑ ΕΝΝΟΟΥΣΕ Ο ΔΕΝΔΙΑΣ; …




ΙΣΩΣ ΕΙΧΑΝ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΚΡΥΨΑΝ ΤΗΝ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΒΕΡΟΛΙΝΟΥ ΠΡΙΝ ΠΕΡΙΠΟΥ ΕΝΑ ΜΗΝΑ ... ΚΑΙ ΑΝ ΔΕΝ ΤΟ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕ Ο ΤΟΥΡΚΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΠΙΘΑΝΟΝ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟ ΜΑΘΑΙΝΑΜΕ ΠΟΤΕ ..

Ο Τούρκος ΥΠΕΞ αποκαλύπτοντας τη συνάντηση που μέχρι στιγμής είχε αποφύγει να δημοσιοποιήσει η ελληνική πλευρά, και απλά επιβεβαίωσαν διπλωματικοί κύκλοι της Αθήνας, σύμφωνα με το “Βήμα”, ανέφερε ότι «εμείς είμαστε έτοιμοι για διάλογο με όλους στην Ανατολική Μεσόγειο, συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδος (σσ: ως γνωστόν η Ελλάδα δεν έχει διεκδικήσεις από την Τουρκία στην Ανατολική Μεσόγειο, αλλά η Τουρκία διεκδικέι από Ελλάδα και Κύπρο στην ΑΟΖ και την υφαλοκρηπίδα και αμφισβητεί ευθέως τα κυριαρχικά δικαιώματα των δύο χωρών με το αυθαίρετο τουρκολιβυκό σύμφωνο). Άλλωστε με την Ελλάδα, έπειτα από την τηλεφωνική συνομιλία του Προέδρου μας με τον κ. Μητσοτάκη, ξεκινήσαμε και πάλι τον διάλογο. Γνωρίζετε ότι ο σύμβουλος του Προέδρου και εκπρόσωπός του Ιμπραχίμ Καλίν και κάποιοι συνάδελφοί μας του υπουργείου Εξωτερικών ήταν στο Βερολίνο και πραγματοποίησαν τριμερή συνάντηση Ελλάδος, Γερμανίας και Τουρκίας. Ο Ιμπραχίμ Καλίν και οι συνάδελφοί μας, μας πήραν και μας ενημέρωσαν. Τελικά, αν υπάρχει θέληση, μπορεί να γίνει διάλογος».

ΑΛΛΩΣΤΕ Η ΙΔΙΑ Η ΝΤΟΡΑ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ ΕΙΧΕ ΜΙΛΗΣΕΙ ΓΙΑ " ΧΑΣΙΜΟ " ΝΗΣΙΩΝ ΜΑΣ ΟΠΩΣ ΤΟ ΚΑΣΤΕΛΟΡΙΖΟ ΑΝ ΠΗΓΑΙΝΑΜΕ ΣΤΗΝ ΧΑΓΗ ...

ΝΤΟΡΑ: “μπορεί να χάσουμε το Καστελλόριζο στη Χάγη αλλά θα κατοχυρώσουμε τα δικαιώματα της Ρόδου…” !!! https://alfeiospotamos.gr/?p=44234 .
Συγκεκριμένα, όπως αποκάλυψε ο γνωστός δημοσιογράφος Γιώργος Παπαχρήστου από την στήλη του στα ΝΕΑ, μεταξύ άλλων, ανέφερε: «Πρέπει να ξεφύγουμε από τις απαρχαιωμένες αντιλήψεις του περασμένου αιώνα για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις και τα μεταξύ μας προβλήματα, να δούμε την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στην περιοχή «με άλλο μάτι», και να κατανοήσουμε ότι τυχόν προσφυγή στο δικαστήριο της Χάγης μπορεί μεν να έχει ως συνέπεια μερικές απώλειες για μας, όπως ας πούμε την ΑΟΖ του Καστελλορίζου, αλλά θα κατοχυρώσει τα δικαιώματα άλλων νησιών μας, όπως της Ρόδου ή της Λέρου».

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις