Η πορεία συρρίκνωσης της κλωστοϋφαντουργίας

 


ΕΔΩ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΝΑΦΟΡΑ ΤΩΝ ΚΥΡΙΟΤΕΡΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ ΚΛΩΣΤΟΥΦΑΝΤΟΥΡΓΙΑΣ ΠΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥΡΓΗΣΑΝ ,ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΚΑΤΑΠΟΝΤΙΣΤΗΚΑΝ ΜΕ ΜΕΓΑΛΟ ΘΟΡΥΒΟ

Την ίδια ώρα που κατά χιλιάδες οι εργάτες πετιούνται στις στρατιές των ανέργων, οι βιομήχανοι, οι μεγαλοεργοδότες συνεχίζουν να θησαυρίζουν. Το κεφάλαιο όμως δεν αρκείται σε όσα βγάζει. Απαιτεί νέα προνόμια, νέες φοροελαφρύνσεις, νέα κίνητρα και χρηματοδοτήσεις. Απαιτεί και επιβάλλει, μέσω των πολιτικών του εκπροσώπων, επιδείνωση των εργασιακών σχέσεων, μισθούς και συντάξεις πείνας, κατάργηση της σταθερής δουλειάς με πλήρη δικαιώματα.

Στην περιοχή της Κεντρικής Μακεδονίας οι εργάτες στην κλωστοϋφαντουργία και την ένδυση έχουν συγκεντρώσει μπόλικη πείρα, από την πολιτική στήριξης του κεφαλαίου που υλοποιούν χρόνια τώρα οι κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, στο πλαίσιο της πολιτικής της ΕΕ για την απελευθέρωση των αγορών.

Νάουσα, Πιερία, Κιλκίς, Γιαννιτσά, τα εργοστάσια κλωστοϋφαντουργίας και ιματισμού κλείνουν ή μεταναστεύουν σε χώρες με φτηνότερα εργατικά χέρια. Στην πλειοψηφία τους όσες επιχειρήσεις δε βάζουν «λουκέτο», προχωρούν σε απολύσεις. Χιλιάδες εργαζόμενοι καταδικάζονται στην ανεργία και τη φτώχεια.

Μέσα στο 2008 προβλέπεται νέα μείωση της απασχόλησης στον τομέα της ένδυσης και της κλωστοϋφαντουργίας. Σύμφωνα με εκτιμήσεις του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Πλεκτικής - Ετοίμου Ενδύματος, στον τομέα της ένδυσης οι θέσεις παραγωγής, ως ποσοστό επί του συνόλου του απασχολούμενου προσωπικού, αναμένεται να υποχωρήσουν το 2008 στο 49,8% από το 56,7% που ήταν το 2007. Και αυτό διότι, εκτός των άλλων, μεγάλο τμήμα της παραγωγής γίνεται εκτός Ελλάδας. Αποκαλυπτικό είναι το στοιχείο ότι το 2007 το 70,4% της παραγωγής πραγματοποιήθηκε εκτός επιχείρησης - εκτός Ελλάδας (κυρίως σε Βουλγαρία, ΠΓΔΜ, Αλβανία, Ρουμανία, Κίνα).

Πορεία συρρίκνωσης

Η πορεία συρρίκνωσης της κλωστοϋφαντουργίας ξεκίνησε από τη δεκαετία του '90 και συνεχίζεται με εντεινόμενους ρυθμούς.

Στη Νάουσα το 1985 έκλεισε η «ΥΦΕΝ», ακολούθησε το 1987 το κλείσιμο της επιχείρησης «Πέτρος Γεωργιάδης», το 1990 της «Πέλλα - Ολυμπος» και της «Βέτλανς Νάουσα» και πολλών ακόμη μικρών επιχειρήσεων.

Το 2004 ολοκληρώθηκε το κλείσιμο της ΤΡΙΚΟΛΑΝ του ομίλου ΚΛΩΝΑΤΕΞ του Λαναρά, που είχε ως αποτέλεσμα να χαθούν συνολικά 520 θέσεις εργασίας.

Το 2005 ο όμιλος ΚΛΩΝΑΤΕΞ έβαλε λουκέτο και στα εργοστάσια «Β» και «Ολυμπιακή» των «Κλωστηρίων Νάουσας» - σήμερα «Ενωμένη Κλωστοϋφαντουργία» -, πετώντας στο δρόμο άλλους 110 εργαζόμενους, έκλεισε τη ΒΕΡΛΑΝ, από όπου απολύθηκαν 40 εργαζόμενοι.

Στη Νάουσα, μέσα σε μια 10ετία χάθηκαν 3.500 θέσεις εργασίας, κυρίως από τους κλάδους της υφαντουργίας και του έτοιμου ενδύματος, με αποτέλεσμα η ανεργία να εκτιναχτεί πάνω από το 50%. Μόνο μέσα στα 4 τελευταία χρόνια υπολογίζεται ότι στην περιοχή της Νάουσας χάθηκαν 500 θέσεις εργασίας από το χώρο της κλωστοϋφαντουργίας και του ιματισμού.

Αυτή την περίοδο οι εργαζόμενοι στα «Κλωστήρια» της Νάουσας αλλά και οι συνάδελφοί τους σε Κομοτηνή, Εβρο και Θεσσαλονίκη, βρίσκονται αντιμέτωποι με τη νέα επίθεση της εργοδοσίας, η οποία χρηματοδοτήθηκε πλουσιοπάροχα από τις κυβερνήσεις του δικομματισμού. Η εργοδοσία δεν τους πληρώνει τα δεδουλευμένα στην ώρα τους και την ίδια στιγμή προκαλεί πρόβλημα και στην τροφοδοσία των εργοστασίων με πρώτη ύλη.

Στα Γιαννιτσά το 1998 έκλεισαν τα «Ελληνικά Κλωστήρια» που απασχολούσαν 164 εργαζόμενους. Αυτή την περίοδο «οι καμπάνες» άρχισαν να χτυπούν και για τους εργαζόμενους στην «Ελληνική Υφαντουργία» στα Γιαννιτσά.

Σε όλη την Κεντρική Μακεδονία η κατάσταση είναι αποκαλυπτική. Ενδεικτικά μόνο αναφέρουμε: Η «Κατερίνα», η μεγαλύτερη βιοτεχνία ετοίμων ενδυμάτων στο Νομό Πιερίας, έκλεισε το Σεπτέμβρη του 2000 και κυριολεκτικά μέσα σε μια νύχτα 500 εργαζόμενοι έμειναν άνεργοι. Το Δεκέμβρη του 2004 ο όμιλος Ηλιάδη πέταξε στο δρόμο 350 εργαζόμενους που απασχολούσε στο πλεκτήριο της ΗΛΤΕΞ στη Θεσσαλονίκη, στα Βαφεία της Σίνδου, στο κλωστήριο της ΚΟΡΤΑΓΚ στην Πιερία και στα Βαφεία του Κιλκίς.

Τους τελευταίους μήνες, στο Κιλκίς απολύθηκαν περίπου 60 εργαζόμενοι από τη ΦΙΕΡΑΤΕΞ, 15 εργαζόμενοι από τη ΦΑΡΜΠΕΤΕΞ, 6 από την επιχείρηση «Τσομπανικολίδης». Και οι απολύσεις συνεχίζονται με χρήση του 2% από τους εργοδότες.

Παρατείνεται μέχρι 16 Ιανουαρίου 2023 η προστασία της εταιρείας Βαρβαρέσος, στο πλαίσιο της διαδικασίας εξυγίανσης με απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Βέροιας, στο οποίο η εταιρεία είχε καταθέσει αίτηση λήψης προληπτικών μέτρων.

Η εταιρεία με την επωνυμία “ΒΑΡΒΑΡΕΣΟΣ Α.Ε. Ευρωπαϊκά Νηματουργεία” ανακοινώνει ότι εξεδόθη η υπ΄ αριθμ. 344/ΑΦ/2022 απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Βέροιας, δυνάμει της οποίας παρατείνεται η προστασία της εταιρείας στα πλαίσια της διαδικασίας εξυγίανσης μέχρι 16 Ιανουαρίου 2023Πηγή: Reporter.gr
.

 Η ιστορία του κλάδου που μεγαλούργησε στο παρελθόν, οι δύο φάσεις της συντριβής, τα «βαριά ονόματα» που χάθηκαν, οι πλειστηριασμοί και η νέα μεγάλη ευκαιρία μετά τις διεθνείς ανατροπές που έφερε η πανδημία

ΚΑΝΟΝΙΣΜΌΣ (ΕΕ) αριθ. 1007/2011 ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΎ
ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΊΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΊΟΥ
της 27ης Σεπτεμβρίου 2011
για τις ονομασίες των υφανσίμων ινών και τη συναφή επισήμανση
και τη σήμανση της σύνθεσης των ινών των κλωστοϋφαντουργικών
προϊόντων και την κατάργηση της οδηγίας 73/44/EOK του
Συμβουλίου και των οδηγιών 96/73/ΕΚ και 2008/121/ΕΚ του
Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου
(Κείμενο που παρουσιάζει ενδιαφέρον για τον ΕΟΧ)
ΚΕΦΑΛΑΙΟ 1
ΓΕΝΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ
Άρθρο 1
Αντικείμενο
Ο παρών κανονισμός θεσπίζει κανόνες σχετικά με τη χρήση των
ονομασιών των υφανσίμων ινών και της σχετικής επισήμανσης και
σήμανσης κλωστοϋφαντουργικών προϊόντων, κανόνες που αφορούν
την επισήμανση ή σήμανση των μη κλωστοϋφαντουργικών συστατικών
ζωικής προέλευσης και κανόνες σχετικά με τον προσδιορισμό της
σύνθεσης των ινών των κλωστοϋφαντουργικών προϊόντων διά
ποσοτικής αναλύσεως διμερών και τριμερών μειγμάτων υφανσίμων
ινών, για να βελτιωθεί η λειτουργία της εσωτερικής αγοράς και η
ακριβής πληροφόρηση του καταναλωτή.


 .ΑΣ ΔΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΤΩΣΗ ΜΙΑΣ ΙΣΤΟΡΙΚΗΣ ΚΛΩΣΤΟΥΦΑΝΤΟΥΡΓΙΑΣ

Εργοστάσιο Κλωστοϋφαντουργίας  Ναύπακτου


https://www.newmoney.gr/roh/palmos-oikonomias/business-stories/elliniki-klostoifantourgia-apo-pilonas-tis-ethnikis-ikonomias-stin-katarrefsi/

Η αρχή έγινε στην Πάτρα, το 1964, από το συνεργείο κοπής-ραφής υποκαμίσων του Γιώργου Πολύχρονου. Λίγα χρόνια αργότερα ήρθε το πρώτο υφαντήριο και τη δεκαετία του ’80 το πρώτο κλωστήριο. Η πορεία συνεχίστηκε ανοδικά και το 1996 ήρθε η εισαγωγή στο Χρηματιστήριο.

 Η Κλωστοϋφαντουργία Ναυπάκτου παράγει 100% πιστοποιημένα βαμβακερά νήματα, με καθαρά ελληνικό χρώμα. Η πρώτη ύλη ( βαμβάκι ) προέρχεται αποκλειστικά από Έλληνες βαμβακοπαραγωγούς, από μη γενετικά τροποποιημένους σπόρους και είναι πλήρως ιχνηλάσιμη στην εφοδιαστική αλυσίδα του βαμβακιού.

 Η εταιρεία «άντεξε» στις σκληρές ανακατατάξεις που σημειώθηκαν στον κλάδο τα τελευταία 30 χρόνια και στις συνέπειες της ραγδαίας παγκοσμιοποίησης.

 «Και η δική μας επιχείρηση, σαφώς, δέχθηκε έντονο πλήγμα από αυτές τις αλλαγές» παραδέχεται στο newmoney ο Δημήτρης Πολύχρονος, διευθύνων σύμβουλος και εκτελεστικό μέλος του ΔΣ του Ομίλου.

 «Σε επίπεδο διαχείρισης, όμως , οι άμεσες κινήσεις που έγιναν προκειμένου να εξασφαλιστεί η βιωσιμότητα της εταιρείας ήταν ο ελεγχόμενος δανεισμός, η συγκράτηση των κοστολογίων και ταυτόχρονα η γρήγορη λήψη σημαντικών αποφάσεων σε συνδυασμό με την προσαρμοστικότητα. Ερχόμενοι στο σήμερα, όπου η αγορά της κλωστοϋφαντουργίας βρίσκεται και πάλι σε ένα μεταβαλλόμενο τοπίο, θα συμπλήρωνα πως οι απαραίτητες επενδύσεις που μόλις υλοποιήθηκαν σε τεχνολογικά προηγμένο εξοπλισμό, σε συνδυασμό με την ενίσχυση της εταιρείας με εξειδικευμένο ανθρώπινο δυναμικό, θα ενισχύσουν την προσπάθεια ώστε να συνεισφέρουμε θετικά στον τρόπο επεξεργασίας του βαμβακιού στην Ελλάδα.»

Από το χωράφι στη μόδα

Ο Όμιλος ολοκληρώνει ένα επενδυτικό σχέδιο ύψους έξι 6 εκατομμυρίων ευρώ, για τη συνολική ανακαίνιση του κλωστηρίου στη Ναύπακτο. Αποτέλεσμα η μείωση του κόστους παραγωγής και τη βελτίωση της ποιότητας.

  «Παράλληλα στοχεύουμε στην τόνωση της εξαγωγικής δραστηριότητας με νέες αγορές – στόχους τη Γαλλία και τη Σκανδιναβία, οι οποίες δείχνουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον στο θέμα του traceability & sustainability ( ανιχνευσιμότητα & αειφορία ) των πρώτων υλών» τονίζει ο Δ. Πολύχρονος. «Αναφορικά με την «ιχνηλασιμότητα», η εταιρεία πιστοποιήθηκε πρόσφατα κατά AGRO 2.5., παρέχοντας στην αλυσίδα εφοδιασμού πιστοποιημένο, πλήρως ανιχνεύσιμο βαμβακερό νήμα.

 Επιπλέον, η δημιουργία του Εσωτερικού Σχήματος Πιστοποίησης Yarn_ID που αναπτύσσουμε και πιστοποιούμε, ως εξέλιξη των απαιτήσεων του AGRO 2, δίνει πλέον τη δυνατότητα στον αγοραστή:

 α) να γνωρίζει την προέλευση του νήματος ξεκινώντας από τον καλλιεργητή, το χωράφι, το σπόρο, δηλαδή την ταυτότητα του νήματος και

 β) να ενισχύει το «πρόγραμμα ιχνηλασιμότητας» που εφαρμόζει στην επιχείρησή του μέχρι και το δικό του τελικό προϊόν.»

  Η Κλωστοϋφαντουργία Ναυπάκτου συνέβαλε στην πραγματοποίηση της παράστασης «Οι ρίζες από βαμβάκι» στο Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου

Παράλληλα, στο πρόσφατα ανακαινισμένο κλωστήριο της εταιρείας παράγονται και βαμβακερά νήματα compact υψηλής ποιότητας, που παρέχουν πολλά πλεονεκτήματα στους τελικούς χρήστες με κυριότερο αυτό της υψηλής αντοχής.

 Η αναγέννηση της ελληνικής κλωστοϋφαντουργίας

Με εξαγωγές σε όλη την Ευρώπη και στη Μεσόγειο, η Κλωστοϋφαντουργία Ναυπάκτου αποδεικνύει ότι η κλωστοϋφαντουργία στην Ελλάδα έχει όχι μόνο παρόν, αλλά και πολλά υποσχόμενο μέλλον.

  «Η γεωγραφική θέση της Ελλάδας ως χώρας παραγωγής βαμβακιού σε συνδυασμό με τα υψηλά ποιοτικά χαρακτηριστικά του προϊόντος της ( χρήση μη γενετικά τροποποιημένων σπόρων, εφαρμογή Συστημάτων Ολοκληρωμένης Διαχείρισης AGRO 2 από την καλλιέργεια του βαμβακιού έως και τη νηματοποίησή του, παραγωγή ποικιλιών με άριστα τεχνικά χαρακτηριστικά ίνας κ.α. ) συμβάλλουν στο να κατατάσσεται πρώτη, κατέχοντας το 85% της συνολικής παραγωγής σε βαμβάκι, σε ευρωπαϊκό επίπεδο» τονίζει ο Δ. Πολύχρονος.

   «Επιπλέον, στη μετά COVID εποχή όπου επήλθε η διάλυση των εφοδιαστικών αλυσίδων, η Ελλάδα μπορεί να συμβάλει στην εντός Ευρώπης πώληση του προϊόντος της με ιδιαίτερη υπεραξία λόγω γεωγραφικής εγγύτητας, εξασφαλίζοντας επάρκεια, ασφάλεια, ταχύτητα και ποιότητα στο προϊόν. Εν συνόλω, τα τελευταία χρόνια έχουν υπάρξει θετικές εξελίξεις στην ελληνική οικονομία όσον αφορά στο φορολογικό καθεστώς και στην εξυπηρέτηση από τις Δημόσιες Αρχές αλλά και ευρύτερες οικονομικές μεταρρυθμίσεις έχουν συμβάλλει στην καλυτέρευση των συνθηκών αναφορικά με την επιχειρηματική δραστηριότητα στον κλάδο.

 Θα χρειαστεί να ξεκαθαρίσει το τοπίο αναφορικά με την επιτάχυνση της δυνατότητας κατασκευής Φωτοβολταϊκών σταθμών που θα καλύπτουν τις ανάγκες των βιομηχανιών (net metering). Επιπλέον , είναι απαραίτητη η πολιτική προστασίας των επιχειρήσεων σε περιόδους οικονομικής κρίσης αντίστοιχη με αυτή άλλων ευρωπαϊκών χωρών, η οποία θα υποστηρίζει την επιχείρηση και τους εργαζόμενους σε περιόδους μειωμένης ζήτησης. Τέλος, η ενίσχυση της εκπαίδευσης αναφορικά με την ορθή και ολιστική παραγωγή του βαμβακιού με σύγχρονες και αειφόρες καλλιεργητικές μεθόδους αλλά και της εκπαίδευσης αναφορικά με την μεταποίησή του, θα συνέβαλλε θετικά στην ολική ανάκαμψη του κλάδου.»

 Πιστεύετε ότι είναι δυνατό να επιστρέψει η πρωτογενής βιομηχανία κλωστοϋφαντουργίας στην Ελλάδα; Αν ναι, ποιες είναι οι προϋποθέσεις;

 «Ο κλάδος της κλωστοϋφαντουργίας έχει μεγάλες προοπτικές ανάπτυξης ιδιαίτερα υπό τις παρούσες συνθήκες. Η παραγωγή ποιοτικής πρώτης ύλης σε συνδυασμό με την τεχνογνωσία που υπάρχει και τη γεωγραφική θέση της χώρας αποτελούν συγκριτικά πλεονεκτήματα που η χώρα μας μπορεί να εκμεταλλευτεί. Αυτό που χρειάζεται είναι μια εθνική στρατηγική για τις βιομηχανίες μεταποίησης βάμβακος ώστε να καρπωθούμε την προστιθέμενη αξία του.»

 Οι παρούσες συνθήκες ενεργειακής κρίσης, αυξανόμενου πληθωρισμού και γεωπολιτικών αναταραχών επηρεάζουν την επιχείρηση; Πώς αντιμετωπίζετε τις αντιξοότητες αυτές;

 Ασφαλώς, και αυτή ήρθε αντιμέτωπη με τις συνέπειες των πολλαπλών κρίσεων, αλλά κατάφερε να ελέγξει τον δανεισμό της, να μειώσει το λειτουργικό κόστος, καθώς και να προχωρήσει σε επενδύσεις για σύγχρονο εξοπλισμό, ώστε να ανταποκριθεί στο μεταβαλλόμενο περιβάλλον. Αυτή την περίοδο η εταιρεία ολοκληρώνει ένα επενδυτικό σχέδιο ύψους 6 εκατ. ευρώ, ενώ συνεχίζει να παράγει πιστοποιημένα βαμβακερά νήματα αποκλειστικά από Ελληνες βαμβακοπαραγωγούς, κάνοντας εξαγωγές σε πολλές χώρες της Ευρώπης και της Μεσογείου.

Παράγοντες του κλάδου εκτιμούν ότι, εκτός από τα δεινά, η πανδημία έφερε ανατροπές που ευνοούν την ελληνική κλωστοϋφαντουργία. Και τούτο καθώς η εκτόξευση των τιμών των πρώτων υλών και του κόστους των μεταφορικών εκτόπισαν προσώρας την Κίνα, ενισχύοντας την παραγωγή και τη ζήτηση εντός Ευρώπης.

Σε αυτό το πλαίσιο, η Ελλάδα διαθέτει σημαντικά συγκριτικά πλεονεκτήματα, όπως την παραγωγή υψηλής ποιότητας βαμβακιού από μη γενετικά τροποποιημένους σπόρους, που σε συνδυασμό με τη στρατηγική γεωγραφική της θέση και την υψηλή τεχνογνωσία δημιουργούν τις προϋποθέσεις μιας μεγάλης ευκαιρίας. Αρκεί να την εκμεταλλευτούμε…

Ο φορέας ε.συ θα διαθέσει οσα κεφάλαια χρειαστούν για να άνοίξουν και πάλι κλωστουφαντουργικές βιομηχανικές μονάδες,και να ενισχυθούν οι ηδη υπάρχουσες

Με βαμβάκι έκλεκτης ποιότητος,προερχόμενο άπο έλληνικους και οχι ύβριδικούς σπόρους

Απο τον πρωτογενή γεωργικό τομέα κατ΄ εύθείαν στην βιομηχανία 

Πείρα ύπάρχει,έργατικό δυναμικό ύπάρχει ,πρώτες ύλες ύπάρχουν,θέληση πολιτική ύπάρχει

Όπότε θα έχουμε και πάλι άνθηση του κλάδου για έγχώρια κατανάλωση,και για έξαγωγές

Έλληνα πολίτη ενημερώσου για το κυβερνητικό πρόγραμμα του πολιτικού φορέα του έθνους των Ελλήνων

https://www.artemis-sorras.gr/

Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΜΑΖΕΜΕΝΗ, ΠΛΑΙΣΙΩΜΕΝΗ ΜΕ ΑΔΙΑΜΦΙΣΒΗΤΗΤΑ ΤΕΚΜΗΡΙΑ, ΔΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ, ΕΓΧΩΡΙΕΣ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΕΙΣ, ΚΡΑΤΙΚΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ.

ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΦΟΡΕΑΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ: http://politikosforeas.e-sy.gr/

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΦΟΡΕΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ:

https://wp.me/paj2cu-10K

ΙΔΡΥΤΙΚΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΦΟΡΕΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ: https://alfeiospotamos.gr/?p=17627&fbclid=IwAR0Gp8oBFLZMKFxP-BX9XVkJoaypTWM6qVisZAnUDT6VS2exyH6AD66egl0

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΦΟΡΕΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ: https://alfeiospotamos.gr/?p=18373&fbclid=IwAR3MIGX5ZYjyVlzuvEjUdX-lQ5qL4TT0O7DNhwjrHpLd5MqTKKB5QNt4-K8

ΚΕΝΤΡΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ: http://e-sy.gr/

ΜΕΤΟΧΕΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΑΝΑΤΟΛΗΣ: http://trapeza-anatolis.oramaellas.gr/

600 ΔΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ: http://600dis.oramaellas.gr/

50 ΔΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ: http://www.endcyprusdebt.com/

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΟΜΗΣΗΣ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ: http://dimoi.oramaellas.gr/

ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ 100 ΔΙΣ Τ.Χ.Σ.: http://txs.oramaellas.gr/

ΑΠΟΛΟΓΗΤΙΚΟ ΥΠΟΜΝΗΜΑ ΤΟΥ ΑΡΤΕΜΗ ΣΩΡΡΑ: https://ypomnima.artemis-sorras.gr/

ΤΟ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΩΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ «ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ- Ε.ΣΥ.» http://alfeiospotamos.gr/?p=11184

 


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις