ΠΑΝΤΑ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΩΝ ΚΟΛΟΣΣΩΝ,ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΖΩΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ....Ε.ΣΥ

 ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ

Η EFSA

 (ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΑΡΧΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΩΝ ΤΡΟΦΙΜΩΝ) ΕΡΧΟΜΕΝΗ ΣΕ ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΥΓΕΙΑΣ (Π.Ο.Υ

ΑΘΩΩΣΕ ΤΗΝ MONSANTO ΚΑΙ ΤΟ GLYPHOSATE ΤΟ ΕΝΕΡΓΟ ΣΥΣΤΑΤΙΚΟ ΤΟΥ ΖΙΖΑΝΙΟΚΤΟΝΟΥ ROUNDUP

, ΠΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΠΙΟ ΚΕΡΔΟΦΟΡΟ ΠΡΟΪΟΝ ΤΗΣ ΓΝΩΣΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ, ΠΡΟΚΑΛΩΝΤΑΣ ΕΥΛΟΓΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΤΑ ΠΟΣΟ ΣΤΙΣ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΩΝ ΕΥΡΩΠΑΙΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ Η ΓΙΑ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΩΝ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΩΝ.!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!



ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΕΡΕΥΝΕΣ ΤΗΣ MONSANTO ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΟΥΝ ΤΗ ΣΧΕΣΗ ΤΟΥ GLYPHOSATE ΜΕ ΤΟ ΚΑΡΚΙΝΟ

Η Monsanto και οι νομοθετικές αρχές γνωρίζουν για σχεδόν τέσσερις δεκαετίες ότι το glyphosate προκαλεί καρκίνο, σύμφωνα με νέα μελέτη.

Η Monsanto γνωρίζει εδώ και σχεδόν τέσσερις δεκαετίες ότι το glyphosate προκαλεί καρκίνο, σύμφωνα με μια νέα μελέτη από τους ερευνητές Anthony Samsel και Stephanie Seneff.

Ο Samsel είναι ο πρώτος ανεξάρτητος ερευνητής που εξετάζει τις μυστικές τοξικολογικές μελέτες της Monsanto για το glyphosate. Απέκτησε τις μελέτες, τις οποίες έχουν αρνηθεί σε άλλους ερευνητές, μέσω αίτησης στον γερουσιαστή του. Με συν-ερευνητή του την Δρ Στέφανι Seneff του ΜΙΤ, ανέλυσαν τα δεδομένα της Monsanto.

Οι Samsel και Seneff κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι «σημαντικές ενδείξεις όγκων βρέθηκαν κατά τη διάρκεια αυτών των ερευνών».

Ωστόσο, προσθέτουν, «για να δημιουργήσει αμφιβολία και να επισκιάσει την στατιστική σημαντικότητα των ενοχλητικών ευρημάτων, που ενδεχομένως θα εμπόδιζαν την εμπορική καταχώρηση του προϊόντος», η Monsanto εισήγαγε άσχετα ιστορικά δεδομένα ελέγχου από άλλα πειράματα. Αυτό είναι δεδομένα από ζώα ελέγχου σε άλλα άσχετα πειράματα, τα οποία μπορεί να έχουν διεξαχθεί σε εντελώς διαφορετικές συνθήκες.

Η πρακτική αυτή είχε ως αποτέλεσμα τη δημιουργία πειραματικού θορύβου που ακύρωσε τα στατιστικά σημαντικά ευρήματα των αυξημένων κρουσμάτων καρκίνου σε κάθε πείραμα.

Σε διάφορα πειράματα για τον καρκίνο, οι Samsel και Seneff βρήκαν ότι η Monsanto εισήγαγε ψευδή στοιχεία από 3, 5, 7 και ακόμη και 11 άσχετες μελέτες ελέγχου ώστε ουσιαστικά να παρουσιάσει τα αποτελέσματα όπως ήθελε.

Σε ορισμένες περιπτώσεις, οι Samsel και Seneff σημείωσαν ότι τα υποκείμενα εσωτερικού ελέγχου των πειραμάτων έδειξαν μηδέν συχνότητα όγκων, ενώ τα αποτελέσματα για τις ομάδες που έλαβαν glyphosate έδειξαν μια στατιστικά σημαντική αύξηση. Ωστόσο, μέσα από αυτό που οι Samsel και Seneff αποκαλούν «η ανέντιμη μαγεία της σύγκρισης των ευρημάτων με δεδομένα από άσχετους ιστορικά ελέγχους», τα ευρήματα αυτά «εξηγήθηκαν ως μυστήριο και θεωρήθηκαν ότι δεν σχετίζονται με τη χορήγηση του glyphosate».

Στην εργασία τους, οι Samsel και Seneff προσθέτουν «ότι με τη χρήση αυτών των αποκλίσεων εξουδετέρωσαν αποτελεσματικά τα ενοχλητικά αποτελέσματα και ως εκ τούτου επέτρεψαν στο προϊόν να βγει στην αγορά. Αν δεν είχαν κάνει αυτή την εξαπάτηση, το glyphosate δεν θα μπορούσε ποτέ να έχει ταξινομηθεί για χρήση.»

Οι συγγραφείς σημειώνουν επίσης τη διαφωνία στο εσωτερικό της EPA των ΗΠΑ για την ασφάλεια του glyphosate: «τα έγγραφα της ΕΡΑ δείχνουν ότι δεν επετεύχθη ομοφωνία απόψεων για την ταξινόμηση του προϊόντος. Δεν ενέκριναν όλα τα μέλη της επιτροπής της ΕΡΑ την ταξινόμηση του glyphosate. Υπήρχαν και εκείνοι που διαφώνησαν υπογράφοντας «δεν συμφωνώ».

Κακή πειραματική πρακτική

Η χρήση ιστορικών στοιχείων ελέγχου για να απορριφθούν τα στατιστικά σημαντικά ευρήματα βλάβης σε ένα πείραμα είναι κακή πρακτική, δεδομένου ότι τα πειράματα θα ποικίλουν σε κρίσιμους παράγοντες, όπως τα διαιτητικά συστατικά και οι μολυσματικοί παράγοντες, οι εργαστηριακές συνθήκες και η διαφορετική γενετική ζώων. Ακόμη και το έτος κατά το οποίο ένα πείραμα εκτελείται μπορεί να επηρεάσει τα αποτελέσματα. Παρουσιάζοντας δεδομένα ελέγχου από άσχετα πειράματα χρησιμεύει μόνο στη δημιουργία πειραματικού «θορύβου» ο οποίος καλύπτει τα ευρήματα της βλάβης στο εν λόγω πείραμα.

Για τους λόγους αυτούς, ακόμη και ο ΟΟΣΑ, που σχεδίαζε πρωτόκολλα για τα πειράματα της βιομηχανίας για τα φυτοφάρμακα, προειδοποιεί κατά της πρακτικής που χρησιμοποιείται για να απορρίψει τα στατιστικά σημαντικά ευρήματα βλάβης σε οποιοδήποτε δεδομένο πείραμα.

Χρησιμοποιώντας αυτά τα δεδομένα σε αυτόν τον τρόπο είναι, ωστόσο, μια κοινή πρακτική σε ρυθμιστικές διαδικασίες για φυτοφάρμακα και άλλες χημικές ουσίες. Αρκετά χρόνια πριν, μια άλλη ομάδα από ανεξάρτητους ερευνητές, συμπεριλαμβανομένης της GMWatch της Claire Robinson, βρήκε ότι η ίδια πρακτική χρησιμοποιήθηκε από τη Monsanto και τις νομοθετικές αρχές προκειμένου να απορρίψουν τα ευρήματα ανωμαλιών κατά τη γέννηση σε μελέτες της βιομηχανίας για το glyphosate.

Τα αποτελέσματα δεν αυξάνονται πάντα με τη δόση

Ένα άλλο φαινόμενο στο οποίο ενδεχομένως στηρίχθηκαν η Monsanto και οι νομοθετικές αρχές για να απορρίψουν την καρκινογόνο δράση του glyphosate στις μελέτες που εξετάστηκαν από τους Samsel και Seneff ήταν το γεγονός ότι, σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάζονται στο νέο έγγραφο, ο αριθμός των όγκων στα ζώα δεν αυξάνονταν πάντα σε ευθεία γραμμή με τη δόση. Σε ορισμένες περιπτώσεις, η μέση δόση παρήγαγε λιγότερους όγκους από τη χαμηλότερη δόση, αν και οι δύο δόσεις παρήγαγαν περισσότερους όγκους από τα ζώα ελέγχου (στα οποία δεν χορηγείτο glyphosate).

Στην περίπτωση των εκ γενετής ανωμαλιών, αυτή η έλλειψη μιας «γραμμικής δόσης απόκρισης» χρησιμοποιήθηκε από τη βιομηχανία και τις ρυθμιστικές αρχές για να απορρίψουν τις αυξημένες δυσμορφίες στα ζώα που τράφηκαν με glyphosate ως μη σχετιζόμενες με την χημική ουσία.

Πιθανόν χρησιμοποιήθηκε με τον ίδιο τρόπο για να απορρίψει τους όγκους σε ζώα που έλαβαν glyphosate.

Ωστόσο, αυτή είναι μια ξεπερασμένη ιδέα επιστημονικά. Είναι τώρα πολύ καλά γνωστό ότι ορισμένες ουσίες είναι πιο τοξικές σε χαμηλότερες από ότι σε υψηλότερες δόσεις, ιδιαίτερα όταν μεσολαβεί ενδοκρινική (ορμονική) διαταραχή. Το νομοθετικό σύστημα δεν έχει καταφέρει να συμβαδίσει με αυτή την ιδέα, η οποία είναι γνωστή στους ανεξάρτητους επιστήμονες, από τις αρχές της δεκαετίας του 1990.

Πώς το glyphosate προκαλεί καρκίνο;

Οι Samsel και Seneff ολοκληρώνουν τη νέα τους εργασία εξηγώντας τους βιολογικούς μηχανισμούς μέσω των οποίων το glyphosate θα μπορούσε να προκαλέσει καρκίνο. Αυτοί περιλαμβάνουν την ικανότητα του glyphosate να δεσμεύει (χηλικά) το μαγγάνιο, μειώνοντας τη βιοδιαθεσιμότητά του, η οποία θα μπορούσε να συμβάλει σε οξειδωτική βλάβη στα κύτταρα. Αυτό με τη σειρά του μπορεί να οδηγήσει σε καρκίνο.

Οι συγγραφείς συμπεραίνουν στην εργασία τους «Πιστεύουμε ότι τα διαθέσιμα στοιχεία δικαιολογούν την επανεξέταση της σχέσης κινδύνου / οφέλους σε σχέση με τη χρήση glyphosate για τον έλεγχο των ζιζανίων, και εμείς υποστηρίζουμε την πολύ αυστηρότερη νομοθετική ρύθμιση του glyphosate.»

ΠΗΓΗ: gmwatch.org

Η ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΑΡΧΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΩΝ ΤΡΟΦΙΜΩΝ, ΔΙΕΨΕΥΣΕ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΤΟΝ ΔΙΕΘΝΗ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΈΡΕΥΝΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ ΠΟΥ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟΝ ΠΟΥ (INTERNATIONAL AGENCY FOR RESEARCH ON CANCER – IARC), ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΡΕΥΝΑ ΤΟΥΣ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΕΠΤΑ ΜΗΝΕΣ ΕΙΧΕ ΚΑΤΑΤΑΧΤΕΙ ΤΟ GLYPHOSATE ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ «ΠΙΘΑΝΩΣ ΚΑΡΚΙΝΟΓΟΝΟ»!


ΒΑΣΗ ΤΗΣ ΑΥΣΤΗΡΗΣ ΑΚΟΜΑ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΕΑΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΜΦΙΒΟΛΙΕΣ ΓΙΑ ΕΝΑ ΠΡΟΪΟΝ ΟΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕΙ ΚΑΚΟ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΑΥΤΟ ΑΠΟΣΥΡΕΤΑΙ, ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΣΤΙΣ ΗΠΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΕΑΝ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΚΑΠΟΙΟ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕΙ ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΑ ΒΛΑΒΕΣ ΣΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΟΤΕ ΑΠΟΣΥΡΕΤΑΙ ΤΟ ΥΠΑΙΤΙΟ ΠΡΟΪΟΝ.

Η EFSA, ΑΠΕΡΡΙΨΕ ΤΗΝ ΕΡΕΥΝΑ ΤΟΥ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΕΡΕΥΝΩΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ (IARC),


 ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΝΤΑΣ ΟΤΙ ΤΟ ΔΡΑΣΤΙΚΟ ΣΥΣΤΑΤΙΚΟ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΕΥΡΕΩΣ ΣΤΟ ΠΕΡΙΒΟΗΤΟ ΖΙΖΑΝΙΟΚΤΟΝΟ ΤΗΣ MONSANTO «ROUND UP», ΕΙΝΑΙ «ΑΠΙΘΑΝΟ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΙ ΚΙΝΔΥΝΟ ΚΑΡΚΙΝΟΓΕΝΕΣΗΣ ΣΕ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ»!


O EFSA ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΕΙ ΤΗΝ ΕΕ, ΝΑ ΑΝΑΝΕΩΣΕΙ ΤΗΝ ΕΓΚΡΙΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΣΤΑΤΙΚΟ GLYPHOSATE, ΤΟ ΟΠΟΙΟ Η MONSANTO ΤΟ ΕΘΕΣΕ ΣΕ ΧΡΗΣΗ ΑΠΟ ΤΑ ΜΕΣΑ ΤΗΣ ΔΕΚΑΕΤΙΑΣ ΤΟΥ 70′ ΩΣ ΤΟ ΚΥΡΙΟ ΣΥΣΤΑΤΙΚΟ ΤΟΥ ΠΙΟ ΠΡΟΣΟΔΟΦΟΡΟΥ ΠΡΟΪΟΝΤΟΣ ΤΗΣ, ΤΟΥ ΖΙΖΑΝΙΟΚΤΟΝΟΥ «ROUNDUP»


ΜΙΑ ΚΑΜΠΑΝΙΑ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΠΡΟΪΟΝΤΟΣ ΕΙΧΕ ΛΑΒΕΙ ΧΩΡΑ ΜΕ 1.4 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΝΑ ΥΠΟΓΡΑΦΟΥΝ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ
Η EFSA ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΕ «ΛΕΠΤΟΜΕΡΗ ΑΝΑΛΥΣΗ ΚΑΙ ΛΑΒΑΜΕ ΥΠΟΨΗ ΤΑ ΕΥΡΗΜΑΤΑ ΤΗΣ IARC»
«ΉΤΑΝ ΜΙΑ ΕΞΑΝΤΛΗΤΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ, ΚΑΙ ΣΥΜΠΕΡΙΕΛΑΒΕ ΝΕΕΣ ΜΕΛΕΤΕΣ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΕΙΑ» ΕΙΠΕ Ο JOSE TARAZONA, ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΩΝ ΕΡΕΥΝΩΝ ΤΗΣ EFSA, ΣΤΗΝ PARMA, ΤΗΣ ΙΤΑΛΙΑΣ.
«ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΚΑΡΚΙΝΟΓΕΝΕΣΗ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΑΠΙΘΑΝΟ ΤΟ ΣΥΣΤΑΤΙΚΟ ΑΥΤΟ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΡΚΙΝΟΓΕΝΕΤΙΚΟ»
ΟΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΤΗΣ EFSA ΠΟΥ ΕΡΓΑΣΤΗΚΑΝ ΜΑΖΙ ΜΕ ΕΙΔΙΚΟΥΣ ΑΠΟ ΑΛΛΕΣ ΧΩΡΕΣ ΤΗΣ ΕΕ, ΕΙΠΑΝ ΟΤΙ Η ΜΕΛΕΤΗ ΤΟΥΣ ΔΙΑΦΕΡΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΤΗΣ IARC ΣΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ ΑΥΤΗ ΕΠΙΚΕΝΤΡΩΘΗΚΕ ΜΟΝΟ ΣΤΟ GLYPHOSATE, ΕΝΩ ΤΗΣ IARC ΔΙΕΥΡΥΝΘΗΚΕ ΚΑΙ ΣΕ ΟΜΑΔΕΣ ΣΥΣΧΕΤΙΖΟΜΕΝΩΝ ΧΗΜΙΚΩΝ, ΚΑΙ ΕΙΠΑΝ ΤΟΤΕ ΤΟ ΕΞΗΣ ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ:


«ΤΑ ΤΟΞΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΜΕ ΑΛΛΑ ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ»!
ΑΠΟ ΤΑ 28 ΚΡΑΤΗ-ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΕΕ ΕΠΙΦΥΛΑΞΕΙΣ ΔΙΑΤΥΠΩΣΕ ΜΟΝΟ ΣΟΥΗΔΙΑ


ΤΩΡΑ Η ΕΕ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ ΕΝΤΟΣ ΤΩΝ ΕΠΟΜΕΝΩΝ ΜΗΝΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝ ΘΑ ΑΝΑΝΕΩΣΕΙ ΤΗΝ ΥΠΑΡΧΟΥΣΑ ΕΓΚΡΙΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ GLYPHOSATE
Η GREENPEACE ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΕ ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΤΗΣ ΩΣ «ΞΕΠΛΥΜΑ» ΓΙΑ ΝΑ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΘΕΙ ΤΟ ΣΥΣΤΑΤΙΚΟ.
«Η EFSA ΑΓΝΟΗΣΕ ΤΗΝ ΠΙΟ ΑΡΜΟΔΙΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ» ΑΝΑΦΕΡΕΙ Η ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΗΣ GREENPEACE ΣΤΗΝ ΕΕ ΓΙΑ ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ FRANZISKA ACHTERBERG
Η MONSANTO ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΧΡΗΣΤΕΣ ΤΟΥ GLYPHOSATE ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΑΝ ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ.


«ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΕΙ ΤΙΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΕΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΤΟΥ GLYPHOSATE ΑΠΟ ΡΥΘΜΙΣΤΙΚΟΥΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥΣ ΣΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ ΠΟΥ ΜΕ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΑΝ ΟΤΙ Η ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΡΙΣΚΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ» .
Η EFSA, ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ, ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ ΑΝΩΤΑΤΑ ΟΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΣΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΣΕ GLYPHOSATE.ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ ΩΣ ΜΕΓΙΣΤΗ ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΑΣΦΑΛΗ (!) ΔΟΣΗ ΤΑ 0,5 ΧΙΛΙΟΣΤΟΓΡΑΜΜΑ ΑΝΑ ΧΙΛΙΟΓΡΑΜΜΟ ΣΩΜΑΤΙΚΟΥ ΒΑΡΟΥΣ.
ΔΗΛΑΔΗ ΕΝΑ ΑΤΟΜΟ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ 80 ΚΙΛΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΝΕΙ ΚΑΘΕ ΗΜΕΡΑ ΤΡΟΦΕΣ ΠΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΥΝ 40 ΧΙΛΙΟΣΤΟΓΡΑΜΜΑ GLYPHOSATE ΓΙΑ ΤΟ ΥΠΟΛΟΙΠΟ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΤΟΥ!


ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΤΡΟΦΗ ΘΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΝΕΙ ΦΥΤΟΦΑΡΜΑΚΟ, ΠΟΙΟΣ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΟΤΙ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΥΓΙΕΙΝΟ;

ΕΠΙΣΗΣ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΤΑΝΟΗΤΟ ΤΟ ΠΩΣ ΘΑ ΜΠΟΡΕΙ Ο ΠΟΛΙΤΗΣ ΝΑ ΜΕΤΡΑΕΙ ΤΗΝ ΕΠΙΤΡΕΠΤΗ ΔΟΣΗ GLYPHOSATE .
ΟΥΔΕΙΣ ΞΕΡΕΙ ΠΟΣΗ ΥΠΑΡΧΕΙ Π.Χ ΣΤΑ ΛΑΧΑΝΙΚΑ Η ΑΛΛΟΥ.
ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΟΥ ΑΦΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΣΤΗ ΓΕΩΡΓΙΑ, ΤΗ ΔΑΣΟΚΟΜΙΑ, ΤΑ ΠΑΡΚΑ, ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥΣ ΚΗΠΟΥΣ.


ΕΑΝ Η EFSA ΤΑΞΙΝΟΜΟΥΣΕ ΤΟ ΕΝΕΡΓΟ ΣΥΣΤΑΤΙΚΟ ΤΟΥ ΖΙΖΑΝΙΟΚΤΟΝΟΥ ROUNDUP ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ «ΠΙΘΑΝΩΣ ΚΑΡΙΚΟΝΟΓΟΝΟ», ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΥΓΕΙΑΣ, ΑΥΤΟ ΘΑ ΣΗΜΑΙΝΕ ΟΤΙ Η ΚΟΜΙΣΙΟΝ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΕΙ ΤΗ ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ GLYPHOSATE ΣΤΙΣ ΧΩΡΕΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΈΝΩΣΗΣ.
ΑΥΤΟ ΘΑ ΣΗΜΑΙΝΕ ΟΜΩΣ ΟΤΙ ΤΟ ΠΙΟ ΕΠΙΚΕΡΔΕΣ ΠΡΟΪΟΝ ΤΗΣ ΤΗΣ MONSANTO ΤΟ ROUNDUP ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΙΟ ΔΙΑΔΕΔΟΜΕΝΟ ΖΙΖΑΝΙΟΚΤΟΝΟ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΚΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΤΗ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΗΣ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΤΟ 1/3 ΤΩΝ ΣΥΝΟΛΙΚΩΝ ΠΩΛΗΣΕΩΝ ΤΗΣ, ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΣΤΑΜΤΗΣΕΙ ΝΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ.


Η ΖΗΜΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΛΟΣΣΟ ΘΑ ΗΤΑΝ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΚΑΙ ΘΑ ΑΠΕΙΛΟΥΣΕ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΤΗΣ ΤΗΝ ΥΠΑΡΞΗ.
ΠΡΟΤΙΜΗΘΗΚΑΝ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ, ΤΟΣΟ ΑΠΛΑ!

ΣΗΜΕΙΩΝΕΤΑΙ ΟΤΙ ΑΚΟΜΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΥΠΟΓΡΑΦΤΕΙ Η ΤΤΙΡ, ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΕ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΠΡΟΪΟΝ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑ ΚΡΑΤΗ ΝΑ ΜΗΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΟΥΝ ΤΗΝ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕ ΒΑΣΗ… ΑΜΦΙΒΟΛΙΕΣ ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ ΕΑΝ ΠΡΟΚΥΨΟΥΝ ΘΑΝΑΤΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΧΡΗΣΗ ΤΟΥΣ.

DEFENCENET.GRHTTP://LITHOSFOTOS.BLOGSPOT.COM/2015/11/H-EE-ROUNDUP-MONSANTO.HTML#MORE
ΤΟΥ ΘΕΟΦΡΑΣΤΟΥ ΑΝΔΡΕΟΠΟΥΛΟΥ

ΔΛΔ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΣΦΑΛΕΣ ΝΑ ΤΟ ΑΝΑΠΝΕΕΙΣ,ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΣΦΑΛΕΣ ΝΑ ΤΟ ΤΡΩΣ?

Απόφαση δικαστηρίου: Το Roundup της Monsanto που έχει ως βάση τη γλυφοσάτη προκαλεί καρκίνο – Τεράστια ήττα για τα Ελληνικά Hoaxes!




Το ζιζανιοκτόνο Roundup που έχει ως βάση τη γλυφοσάτη (glyphosate) της Monsanto / Bayer AG βρέθηκε να αποτελεί έναν «ουσιαστικό παράγοντα» στην πρόκληση λεμφώματος μη-Hodgkin σε έναν άνδρα στην Καλιφόρνια, καθώς η δίκη προχωρά στην επόμενη φάση για τον προσδιορισμό της ευθύνης και των ζημιών.

Σε μια ετυμηγορία ορόσημο που θα μπορούσε να επηρεάσει πολλές άλλες υποθέσεις, ένα ομοσπονδιακό σώμα ενόρκων στο Σαν Φρανσίσκο απεφάνθη ότι το ζιζανιοκτόνο Roundup αποτελεί σημαντικό παράγοντα που συμβάλλει στην πρόκληση του καρκίνου ενός άνδρα από την Santa Rosa, στην Καλιφόρνια. Κατά τη διάρκεια της δίκης, ο 70χρονος Edwin Hardeman ισχυρίστηκε ότι η επί δεκαετίες έκθεσή στο προϊόν της Monsanto είχε ως αποτέλεσμα να αναπτύξει έναν καρκίνο που επηρεάζει το ανοσοποιητικό σύστημα, που ονομάζεται λέμφωμα μη-Hodgkin (NHL).

Η δίκη θα προχωρήσει τώρα στην επόμενη φάση όπου το
σώμα των ενόρκων θα πρέπει να καθορίσει την ευθύνη και τις ζημιές στην υπόθεση.

Η απόφαση της Τρίτης ακολουθεί μια άλλη βασική ετυμηγορία εναντίον της Monsanto τον Αύγουστο, όπου το ορκωτό δικαστήριο επιδίκασε στον καρκινοπαθή (βρίσκεται στο τελικό στάδιο της ασθένειας) Dewayne Johnson ένα τεράστιο ποσό αποζημίωσης ύψους 289 εκατομμυρίων δολαρίων, αφού αποφάσισε ότι η εταιρεία βιοτεχνολογίας απέτυχε να προειδοποιήσει σωστά τους χρήστες του Roundup για τους κινδύνους που μπορεί να προκαλέσει στην υγεία τους.

Μόνο στις ΗΠΑ, η γερμανική φαρμακευτική εταιρεία Bayer, η οποία αγόρασε την Monsanto πέρυσι, αντιμετωπίζει ενδεχομένως χιλιάδες παρόμοιες αγωγές που αφορούν το ζιζανιοκτόνο Roundup.

«Η Monsanto κυκλοφόρησε ένα ανασφαλές προϊόν στην αγορά, χειραγώγησε την επιστήμη και χειραγώγησε την κοινή γνώμη και παραπλάνησε τους ανθρώπους ώστε να πιστέψουν ότι το Roundup είναι ακίνδυνο», δήλωσε η Jennifer Moore, μια εκ των δικηγόρων του ενάγοντος, πριν την ετυμηγορία, καθώς η ομάδα υπεράσπισης ισχυρίστηκε στη δίκη ότι η εταιρεία είχε «εκφοβίσει» τους ερευνητές ώστε να αποκρύψει τις αρνητικές μελέτες σχετικά με το ζιζανιοκτόνο.

Η νομική ομάδα της Bayer που εκπροσωπεί τη Monsanto από την πλευρά της εξακολουθεί να υποστηρίζει ότι το Roundup και το δραστικό συστατικό
γλυφοσάτη δεν προκαλούν καρκίνο και ότι είναι ακίνδυνη η χρήση του. Σημειώνει επίσης ότι οι ρυθμιστικές αρχές σε όλο τον κόσμο έχουν εγκρίνει το προϊόν.


Η γερμανική εταιρεία υποστηρίζει ότι η ομόφωνη απόφαση του εξαμελούς προεδρείου του δικαστηρίου είναι απογοητευτική. «Είμαστε πεπεισμένοι ότι τα στοιχεία στη δεύτερη φάση θα δείξουν ότι οδηγίες της Monsanto ήταν κατάλληλες και ότι η εταιρεία δεν θα έπρεπε να ευθύνεται για τον καρκίνο του κ. Hardeman», ανέφερε η εταιρεία.

Δεν συμφωνούν όλοι με την εκτίμηση της Monsanto / Bayer AG«Η σημερινή ετυμηγορία ενισχύει …το συμπέρασμα στο οποίου κατέληξαν οι επιστήμονες με την πολιτεία της Καλιφόρνια και την Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας, ότι η γλυφοσάτη προκαλεί καρκίνο στους ανθρώπους», δήλωσε ο Πρόεδρος της Ομάδας Εργασίας για το Περιβάλλον, κ. Ken Cook. «Καθώς οι παρόμοιες αγωγές πληθαίνουν, θα πολλαπλασιαστούν τα στοιχεία ότι το Roundup δεν είναι ασφαλές και ότι η εταιρεία προσπάθησε να το αποκρύψει».ΠΗΓΗ: https://aznews.site

Το καρκινογόνο glyphosate σε μπύρες και κρασιά

Τα τελευταία χρόνια υπήρξαν ιδιαίτερα ανησυχητικές αποκαλύψεις για τη βιομηχανία οινοπνευματωδών ποτών. Το 2015 υπήρξε η είδηση ​​για τη δίκη εναντίον 31 μαρκών κρασιών για υψηλά επίπεδα ανόργανου αρσενικού . Το 2016, test μπύρας στη Γερμανία

αποκάλυψαν υπολείμματα glyphosate σε κάθε δείγμα που δοκιμάστηκε, ακόμη και σε ανεξάρτητες μπύρες μικρών ζυθοποιών .
Η Moms Across America εξέδωσε αποτελέσματα δοκιμών 12 οίνων της Καλιφόρνια που βρέθηκαν θετικά στο glyphosate το 2016. Την περασμένη εβδομάδα κυκλοφόρησαν νέα ευρήματα glyphosate για τις πιο δημοφιλείς μάρκες κρασιών στον κόσμο.

 Τι έχουν κοινά τα γεγονότα αυτά; , Το βασικό συστατικό στο ζιζανιοκτόνο Roundup της Monsanto.

Ο Γάλλος μοριακός βιολόγος Gilles-Éric Séralini κυκλοφόρησε τον Ιανουάριο του 2018 συγκλονιστικά ευρήματα ότι από όλα τα προϊόντα Roundup που δοκιμάστηκαν, πάνω από δώδεκα είχαν υψηλά επίπεδα αρσενικού - πάνω από το πενταπλάσιο του επιτρεπόμενου ορίου μαζί με τα επικίνδυνα επίπεδα βαρέων μετάλλων.

Το Roundup ψεκάζεται συνήθως στα αμπέλια για να κρατήσει τις σειρές που φαίνονται τακτοποιημένες και απαλλαγμένες από τα λεγόμενα ζιζάνια και στις καλλιέργειες σιτηρών (που χρησιμοποιούνται στην μπύρα) ως παράγοντα ξήρανσης λίγο πριν τη συγκομιδή. Το ζιζανιοκτόνο Roundup έχει αποδειχθεί ότι είναι νευροτοξικό , καρκινογόνο , δημιουργεί ενδοκρινικές διαταραχές και είναι αιτία ηπατικής νόσου .

Ορισμένα από τα αποτελέσματα των δοκιμών ήταν ιδιαίτερα ανησυχητικά. Θα περίμενε κανείς ότι τα βιολογικά κρασιά και οι μπίρες, καθώς και οι προσεκτικά παρασκευασμένες ανεξάρτητες μάρκες μπύρας, θα ήταν απαλλαγμένες από glyphosate, καθώς τα ζιζανιοκτόνα δεν επιτρέπονται ούτε χρησιμοποιούνται στη βιολογική καλλιέργεια. Αντίθετα, φαίνεται ότι έχουν μολυνθεί. Οι προηγούμενες δοκιμές έδειξαν ότι ορισμένα βιολογικά κρασιά μολύνθηκαν και σε αυτόν τον γύρο μία από τις οργανικές μάρκες ήταν μόλις 0,38 ppb, αλλά τα συμβατικά κρασιά είχαν κατάλοιπα glyphosate 61 φορές υψηλότερα στα 23,30 ppb.Μελέτες έχουν δείξει 1 μέρος ανά τρισεκατομμύριο για την τόνωση της ανάπτυξης των κυττάρων καρκίνου του μαστού..


Οι έρευνες στη διαδικασία παραγωγής μεγάλης εταιρείας μπύρας αποκάλυψαν μια πιθανή εξήγηση. Οι συμβατικοί παραγωγοί μπύρας τείνουν να χρησιμοποιούν φθηνότερα συστατικά που περιλαμβάνουν ρύζι, αντί κριθάρι, βρώμη, σίκαλη και σίτάρι, τα οποία είναι πιο ακριβά και τείνουν να χρησιμοποιούνται από ανεξάρτητες και βιολογικές εταιρείες μπύρας που προτιμούν μια πλουσιότερη γεύση. Το φθηνότερο, αποφλοιωμένο άσπρο ρύζι αν δεν είναι οργανικό, πρόκειται για καλλιέργειες που συνήθως ψεκάζονται με γλυφοσάτη ως παράγοντα ξήρανσης λίγο πριν τη συγκομιδή.

Οι βιομηχανίες μπύρας και οίνου πρέπει να απομακρυνθούν από το Roundup της Monsanto προκειμένου να αποφευχθεί η μόλυνση από αυτό το επιβλαβές χημικό ζιζανιοκτόνο.

 Περισσότεροι από 1.000 ενάγοντες, οι περισσότεροι από τους οποίους αγρότες, έχουν καταθέσει αγωγές κατά της Monsanto, κορυφαίου κατασκευαστή glyphosate, για έκθεση Roundup που οδηγεί σε λέμφωμα μη Hodgkin.


Η ένωση ζυθοποιών , η οποία πιστοποιεί μικρές ανεξάρτητες και βιοτεχνικές μπίρες, έδωσε αυτή τη δήλωση σχετικά με τα νέα αποτελέσματα της δοκιμής του MAA glyphosate:

"Οι ζυθοποιοί δεν θέλουν το glyphosate που χρησιμοποιείται για το κριθάρι ή για οποιοδήποτε ακατέργαστο υλικό ζυθοποιίας και οι οργανώσεις καλλιεργητών κριθαριού έχουν επίσης βγει έντονα ενάντια στο glyphosate. Είναι σαφές ότι οι βιομηχανίες ζυθοποιίας και ζυθοποιίας ευθυγραμμίζονται στην αντίθεση τους με τη χρήση του glyphosate "

Πώς λοιπόν το glyphosate μολύνει βιολογικά κρασιά και μπύρες; Παρασύρεται, μολύνει το νερό άρδευσης, το έδαφος και μέσα από ένα νέο φαινόμενο: βροχές των φυτοφαρμάκων . Το glyphosate και άλλα τοξικά χημικά σωματίδια παραμένουν σε εξατμιζόμενο νερό ή σύννεφα που σχηματίζουν βροχή και μολύνουν αμπελώνες και καλλιέργειες σιτηρών σε χιλιάδες μίλια μακριά.

Στην Αμερική, ο ένας στους δύο άντρες και μία στις τρεις γυναίκες αναμένεται να αρρωστήσει από καρκίνο, ένας στους πέντε έχει ψυχική ασθένεια , μεγάλη υπογονιμότητα, στειρότητα και υψηλό ποσοστό βρεφικών θανάτων, ενώ το κόστος της υγειονομικής περίθαλψη είναι εξοντωτικό. Μόλις την περασμένη εβδομάδα, μια νέα μελέτη αποκάλυψε ότι η έκθεση των εγκύων γυναικών στο glyphosate έδειξε σημαντικά υψηλότερα ποσοστά βραχύτερης κύησης . Τα πρόωρα γεννημένα βρέφη διατρέχουν σημαντικό κίνδυνο θανάτου.Σύμφωνα με την έκθεση Save the Children οι ΗΠΑ έχουν 50 τοις εκατό περισσότερους θανάτους νηπίων την πρώτη ημέρα της ζωής από ό, τι όλες οι άλλες ανεπτυγμένες χώρες σε συνδυασμό.https://www.apenantioxthi.com/2018/07/to-karkinogono-glyphosate-se-mpyres-kai-krasia.html

Απέναντι Όχθη

Ο συντάκτης σας επιτρέπει να αντιγράψετε το κείμενό του, μόνο εφόσον αναφέρετε την πηγή με Live URL του άρθρου.

US jury awards $289m to man who blames weedkiller for cancer

https://www.timesofisrael.com/us-jury-awards-289m-to-man-who-blames-weed-killer-for-cancer/

Monsanto denies a link between the active ingredient in Roundup — glyphosate — and disease, says the company will appeal; lawyer says victory paves way for 4,000 other cases


Καταδίκη για τη Monsanto: Πληρώνει αποζημίωση – μαμούθ για εμφάνιση καρκίνου από το Roundup

Αποζημιώσεις 290 εκατομμυρίων δολαρίων καλείται να πληρώσει η η γιγάντια αμερικανική πολυεθνική εταιρεία αγροχημικής και γεωργικής βιοτεχνολογίας Monsanto επειδή δεν ενημέρωσε για την επικινδυνότητα του ζιζανιοκτόνου της, του Roundup, στο οποίο οφείλεται ο καρκίνος ενός αμερικανού κηπουρού.

Η Monsanto ανακοίνωσε αμέσως ότι θα ασκήσει έφεση εναντίον αυτής της απόφασης.

 Οι ένορκοι του δικαστηρίου στο Σαν Φρανσίσκο αποφάνθηκαν πως η Monsanto ενήργησε «κακοβούλως» και πως το ζιζανιοκτόνο Roundup που παράγει, καθώς και η επαγγελματική εκδοχή του, το RangerPro, συνέβαλαν «σημαντικά» στην ασθένεια του μηνυτή Ντιγουέιν Τζόνσον.

Αυτός ο τελευταίος ζητούσε περισσότερα από 400 εκατομμύρια δολάρια, εκτιμώντας ότι τα προϊόντα αυτά προκάλεσαν τον καρκίνο του και πως η Monsanto είχε εν γνώσει της αποκρύψει την επικινδυνότητά τους.

 Η γιγάντια αμερικανική πολυεθνική εταιρεία καταδικάσθηκε να καταβάλει 250 εκατομμύρια δολάρια ως ποινική αποζημίωση καθώς και 39,2 εκατομμύρια δολάρια σε αντισταθμιστικούς τόκους.

 «Οι ένορκοι έχουν άδικο»

«Οι ένορκοι έχουν άδικο», δήλωσε ο αντιπρόεδρος της Monsanto Σκοτ Πάρτριτζ σε δημοσιογράφους μπροστά από το δικαστήριο.

Η Monsanto αντέδρασε αμέσως με ανακοίνωσή της, αναγγέλλοντας την πρόθεσή της να ασκήσει έφεση και επανέλαβε την άποψη πως η γλυφοσάτη, η κύρια δραστική ουσία του Roundup, δεν προκαλεί καρκίνο και δεν ευθύνεται για την ασθένεια του μηνυτή.

 «Εκφράζουμε τη συμπάθειά μας προς τον κ. Τζόνσον και την οικογένειά του. Η σημερινή απόφαση δεν αλλάζει το γεγονός ότι 800 επιστημονικές μελέτες και τα συμπεράσματα της αμερικανικής υπηρεσίας προστασίας του περιβάλλοντος (EPA), εθνικά ινστιτούτα υγείας και άλλες κανονιστικές αρχές σ’ όλον τον κόσμο υποστηρίζουν το γεγονός πως η γλυφοσάτη δεν προκαλεί καρκίνο και δεν προκάλεσε τον καρκίνο του κ. Τζόνσον», υποστηρίζει ο όμιλος σε ανακοίνωσή του.

«Θα ασκήσουμε έφεση εναντίον της απόφασης και θα συνεχίσουμε να υπερσπιζόμαστε σθεναρά αυτό το προϊόν που έχει ιστορία 40 ετών ακίνδυνης χρήσης και συνεχίζει να είναι ένα ουσιαστικό, αποτελεσματικό και ακίνδυνο εργαλείο για τους αγρότες και άλλους χρήστες», προσθέτει η επιχείρηση.

Σε βάρος της Monsanto, η οποία μόλις εξαγοράστηκε από τη γερμανική Bayer, είχε προσφύγει ο Τζόνσον, ο οποίος σε ηλικία 46 ετών πάσχει από καρκίνο στο τελευταίο στάδιο αφού ράντιζε επί πολλά χρόνια με Roundup. Πατέρας δύο παιδιών, διαγνώσθηκε πριν από δύο χρόνια με ανίατο λέμφωμα μη Hodgkin.

Από το 2012 μέχρι το 2014 ράντιζε σχολικές εκτάσεις μιας μικρής πόλης της Καλιφόρνιας με Roundup, ένα αποτελεσματικό όσο και αμφιλεγόμενο ζιζανιοκτόνο, καθώς και με RangerPro, ένα άλλο προϊόν του ίδιου τύπου.

 Σύμφωνα με αμερικανικά μέσα ενημέρωσης, στις ΗΠΑ υπάρχουν αυτή τη στιγμή σε εξέλιξη χιλιάδες διαδικασίες σε βάρος της Monsanto και έχουν προχωρήσει σε διαφορετικούς βαθμούς.https://www.tilestwra.com/katadiki-gia-ti-monsanto-plironei-apozimiosi-mamoyth-gia-emfanisi-karkinoy-apo-to-roundup/

Bayer: Δίνει 10,9 δισ. δολάρια σε διακανονισμό για το Roundup

Ο γερμανικός κολοσσός διευθέτησε τις νομικές διαφορές με 95.000 ενάγοντες που κατηγορούν το ζιζανιοκτόνο Roundup για πρόκληση καρκίνου. Παραμένουν ανοιχτές 25.000 ακόμα μηνύσεις. Οι λεπτομέρειες της συμφωνίας.

Η Bayer συμφώνησε να πληρώσει $ 10,9 δισ. για τον διακανονισμό χιλιάδων αγωγών στις ΗΠΑ για το ζιζανιοκτόνο Roundup. Οι ενάγοντες υποστηρίζουν ότι η ουσία γλυφοσάτη που περιέχει το ζιζανιοκτόνο προκαλεί καρκίνο.

Στο ποσό περιλαμβάνονται και $1,25 δισ. για την αντιμετώπιση πιθανών μελλοντικών αγωγών από ανθρώπους που χρησιμοποιούν το Roundup και μπορεί να εμφανίσουν καρκίνο.

Ο γερμανικός κολοσσός απέκτησε το Roundup μέσω της εξαγοράς της Monsanto, έναντι $63 δισ. το 2018. Έχει επανειλημμένα υποστηρίξει ότι το προϊόν είναι ασφαλές.

Ο διακανονισμός, ο οποίος καλύπτει περίπου 95.000 υποθέσεις, ήταν εξαιρετικά πολύπλοκος γιατί περιλαμβάνει ξεχωριστές συμφωνίες με 25 νομικές εταιρείες, οι πελάτες των οποίων θα λάβουν αποζημιώσεις.

Όπως μεταδίδουν οι New York Times, η Βayer συνεχίζει να είναι αντιμέτωπη με 25.000 ενάγοντες οι οποίοι αρνήθηκαν να λάβουν μέρος στη συμφωνία.

Οι περισσότερες από τις μηνύσεις υποβλήθηκαν από ιδιοκτήτες κατοικιών και κηπουρούς, μολονότι το μεγαλύτερο μέρος των πωλήσεων του Roundup αφορά αγρότες.

Πηγές: Euro2day


 ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο «ΝΕΟΣ ΘΑΥΜΑΣΤΟΣ ΚΟΣΜΟΣ» ΠΟΥ ΒΙΩΝΟΥΜΕ ΣΗΜΕΡΑ


[Η EFSA (ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΑΡΧΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΩΝ ΤΡΟΦΙΜΩΝ) ΕΡΧΟΜΕΝΗ ΣΕ ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΥΓΕΙΑΣ (Π.Ο.ΥΑΘΩΩΣΕ ΤΗΝ MONSANTO ΚΑΙ ΤΟ GLYPHOSATE ΤΟ ΕΝΕΡΓΟ ΣΥΣΤΑΤΙΚΟ ΤΟΥ ΖΙΖΑΝΙΟΚΤΟΝΟΥ ROUNDUP, ΠΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΠΙΟ ΚΕΡΔΟΦΟΡΟ ΠΡΟΪΟΝ ΤΗΣ ΓΝΩΣΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ, ΠΡΟΚΑΛΩΝΤΑΣ ΕΥΛΟΓΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΤΑ ΠΟΣΟ ΣΤΙΣ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΩΝ ΕΥΡΩΠΑΙΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ Η ΓΙΑ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΩΝ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΩΝ.]

ΑΥΡΙΟ ΟΜΩΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΘΑΥΜΑΣΤΟΣ ΧΩΡΙΣ ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΑ 

ΟΤΑΝ ΠΑΡΕΙ ΤΑ ΗΝΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ Ο ΙΔΙΟΣ Ο ΕΛΛΗΝ [ΓΙΑΤΙ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕ ΕΛΛΗΝ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ, ΠΛΗΝ ΤΟΥ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ] ,ΤΟΤΕ ΤΙΠΟΤΕ ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΤΟΝ ΒΩΜΟ ΤΟΥ ΚΕΡΔΟΥΣ,ΓΙΑΤΙ ΟΥΤΩΣ Η ΑΛΛΩΣ  ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΦΘΟΝΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΕΠΙΒΑΡΥΝΕΙ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ,ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ, ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΕΙ ΘΕΣΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ




 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις