ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑ ΤΑ ΓΑΛΑΚΤΩΜΑΤΑ; ΤΑ ΤΡΩΜΕ? ΚΑΙ ΟΜΩΣ ΝΑΙ,ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ...ΝΟΜΟ!!! Ε.ΣΥ?

   ΓΑΛΑΚΤΩΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΚΟΥΖΙΝΑ ΜΑΣ????!!

ΚΟΙΤΑΜΕ ΣΤΗΝ ΚΟΥΖΙΝΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΜΙΑ ΠΟΙΚΙΛΙΑ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΟΠΩΣ ΓΑΛΑ, ΒΟΥΤΥΡΟ, ΜΑΡΓΑΡΙΝΗ, ΠΑΓΩΤΑ, ΜΑΓΙΟΝΕΖΑ, ΚΕΙΚ, ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΓΑΛΑΚΤΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΙΣΩΣ ΔΕΝ ΤΟ ΕΧΟΥΜΕ ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙ ΣΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ ΜΑΣ.



ΜΑ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑ ΤΑ ΓΑΛΑΚΤΩΜΑΤΑ;

ΑΣ ΘΥΜΗΘΟΥΜΕ ΜΙΑ ΒΑΣΙΚΗ ΑΡΧΗ ΠΟΥ ΟΛΟΙ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ: ΤΟ ΝΕΡΟ ΚΑΙ ΤΟ ΛΑΔΙ ΔΕΝ ΑΝΑΜΙΓΝΥΟΝΤΑΙ. ΤΟ ΝΕΡΟ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΕΝΑ ΕΙΔΟΣ ΠΟΛΙΚΟΥ ΜΟΡΙΟΥ ΠΟΥ ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ, ΣΤΗΝ ΜΙΑ ΑΚΡΗ ΤΟΥ ΕΧΕΙ ΛΙΓΟΤΕΡΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΑ (ΘΕΤΙΚΟ ΦΟΡΤΙΟ) ΕΝΩ ΣΤΗ ΑΛΛΗ ΑΚΡΗ ΤΟΥ ΕΧΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΑ (ΑΡΝΗΤΙΚΟ ΦΟΡΤΙΟ). ΜΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΔΟΜΗ ΤΑ ΜΟΡΙΑ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ ΕΛΚΟΝΤΑΙ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ ΕΝΑ ΕΙΔΟΣ ΔΙΚΤΥΟΥ. ΤΟ ΛΑΔΙ ΟΜΩΣ, ΕΙΝΑΙ ΜΗ ΠΟΛΙΚΟ ΜΟΡΙΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΡΝΗΤΙΚΑ ΚΑΙ ΘΕΤΙΚΑ ΦΟΡΤΙΣΜΕΝΑ ΑΚΡΑ ΚΑΙ ΩΣ ΕΚ ΤΟΥΤΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΙ ΔΕΣΜΟΥΣ ΜΕ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΜΟΡΙΑ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΚΥΚΛΩΝΟΥΝ ΤΙΣ ΣΤΑΓΟΝΕΣ ΤΟΥ ΕΛΑΙΟΥ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΑΓΙΔΕΥΟΥΝ ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΑ ΣΑΝ ΔΙΧΤΥ. ΤΩΡΑ ΑΝ ΠΑΡΟΥΜΕ ΕΝΑ ΠΟΤΗΡΙ ΜΕ ΛΑΔΙ ΚΑΙ ΝΕΡΟ ΚΑΙ ΑΝΑΔΕΥΣΟΥΜΕ ΤΟ ΜΙΓΜΑ ΤΑ ΔΥΟ ΥΛΙΚΑ ΘΑ ΑΝΑΜΙΧΤΟΥΝ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ (ΑΡΧΙΚΑ) ΔΙΝΟΝΤΑΣ ΕΝΑ ΟΜΟΙΟΜΟΡΦΟ, ΟΜΟΙΟΓΕΝΕΣ ΥΓΡΟ ΓΑΛΑΚΤΩΔΟΥΣ ΟΨΗΣ ΜΕ ΕΝΙΑΙΑ ΥΦΗ ΚΑΙ ΔΟΜΗ. ΤΟ ΝΕΟ ΑΥΤΟ ΜΙΓΜΑ (ΔΥΟ ΦΑΣΕΩΝ ΑΠΟ ΜΗ ΜΙΓΝΥΟΜΕΝΑ ΥΓΡΑ) ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΕΤΑΙ ΣΑΝ ΓΑΛΑΚΤΩΜΑ ΚΑΙ Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΓΑΛΑΚΤΩΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗ.

ΓΙΑΤΙ «ΑΡΧΙΚΑ» ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ;

ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΟΠΩΣ ΞΕΡΟΥΜΕ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΛΙΓΟ ΤΑ ΔΥΟ ΥΓΡΑ ΘΑ ΞΕΧΩΡΙΣΟΥΝ, ΜΕ ΤΟ ΛΑΔΙ ΚΑΙ ΤΟ ΝΕΡΟ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ ΔΥΟ ΟΡΑΤΕΣ ΚΑΙ ΞΕΧΩΡΙΣΤΕΣ ΦΑΣΕΙΣ. ΣΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΓΑΛΑΚΤΩΜΑΤΟΣ, ΔΥΟ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΤΗΝ ΜΙΑ ΝΑ ΔΙΑΣΚΟΡΠΙΣΟΥΜΕ ΤΟ ΛΑΔΙ ΣΤΟ ΝΕΡΟ (ΟΠΟΤΕ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΓΑΛΑΚΤΩΜΑ ΛΑΔΙΟΥ ΣΕ ΝΕΡΟ Λ/Ν ) ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΗ ΤΟ ΝΕΡΟ ΣΤΟ ΛΑΔΙ (ΓΑΛΑΚΤΩΜΑ ΝΕΡΟΥ ΣΕ ΛΑΔΙ Ν/Λ). ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ Λ/Ν ΓΑΛΑΚΤΩΜΑΤΩΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΓΑΛΑ, ΜΑΓΙΟΝΕΖΑ, Η HOLLANDAISE ΚΑΙ Η AIOLI ΕΝΩ Ν/Λ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΟΙ VINAIGRETTE ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΤΟ ΒΟΥΤΥΡΟ. ΈΝΑ ΓΑΛΑΚΤΩΜΑ ΛΑΔΙΟΥ ΣΕ ΝΕΡΟ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΡΑΙΩΘΕΙ ΜΕ ΝΕΡΟ, ΝΑ ΧΡΩΜΑΤΙΣΤΕΙ ΜΕ ΥΔΑΤΟΔΙΑΛΥΤΕΣ ΧΡΩΣΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΣΥΜΠΕΡΙΦΕΡΘΕΙ ΣΑΝ ΥΔΑΤΙΚΟ ΔΙΑΛΥΜΑ ΕΝΩ ΕΝΑ ΓΑΛΑΚΤΩΜΑ ΝΕΡΟΥ ΣΕ ΛΑΔΙ ΑΡΑΙΩΝΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΜΕ ΛΑΔΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΧΡΩΜΑΤΙΣΤΕΙ ΜΕ ΛΙΠΟΔΙΑΛΥΤΑ ΧΡΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΣΥΜΠΕΡΙΦΕΡΕΤΑΙ ΣΑΝ ΛΑΔΙ. ΆΡΑ, ΔΥΟ ΓΑΛΑΚΤΩΜΑΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΕΚΑΤΟΣΤΙΑΙΑ ΣΥΝΘΕΣΗ ΑΛΛΑ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΥΝ ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΟ ΥΛΙΚΟ ΤΗΣ ΦΑΣΗΣ ΔΙΑΣΠΟΡΑΣ (ΝΕΡΟ Η ΛΑΔΙ).

ΚΑΙ ΟΙ ΓΑΛΑΚΤΟΜΑΤΟΠΟΙΗΤΕΣ ΤΙ ΚΑΝΟΥΝ;

ΟΙ ΟΥΣΙΕΣ ΠΟΥ ΒΟΗΘΑΝΕ ΣΤΗΝ ΣΤΑΘΕΡΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΓΑΛΑΚΤΩΜΑΤΩΝ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΟΝΟΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΜΑΤΟΠΟΙΗΤΕΣ. ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ, ΜΑΣ ΒΟΗΘΑΝΕ ΣΕ ΔΥΟ ΠΡΑΓΜΑΤΑ:

·         ΝΑ ΣΠΑΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΣΤΑΓΟΝΕΣ ΤΗΣ ΜΙΑΣ ΦΑΣΗΣ (Π.Χ. ΤΟΥ ΛΑΔΙΟΥ) ΣΕ ΑΚΟΜΑ ΜΙΚΡΟΤΕΡΕΣ, ΑΡΑ ΝΑ ΕΠΙΒΡΑΔΥΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΝΑ ΧΩΡΙΣΟΥΝ ΚΑΙ

·         ΝΑ ΕΜΠΟΔΙΣΕΙ ΤΗΝ ΣΥΝΕΝΩΣΗ ΤΩΝ ΜΙΚΡΩΝ ΣΤΑΓΟΝΙΔΙΩΝ ΣΕ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΕΣ.

ΚΑΙ ΕΧΟΥΜΕ ΓΑΛΑΚΤΟΜΑΤΟΠΟΙΗΤΕΣ ΣΤΗΝ ΚΟΥΖΙΝΑ ΜΑΣ;

ΟΙ ΠΙΟ ΣΥΝΗΘΙΣΜΕΝΟΙ ΓΑΛΑΚΤΟΜΑΤΟΠΟΙΗΤΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΚΟΥΖΙΝΑ ΜΑΣ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΚΡΟΚΟΥΣ ΤΟΥ ΑΥΓΟΥ (ΛΕΚΙΘΙΝΗ), ΣΤΗΝ ΜΟΥΣΤΑΡΔΑ (ΠΟΛΥΣΑΚΧΑΡΙΔΙΑ ΚΑΙ ΠΡΩΤΕΪΝΕΣ) ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΓΑΛΑ (ΚΑΖΕΪΝΕΣ). ΟΙ ΚΡΟΚΟΙ ΤΩΝ ΑΥΓΩΝ ΕΙΝΑΙ ΧΡΗΣΙΜΟΙ ΣΤΗ ΓΑΛΑΚΤΟΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΜΑΓΙΟΝΕΖΑΣ ΚΑΙ ΣΑΛΤΣΩΝ (SAUCES) ΟΠΩΣ Η HOLLANDAISE, Η ΜΟΥΣΤΑΡΔΑ ΓΙΑ VINAIGRETTE ΕΝΩ ΟΙ ΚΑΖΕΪΝΕΣ ΣΤΑΘΕΡΟΠΟΙΟΥΝ ΠΑΓΩΤΑ ΚΑΙ ΓΑΛΑΚΤΟΚΟΜΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ.

ΚΑΙ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ...

ΠΟΛΛΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΠΟΥ ΑΓΟΡΑΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΕΙΝΑΙ ΓΑΛΑΚΤΩΜΑΤΑ ΠΟΥ ΣΤΑΘΕΡΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΜΕ ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΓΚΑΜΑ ΧΗΜΙΚΩΝ ΟΥΣΙΩΝ ΠΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΣΑΝ ΓΑΛΑΚΤΟΜΑΤΟΙΗΤΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΤΟΥ ESPRESSO (ΜΕ ΠΟΛΥΣΑΚΑΧΑΡΙΔΙΑ ΤΟΥ ΚΑΦΕ) ΜΕΧΡΙ ΤΑ ΛΟΥΚΑΝΙΚΑ (ΜΕ ΠΡΩΤΕΪΝΕΣ ΜΥΟΣΙΝΗΣ ΣΠΟ ΤΟ ΚΡΕΑΣ) ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΚΑΙ Η ΣΤΑΘΕΡΟΠΟΙΗΣΗ ΓΑΛΑΚΤΩΜΑΤΩΝ ΙΣΟΡΡΟΠΕΙ ΜΕΤΑΞΥ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΗΣ...

 ΠΡΟΣΘΕΤΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ

Ο ΚΑΡΚΙΝΟΣ ΤΟΥ ΠΑΧΕΟΣ ΕΝΤΕΡΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΤΕΤΑΡΤΗ ΣΥΧΝΟΤΕΡΗ ΑΙΤΙΑ ΚΑΡΚΙΝΙΚΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ, ΜΕ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 700.000 ΘΑΝΑΤΟΥΣ, ΕΤΗΣΙΩΣ. ΜΕΛΕΤΕΣ ΕΧΟΥΝ ΤΕΚΜΗΡΙΩΣΕΙ ΟΤΙ ΟΙ ΜΙΚΡΟΒΙΑΚΕΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΕΝΤΕΡΟΥ ΠΑΙΖΟΥΝ ΡΟΛΟ ΣΤΗΝ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΤΗΣ ΝΟΣΟΥ, ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΠΑΘΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΓΑΣΤΡΕΝΤΕΡΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ. ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΓΕΝΕΤΙΚΕΣ ΑΙΤΙΕΣ, ΟΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΑΠΟΔΙΔΟΥΝ ΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ ΤΟΥ ΠΑΧΕΟΣ ΕΝΤΕΡΟΥ ΚΑΙ ΣΕ ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟΥΣ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ.

ΠΛΕΙΑΔΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ -ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΤΑ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΜΕΝΑ ΚΑΙ ΣΥΣΚΕΥΑΣΜΕΝΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ- ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΣΤΑ ΡΑΦΙΑ ΤΩΝ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ, ΠΕΡΙΕΧΟΥΝ ΠΡΟΣΘΕΤΕΣ ΟΥΣΙΕΣ, ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΕΧΟΥΝ ΕΙΣΑΧΘΕΙ ΣΤΙΣ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΤΡΟΦΕΣ, ΣΤΟΧΕΥΟΝΤΑΣ ΣΤΗΝ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΗΣ ΘΡΕΠΤΙΚΗΣ ΤΟΥΣ ΑΞΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΤΟΥΣ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΜΦΑΝΙΣΗΣ/ ΓΕΥΣΗΣ /ΟΣΜΗΣ ΤΟΥΣ.

ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΓΑΛΑΚΤΩΜΑΤΟΠΟΙΗΤΕΣ, ΠΡΟΣΘΕΤΑ ΠΟΥ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΩΣ ΝΑ ΕΥΝΟΟΥΝ ΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΚΑΡΚΙΝΟΥ ΣΤΟ ΕΝΤΕΡΟ, ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΕΡΕΥΝΗΤΕΣ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΟΥ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΑΝ ΣΤΟ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΕΝΤΥΠΟ CANCER RESEARCH.

ΟΙ ΓΑΛΑΚΤΩΜΑΤΟΠΟΙΗΤΕΣ, ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΑΜΙΞΗ ΤΩΝ ΣΥΣΤΑΤΙΚΩΝ ΤΩΝ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΔΙΝΟΥΝ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΖΩΗΣ, ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΜΕΤΑΒΑΛΛΟΥΝ ΤΗ ΣΥΝΘΕΣΗ ΤΩΝ ΒΑΚΤΗΡΙΩΝ ΤΟΥ ΕΝΤΕΡΟΥ, ΜΕ ΤΡΟΠΟ ΠΟΥ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΦΛΕΓΜΟΝΗ ΚΑΙ ΤΕΛΙΚΑ ΚΑΡΚΙΝΟ ΤΟΥ ΠΑΧΕΟΣ ΕΝΤΕΡΟΥ.

ΜΕΤΑΞΥ ΑΛΛΩΝ, ΟΙ ΓΑΛΑΚΤΩΜΑΤΟΠΟΙΗΤΕΣ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΨΩΜΙΟΥ, ΜΑΡΓΑΡΙΝΗΣ, ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ, ΠΑΓΩΤΟΥ ΚΑΙ ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣΜΑΤΩΝ ΚΡΕΑΤΟΣ (Π.Χ. ΛΟΥΚΑΝΙΚΑ).

ΟΙ ΕΡΕΥΝΗΤΕΣ, ΜΕ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΗΝ ΕΠΙΚΟΥΡΗ ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ ΔΡΑ ΈΜΙΛΙ ΒΙΕΝΟΥΑ ΤΟΥ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟΥ ΒΙΟΪΑΤΡΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΕΙΑΚΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΤΗΣ ΤΖΟΡΤΖΙΑ, ΠΟΥ ΕΚΑΝΑΝ ΤΗ ΣΧΕΤΙΚΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΣΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΓΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΚΑΡΚΙΝΟΥ "CANCER RESEARCH", ΤΑΪΣΑΝ ΠΟΝΤΙΚΙΑ ΜΕ ΔΥΟ ΚΟΙΝΟΥΣ ΓΑΛΑΚΤΩΜΑΤΟΠΟΙΗΤΕΣ (ΚΑΡΒΟΞΥΜΕΘΥΛΟΚΕΛΛΟΥΛΟΖΗ ΚΑΙ ΠΟΛΥΣΟΡΒΙΚΟ-80), ΣΕ ΔΟΣΕΙΣ ΑΝΑΛΟΓΕΣ ΜΕ ΤΙΣ ΠΟΣΟΤΗΤΕΣ ΠΟΥ ΟΙ ΟΥΣΙΕΣ ΑΥΤΕΣ ΠΕΡΙΕΧΟΝΤΑΙ ΣΤΑ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΜΕΝΑ ΤΡΟΦΙΜΑ.

ΣΗΜΕΙΩΝΕΤΑΙ, ΕΠΙΣΗΣ, ΠΩΣ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΈΝΩΣΗ, ΟΙ ΓΑΛΑΚΤΩΜΑΤΟΠΟΙΗΤΕΣ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΕΙΝΑΙ, ΕΙΤΕ  ΟΥΣΙΕΣ ΑΠΟΜΟΝΩΜΕΝΕΣ ΑΠΟ ΦΥΣΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΕΙΤΕ ΣΥΝΘΕΤΙΚΕΣ ΧΗΜΙΚΕΣ ΟΥΣΙΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΕΜΦΕΡΗ ΔΟΜΗ ΜΕ ΤΑ ΦΥΣΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ. ΌΠΩΣ ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΟΣΘΕΤΑ, ΟΙ ΓΑΛΑΚΤΩΜΑΤΟΠΟΙΗΤΕΣ ΥΠΟΚΕΙΝΤΑΙ ΣΕ ΑΥΣΤΗΡΟΤΑΤΟΥΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥΣ ΤΗΣ Ε.Ε. ΠΟΥ ΔΙΕΠΟΥΝ ΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, ΤΗΝ ΕΓΚΡΙΣΗ, ΤΗ ΧΡΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ ΤΟΥΣ. ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗ ΣΧΕΤΙΚΗ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ, ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΡΟΣΘΕΤΟΙ ΓΑΛΑΚΤΩΜΑΤΟΠΟΙΗΤΕΣ, ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΟΣΘΕΤΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ, ΔΗΛΩΝΟΝΤΑΙ ΣΤΗ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑ ΤΩΝ ΤΡΟΦΙΜΩΝ, ΕΙΤΕ ΜΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥΣ ΕΙΤΕ ΜΕ ΤΟΝ ΑΡΙΘΜΟ Ε ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΕΙ.

ΤΙ ΙΣΧΥΕΙ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΈΝΩΣΗ ΜΕ ΤΑ ΠΡΟΣΘΕΤΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ

ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΤΗΣ ΕΕ, ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΟΣΘΕΤΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΕΓΚΡΙΣΗ ΑΠΟ ΕΙΔΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ, ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΣΕ ΤΡΟΦΙΜΑ ΠΟΥ ΔΙΑΤΙΘΕΝΤΑΙ ΕΝΤΟΣ ΤΩΝ ΧΩΡΩΝ-ΜΕΛΩΝ ΤΗΣ ΈΝΩΣΗΣ.

Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΓΚΡΙΣΗΣ ΞΕΚΙΝΑΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΒΟΛΗ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΑΙΤΗΣΗΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΕΝΑ ΦΑΚΕΛΟ ΤΗΣ ΑΙΤΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΥΣΙΑ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΠΕΡΙΕΧΕΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΕΣ ΧΡΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΠΡΟΣΘΕΤΗΣ ΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΕΠΙΠΕΔΑ ΧΡΗΣΗΣ ΤΗΣ. ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ, Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΠΟΣΤΕΛΛΕΙ ΤΟ ΦΑΚΕΛΟ ΣΤΟΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΩΝ ΤΡΟΦΙΜΩΝ (EUROPEAN FOOD SAFETY ADMNINISTRATION - EFSA) ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΑΛΕΙ ΝΑ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΕΙ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΗΣ ΠΡΟΣΘΕΤΗΣ ΟΥΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΟΒΛΕΠΟΜΕΝΕΣ ΧΡΗΣΕΙΣ ΤΗΣ. Η ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ΕΑΝ ΘΑ ΕΓΚΡΙΝΕΙ ΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΤΗΣ EFSA. Η ΕΓΚΡΙΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΩΝ ΝΕΩΝ ΧΡΗΣΕΩΝ ΣΕ ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΑ ΠΡΟΣΘΕΤΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ.

ΜΟΛΙΣ ΕΓΚΡΙΘΕΙ, Η ΠΡΟΣΘΕΤΗ ΟΥΣΙΑ ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ ΣΤΟΝ ΚΑΤΑΛΟΓΟ ΤΩΝ ΕΠΙΤΡΕΠΟΜΕΝΩΝ ΠΡΟΣΘΕΤΩΝ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΤΗΣ ΕΕ, ΟΠΩΣ ΑΥΤΑ ΟΡΙΖΟΝΤΑΙ ΣΤΟΝ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟ ΕC 1333/2008, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΚΑΘΟΡΙΖΕΙ ΕΠΙΣΗΣ ΤΟΥΣ ΟΡΟΥΣ ΧΡΗΣΗΣ. ΤΑ ΕΠΙΤΡΕΠΟΜΕΝΑ ΠΡΟΣΘΕΤΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΤΑ ΕΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΚΑΘΑΡΟΤΗΤΑΣ, ΟΠΩΣ ΑΥΤΑ ΚΑΘΟΡΙΖΟΝΤΑΙ ΣΤΟΝ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟ ΤΗΣ 231/2012 ΤΗΣ ΕΕ.

ΤΟΝ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟ ΤΟΥ 2008, Η ΙΣΧΥΟΥΣΑ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΕΝΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΣΕ ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΑΠΛΟΥΣΤΕΥΜΕΝΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ, ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΚΑΛΥΠΤΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΛΕΓΟΜΕΝΑ ΒΕΛΤΙΩΤΙΚΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ (ΔΗΛΑΔΗ ΤΑ ΠΡΟΣΘΕΤΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ, ΤΑ ΕΝΖΥΜΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΤΑ ΑΡΤΥΜΑΤΑ). Ο ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΕC 1331/2008 ΕΙΣΗΓΑΓΕ ΚΟΙΝΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΓΚΡΙΣΗΣ ΓΙΑ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΟΥΣΙΕΣ. ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟ ΕC 1333/2008 ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΣΘΕΤΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΤΑΡΤΙΣΤΗΚΕ Ο ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΤΩΝ ΕΓΚΕΚΡΙΜΕΝΩΝ ΠΡΟΣΘΕΤΩΝ ΤΡΟΦΙΜΩΝ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ ΕΠΙΣΗΜΩΣ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟ ΤΗΣ 1129/2011 ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΈΝΩΣΗΣ.ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΡΙΣΣΑΚΗhttps://www.alfavita.gr/koinonia/203226_prostheta-trofimon-ypopta-gia-flegmoni-poy-odigei-se-karkino-toy-enteroy-poioi

ΟΙ ΓΑΛΑΚΤΩΜΑΤΟΠΟΙΗΤΕΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΦΛΕΓΜΟΝΕΣ ΣΤΟ ΕΝΤΕΡΟ ΚΑΙ ΠΑΧΥΣΑΡΚΙΑ!!

ΟΙ ΓΑΛΑΚΤΩΜΑΤΟΠΟΙΗΤΕΣ, ΟΥΣΙΕΣ ΠΟΥ ΠΡΟΣΤΙΘΕΝΤΑΙ ΣΤΑ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΜΕΝΑ ΤΡΟΦΙΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΒΕΛΤΙΩΘΕΙ Η ΥΦΗ ΚΑΙ Η ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΖΩΗΣ ΤΟΥΣ, ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΦΛΕΓΜΟΝΗ ΤΟΥ ΕΝΤΕΡΟΥ, ΜΕΤΑΒΟΛΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΡΑΧΕΣ ΚΑΙ ΠΑΧΥΣΑΡΚΙΑ ΜΕΣΩ ΑΛΛΑΓΩΝ ΠΟΥ ΕΠΕΡΧΟΝΤΑΙ ΣΤΑ ΜΙΚΡΟΒΙΑ ΤΟΥ ΕΝΤΕΡΟΥ.

ΑΥΤΟ ΥΠΟΔΕΙΚΝΥΕΙ ΜΙΑ ΜΕΛΕΤΗ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΣΕ ΠΟΝΤΙΚΙΑ ΑΠΟ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥΣ ΚΑΙ ΙΣΡΑΗΛΙΝΟΥΣ ΕΡΕΥΝΗΤΕΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ ΣΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ NATURE. ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΜΕΛΕΤΗΣ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΩΣ ΝΑ ΙΣΧΥΟΥΝ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ.

ΌΠΩΣ ΕΠΙΣΗΜΑΙΝΟΥΝ ΟΙ ΕΡΕΥΝΗΤΕΣ, Η ΧΡΗΣΗ ΤΩΝ ΓΑΛΑΚΤΩΜΑΤΟΠΟΙΗΤΩΝ ΑΠΟ ΤΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΣΥΜΠΙΠΤΕΙ ΧΡΟΝΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΔΗΜΙΑ ΤΗΣ ΠΑΧΥΣΑΡΚΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΥΞΗΣΗ ΤΩΝ ΚΡΟΥΣΜΑΤΩΝ ΦΛΕΓΜΟΝΩΔΟΥΣ ΝΟΣΟΥ ΤΟΥ ΕΝΤΕΡΟΥ, Η ΟΠΟΙΑ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΔΙΑΡΡΟΙΑ, ΚΟΥΡΑΣΗ ΚΑΙ ΠΟΝΟΥΣ ΣΤΗΝ ΚΟΙΛΙΑ. ΑΥΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΜΙΑ ΕΝΔΕΙΞΗ ΟΤΙ ΟΙ ΓΑΛΑΚΤΩΜΑΤΟΠΟΙΗΤΕΣ ΠΑΙΖΟΥΝ ΡΟΛΟ ΣΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΠΑΘΟΛΟΓΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ.

ΟΙ ΓΑΛΑΚΤΩΜΑΤΟΠΟΙΗΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣΘΕΤΑ ΜΟΡΙΑ ΣΤΑ ΤΡΟΦΙΜΑ ΚΑΙ ΑΝΑΜΕΙΓΝΥΟΥΝ ΔΥΟ ΥΛΙΚΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΜΕΙΓΜΑ. ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ, ΤΟ ΛΑΔΙ ΔΕΝ ΑΝΑΜΕΙΓΝΥΕΤΑΙ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΝΕΡΟ ΑΛΛΑ ΟΙ ΓΑΛΑΚΤΩΜΑΤΟΠΟΙΗΤΕΣ ΕΛΚΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΙΑ ΠΛΕΥΡΑ ΤΟ ΛΑΔΙ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΤΟ ΝΕΡΟ ΕΠΙΤΥΓΧΑΝΟΝΤΑΣ ΕΤΣΙ ΤΗΝ ΑΝΑΜΕΙΞΗ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΩΝΤΑΣ ΕΝΑ ΓΑΛΑΚΤΩΜΑ, ΟΠΩΣ ΛΕΓΕΤΑΙ. ΤΟ 1936 ΚΑΤΟΧΥΡΩΘΗΚΕ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΧΡΗΣΗΣ ΓΑΛΑΚΤΩΜΑΤΟΠΟΙΗΤΗ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΠΑΓΩΤΟΥ.

ΣΗΜΕΡΑ, ΟΙ ΓΑΛΑΚΤΩΜΑΤΟΠΟΙΗΤΕΣ ΠΑΙΖΟΥΝ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΡΟΛΟ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ, ΟΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΜΑΡΓΑΡΙΝΕΣ, ΟΙ ΜΑΓΙΟΝΕΖΕΣ, ΟΙ ΚΡΕΜΩΔΕΙΣ ΣΑΛΤΣΕΣ, ΤΑ ΖΑΧΑΡΩΤΑ, ΤΟ ΨΩΜΙ, Η ΣΟΚΟΛΑΤΑ, ΤΑ ΛΟΥΚΑΝΙΚΑ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΑΛΛΑ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΜΕΝΑ ΤΡΟΦΙΜΑ ΚΑΙ ΓΛΥΚΑ. ΜΕΡΙΚΟΙ ΓΑΛΑΚΤΟΜΑΤΟΠΟΙΗΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΜΟΡΙΑ ΟΠΩΣ Η ΛΕΚΙΘΙΝΗ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΘΕΤΙΚΑ. ΚΩΔΙΚΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΜΕ ΤΟ ΓΡΑΜΜΑ Ε ΚΑΙ ΕΝΑΝ ΑΡΙΘΜΟ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ.

ΦΛΕΓΜΟΝΗ ΚΑΙ ΠΕΡΙΤΤΑ ΚΙΛΑ

ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΕΡΕΥΝΗΣΟΥΝ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΓΑΛΑΚΤΩΜΑΤΟΠΟΙΗΤΩΝ, ΟΙ ΕΡΕΥΝΗΤΕΣ ΕΒΑΛΑΝ ΔΥΟ ΤΕΤΟΙΑ ΜΟΡΙΑ, ΤΗΝ ΚΑΡΒΟΞΥΜΕΘΥΛΚΥΤΤΑΡΙΝΗ ΚΑΙ ΤΟ ΠΟΛΥΣΟΡΒΙΚΟ 80, ΣΤΟ ΝΕΡΟ ΠΟΝΤΙΚΩΝ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΣΑΝ ΤΗ ΣΥΝΗΘΙΣΜΕΝΗ ΤΟΥΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗ.

ΣΤΑ ΠΟΝΤΙΚΙΑ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΓΕΝΕΤΙΚΗ ΠΡΟΔΙΑΘΕΣΗ ΓΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΚΟΛΙΤΙΔΑ Η ΦΛΕΓΜΟΝΗ ΤOΥ ΕΝΤΕΡΟΥ, ΟΙ ΓΑΛΑΚΤΩΜΑΤΟΠΟΙΗΤΕΣ ΑΥΞΗΣΑΝ ΤΗ ΣΥΧΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΝΤΑΣΗ ΤΩΝ ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΩΝ.

ΠΑΡΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΟΜΩΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΘΗΚΑΝ ΚΑΙ ΣΕ ΠΟΝΤΙΚΙΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΡΟΔΙΑΘΕΣΗ. ΟΙ ΠΑΡΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΑΥΤΕΣ ΗΤΑΝ Η ΑΥΞΗΣΗ ΤΗΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗΣ ΤΡΟΦΗΣ, Η ΑΥΞΗΣΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΙΚΟΥ ΒΑΡΟΥΣ, Η ΑΥΞΗΣΗ ΤΟΥ ΣΑΚΧΑΡΟΥ ΣΤΟ ΑΙΜΑ ΚΑΙ Η ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΙΝΣΟΥΛΙΝΗ. ΌΛΑ ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ ΤΟΥ ΜΕΤΑΒΟΛΙΚΟΥ ΣΥΝΔΡΟΜΟΥ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΣΥΝΔΕΕΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΧΥΣΑΡΚΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΑΒΗΤΗ ΤΥΠΟΥ 2.

Ο ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΣ ΜΕ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΔΡΟΥΝ ΤΑ ΠΡΟΣΘΕΤΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΑΦΗΣ, ΩΣΤΟΣΟ ΟΙ ΕΡΕΥΝΗΤΕΣ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΑΝ ΟΤΙ ΤΑ ΠΟΝΤΙΚΙΑ ΕΜΦΑΝΙΣΑΝ ΜΕΤΑΒΟΛΕΣ ΣΤΟ ΜΙΚΡΟΒΙΩΜΑ ΤΟΥ ΠΑΧΕΟΣ ΕΝΤΕΡΟΥ. ΟΙ ΓΑΛΑΚΤΩΜΑΤΟΠΟΙΗΤΕΣ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΟΤΙ ΕΝΘΑΡΡΥΝΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΜΙΚΡΟΒΙΩΝ ΠΟΥ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΑ ΦΛΕΓΜΟΝΗ. ΤΑ ΜΙΚΡΟΒΙΑ ΤΟΥ ΠΑΧΕΟΣ ΕΝΤΕΡΟΥ ΒΡΕΘΗΚΕ ΝΑ ΔΙΑΠΕΡΝΟΥΝ ΤΟ ΣΤΡΩΜΑ ΤΗΣ ΒΛΕΝΝΑΣ ΠΟΥ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΙ ΤΟ ΕΝΤΕΡΟ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΕΙΣΔΥΟΥΝ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΑ ΚΥΤΤΑΡΑ ΤΟΥ ΕΝΤΕΡΟΥ, ΠΡΟΚΑΛΩΝΤΑΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΤΟΥ ΑΝΟΣΟΠΟΙΗΤΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ, ΔΗΛΑΔΗ ΦΛΕΓΜΟΝΗ.

ΟΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΣΧΕΔΙΑΖΟΥΝ ΜΙΑ ΜΕΛΕΤΗ ΣΕ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ, Η ΟΠΟΙΑ ΘΑ ΣΥΓΚΡΙΝΕΙ ΑΤΟΜΑ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΜΙΑ ΤΥΠΙΚΗ ΔΥΤΙΚΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΜΕ ΑΤΟΜΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΟΥΝ ΓΑΛΑΚΤΩΜΑΤΟΠΟΙΗΤΕΣ.

ΣΥΝΗΘΗ ΤΡΟΦΙΜΑ ΜΕ ΓΑΛΑΚΤΟΜΑΤΩΠΟΙΗΤΕΣ

Η ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΑΠΑΙΤΕΙ ΝΑ ΔΗΛΩΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΓΑΛΑΚΤΩΜΑΤΟΠΟΙΗΤΕΣ, ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΤΑ ΑΛΛΑ ΠΡΟΣΘΕΤΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ, ΣΤΗΝ ΕΤΙΚΕΤΑ ΤΟΥ ΠΡΟΪΟΝΤΟΣ, ΕΙΤΕ ΜΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥΣ ΕΙΤΕ ΜΕ ΤΟΝ ΚΩΔΙΚΟ Ε Ο ΟΠΟΙΟΣ ΤΟΥΣ ΕΧΕΙ ΔΟΘΕΙ.  ΣΥΝΗΘΗ ΤΡΟΦΙΜΑ ΣΤΑ ΟΠΟΙΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΨΩΜΙ, Η ΣΟΚΟΛΑΤΑ, ΤΟ ΠΑΓΩΤΟ ΚΑΙ ΤΑ ΛΟΥΚΑΝΙΚΑ.

ΤΟ ΨΩΜΙ ΧΩΡΙΣ ΓΑΛΑΚΤΩΜΑΤΟΠΟΙΗΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΣΤΕΓΝΟ, ΔΕΝ ΦΟΥΣΚΩΝΕΙ ΚΑΙ ΧΑΛΑΕΙ ΓΡΗΓΟΡΑ. Η ΠΡΟΣΘΗΚΗ 0,5% ΓΑΛΑΚΤΩΜΑΤΟΠΟΙΗΤΩΝ ΣΤΗ ΖΥΜΗ ΑΥΞΑΝΕΙ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΔΙΑΤΗΡΗΣΗΣ ΤΟΥ.

ΌΛΕΣ ΟΙ ΣΟΚΟΛΑΤΕΣ ΠΕΡΙΕΧΟΥΝ ΓΑΛΑΚΤΩΜΑΤΟΠΟΙΗΤΕΣ, ΟΠΩΣ Η ΤΡΙΣΤΕΑΤΙΚΗ ΣΟΡΒΙΤΑΝΗ (E 492), ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ ΣΤΑΘΕΡΟΤΗΤΑ. ΧΩΡΙΣ ΑΥΤΟΥΣ Η ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΕΧΕΙ ΑΝΩΜΑΛΗ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ ΜΕ ΛΕΥΚΑ ΣΤΙΓΜΑΤΑ.

ΟΙ ΓΑΛΑΚΤΩΜΑΤΟΠΟΙΗΤΕΣ ΣΤΟ ΠΑΓΩΤΟ ΠΡΟΣΤΙΘΕΝΤΑΙ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΨΥΞΗΣ ΓΙΑ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ ΛΕΙΑ ΥΦΗ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΕΜΠΟΔΙΣΟΥΝ ΝΑ ΛΙΩΣΕΙ ΓΡΗΓΟΡΑ ΜΕΤΑ ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ.

ΣΤΑ ΛΟΥΚΑΝΙΚΑ, ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟ ΠΡΩΤΕΪΝΕΣ ΚΡΕΑΤΟΣ, ΛΙΠΟΣ ΚΑΙ ΝΕΡΟ, ΟΙ ΓΑΛΑΚΤΩΜΑΤΟΠΟΙΗΤΕΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ ΕΝΑ ΑΡΚΕΤΑ ΣΤΑΘΕΡΟΤΕΡΟ ΜΕΙΓΜΑ.https://www.healthyliving.gr/2015/02/27/galaktomatopoihtes-trofimon-kolitida-paxysarkia/

ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΠΟΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΙ ΕΡΕΥΝΕΣ ΠΟΥ ΕΧΩ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙ,ΚΑΤΑΛΗΓΩ ΠΑΝΤΟΤΕ ΝΑ ΓΡΑΦΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΦΟΡΕΑ ΠΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΩ ,ΔΛΔ ΤΟΝ ΦΟΡΕΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ

ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΗΡΧΕ ΚΑΝΕΝΑΣ ΛΟΓΟΣ ΝΑ ΚΑΤΑΓΡΑΦΩ ΤΑ ΚΑΚΩΣ ΚΕΙΜΕΝΑ ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΜΑΣ,ΚΑΙ ΤΑ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΄΄ΠΡΟΣΘΕΤΑ΄΄ ΠΟΥ ΔΟΛΙΩΣ ΒΑΖΟΥΝ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΤΡΟΦΗ ΜΑΣ ΟΙ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ,ΕΑΝ ΔΕΝ ΕΙΧΑ ΤΟΝ ΄΄ΑΝΤΙΛΟΓΟ΄΄ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΠΟΛΥΤΕΣ ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΕΣ ΛΥΣΕΙΣ ΠΟΥ ΔΙΝΕΙ Ο ΦΟΡΕΑΣ Ε.ΣΥ,ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΩΝ ΔΗΛΩΣΕΩΝ ΤΟΥ,ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΕΛΕΓΧΘΕΙ,ΚΑΙ ΥΠΟΓΡΑΦΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΡΕΙΟ ΠΑΓΟ

ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΛΟΙΠΟΝ ΤΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΔΙΑ-ΤΡΟΦΗΣ ΜΑΣ ΠΟΥ ΤΩΡΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΛΩ ΄΄ΔΙΑ(Σ)ΤΡΟΦΗ,ΠΑΡΑΘΕΤΩ ΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΑΠΟΥ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΓΕΩΡΓΙΑ-ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΑ,ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΠΩΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Η ΤΡΟΦΗ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ

ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΣΙΓΟΥΡΑ ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΧΗΜΙΚΩΝ ΧΡΩΣΤΙΚΩΝ,ΧΩΡΙΣ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΄΄ΓΛΥΚΑΝΤΙΚΩΝ΄΄ , ΕΠΙΒΛΑΒΩΝ ΣΥΝΤΗΡΙΤΙΚΩΝ, ΓΑΛΑΚΤΩΜΑΤΟΠΟΙΗΤΕΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝΚΛΠ

ΜΕΤΑ ΠΟΛΙΤΗ ΜΟΥ ,ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΧΕΡΙ ΣΟΥ ΝΑ ΕΝΤΑΧΘΕΙΣ ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΦΟΡΕΑ,ΠΟΥ ΦΕΡΕΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΙΔΙΟΤΗΤΑ ΣΟΥ ΔΛΔ ΤΟΝ ΦΟΡΕΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ,ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΝΑ ΧΤΙΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑ 

ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ[ΚΡΑΤΟΣ] ΤΩΝ ΕΛΛΗΝ ΠΟΛΙΤΩΝ


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ:
HTTPS://WWW.DROPBOX.COM/S/PLN8T496H3RO6IX/ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ-ΔΗΛΩΣΕΙΣ-ΕΣΥ-25-10-2015.PDF?DL=0

ΙΔΡΥΤΙΚΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ:
HTTPS://WWW.DROPBOX.COM/S/VYAW1VTV3M8Y11P/ΔΙΑΚHΡYΞΗ-ΕΣΥ-ΤΕΛΙΚΟ.PDF?DL=0

ΓΕΩΡΓΙΑ/ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΑ/ ΑΛΙΕΙΑ / ΠΑΡΑΓΩΓΑ


5.1. Η ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ ΔΙΝΕΙ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΒΑΣΗ ΣΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΠΡΩΤΟΓΕΝΩΝ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΩΝ ΠΗΓΩΝ. Η ΓΕΩΡΓΙΑ ΘΑ ΑΝΑΠΤΥΧΘΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΟ ΤΡΟΠΟ. ΘΑ ΚΑΘΙΕΡΩΘΕΙ ΣΕ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑ Η ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΜΟΝΟ ΜΕ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥΣ ΣΠΟΡΟΥΣ.

5.2. ΘΑ ΑΝΑΠΤΥΧΘΕΙ ΜΕ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΩΣΤΕ ΤΟ 60 % ΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΝΑ ΚΑΘΙΣΤΑ ΑΥΤΑΡΚΗ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΑ ΓΕΩΡΓΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ. ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΦΥΤΩΝ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΧΛΩΡΙΔΑΣ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΤΟΥΣ, ΠΧ ΕΛΑΙΩΝ ΓΙΑ ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΚΑΛΛΩΠΙΣΤΙΚΟΥΣ ΣΚΟΠΟΥΣ . ΣΕΛΙΔΑ 16 ΑΠΟ 40
5.3. ΘΑ ΕΠΑΝΑΚΤΗΘΕΙ ΚΑΙ ΣΥΜΠΛΗΡΩΘΕΙ ΕΚ ΝΕΟΥ ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΣΠΟΡΩΝ.
5.4. ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΕΛΕΓΧΟΣ ΤΗΣ ΤΡΟΦΙΚΗΣ ΑΛΥΣΙΔΑΣ ΚΑΙ ΘΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΘΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ «GM» ΓΕΝΕΤΙΚΑ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΜΕΝΟΙ ΣΠΟΡΟΙ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΡΑΓΩΓΑ ΑΥΤΩΝ.
5.5. Η ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΘΑ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΝΑ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΕΙ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΜΕ ΤΡΟΦΙΜΑ ΑΠΑΛΛΑΓΜΕΝΑ ΑΠΟ «GM» ΓΕΝΕΤΙΚΑ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΜΕΝΟΥΣ ΣΠΟΡΟΥΣ, ΘΑ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΕΞΕΛΙΓΜΕΝΕΣ ΜΕΘΟΔΟΥΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΠΟΥ ΘΑ ΒΑΣΙΖΟΝΤΑΙ ΣΤΙΣ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑΣ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΤΙΣ ΑΡΧΕΓΟΝΕΣ ΑΡΧΕΣ ΟΠΩΣ ΔΙΑΤΥΠΩΝΟΝΤΑΙ ΣΤΗ ΜΗΤΕΡΑ ΦΥΣΗ, ΚΑΙ ΤΟ ΠΟΤΙΣΜΑ ΘΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΜΕ ΚΑΘΑΡΟ ΝΕΡΟ ΑΠΑΛΛΑΓΜΕΝΟ ΑΠΟ ΔΗΛΗΤΗΡΙΑ, ΤΟΞΙΝΕΣ ΟΠΩΣ ΦΘΟΡΙΟ ΚΤΛ,
5.6. ΘΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΕΙ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΜΟΝΑΔΕΣ ΓΕΩΡΓΙΚΗΣ ΚΑΙ ΖΩΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ, ΜΕΣΩ ΠΡΟΗΓΜΕΝΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΩΝ ΠΟΥ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΓΕΝΕΤΙΚΑ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΜΕΝΩΝ ΣΠΟΡΩΝ ΚΑΙ ΥΒΡΙΔΙΩΝ, ΜΕ ΤΗΝ ΛΗΨΗ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΩΝ ΕΦΑΡΜΟΣΤΙΚΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΓΙΑ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΦΥΣΙΚΟΥΣ ΤΟΠΙΚΟΥΣ ΣΠΟΡΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΥΠΟΣΤΕΙ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ, ΕΤΣΙ ΩΣΤΕ Η ΕΛΛΑΔΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΞΑΝΑ ΕΝΑ ΟΡΓΑΝΙΚΟ ΠΡΟΤΥΠΟ ΦΥΣΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΤΑΙ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΧΩΡΟ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ.
5.7. Η ΛΙΠΑΝΣΗ ΘΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΜΕ ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ ΛΙΠΑΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΕΔΑΦΟΒΕΛΤΙΩΤΙΚΑ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΡΑΓΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑ.

5.8. ΘΑ ΑΝΑΠΤΥΧΘΕΙ ΟΣΟ ΤΟ ΔΥΝΑΤΟΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ Η ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΜΕΤΑΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΓΕΩΡΓΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΣΤΑ ΟΠΟΙΑ ΜΟΝΟ ΘΑ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ Η ΕΞΑΓΩΓΗ. 
ΤΟ ΙΔΙΟ ΒΑΡΟΣ ΘΑ ΔΟΘΕΙ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΑ.
5.9. ΘΑ ΣΧΕΔΙΑΣΤΕΙ ΚΑΤΑΛΛΗΛΑ Η ΣΧΕΣΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ, ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ, ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗΣ, ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ, ΔΙΑΘΕΣΗΣ ΣΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΑΓΟΡΑ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΞΑΓΩΓΩΝ ΟΥΤΩΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΑΠΟΚΤΗΘΕΙ ΑΜΕΣΟΤΗΤΑ ΜΕΤΑΞΥ ΠΑΡΑΓΩΓΟΥ ΚΑΙ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΑΠΤΥΧΘΕΙ ΥΓΙΗΣ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΣ.
5.10. ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΥΣΤΗΡΗ ΕΠΟΠΤΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΗΡΗΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΩΝ.
5.11. ΘΑ ΔΟΘΕΙ ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΩΣΤΕ ΤΟ 80 % ΤΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΤΗΣ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΑΣ ΝΑ ΚΑΛΥΠΤΕΙ ΤΗΝ ΕΓΧΩΡΙΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ.
5.12. ΘΑ ΔΟΘΕΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΕΜΦΑΣΗ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΩΝ ΖΩΟΤΡΟΦΩΝ.
5.13. ΘΑ ΔΟΘΕΙ ΒΑΣΗ ΣΤΗΝ ΑΝΑΠΑΡΑΓΩΓΗ ΤΩΝ ΖΩΩΝ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΠΑΝΙΔΑΣ.
5.14. Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΟΥΣ ΘΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΕ ΦΥΣΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΚΑΙ ΘΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΚΑΘΕ ΑΥΞΗΤΙΚΟ, ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΟ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑ, ΟΡΜΟΝΕΣ
 ΚΤΛ. ΣΕΛΙΔΑ 17 ΑΠΟ 40
5.15. ΕΙΜΑΣΤΕ Η ΧΩΡΑ ΤΩΝ ΥΔΑΤΩΝ ΕΙΝΑΙ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΟ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ 
ΥΔΑΤΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΙΔΩΝ.
5.16. ΘΑ ΔΟΘΕΙ ΒΑΡΥΤΗΤΑ ΣΤΙΣ ΥΔΑΤΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ ΙΧΘΥΩΝ, ΟΣΤΡΑΚΩΝ ΚΑΙ ΜΑΛΑΚΙΩΝ ΚΑΙ ΟΤΙ ΠΑΡΑΓΕΤΑΙ ΩΣ ΤΕΛΙΚΟ ΠΡΟΪΟΝ ΤΗΣ ΜΗΤΕΡΑΣ ΦΥΣΗΣ.
5.17. Η ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΗ ΝΑ ΠΑΡΑΣΧΕΙ ΚΑΘΕ ΣΤΗΡΙΞΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΤΕΥΞΗ ΤΩΝ ΑΝΩΤΕΡΩ ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΤΗΣ Η ΟΧΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥΣ






Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις