Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ....Ε.ΣΥ

 ΌΤΑΝ ΟΙ ΈΛΛΗΝΕΣ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΑΝ ΝΑ ΦΤΙΑΞΟΥΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ. ΠΩΣ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΚΑΙ ΟΙ ΛΑΘΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ, ΕΜΠΟΔΙΣΑΝ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ (PICS)

ΩΣ ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΘΕΜΕΛΙΩΔΕΙΣ ΑΙΤΙΕΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ, ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕ ΝΑ ΠΑΡΑΓΕΙ, ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ Η ΟΠΟΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕ ΤΑ ΠΕΡΑΣΜΕΝΑ ΧΡΟΝΙΑ ΝΑ ΒΑΣΙΖΕΤΑΙ ΣΤΟΝ ΥΠΕΡΔΑΝΕΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟ ΙΣΟΖΥΓΙΟ ΕΙΣΑΓΩΓΩΝ-ΕΞΑΓΩΓΩΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΙΜΩΣ ΑΡΝΗΤΙΚΟ.

Η ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΗΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ, ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΡΧΕΤΑΙ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ, ΩΣΤΟΣΟ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΕΞΟΝΤΩΣΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ, ΙΣΩΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΤΟΥ ΠΩΣ Η ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΑΞΕΠΕΡΑΣΤΑ ΕΜΠΟΔΙΑ, ΓΙΑ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΜΕ ΚΕΦΙ ΓΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ, ΦΑΝΤΑΣΙΑ ΚΑΙ ΘΕΛΗΣΗ ΝΑ ΠΕΤΥΧΟΥΝ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΤΟΥΣ.


ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ

 ΠΡΙΝ ΞΕΚΙΝΗΣΟΥΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΜΝΗΜΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΑΛΙΟΥΣ ΚΑΙ ΓΝΩΡΙΜΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΝΕΩΤΕΡΟΥΣ, ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΘΥΜΗΘΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΜΕ ΟΡΙΣΜΕΝΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΠΙΚΡΑΤΟΥΣΑΝ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ Σ’ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΜΕΤΑΠΟΛΕΜΙΚΑ ΧΡΟΝΙΑ. ΓΙΑ ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ, ΘΑ ΕΠΙΚΕΝΤΡΩΘΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ.  Η ΕΥΡΩΠΗ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΕΝΑΝ ΠΟΛΕΜΟ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΓΙΑΤΡΕΨΕΙ ΤΙΣ ΠΛΗΓΕΣ ΤΗΣ ΚΑΙ ΝΑ ΞΑΝΑΣΤΑΘΕΙ ΣΤΑ ΠΟΔΙΑ ΤΗΣ, ΜΙΑ ΕΥΡΩΠΗ ΟΜΩΣ ΠΟΥ ΑΣΧΕΤΑ ΑΝ ΥΠΗΡΞΑΝ ΝΙΚΗΤΕΣ ΚΑΙ ΗΤΤΗΜΕΝΟΙ, ΟΛΟΙ ΕΙΧΑΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΜΕ:

*ΚΑΤΕΣΤΡΑΜΜΕΝΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ.

*ΚΑΤΕΣΤΡΑΜΜΕΝΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ - ΚΤΙΡΙΑΚΟ - ΕΡΓΑΛΕΙΑΚΟ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟ.

*ΑΝΥΠΑΡΞΙΑ ΠΡΩΤΟΓΕΝΝΩΝ ΠΡΩΤΩΝ ΥΛΩΝ.

*ΜΙΚΡΕΣ ΠΟΣΟΤΗΤΕΣ ΚΑΥΣΙΜΗΣ ΥΛΗΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΚΟΣΤΟΣ ΟΙ ΥΠΑΡΧΟΥΣΕΣ.

*ΕΛΑΧΙΣΤΟ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΟ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ - ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ.

ΕΑΝ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΣΤΙΑΣΟΥΜΕ ΑΚΟΜΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΣΤΗΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ, ΕΚΕΙ ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΕ ΤΟ ΧΑΟΣ.  ΚΥΡΙΟΙ ΚΑΙ ΣΟΒΑΡΟΙ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΕΣ ΥΠΗΡΧΑΝ ΠΡΟΠΟΛΕΜΙΚΑ ΣΤΗΝ ΑΓΓΛΙΑ, (ΠΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ, ΟΣΟΙ ΕΙΧΑΝ ΕΠΙΒΙΩΣΕΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΜΟΥΣ, ΠΑΡΗΓΑΓΑΝ ΜΟΝΟ ΠΟΛΕΜΙΚΕΣ ΜΗΧΑΝΕΣ) ΣΤΗΝ ΓΑΛΛΙΑ (ΠΟΥ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΓΡΗΓΟΡΗ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΤΗΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ ΑΛΛΑΞΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΤΗΣ ΚΑΙ ΕΞΥΠΗΡΕΤΟΥΣΕ ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΜΗΧΑΝΗ), ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ ΠΟΥ ΥΠΕΣΤΗ ΣΤΑ ΤΕΛΗ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ ΤΟΣΟ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΥΜΜΑΧΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ, ΟΣΟ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ) ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ ΣΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΚΑΙ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΗΣ.

ΕΚΕΙ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΘΗΚΕ ΣΩΡΕΙΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ ΜΕΤΑΠΟΛΕΜΙΚΑ. ΠΡΩΤΟΝ ΠΟΛΛΕΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΕΣ ΕΙΧΑΝ ΑΛΛΑΞΕΙ ΤΟ ΠΡΟΪΟΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ (ΛΟΓΩ ΑΝΑΓΚΩΝ ΠΟΛΕΜΟΥ), ΔΕΥΤΕΡΟΝ ΜΕΤΑ ΤΟΥΣ ΜΑΖΙΚΟΥΣ ΣΥΜΜΑΧΙΚΟΥΣ ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΜΟΥΣ ΕΛΑΧΙΣΤΑ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑ ΣΩΘΗΚΑΝ ΚΙ ΑΥΤΟ ΓΙΑΤΙ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΣΩΘΟΥΝ ΓΙΑ ΛΟΓΟΥΣ ΠΟΥ ΦΑΙΝΟΝΤΑΙ ΣΤΟΝ ΤΡΙΤΟ ΛΟΓΟ) ΚΑΙ ΤΡΙΤΟΝ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑ Η ΟΛΟΚΛΗΡΟΣ ΕΡΓΑΛΕΙΑΚΟΣ / ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΙΚΟΣ / ΣΧΕΔΙΑΣΤΙΚΟΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΤΕΧΝΙΤΕΣ, ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ, ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΑΝ ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΧΩΡΕΣ. 

ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ: ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΤΗΣ OPEL, ΜΕΤΑΚΟΜΙΣΕ ΣΤΗΝ ΡΩΣΙΑ ΚΑΙ ΕΚΕΙ ΦΤΙΑΧΤΗΚΑΝ ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΜΟΣΚΟΒΙΤΣ. ΑΡΧΙΖΕΙ ΛΟΙΠΟΝ Η ΣΧΕΔΙΑΣΗ ΚΑΙ Η ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΩΝ ΠΡΩΤΩΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ.  ΟΙ ΕΠΙΔΙΩΞΕΙΣ:

* ΑΠΛΗ ΣΧΕΔΙΑΣΗ, ΩΣΤΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΦΘΗΝΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ, ΣΕ ΥΠΑΡΧΟΥΣΕΣ  ΔΙΑΣΩΘΕΙΣΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΜΕ ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΝΕΙΔΙΚΕΥΤΟ ΕΡΓΑΤΟΤΕΧΝΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ.

* ΧΡΗΣΗ ΥΠΑΡΧΟΥΣΩΝ ΠΡΩΤΩΝ ΥΛΩΝ.

* ΚΙΝΗΤΗΡΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΙ.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΣΧΕΔΙΑΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΔΙΩΞΕΩΝ, ΗΤΑΝ Η ΣΧΕΔΙΑΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΜΙΚΡΩΝ – ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ - ΑΠΛΩΝ ΕΠΙΒΑΤΗΓΩΝ ΟΧΗΜΑΤΩΝ, ΜΕ ΧΡΗΣΗ ΥΠΑΡΧΟΝΤΩΝ ΕΞΑΡΤΗΜΑΤΩΝ (MESSERSCHMITT, ΟΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΣΕ ΚΑΛΥΠΤΡΑ ΑΕΡΟΠΛΑΝΟΥ ΓΙΑ ΠΟΡΤΑ, ΑΛΟΥΜΙΝΙΟ ΑΠΟ ΑΕΡΟΠΛΑΝΑ ΓΙΑ ΑΜΑΞΩΜΑ ΚΑΙ ΚΙΝΗΤΗΡΑ ΑΠΟ ΜΟΤΟΠΟΔΗΛΑΤΟ) - ΗΕΙNKEL - FULDAMOBIL Κ.ΛΠ.

ΜΕΓΑΛΕΣ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΟΠΩΣ OPEL - MERCEDES - DKW, ΑΡΓΗΣΑΝ ΝΑ ΕΠΑΝΑΕΚΚΙΝΗΣΟΥΝ ΣΧΕΔΙΑΣΗ - ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΚΑΙ ‘ΟΤΑΝ ΑΚΟΜΑ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΚΤΗΣΗΣ ΗΤΑΝ ΜΕΓΑΛΟ.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΠΛΕΥΡΑ Η ΑΝΑΓΚΗ ΥΠΑΡΞΗΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ ΕΡΓΑΛΕΙΩΝ (ΟΠΩΣ ΦΟΡΤΗΓΑ - ΑΓΡΟΤΙΚΑ - ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑ) ΗΤΑΝ ΜΕΓΑΛΗ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΤΟΝ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟ ΤΟΥ ΟΓΚΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΥΣΙΜΟΥ.  ΑΝΑΓΚΑΙΑ ΟΜΩΣ ΗΤΑΝ Η ΣΧΕΔΙΑΣΗ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΗ ΚΑΙ ΦΘΗΝΗ.

ΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΑΠΛΕΣ ΣΧΕΔΙΑΣΕΙΣ ΞΕΚΙΝΑΝΕ ΚΑΙ ΒΑΣΙΖΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΩΤΕΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗΣ. ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ, ΈΛΛΗΝΑΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΗΣ ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ, ΤΗΝ ΛΟΓΙΚΗ, ΤΗΝ ΤΕΧΝΙΚΗ ΤΗΝ ΜΙΚΡΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΧΩΡΟ, ΩΣΤΕ ΝΑ ΚΛΕΨΕΙ ΙΔΕΕΣ, ΝΑ ΒΡΕΙ ΔΙΑΦΟΡΑ ΥΠΑΡΧΟΝΤΑ ΥΛΙΚΑ ΝΑ ΤΑ ΠΑΝΤΡΕΨΕΙ ΟΛΑ ΜΑΖΙ ΚΑΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΕΙ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΜΕΡΙΚΕΣ ΦΟΡΕΣ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΝΟΤΑΝ ΣΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΟΥ.

Ο ΧΡΟΝΟΣ ΠΕΡΝΑΕΙ, ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΕΣ ΤΑΚΤΙΚΕΣ ΑΝΤΙΓΡΑΦΟΝΤΑΙ (ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΑΝΑΚΑΛΥΠΤΟΝΤΑΙ) ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΥΛΙΚΑ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ, ΟΙ ΝΟΜΟΙ ΞΕΚΑΘΑΡΙΖΟΥΝ ΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΙ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΑΡΧΙΖΟΥΝ ΝΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΩΤΟΙ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΕΣ.

ΦΤΙΑΧΝΟΝΤΑΙ ΧΩΡΟΙ, ΑΓΟΡΑΖΟΝΤΑΙ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ, ΠΡΟΣΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ ΤΕΧΝΙΤΕΣ, ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΧΕΔΙΑΣΤΕΣ, ΑΓΟΡΑΖΟΝΤΑΙ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΕΣ ΜΗΧΑΝΕΣ Η ΜΕΡΙΚΟΙ ΑΝΑΚΑΤΑΣΚΕΥΑΖΟΥΝ ΚΑΙ ΑΚΟΜΑ ΜΕΡΙΚΟΙ ΑΛΛΟΙ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΖΟΥΝ ΜΗΧΑΝΕΣ. ΑΣ ΔΟΥΜΕ ΛΟΙΠΟΝ ΤΗΝ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ - ΑΠΟΓΡΑΦΗ…




THEOLOGOU

 Ο ΝΙΚΟΣ ΘΕΟΛΟΓΟΥ, ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ (ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΕΚΕΙ ΣΑΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΗΣ), ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΤΟΥ. ΜΕΤΑΞΥ 1918 ΚΑΙ 1920, ΣΧΕΔΙΑΖΕΙ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΖΕΙ ΕΝΑ ΕΛΑΦΡΥ ΟΧΗΜΑ, ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙ ΚΙΝΗΤΗΡΑ ΜΟΤΟΣΥΚΛΕΤΑΣ ΤΥΠΟΥ PIERCE 750CC.  ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΑΡΧΙΖΕΙ ΤΗΝ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΑΣΙ ΑΠΟ FORD ΤΟΥ 1920 ΚΑΙ ΞΕΚΙΝΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΦΟΡΤΗΓΩΝ ΚΑΙ ΛΕΩΦΟΡΕΙΩΝ.

ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΤΗΣ ΔΕΚΑΕΤΙΑΣ ΤΟΥ ‘20 ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΕΙ ΕΝΤΟΝΟ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟ ΑΠΟ ΤΟΥΣ «ΤΟΥΡΝΙΚΙΩΤΗ» ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΚΑΙ ΤΗΝ «BOUHAGIER» ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ, ΠΟΥ ΕΠΙΣΗΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΖΟΥΝ ΦΟΡΤΗΓΑ ΚΑΙ ΛΕΩΦΟΡΕΙΑ ΚΑΙ ΜΗ ΑΝΤΕΧΟΝΤΑΣ ΚΛΕΙΝΕΙ.


ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ / ΒΙΟΤΕΧΝΙΑ, ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΑΜΑΞΩΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΕΠΕΙΤΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΩΝ ΟΧΗΜΑΤΩΝ – ΛΕΩΦΟΡΕΙΑ, ΦΟΡΤΗΓΑ ΚΑΙ ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ, ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΚΟΜΑ ΜΙΑ ΠΡΟΠΟΛΕΜΙΚΗ (ΤΟΥ 1920) ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΓΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΧΗΜΑ ΤΟΥ «ΤΑΓΚΑΛΑΚΗ» (ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΗΣ ΑΜΑΞΩΜΑΤΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΕΚΑΕΤΙΑ ΤΟΥ ‘30) ΤΟ 1937 ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΒΑΣΙΣΜΕΝΟ ΣΕ ΜΗΧΑΝΙΚΑ ΜΕΡΗ ΑΠΟ D.K.W.

BIOPLASTIC S.A. - ΑΡΓΟΤΕΡΑ D.I.M.

ΚΥΡΙΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ: ΑTTICA - CARMEL - D.I.M.  IΔΡΥΤΗΣ - ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ Ο ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ. ΤΟ 1958 ΣΕ ΙΔΙΟΚΤΗΤΟ ΧΩΡΟ ΣΧΕΔΙΑΣΕ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΕ ΕΝΑ ΕΛΑΦΡΥ ΤΕΤΡΑΤΡΟΧΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ MOD 505.  ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΥΨΗΛΩΝ ΕΚΕΙΝΗ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΦΟΡΩΝ ΓΙΑ Τ’ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ, ΑΝΑΓΚΑΣΤΗΚΕ ΝΑ ΣΤΡΑΦΕΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΡΙΚΥΚΛΩΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΩΝ ΟΧΗΜΑΤΩΝ, ΕΠΕΙΔΗ ΥΠΑΓΟΝΤΑΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΤΩΝ ΜΟΤΟΣΥΚΛΕΤΩΝ (ΧΑΜΗΛΟΙ ΦΟΡΟΙ -ΤΕΛΗ ΚΑΙ ΑΠΟΚΤΗΣΗΣ ΑΔΕΙΑΣ ΤΥΠΟΥ).

ΒΛΕΠΟΝΤΑΣ ΤΙΣ ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΣΕΙΣ ΠΟΥ ΤΟΥ ΠΑΡΕΙΧΕ Η ΤΟΤΕ ΙΣΧΥΟΥΣΑ ΝΟΜΟΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΤΡΙΚΥΚΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΗ ΜΕΤΑΠΟΛΕΜΙΚΗ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ  ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ, ΑΓΟΡΑΖΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ FULDAMOBIL ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΕΝΟΣ ΜΙΚΡΟΥ ΤΡΙΤΡΟΧΟΥ ΕΠΙΒΑΤΙΚΟΥ ΟΧΗΜΑΤΟΣ.

ΜΕ ΑΡΚΕΤΕΣ ΔΙΑΦΟΡΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΣΤΟ ΣΑΣΙ - ΑΜΑΞΩΜΑ - ΜΗΧΑΝΙΚΑ, ΑΡΧΙΖΕΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΚΑΙ ΔΙΑΘΕΣΗ ΤΟΥ ΑTTICA 200.  OΙ ΚΙΝΗΤΗΡΕΣ ΗΤΑΝ SACHS ΚΑΙ HEINKEL, ΠΟΥ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΖΟΝΤΟΥΣΑΝ ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΤΟΥ.  ΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΗΤΑΝ ΣΧΕΤΙΚΑ ΦΘΗΝΟ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ ΚΑΙ ΓΡΗΓΟΡΑ ΕΓΙΝΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΘΗΚΕ ΕΩΣ ΚΑΙ ΤΟ 1972.


ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΒΑΖΕΙ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΑΠΟ ΤΟ 1972 ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΕΝΑ ΜΙΚΡΟ ΤΡΙΚΥΚΛΟ ΦΟΡΤΗΓΟ, ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΛΑΒΗ ΚΑΤΑ ΠΟΛΛΟΥΣ ΑΛΛΑ ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΗ, ΠΑΤΕΝΤΑ ΤΗΣ ΑΝΑΣΤΡΟΦΗΣ ΤΟΥ ATTICA, ΟΠΟΥ ΤΟ ΠΙΣΩ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ ΑTTICA, ΕΓΙΝΕ ΤΟ ΕΜΠΡΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΦΟΡΤΗΓΑΚΙ.

ΜΕΧΡΙ ΤΟ 1965 Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΠΛΩΣ ΕΠΙΒΙΩΝΕΙ ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΞΑΝΑΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΜΠΕΙ ΣΤΟΝ ΧΩΡΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ, ΣΥΝΑΡΜΟΛΟΓΩΝΤΑΣ ΤΟ ATTICA CARMEL 12, ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΑΔΕΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΣΡΑΗΛΙΝΗ ISRAELI AUTOCARS (Η ΟΠΟΙΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΣΕ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ - ΤΕΧΝΟΓΝΩΣΙΑ ΤΗΣ ΑΓΓΛΙΚΗΣ RELIANT). 

ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΗΤΑΝ ΚΑΘΑΡΑ ΑΓΓΛΙΚΟ, ΜΙΑ ΚΑΙ ΣΧΕΔΟΝ ΟΛΑ ΤΑ ΕΞΑΡΤΗΜΑΤΑ ΤΟΥ, ΕΡΧΟΝΤΟΥΣΑΝ ΑΠΟ ΑΓΓΛΙΑ.  ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΤΟ ΜΟΝΤΕΛΟ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΒΡΙΣΚΕΙ ΑΠΗΧΗΣΗ ΚΑΙ ΣΤΑΜΑΤΑ Η ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΤΟΥ, ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΜΕΡΙΚΕΣ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΚΟΜΜΑΤΙΑ.

ΤΟ 1977 Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ ΑΛΛΑΖΕΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΣΕ D.I.M. MOTOR ΚΑΙ ΑΡΧΙΖΕΙ Η ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΕΝΟΣ (ΠΑΛΙ) ΠΕΡΙΕΡΓΟΥ ΟΧΗΜΑΤΟΣ, ΤΟΥ DIM 652. 

ΜΕ ΑΜΑΞΩΜΑ ΠΟΛΥΕΣΤΕΡΙΚΟ, ΕΜΦΑΝΙΣΙΑΚΑ ΜΟΙΑΖΕΙ ΜΕ ΤΟ ΟΤΟΜΠΙΑΝΚΙ Α112, ΕΝΩ ΜΗΧΑΝΙΚΑ ΦΟΡΑΕΙ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ FIAT 126 (ΑΕΡΟΨΥΚΤΟ ΔΙΚΥΛΙΝΔΡΟ ΚΙΝΗΤΗΡΑ 652 CC).  Η ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΚΑΙ Η ΖΩΗ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΜΟΝΤΕΛΟΥ ΗΤΑΝ ΜΙΚΡΗ ΚΑΙ ΚΑΠΟΥ ΕΚΕΙ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ ΚΑΙ Η D.I.M.

ALTA

EΤΑΙΡΕΙΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ / ΣΥΝΑΡΜΟΛΟΓΗΣΗΣ ΜΟΤΟΠΟΔΗΛΑΤΩΝ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΑΠΟ ΤΟ 1962.  ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΖΕ ΤΑ ΔΙΚΥΚΛΑ ΜΟΤΟΠΟΔΗΛΑΤΑ ALTA 50 S (50CC), ΤΑ ΤΡΙΚΥΚΛΑ ΦΟΡΤΗΓΑΚΙΑ ΜΕ ΔΙΧΡΟΝΟ ΜΟΤΕΡ SACHS 50 CC, ΤΑ ΤΡΙΚΥΚΛΑ ΦΟΡΤΗΓΑ ALTA 700 TRUCK, ΜΕ ΤΕΤΡΑΧΡΟΝΟ ΜΟΤΕΡ BMW 700 CC,3 5HP ΚΑΙ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑΣ ΦΟΡΤΙΟΥ 800KGS.


ΉΤΑΝ ΤΕΤΟΙΑ Η ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΠΟΥ ΤΟ 1967 ΑΓΟΡΑΖΕΙ ΙΔΙΟΚΤΗΤΟ ΧΩΡΟ ΣΤΗΝ ΕΛΕΥΣΙΝΑ, ΟΠΟΥ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΖΕΙ ΕΝΑ ΜΟΝΤΕΡΝΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ (ΤΟ ΚΤΙΡΙΟ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΡΕΙΠΩΜΕΝΟ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΘΗΝΩΝ - ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΑΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ - ΘΗΒΑΣ).

ΑΓΟΡΑΖΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΤΟΥ FULDAMOBIL. ΤΑ ΚΑΛΟΥΠΙΑ ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΚΑΙ ΕΜΦΑΝΙΖΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΤΟ ALTA 200.  “ΑΔΕΛΦΑΚΙ” ΜΕ ΤΟ ATTICA, ΑΛΛΑ ΜΕ ΚΑΤΑ ΠΟΛΥ ΠΙΟ ΜΟΝΤΕΡΝΑ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΚΑΙ ΜΙΚΡΕΣ ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΙΚΕΣ ΔΙΑΦΟΡΟΠΟΙΗΣΕΙΣ,ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΠΑΕΙ ΕΜΠΟΡΙΚΑ ΑΡΚΕΤΑ ΚΑΛΑ.  Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΤΟ 1978.

NAMCO NATIONAL MOTOR COMPANY OF GREECE

IΔΡΥΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΔΕΛΦΟΥΣ ΚΟΝΤΟΓΟΥΡΗ ΠΟΥ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝΤΟ ΜΕ ΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΑΠΟ ΤΟ 1950.  ΟΙ ΠΡΩΤΕΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΤΩΝ ΑΔΕΛΦΩΝ ΚΟΝΤΟΓΟΥΡΗ, ΗΤΑΝ ΣΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ, ΟΠΟΥ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΑΝ ΝΑ ΒΑΛΟΥΝ ΣΕ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΕΝΑ ΦΟΡΤΗΓΟ ΜΕ Τ’ ΟΝΟΜΑ «HELLAS». 

ΤΟ 1957 Ο ΚΟΝΤΟΓΟΥΡΗΣ ΑΠΟΚΤΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ WILFRED FAHR, ΕΝΟΣ ΟΧΗΜΑΤΟΣ ΠΟΛΛΑΠΛΩΝ ΧΡΗΣΕΩΝ.

ΤΟ 1961 ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΤΑΙ ΣΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ, ΜΕ ΤΗΝ ΟΝΟΜΑΣΙΑ FARCO, ΟΠΟΥ ΑΡΧΙΖΕΙ Η ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΟΥ GREEK-AUTOMOTIVE-HISTORY-15ΠΡΟΑΝΑΦΕΡΟΜΕΝΟΥ ΟΧΗΜΑΤΟΣ ΜΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ FARMOBIL. ΦΟΡΑ ΔΙΚΥΛΙΝΔΡΟ ΑΕΡΟΨΥΚΤΟ ΚΙΝΗΤΗΡΑ 700CC ΤΗΣ BMW.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ ΟΧΗΜΑ, ΔΕΝ ΠΑΙΡΝΕΙ ΕΓΚΡΙΣΗ ΤΥΠΟΥ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, (ΠΑΡΑ ΤΗΝ ΚΑΛΗ ΥΠΟΔΟΧΗ ΠΟΥ ΤΟΥ ΕΓΙΝΕ), ΚΑΙ ΟΛΗ Η ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΚΑΤΕΥΘΥΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ.  ΒΛΕΠΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ Η CHRYSLER ΑΓΟΡΑΖΕΙ ΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟ ΤΗΣ ΕΡΓΟ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΤΗΝ CHRYSLER HELLAS S.A.

ΤΟ 1967 Η ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΠΛΕΟΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΚΩΛΥΣΙΕΡΓΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΝΑ ΧΟΡΗΓΗΣΕΙ ΕΓΚΡΙΣΗ ΤΥΠΟΥ, ΚΛΕΙΝΕΙ ΚΑΙ ΜΕΤΑΦΕΡΕΙ ΟΛΟ ΤΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΤΟΥ ΣΕ ΑΛΛΗ ΧΩΡΑ ΟΠΟΥ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΤΟΥ.

ΤΕΛΗ ΔΕΚΑΕΤΙΑΣ ΤΟΥ ‘60, Ο ΚΟΝΤΟΓΟΥΡΗΣ, ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΤΗΝ NAMCO, ΚΑΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΔΕΚΑΕΤΙΑΣ, ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ ΣΤΗΝ ΔΙΕΘΝΗ ΕΚΘΕΣΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΤΟ PONY.  TO PONY ΗΤΑΝ ΜΙΑ ΔΙΕΘΝΗΣ ΣΧΕΔΙΑΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ FNF CITROEN, ΓΙΑ ΕΝΑ ΑΠΛΟ - ΦΘΗΝΟ - ΕΥΚΟΛΟ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΟΥ ΟΧΗΜΑ. 

Η NAMCO ΠΑΡΑΓΕΙ ΤΟ ΜΙΚΡΟ PONY ΣΕ ΟΛΟΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΣΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΚΑΙ ΑΜΕΣΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ.  ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΠΕΤΥΧΗΜΕΝΗ Η ΣΧΕΔΙΑΣΗ, Η ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΚΑΙ ΤΟΣΟ ΧΑΜΗΛΟ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΑΓΟΡΑΣ ΚΑΙ ΧΡΗΣΗΣ, ΠΟΥ ΠΟΥΛΑΕΙ ΣΕ ΜΕΓΑΛΑ ΝΟΥΜΕΡΑ ΤΟΣΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ (ΠΟΥ ΤΟ ΑΓΟΡΑΖΟΥΝ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΙΔΙΩΤΕΣ, ΟΙ ΈΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ, Ο ΟΤΕ, Η ΔΕΗ ΚΑΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΟΙ ΑΛΛΟΙ), ΟΣΟ ΚΑΙ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ (ΥΠΗΡΞΑΝ ΚΑΙ ΕΞΑΓΩΓΕΣ ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ).  ΠΑΡΗΧΘΗΣΑΝ ΚΑΙ ΕΠΩΛΗΘΗΣΑΝ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 30.000 PONY.


TO 1978 Η NAMCO ΕΠΕΚΤΕΙΝΕΤΑΙ ΣΕ ΕΙΔΙΚΑ ΟΧΗΜΑΤΑ ΣΟΥΗΔΙΚΗΣ ΠΑΤΕΝΤΑΣ, ΜΕ ΕΙΔΙΚΕΣ OFF ROAD ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ, ΠΟΛΛΑΠΛΩΝ ΧΡΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΑΝΑΓΚΩΝ.  ΑΡΧΙΖΕΙ Η ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ (ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΩΝ) ΠΡΟΤΥΠΩΝ ΟΧΗΜΑΤΩΝ 4×4, 6×6 (ΑΠΟ 3 ΩΣ 6,5 ΤΟΝΟΥΣ).  ΣΧΕΔΙΑΖΕΙ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΖΕΙ ΕΙΔΙΚΑ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΟΧΗΜΑΤΑ - ΘΩΡΑΚΙΣΜΕΝΑ Η ΜΗ - ΟΠΩΣ ΤΟ PANTHER (2 ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΑ ΠΡΩΤΟΤΥΠΑ), ΤΟ ΤIGER ΚΑΙ ΤΟ ACHILLES. ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΕΚΕΙΝΗ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΕΤΟΙΜΑΖΕΙ ΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΕΛΒΟ, ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΝΑ ΔΟΘΟΥΝ ΕΛΑΧΙΣΤΕΣ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΦΟΡΤΗΓΟ.


Η ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΤΗΣ ΠΡΩΤΗΣ ΓΕΝΙΑΣ PONY ΣΤΑΜΑΤΑ ΤΟ 1983 - 1984, ΕΠΟΧΗ ΠΟΥ ΑΛΛΑΖΕΙ Ο ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟΣ ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΑΦΟΡΑ ΤΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΤΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ, ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΝΑΙ ΣΥΜΦΕΡΟΥΣΑ Η ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΟΥ ΚΑΙ Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΤΟΥ.  ΕΤΣΙ ΠΑΡ’ ΟΛΟ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΘΕΙ ΕΝΑ ΝΕΟ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ ΜΟΝΤΕΛΟ ΜΕ ΟΝΟΜΑ SUPER PONY (ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ CITROEN, ΑΛΛΑ ΜΕ ΤΗΝ FORD, ΑΦΟΥ ΦΟΡΑΕΙ ΣΕΙΡΑ ΚΙΝΗΤΗΡΩΝ 950CC 45 HP, 1100CC 55HP, 1300CC 69HP, 1600CC DIESEL 54 HP ΚΑΙ ΜΕ ΔΙΠΟΡΤΑ ΚΑΙ ΤΕΤΡΑΠΟΡΤΑ ΑΜΑΞΩΜΑΤΑ) ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΣΕ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗ.

ΚΙ ΟΜΩΣ Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΔΙΑΣΩΘΗΚΕ.  ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΔΥΝΑΤΟ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ, ΚΕΡΔΙΣΕ ΟΜΩΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΩΛΗΣΗ ΤΕΧΝΟΓΝΩΣΙΑΣ.  ΑΠΟ ΤΟ 1994 ΤΟ ΠΡΩΤΟ SUPER PONY ΒΓΗΚΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΡΑΜΜΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΤΟΥ ΒΟΥΛΓΑΡΙΚΟΥ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟΥ, ΠΟΥ ΑΓΟΡΑΣΕ ΚΑΙ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΤΕΧΝΟΓΝΩΣΙΑ ΤΗΣ NAMCO.  H NΑΜCO, ΜΑΛΛΟΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΖΩΝΤΑΝΗ, ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗ.  ΕΙΧΕ ΑΚΟΥΣΘΕΙ ΟΤΙ Ο ΕΡΓΑΛΕΙΑΚΟΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΕΤΟΙΜΟΠΟΛΕΜΟΣ.

ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ

ΉΤΑΝ ΜΙΑ  ΜΕΓΑΛΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΜΕ ΜΟΝΤΕΡΝΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΒΟΡΕΙΑ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ. ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΣΥΜΦΩΝΙΕΣ ΜΕ ΞΕΝΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΑΓΟΡΑΣΕ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΣΥΝΑΡΜΟΛΟΓΗΣΗΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ ΕΔΩ, ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΣΤΙΘΕΜΕΝΗ ΑΞΙΑ. ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΘΗΚΕ ΜΕΓΑΛΟΣ ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΠΟ MAZDA 323, OPEL CADETT D ΚΑΙ ALFASUD (ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΠΡΟΣΘΙΟΚΙΝΗΤΟ ΑLFA ROMEO). KΑΤΑΣΚΕΥΑΣΘΗΚΕ ΕΠΙΣΗΣ ΜΕΓΑΛΟΣ ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΠΟ ΦΟΡΤΗΓΑΚΙΑ MAZDA B 1600 ΜΕΡΙΚΑ ΑΠΟ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΑΝ ΜΕ ΤΟ ΣΗΜΑ GREZDA (GREECCE ΚΑΙ ΜΑZDA).

Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΕ ΣΕΙΡΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΩΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ (ΑΠΕΡΓΙΕΣ Κ.ΛΠ.) ΤΟ 1980.  ΤΟ 1985 Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΝΑΓΚΑΣΘΗΚΕ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΤΙΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΤΗΣ. ΗΤΑΝ ΛΥΠΗΡΟ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ, ΕΙΔΙΚΑ ΣΤΙΣ ΑΡΧΕΣ ΤΟΥ ‘80 ΠΟΥ ΠΟΛΛΕΣ ΞΕΝΕΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΕΣ ΖΗΤΑΓΑΝ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΕΣ. 

ΤΟ ΑΔΙΚΟ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΗΤΑΝ ΟΤΙ ΑΝΑΓΚΑΣΤΗΚΕ ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ, ΟΤΑΝ ΗΤΑΝ ΣΤΑ ΠΡΟΘΥΡΑ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ ΜΕ ΤΗΝ HYUNDAI, ΓΙΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΓΡΑΜΜΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ (ΤΗΣ ΜΟΝΑΔΙΚΗΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ) ΤΩΝ ΚΟΡΕΑΤΙΚΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ.

AUTOMECCANICA Α.Ε.Β.Ε.

 H AUTOMECCANICA ΙΔΡΥΘΗΚΕ ΣΤΑ ΤΕΛΗ ΤΗΣ ΔΕΚΑΕΤΙΑΣ ΤΟΥ ‘80 (ΑΠΟ ΠΡΩΗΝ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΗΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΠΟΥ ΜΟΛΙΣ ΕΙΧΕ ΚΛΕΙΣΕΙ). 

ΟΙ ΠΡΩΤΕΣ ΠΑΡΑΓΩΓΕΣ ΗΤΑΝ Η ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΩΝ FIAT SCOUT ΚΑΙ AMICO ΠΟΥ ΑΠΟΤΕΛΟΥΣΑΝ ΠΑΡΑΛΛΑΓΕΣ ΒΑΣΙΣΜΕΝΕΣ ΣΤΑ FIAT 127.  ΑΠΟ ΤΟ 1981 ΕΩΣ ΤΟ 1985 ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΖΟΤΑΝ ΠΛΗΡΩΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟ ZEBRA ΒΑΣΙΣΜΕΝΟ ΣΤΟ DAIHATSU CHARADE, ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΤΟ DAIHATSU CHARADE, ΠΟΥ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΕΦΕΡΕ ΜΟΝΟ ΤΟ ΣΗΜΑ ZEBRA.  AΠΟΤΟ 1985 ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΕ ΚΑΙ ΤΟ LADA NIVA.  ΟΙ ΕΓΑΣΙΕΣ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΟΥ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟΥ ΕΓΙΝΕ ΤΟ 1995.

NISSAN TEOCAR

AΠΟ ΤΟ 1978 Ο ΘΕΟΧΑΡΑΚΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΤΗΝ TEOCAR ΚΑΙ ΤΗΝ TECOM.  ΧΤΙΖΕΙ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑ ΣΕ ΚΟΝΤΙΝΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΠΟΣΤΑΣΗ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ, ΠΟΥ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΕΧΕΙ ΣΑΝ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΣΥΝΑΡΜΟΛΟΓΗΣΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ ΤΗΣ NISSAN.  TO ΔΕΥΤΕΡΟ Η TECOM ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΝΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΖΕΙ ΚΑΘΙΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΡΚΕΤΑ ΑΛΛΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ ΠΟΥ ΣΥΝΑΡΜΟΛΟΓΟΥΝΤΑΙ ΣΤΗΝ TEOCAR.


TO 1980 ΒΓΑΙΝΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΡΑΜΜΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΑΠΟ ΜΙΑ ΣΕΙΡΑ ΜΟΝΤΕΛΩΝ ΤΗΣ NISSAN (ΕΠΙΒΑΤΗΓΑ ΚΑΙ ΦΟΡΤΗΓΑ). 

ΤΟ 1995 Η ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΣΤΑΜΑΤΑΕΙ ΓΙΑ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ. ΤΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΤΗΣ TEOCAR ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΕΧΕΙ ΥΠΟΣΤΕΙ ΣΕΙΡΑ ΕΚΜΟΝΤΕΡΝΙΣΜΩΝ ΔΙΑΛΥΕΤΑΙ ΕΙΣ ΤΑ ΕΞ ΩΝ ΣΥΝΕΤΕΘΕΙ ΚΑΙ ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΣΤΗΝ ΡΩΣΙΑ.  ΤΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΤΗΣ TECOM ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΖΟΝΤΑΣ ΠΛΕΟΝ ΕΠΙΠΛΑ ΓΡΑΦΕΙΟΥ, ΔΕΡΜΑΤΑ ΚΑΙ AFTERMARKET ΚΑΘΙΣΜΑΤΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ.

ENFIELD NEORION

Η ENFIELD AUTOMOTIVE LTD ΜΕ ΕΔΡΑ ΤΟ ΛΟΝΔΙΝΟ, ΕΙΔΙΚΕΥΟΤΑΝ ΣΤΗΝ ΣΧΕΔΙΑΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΗΛΕΚΤΡΙΚΩΝ ΑΥΤΟΝΟΜΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ.  ΤΟ 1972 ΕΞΑΓΟΡΑΣΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΔΕΛΦΟΥΣ ΓΟΥΛΑΝΔΡΗ, ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΤΗΝ ΜΕΤΟΝΟΜΑΣΑΝ ΣΕ «ENFIELD NEORION» ΚΑΙ ΜΕΤΕΦΕΡΑΝ ΤΗΝ ΓΡΑΜΜΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΣΕ ΤΜΗΜΑ ΤΩΝ ΝΑΥΠΗΓΕΙΩΝ ΣΥΡΟΥ. 

ΈΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΜΟΝΤΕΛΑ ΠΟΥ ΔΕΧΘΗΚΑΝ ΤΙΣ ΣΧΕΔΙΑΣΤΙΚΕΣ ΠΕΡΙΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΈΛΛΗΝΑ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΤΗ ΗΤΑΝ ΤΟ Ε.8000.  ΕΠΡΟΚΕΙΤΟ ΓΙΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΜΕ ΜΠΑΤΑΡΙΕΣ ΜΕ ΜΕΓΙΣΤΗ ΤΕΛΙΚΗ ΤΑ 65 ΧΛΜ/ΩΡΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟΝΟΜΙΑ 110-130 ΧΛΜ.


ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΙΑ ΠΛΕΥΡΑ ΔΕΝ ΠΗΡΕ ΕΓΚΡΙΣΗ ΤΥΠΟΥ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΕΙΧΕ ΣΧΕΤΙΚΑ ΥΨΗΛΗ ΤΙΜΗ ΤΟΥ, ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΝΑ ΒΓΟΥΝ ΛΙΓΑ ΚΟΜΜΑΤΙΑ ΠΟΥ ΑΓΟΡΑΣΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΑ ΑΓΓΛΙΚΑ ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΑ.  ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΛΟΓΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕ Η ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΟΥ ΚΑΙ ΣΥΝΤΟΜΑ Η ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΤΟΥ.

Ο ΣΧΕΔΙΑΣΤΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΙΧΑΗΛ ΕΚΤΕΛΩΝΤΑΣ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑ ΤΩΝ ΓΟΥΛΑΝΔΡΗΔΩΝ ΣΧΕΔΙΑΣΕ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΘΗΚΑΝ ΔΥΟ ΠΡΩΤΟΤΥΠΑ ΠΟΛΥΤΕΛΗ ΠΑΝΤΟΣ ΕΔΑΦΟΥΣ ΟΧΗΜΑΤΑ ΜΕ ΘΗΡΙΩΔΕΙΣ V8 ΚΙΝΗΤΗΡΕΣ, ΤΑ «ΣΙΚΑΓΟ».  ΈΝΑ ΑΠΟ ΤΑ NEORION ΣΙΚΑΓΟ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟ ΦΥΛΑΞΗ ΣΕ ΑΠΟΘΗΚΕΣ ΤΟΥ ΟΔΔΥ, ΣΤΗΝ ΑΜΥΓΔΑΛΕΖΑ.

ΜΕΒΕΑ - ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΚΑΙ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΩΝ

ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΣΥΝΕΝΩΣΗ ΔΥΟ (ΑΠΟ ΤΟ 1954) ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΩΝ / ΣΥΝΑΡΜΟΛΟΓΗΤΩΝ ΜΟΤΟΠΟΔΗΛΑΤΩΝ, ΤΟ 1960 ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΤΑΙ Η ΜΕΒΕΑ. 

ΞΕΚΙΝΑΕΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΕΝΟΣ ΜΙΚΡΟΥ ΤΡΙΚΥΚΛΟΥ ΦΟΡΤΗΓΟΥ ΜΕ ΚΙΝΗΤΗΡΑ ZUNDAPP 50CC.  MΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΠΟΥ ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΚΑΙ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ Σ’ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 30 ΧΡΟΝΙΑ.  ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΚΑΙ ΕΞΑΓΕΤΑΙ ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΗΝ ΑΣΙΑ ΣΕ ΜΕΓΑΛΟΥΣ ΑΡΙΘΜΟΥΣ ΣΑΝ ΕΠΙΒΑΤΗΓΟ ΚΑΙ ΣΑΝ ΦΟΡΤΗΓΟ.

ΤΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΑ ΣΧΕΔΙΑ ΚΑΙ Η ΤΕΧΝΟΓΝΩΣΙΑ ΤΗΣ ΜΕΒΕΑ ΔΙΝΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΣΕ ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΤΗΝ MEGO, ΓΙΑ ΝΑ ΜΕΓΑΛΩΣΕΙ Η ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΛΥΦΘΕΙ Η ΖΗΤΗΣΗ. 

ΤΟ 1970 ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΓΓΛΙΚΗ RELIANT ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΖΕΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΑΔΕΙΑΣ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΑ ΒΑΡΥ ΤΡΙΚΥΚΛΟ ΦΟΡΤΗΓΟ TW9 ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ 1974 ΚΑΙ ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΤΡΙΤΡΟΧΟ ΕΠΙΒΑΤΗΓΟ ROBIN. 

ΕΚΕΙΝΗ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΟ ΤΡΙΚΥΚΛΟ ΗΤΑΝ ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΧΑΜΗΛΑ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΕΝΕΠΙΠΤΑΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΤΩΝ ΜΟΤΟΣΥΚΛΕΤΩΝ, ΟΠΟΤΕ Η ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗ ΗΤΑΝ ΑΝΕΚΤΗ.

ΤΟ 1979 Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΑΝΩ ΣΕ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΜΕΝΟ ΣΑΣΙ ΑΠΟ ΤΟ RELIANT KITTEN ΣΧΕΔΙΑΖΕΙ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΖΕΙ ΤΟ ΤΕΤΡΑΤΡΟΧΟ ΜΙΚΤΗΣ ΧΡΗΣΗΣ FOX (ΤΟ ΒΛΕΠΕΤΕ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ) ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΜΙΑ ΠΕΤΥΧΗΜΕΝΗ ΣΧΕΔΙΑΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ. 

ΓΙΑ Ν' ΑΠΟΦΥΓΟΥΝ ΤΑ ΓΝΩΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΕΓΚΡΙΣΗ ΤΥΠΟΥ, ΑΠΟΣΤΕΛΛΕΤΑΙ ΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΣΤΗΝ ΑΓΓΛΙΑ ΜΑΖΙ ΜΕ Τ’ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΚΑΙ ΑΜΕΣΩΣ ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΠΑΙΡΝΕΙ ΕΓΚΡΙΣΗ ΤΥΠΟΥ ΣΑΝ ΑΓΓΛΙΚΗΣ ΣΧΕΔΙΑΣΗΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ RELIANT FOX.

ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΖΕΤΑΙ ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΕΧΡΙ ΤΟ 1984-85, ΟΠΟΤΕ ΑΛΛΑΖΕΙ Ο ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟΣ ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΕΒΑΛΕ ΤΑΦΟΠΕΤΡΑ Σ’ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΈΛΛΗΝΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΕΣ ΚΙ Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΛΙΓΟ ΚΛΕΙΝΕΙ. ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ RELIANT FOX ΠΟΥ ΣΤΑ ΧΑΡΤΙΑ ΦΑΙΝΟΤΑΝ ΑΓΓΛΙΚΗΣ ΣΧΕΔΙΑΣΗΣ ΕΧΕΙ ΕΞΑΧΘΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΗΝ ΑΓΓΛΙΑ.  ΚΑΙ ΤΑ ΔΥΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΝΑ ΖΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΓΓΛΙΑ.

MAVA

H ΜΑΒΑ ΑΡΧΙΚΑ ΗΤΑΝ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ ΤΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ RENAULT.  ΤΟ 1979 ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ΤΗΝ ΣΧΕΔΙΑΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΕΝΟΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ.  ΤΗΝ ΣΧΕΔΙΑΣΗ ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΙ Ο ΈΛΛΗΝΑΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΤΗΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΙΧΑΗΛ.


ΠΑΝΩ ΣΕ ΜΗΧΑΝΙΚΑ ΜΕΡΗ ΑΠΟ RENAULT ΣΧΕΔΙΑΖΕΙ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΖΕΙ ΤΟ ΠΡΟΤΥΠΟ ΕΝΟΣ ΕΛΑΦΡΟΥ ΠΟΛΛΑΠΛΩΝ ΧΡΗΣΕΩΝ ΟΧΗΜΑΤΟΣ ΠΟΥ ΟΝΟΜΑΖΕΤΑΙ “FARMA”.  ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΑΙΤΗΣΗ ΤΗΣ MAVA ΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΣΤΕΛΝΕΤΑΙ ΣΤΗΝ RENAULT ΣΤΗΝ ΓΑΛΛΙΑ ΟΠΟΥ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΕΞΟΝΥΧΙΣΤΙΚΟΥΣ ΕΛΕΓΧΟΥΣ ΚΑΙ ΔΟΚΙΜΕΣ ΠΑΙΡΝΕΙ ΕΓΚΡΙΣΗ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΜΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ RENAULT.

ΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΓΙΝΕΤΑΙ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΖΕΤΑΙ ΣΕ ΠΟΛΛΟΥΣ ΤΥΠΟΥΣ ΟΠΩΣ ΕΠΙΒΑΤΗΓΟ - ΦΟΡΤΗΓΟ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΥΠΟΥ ΤΖΙΠ.  ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙ ΚΙΝΗΤΗΡΑ 845 CC ΙΣΧΥΟΣ 34 HP ΜΕ ΤΕΛΙΚΗ 110 ΧΛΜ/ΩΡΑ.

ΤΟ 1984 ΣΧΕΔΙΑΖΕΤΑΙ Ο ΔΙΑΔΟΧΟΣ ΤΟ FARMA S ΜΕ ΑΥΞΗΜΕΝΕΣ ΕΚΤΟΣ ΔΡΟΜΟΥ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΠΟΥ ΤΟ ΕΙΧΑΝ ΠΡΟ ΟΝΟΜΑΣΕΙ «ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΤΖΙΠ».  ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΕΠΟΧΗ ΑΛΛΑΖΕΙ Ο ΝΟΜΟΣ Η ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΚΡΙΝΕΤΑΙ ΑΝΤΙΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΙ ΣΤΑΜΑΤΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΛΙΓΟ ΚΛΕΙΝΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ.

ΖΑΧΑΡΟΠΟΥΛΟΣ Α.Β.Ε.Ε. BALKANIA 4X4 TRUCK

BALKANIA: ΗΤΑΝ ΤΟ ΣΗΜΑ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΣΕ Ο ΖΑΧΑΡΟΠΟΥΛΟΣ ΠΟΥ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΖΕ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΕΛΑΦΡΑ 4×4 ΦΟΡΤΗΓΑ ΚΑΙ 4×4 ΤΥΠΟΥ ΤΖΙΠ.  ΜΕΧΡΙ ΤΟ 1972 Η ΖΑΧΑΡΟΠΟΥΛΟΣ ΑΒΕΕ ΑΣΧΟΛΕΙΤΟ ΜΕ ΤΗΝ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΡΟΥΜΑΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΙΝΔΙΚΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ. 

ΤΟ 1975 ΣΧΕΔΙΑΖΕΙ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΖΕΙ ΕΝΑ ΦΟΡΤΗΓΟ 4×4 ΜΕ ΚΙΝΗΤΗΡΑ DIESEL - MERCEDES BENZ 3200 CC ΜΕ ΜΕΤΑΛΙΚΗ ΚΑΜΠΙΝΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΦΟΡΤΙΟ 1500 ΚΙΛΩΝ.  ΤΟ 1979 ΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΕΠΑΝΑΣΧΕΔΙΑΖΕΤΑΙ ΜΕ ΝΕΑ ΜΟΝΤΕΡΝΑ ΠΟΛΥΕΣΤΕΡΙΚΗ ΚΑΜΠΙΝΑ.  ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΖΕΤΑΙ ΜΕΧΡΙ ΤΟ 1984 ΟΠΟΤΕ ΜΕ ΤΟΝ ΝΕΟ ΦΟΡΟΕΙΣΠΡΑΚΤΙΚΟ ΝΟΜΟ ΣΤΑΜΑΤΑΕΙ Η ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΤΟΥ.

ΤΟ 1975 Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΣΥΝΑΡΜΟΛΟΓΕΙ ΚΑΙ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΓΟΡΑ ΕΝΑ ΕΛΑΦΡΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΖΙΠ ΜΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ AUTOTRACTOR.


ΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΗΤΑΝ ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΕΝΑ ΕΔΩ ΣΥΝΑΡΜΟΛΟΓΗΜΕΝΟ ΤΥΠΟΥ ΤΖΙΠ: ΤΟ AHINDRA”.  KΑΙ ΑΥΤΟ ΒΕΒΑΙΑ ΗΤΑΝ ΑΝΤΙΓΡΑΦΟ ΑΠΟ ΤΑ ΠΡΩΤΟΓΕΝΗ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΑ ΚΑΙ ΦΟΡΑΓΕ ΚΙΝΗΤΗΡΑ DIESEL 3.100 CC 62 HP PEUGEOT.  ΤΟ ΕΚΜΟΝΤΕΡΝΙΣΜΕΝΟ ΠΙΟ «ΚΑΛΟ» ΜΟΝΤΕΛΟ AUTOTRACTOR KZ , ΦΟΡΟΥΣΕ ΚΙΝΗΤΗΡΑ ΒΕΝΖΙΝΗΣ ΠΑΛΙ ΤΗΣ PEUGEOT 2.500 CC , 103 HP.

ΤΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΕΚΜΟΝΤΕΡΝΙΖΕΤΑΙ ΤΟ 1985 ΚΑΙ ΑΠΟΚΤΑ ΝΕΑ ΠΛΕΟΝ ΟΝΟΜΑΣΙΑ «MAHINDRA HELLAS Α.Ε.» Η ΟΝΟΜΑΣΙΑ AUTOTRACTOR ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΠΕΤΑΙ ΚΑΙ ΤΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΜΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ MAHINDRA (ΑΝ ΚΑΙ ΜΕ ΠΟΛΛΕΣ ΔΙΑΦΟΡΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΑ ΠΡΩΤΟΓΕΝΗ ΙΝΔΙΚΑ).  ΜΕ ΤΗΝ ΦΟΡΟΕΙΣΠΡΑΧΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ ΤΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΤΟ 1985 Η ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΓΟΝΑΤΙΖΕΙ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΟΛΗ Η ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΠΑΕΙ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ.  Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΣΤΑΜΑΤΑ ΤΙΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΤΗΣ ΚΑΙ ΚΛΕΙΝΕΙ ΤΟ 1995.

GEN

Ο ΤΥΠΟΣ GEN ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΝΤΩΝΗ ΤΖΕΝ, ΠΑΛΑΙΟ ΟΔΗΓΟ ΑΓΩΝΩΝ, ΜΗΧΑΝΙΚΟ ΚΑΙ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΣΥΛΛΕΚΤΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ. Η ΠΡΩΤΗ ΤΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΗΤΑΝ ΤΟ 1963 ΕΝΑ ΚΟΜΨΟ ΣΠΟΡ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ, ΣΧΕΔΙΑΣΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΑ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΑ Π. ΒΑΡΟΥΧΑΚΗ.


ΚΤΙΣΘΗΚΕ ΠΑΝΩ ΣΕ ΠΛΑΙΣΙΟ VW ΚΑΙ ΜΗΧΑΝΙΚΑ ΜΕΡΗ ΤΗΣ SAAB.  ΔΕΝ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕ ΣΕ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΛΟΓΩ ΑΔΥΝΑΜΙΑΣ ΑΠΟΚΤΗΣΗΣ ΕΓΚΡΙΣΗΣ ΤΥΠΟΥ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΚΡΑΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ. ΑΠΟ ΤΟ 1968 Ο ΤΖΕΝ ΑΣΧΟΛΗΘΗΚΕ ΜΕ ΤΙΣ ΜΕΤΑΤΡΟΠΕΣ ΜΕΡΙΚΩΝ FIAT ΚΑΙ SAAB ΣΕ ΚΑΜΠΡΙΟ. 

ΤΟ 1970 ΞΑΝΑΣΧΟΛΗΘΗΚΕ ΜΕ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΕΝΟΣ ΣΠΟΡ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΩΝΤΑΣ ΠΛΑΙΣΙΟ VW.  ΞΑΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΑΠΟΚΤΗΣΗΣ ΕΓΚΡΙΣΗΣ ΤΥΠΟΥ, ΠΑΡ’ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΕ ΠΕΡΙΠΟΥ 10 ΟΧΗΜΑΤΑ.  ΑΠΟ ΤΟ 2005 Ο ΤΖΕΝ ΑΣΧΟΛΕΙΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΣΧΕΔΙΑΣΗ - ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΕΝΟΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟΥ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ.

SCAVAS

ΣΧΕΔΙΑΣΤΗΣ / ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΗΣ / ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ Ο ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΣΚΑΒΑΣ. ΑΠΟΚΤΩΝΤΑΣ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΒΙΑΜΑΞ ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΤΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΗ ΤΟ 1969 ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΣΧΕΔΟΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΟΥ ΠΡOΤΥΠΟΥ.


ΤΟ SCAVAS 1 ΗΤΑΝ ΕΝΑ ΣΠΟΡ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΜΕ ΚΙΝΗΤΗΡΑ N.S.U. 1200 ΚΑΙ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΘΗΚΕ ΤΟ 1973.   ΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΕΝΤΟΝΕΣ ΠΙΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΚΑΒΒΑΘΑ, ΙΔΙΟΚΤΗΤΗ ΤΩΝ 4 ΤΡΟΧΩΝ, ΠΗΡΕ ΑΔΕΙΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΑΛΛΑ ΠΟΤΕ ΑΔΕΙΑ ΕΓΚΡΙΣΗΣ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗ.

ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΜΟΝΤΕΛΟ ΗΤΑΝ ΤΟ ΠΑΝΕΜΟΡΦΟ SCAVAS 2 ΠΟΥ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΘΗΚΕ ΤΟ 1992 ΚΑΙ ΠΡΟΟΡΙΖΟΤΑΝ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗ.  ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΚΟΜΑ ΦΟΡΑ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΟΥ ΕΔΩΣΕ ΑΔΕΙΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΑΔΕΙΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ.  ΤΟ SCAVAS 3 ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗΚΕ ΤΟ 1996 ΔΕΝ ΞΕΠΕΡΑΣΕ ΠΟΤΕ ΤΟ ΣΤΑΔΙΟ ΣΧΕΔΙΑΣΗΣ.

PETROS PETROPOULOS Α.Ε.Β.Ε.

Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΗΤΑΝ (ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΩΡΑ) ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΜΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΘΕΣΗΣ ΟΧΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΒΑΡΙΩΝ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΓΙΑ ΜΙΑ ΕΠΟΧΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΗΣ.  Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΥ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΑΠΑΣΧΟΛΕΙΤΟ ΜΕ ΤΗΝ ΜΕΤΑΛΛΟΥΡΓΙΑ (ΧΥΤΗΡΙΑ, ΟΠΟΥ ΜΕΤΑΞΥ ΑΛΛΩΝ ΕΘΕΩΡΕΙΤΟ ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΑΛΥΤΕΡΟΥΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΕΣ ΚΑΜΠΑΝΩΝ) ΑΠΟ ΤΟΝ 19Ο ΑΙΩΝΑ, ΑΡΧΙΚΑ ΣΤΗΝ ΆΜΦΙΣΣΑ ΚΑΙ ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΛΑΜΙΑ.

Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΤΗΣ ΜΟΡΦΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΕΤΡΟ ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟ ΣΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΤΟΥ 1922 ΜΕ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΠΩΛΗΣΗΣ ΟΧΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΣΚΕΥΕΣ / ΑΝΑΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ ΚΙΝΗΤΗΡΩΝ.  ΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΙΝΗΤΗΡΕΣ ΑΡΧΙΣΕ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ ΟΧΗΜΑΤΩΝ, ΜΕ ΒΑΣΗ ΕΠΙΒΑΤΗΓΑ FORD ΤΟΥ 1920, ΤΑ WILLYS-OVERLAND ΤΟΥ 1930 ΚΑΙ ΓΙΑ ΦΟΡΤΗΓΑ ΜΕ ΤΑ DIAMOND T ΚΑΙ INTERNATIONAL ΤΟΥ 1930.

ΤΟ 1938 ΜΕΤΑΦΕΡΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ. ΚΥΡΙΑ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟ 1956 Η ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΡΑΚΤΕΡ ΜΕ ΧΡΗΣΗ ΑΝΑΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΜΕΝΩΝ ΚΙΝΗΤΗΡΩΝ. ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΖΕΙ ΣΕΙΡΑ ΤΡΑΚΤΕΡ ΜΕ ΚΙΝΗΤΗΡΑ PERKINS ΜΕ ΜΕΓΑΛΕΣ ΠΩΛΗΣΕΙΣ.  ΑΠΟ ΤΟ 1974 ΑΡΧΙΖΕΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΥ «ΕΞΥΠΝΟΥ» ΟΠΩΣ ΤΟ ΟΝΟΜΑΖΕΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟΥ ΦΟΡΤΗΓΟΥ 4×4, ΣΕ ΤΥΠΟΥΣ UNITRUCK-POLYTRUCK ΚΑΙ MILITRUCK ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΤΡΑΤΟ.


ΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ ΤΑ ΑΓΟΡΑΖΟΥΝ ΣΕ ΜΕΓΑΛΟΥΣ ΑΡΙΘΜΟΥΣ ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΚΙ Ο ΣΤΡΑΤΟΣ.  ΕΠΙΠΛΕΟΝ Ο ΝΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΑΛΛΑΖΕΙ ΤΟ 1984-85 ΚΙ ΕΤΣΙ ΣΤΑΜΑΤΑΕΙ Η ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΜΕ ΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΣΕ ΔΕΙΝΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΛΟΓΩ ΤΩΝ ΜΕΓΑΛΩΝ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΚΑΝΕΙ ΩΣ ΤΟΤΕ.

ΕΚΤΟΣ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΙΧΕ ΣΧΕΔΙΑΣΕΙ-ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΕΙ ΜΙΑ ΣΕΙΡΑ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ ΟΠΩΣ ΓΕΝΝΗΤΡΙΕΣ-ΠΕΡΟΝΟΦΟΡΑ (ΤΑ ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΑ ΒΕΝΖΙΝΟΚΙΝΗΤΑ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΚΙΝΗΤΑ DYNALIFT).  ΤΟ 1994 Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΠΕΤΥΧΗΜΕΝΟ ΣΟΥΗΔΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΗΣ BUCHER ΦΤΙΑΧΝΕΙ ΚΑΙ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ ΤΟ MILITRUCK 2 DURO, ΠΟΥ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟΔΕΚΤΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΤΡΑΤΟ.  ΑΠΟ ΤΑ ΤΕΛΗ ΤΟΥ ‘90 Η ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΑΕΒΕ ΑΣΧΟΛΕΙΤΑΙ ΜΟΝΟ ΜΕ ΕΙΣΑΓΩΓΕΣ-ΕΜΠΟΡΙΑ, ΔΙΑΤΗΡΩΝΤΑΣ ΕΛΑΧΙΣΤΗ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗ.

HERCULES

 ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ «ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ» ΟΧΗΜΑΤΩΝ - ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΩΝ ΣΤΗΝ ΚΕΡΚΥΡΑ. ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΣΕ ΤΜΗΜΑΤΑ ΤΗΣ NAMCO (PONY) ΚΑΙ ΚΙΝΗΤΗΡΕΣ MITSUBISHI, KUBOTA ΚΑΙ RUGGERINI. ΠΑΡΗΓΑΓΕ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΕΤΩΝ 1980 ΚΑΙ 1983.  ΑΠΟ ΤΑ ΓΝΩΣΤΟΤΕΡΑ ΜΟΝΤΕΛΑ ΤΗΣ ΤΟ HERCULES LIGHT ALL TERRAIN VEHICLE ΤΟΥ 1980.

MOTOEMIL

ΈΛΛΗΝΑΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΗΣ ΑΙΜΙΛΙΟΣ ΑΝΤΩΝΙΑΔΗΣ, ΣΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ. ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ ΑΔΕΛΦΟ ΤΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ ΦΤΙΑΧΝΟΥΝ ΟΧΗΜΑΤΑ ΜΕ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ ΕΞΑΡΤΗΜΑΤΩΝ ΑΠΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΚΑΙ ΜΟΤΑΣΥΚΛΕΤΕΣ. ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΡΧΕΣ ΤΟΥ ‘60 ΕΧΟΥΝ ΑΡΧΙΣΕΙ ΚΑΤΑΚΕΥΕΣ ΤΡΙΚΥΚΛΩΝ ΦΟΡΤΗΓΩΝ ΜΕ ΜΗΧΑΝΕΣ 1200 CC VW ΑΕΡΟΨΥΚΤΕΣ.  ΑΡΧΕΣ ‘70 ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΥΝ ΕΝΑ ΤΕΛΕΙΩΣ ΕΠΑΝΑΣΧΕΔΙΑΣΜΕΝΟ ΟΧΗΜΑ, ΠΑΛΙ ΤΡΙΚΥΚΛΟ, ΜΕ ΜΗΧΑΝΙΚΑ ΜΕΡΗ FORD ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ.

Η MOTOEMIL ΗΤΑΝ ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΛΑΧΙΣΤΕΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΕΣ ΒΙΟΤΕΧΝΙΕΣ ΠΟΥ ΔΙΑΣΩΘΗΚΑΝ ΜΕΤΑ ΤΟ ΠΕΡΑΣ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ ΤΩΝ ΤΡΙΚΥΚΛΩΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΩΝ ΟΧΗΜΑΤΩΝ, ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΖΟΝΤΑΣ ΕΝΑ 4ΤΡΟΧΟ ΦΟΡΤΗΓΟ 2 ΤΟΝΝΩΝ ΜΕ ΜΗΧΑΝΗ MERCEDES DIESEL, ΠΟΥ ΟΝΟΜΑΣΘΗΚΕ AUTOFARMA. 

ΗΤΑΝ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΣΧΕΔΙΑΣΗΣ / ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΦΟΡΤΗΓΑ ΕΚΕΙΝΗΣ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ ΚΑΙ ΠΩΛΗΣΕ ΣΕ ΜΕΓΑΛΟΥΣ ΑΡΙΘΜΟΥΣ.  ΕΓΙΝΕ ΕΚΜΟΝΤΕΡΝΙΣΜΟΣ ΤΟ 1979 ΑΛΛΑ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΤΗΣ ΔΕΚΑΕΤΙΑΣ ΤΟΥ ‘80 ΗΤΑΝ ΞΕΠΕΡΑΣΜΕΝΟ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΑ ΙΔΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΕΙΣΑΓΟΜΕΝΑ.  ΤΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΔΙΕΚΟΨΕ ΤΙΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΤΟΥ ΤΟ 1985.

AGRICOLA

ΈΛΛΗΝΑΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΗΣ ΣΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:  Γ. ΤΣΟΛΑΚΙΔΗΣ. ΚΥΡΙΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΦΟΡΤΗΓΑ ΠΟΛΛΑΠΛΩΝ ΡΟΛΩΝ 4×4 ΚΑΙ ΔΙΑΦΟΡΑ ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ. 

ΤΟ AGRICOLA 25 GT 4X4 TRUCK, ΗΤΑΝ ΕΝΑ ΕΞΥΠΝΗΣ ΣΧΕΔΙΑΣΗΣ ΠΟΛΛΑΠΛΩΝ ΧΡΗΣΕΩΝ ΤΕΤΡΑΚΙΝΗΤΟ ΦΟΡΤΗΓΟ ΟΧΗΜΑ ΜΕ ΜΕΤΤΑΛΛΙΚΗ ΚΑΜΠΙΝΑ ΚΑΙ ΜΗΧΑΝΙΚΑ ΜΕΡΗ ΑΠΟ MERCEDES-BENZ 180 D DIESEL.  ΕΙΧΕ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΦΟΡΤΙΟΥ 1650 ΚΙΛΩΝ, ΜΕΓΙΣΤΗ ΤΑΧΥΤΗΤΑ 80 ΧΛΜ/ΩΡΑ, ΚΑΙ ΩΣ ΤΥΠΙΚΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΟΧΗΜΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΘΗΚΕ ΜΕ ΤΗΝ ΑΛΛΑΓΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΤΟΥ 1984-85.

AUTO DIANA UNICAR

ΈΛΛΗΝΙΚΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΣΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΕΤΩΝ 1975 ΚΑΙ 1984. ΚΥΡΙΟ ΠΡΟΪΟΝ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΤΟ UNICAR (ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟ ΣΥΝΟΝΟΜΑΤΟ ΙΣΠΑΝΙΚΟ) ΗΤΑΝ ΕΝΑ ΜΑΛΛΟΝ ΒΑΡΕΩΣ ΤΥΠΟΥ ΦΟΡΤΗΓΟ 4×4 ΜΕ ΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΦΟΡΤΙΟΥ 1.500 ΚΙΛΑ. 

ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΣΕ ΜΗΧΑΝΙΚΑ ΜΕΡΗ MERCEDES-BENZ DIESEL, ΚΑΙ ΑΞΟΝΕΣ ΑΠΟ DODGE.  TO 1984 ΠΟΥ ΑΛΛΑΞΕ Ο ΦΟΡΟΕΙΣΠΡΑΚΤΙΚΟΣ ΝΟΜΟΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΤΗΝ ΜΟΙΡΑ ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΩΝ ΚΑΙ ΕΞΑΦΑΝΙΣΘΗΚΕ.

ΕΒΙΑΜ - ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΩΝ


ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΖΕ ΜΕΤΑΞΥ ΑΛΛΩΝ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΩΝ, ΣΕ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΣΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΚΑΙ ΦΟΡΤΗΓΟ 4×4, ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΟΜΕΝΗ ΤΗΝ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΠΟΥ ΚΑΤΕΤΑΣΕ ΚΑΘΕ ΟΧΗΜΑ ΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ ΑΓΡΟΤΙΚΕΣ ΔΟΥΛΕΙΕΣ, ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΩΝ, ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΗΝ ΕΛΑΧΙΣΤΗ ΕΩΣ ΜΗΔΕΝΙΚΗ ΤΩΝ ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗ (Ο ΝΟΜΟΣ ΑΛΛΑΞΕ ΤΟ 1984).  ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΥΤΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΘΗΚΑΝ ΠΕΡΙΕΡΓΑ ΟΧΗΜΑΤΑ / ΕΡΓΑΛΕΙΑ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΜΙΣΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ - ΜΙΣΑ ΤΡΑΚΤΕΡ, ΜΕ 3 Η ΚΑΙ ΜΕ 4 ΤΡΟΧΟΥΣ.


ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΗΣ ΜΙΑ ΚΡΗΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΤΕΛΑ MINOTAUROS (ΠΟΛΥ ΓΝΩΣΤΑ ΤΡΙΚΥΚΛΑ ΣΤΗΝ ΕΠΑΡΧΙΑ ΑΦΟΥ ΣΥΝΔΥΑΖΟΥΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΚΑΙ ΟΡΓΩΜΑ ΓΗΣ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ), RECORD, CANDIA KRONOS, MINOS ΚΑΙ ΑΛΛΑ. ΑΛΛΟΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΗΣ ΥΠΗΡΧΕ ΣΤΟΝ ΒΟΛΟ ΜΕ ΤΟ DEMETRA.  H EBIAM (OΠΩΣ ΚΑΙ Η AGROMAX ΣΤΗΝ ΑΡΤΑ, Η AGROCAR ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΚΙ ΑΛΛΕΣ) ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΕ ΕΝΑ ΤΥΠΟ ΤΕΤΡΑΚΙΝΗΤΟΥ ΟΧΗΜΑΤΟΣ ΜΕ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΦΟΡΤΙΟΥ ΑΠΟ 500 ΩΣ 1000 ΚΙΛΑ.

MOTOR CAR

ΜΙΑ ΜΑΛΛΟΝ ΠΕΡΙΕΡΓΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΧΕΔΙΑΣΗ / ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΕΝΟΣ ΜΙΚΡΟΥ ΤΡΙΚΥΚΛΟΥ ΦΟΡΤΗΓΟΥ, ΦΟΡΤΙΟΥ ΜΟΝΟ 350 ΚΙΛΩΝ (ΑΣΧΕΤΑ ΑΝ ΣΥΝΗΘΩΣ ΤΟ ΦΟΡΤΩΝΑΝ ΩΣ ΚΑΙ 2000 ΚΙΛΑ).  ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΘΗΚΕ ΣΕ ΔΥΟ ΤΥΠΟΥΣ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΩΝΤΑΣ ΚΙΝΗΤΗΡΕΣ V.W. Η FORD. ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕ ΑΠΟ ΤΟ 1967 ΕΩΣ ΤΟ 1971.

SAM

ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΟΛΛΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΒΙΟΤΕΧΝΕΣ / ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΕΣ ΤΡΙΚΥΚΛΩΝ ΦΟΡΤΗΓΩΝ, Ο ΣΤΕΦΑΝΟΣ Α. ΜΠΑΛΤΑΣ. ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕ ΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΤΟΥ ΑΠΟ ΤΟ 1966 ΕΩΣ ΤΟ 1974. ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΤΟΥ ΜΟΝΤΕΛΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΑΝ ΚΙΝΗΤΗΡΕΣ VW ΤΑ ΔΕ ΕΠΟΜΕΝΑ FORD 1300. 

Η ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΩΝ SAM ΗΤΑΝ ΣΤΟ ΣΑΣΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΣΚΟΥΡΙΑΖΕ ΕΥΚΟΛΑ. ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΛΑΧΙΣΤΑ 35 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΟΥ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΗ ΤΟΥΣ.

ROS

ΗΤΑΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΙΟ ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΤΡΙΚΥΚΛΩΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΩΝ ΟΧΗΜΑΤΩΝ, ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ ΣΤΑΥΡΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗ. ΠΟΥΛΗΣΕ ΣΕ ΜΕΓΑΛΟΥΣ ΑΡΙΘΜΟΥΣ ΞΕΠΕΡΝΩΝΤΑΣ ΚΛΑΣΣΙΚΟΥΣ ΤΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΕΣ ΟΠΩΣ ALTA-STYL CAR. 

ΟΙ ΠΩΛΗΣΕΙΣ ΗΤΑΝ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΜΕΝΕΣ ΜΙΑ ΚΑΙ ΤΟ «ΡΩΣΑΚΙ» ΟΠΩΣ ΧΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΤΟ ΑΠΟΚΑΛΟΥΣΑΝ ΟΙ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΗΤΑΝ ΜΙΑ ΑΠΟΛΥΤΑ ΑΞΙΟΠΙΣΤΗ ΜΗΧΑΝΗ ΜΕ ΜΕΤΑΛΛΙΚΟ ΚΟΥΒΟΥΚΛΙΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΣΚΟΥΡΙΑΖΕ.  ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕ ΚΙΝΗΤΗΡΕΣ 1000 ΚΑΙ 1500 ΚΥΒΙΚΩΝ.  ΣΤΑΜΑΤΗΣΕ Η ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΤΟΥ ΤΟ 1976 ΕΠΕΙΔΗ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΑΛΛΑ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ ΗΤΑΝ ΞΕΠΕΡΑΣΜΕΝΟ. ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΦΕΡΘΕΙ ΑΚΟΜΑ ΜΕΡΙΚΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΕΠΙΖΗΣΕΙ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ.

PANCAR

ΜΕ ΕΔΡΑ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΑΚΟΜΑ ΕΝΑΣ ΣΧΕΔΙΑΣΤΗΣ - ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΗΣ Ο ΠΑΝ. ΚΑΡΑΒΙΣΟΠΟΥΛΟΣ. ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕ ΑΠΟ ΤΟ 1968 ΕΩΣ ΤΟ 1992.

ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΤΡΙΚΥΚΛΟ ΦΟΡΤΗΓΟ ΕΙΧΕ ΣΧΕΔΙΑΣΕΙ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΕΙ ΕΝΑ ΤΕΤΡΑΤΡΟΧΟ ΤΥΠΟΥ ΤΥΠΟΥ “BUGGY” ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΩΝΤΑΣ ΠΛΑΙΣΙΟ ΚΑΙ ΜΗΧΑΝΙΚΑ ΜΕΡΗ ΑΠΟ VW ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΣΕ ΟΜΩΣ ΝΑ ΒΓΑΛΕΙ ΑΔΕΙΑ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΔΙΑΘΕΣΕΙ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ.  ΤΟ 1992 ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕ ΜΙΑ ΝΕΑ ΠΡΟΤΑΣΗ ΕΚΤΟΣ ΔΡΟΜΟΥ ΜΕ ΟΝΟΜΑ «ΕΡΜΗΣ», ΠΟΥ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΠΗΡΕ ΕΓΚΡΙΣΗ ΤΥΠΟΥ.  Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ ΑΡΓΟΤΕΡΑ.

DINAP

ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ (ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΣΤΑ ΛΙΟΣΙΑ) ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ Δ. ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟΥ. ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΙΚΡΟΤΕΡΟΥΣ ΕΚΕΙΝΗ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΗΣ ΤΡΙΚΥΚΛΩΝ ΦΟΡΤΗΓΩΝ. ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΣΕ ΚΙΝΗΤΗΡΕΣ VW 1200 CC 34HP (ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΑΝΑΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΜΕΝΟΥΣ) ΜΕ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΦΟΡΤΙΟΥ 1000 ΚΙΛΑ.

ΑΤLAS

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΜE ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΣΤΟΝ ΡΕΝΤΗ ΑΤΤΙΚΗΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΖΕ ΤΡΙΚΥΚΛΑ ΕΛΑΦΡΑ ΦΟΡΤΗΓΑ ΑΠΟ ΤΟ 1967 ΩΣ ΤΟ 1972.  ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΣΕ ΚΙΝΗΤΗΡΕΣ VW ΑΕΡΟΨΥΚΤΟΥΣ (ΣΥΧΝΑ ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΜΕΝΟΥΣ) ΚΑΙ ΠΙΣΩ ΑΞΟΝΕΣ ΑΠΟFORD ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ.  ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΘΗΚΑΝ ΣΕ ΔΥΟ ΤΥΠΟΥΣ ΠΟΛΥΕΣΤΕΡΙΚΗΣ ΚΑΜΠΙΝΑΣ.

Β.Ε.Τ.

Η ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΤΡΙΚΥΚΛΩΝ ΙΔΡΥΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΕΤΡΟ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΚΑΙ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΚΥΡΙΩΣ  ΕΛΑΦΡΩΝ ΦΟΡΤΗΓΩΝ. 

ΤΟ 1965 ΣΧΕΔΙΑΣΕ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΒΑΤΗΓΟ ΤΡΙΚΥΚΛΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΠΟΥ ΒΑΣΙΖΟΤΑΝ ΣΕ ΚΙΝΗΤΗΡΑ ΜΟΤΟΣΥΚΛΕΤΑΣ BMW 125 CC.  ΤΟ ΠΡΩΤΟΤΥΠΟ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΦΘΑΣΕ ΠΟΤΕ ΣΤΗΝ ΓΡΑΜΜΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ. 

ΤΟ 1973 ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΕ ΤΟ ΒΕΤ 5ΟΟ ΠΟΥ ΕΦΕΡΕ ΚΙΝΗΤΗΡΑ FIAT 500 CC ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΟΜΩΣ ΠΑΡΗΧΘΗ ΣΕ ΕΛΑΧΙΣΤΑ ΚΟΜΜΑΤΙΑ.  ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΣΕ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΕΓΚΡΙΣΗ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ Η ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕ ΤΙΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΤΟ 1976.

BIOMAN

ΔΥΟ ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ ΙΔΡΥΟΥΝ ΤΟ 1967 ΜΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΣΤΟ ΚΟΡΩΠΙ ΟΠΟΥ ΣΧΕΔΙΑΖΟΥΝ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΖΟΥΝ ΑΝΥΨΩΤΙΚΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ ΜΕ ΑΡΚΕΤΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ.  ΔΕΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΠΛΕΟΝ.

TANGALAKIS TEMAΧ

ΣΗΜΕΡΑ Η ΤΕΜΑΧ ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΣΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΩΝ ΟΧΗΜΑΤΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.  ΠΙΟ ΠΡΙΝ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΟΝΟΜΑΣΙΑ «TANGALAKIS» ΥΠΗΡΞΕ ΕΝΑΣ ΙΣΤΟΡΙΚΟΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΗΣ ΑΜΑΞΩΜΑΤΩΝ (ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟΝ) ΛΕΩΦΟΡΕΙΩΝ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ. 

ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΧΑΝ (ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ) ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΠΟΙΗΘΕΙ, ΠΑΝΩ ΑΠΟ 100 ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΕΣ ΑΜΑΞΩΜΑΤΩΝ ΛΕΩΦΟΡΕΙΩΝ ΑΛΛΑ Η TANGALAKIS ΗΤΑΝ ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ.  ΤΟ 1922 ΣΥΝΕΝΩΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟΝ Γ.ΤΟΥΡΝΙΚΙΩΤΗ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ 1925 ΑΡΧΙΖΕΙ ΝΑ ΧΤΙΖΕΙ ΑΜΑΞΩΜΑΤΑ ΛΕΩΦΟΡΕΙΩΝ ΠΑΝΩ ΣΕ ΕΙΣΑΓΟΜΕΝΑ ΣΑΣΙ.

ΤΟ 1934 ΧΩΡΙΖΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΝΕΤΑΙΡΟ ΤΟΥ ΦΤΙΑΧΝΕΙ ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΚΑΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΗΓΕΤΙΔΑ ΣΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΤΗΣ, ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ 30 ΧΡΟΝΙΑ.  ΤΟ 1937 ΠΑΝΩ ΣΕ ΜΗΧΑΝΙΚΑ ΜΕΡΗ ΑΠΟ DKW ΦΤΙΑΧΝΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΕΠΙΒΑΤΗΓΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕ ΛΟΓΩ ΔΕΥΤΕΡΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ.

ΤΟ 1963 ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΣΚΛΗΡΟ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟ ΜΕ ΑΛΛΟΥΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΕΣ ΑΛΛΑΖΕΙ ΠΟΡΕΙΑ ΚΑΙ ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΗΝ INTERNATIONAL HARVESTER ΑΡΧΙΖΕΙ ΝΑ ΦΤΙΑΧΝΕΙ ΚΑΙ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΑ  ΟΧΗΜΑΤΑ, ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΑΣΙ.  ΤΟ 1965 ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΤΗΝ «ΤΕΜΑΧ» ΜΕ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΑΦΩΝ ΟΧΗΜΑΤΩΝ, ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΠΟΥ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ.

SFAKIANAKIS

H SFAKIANAKIS ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΓΚΡΟΥΠ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΠΟΥ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΣΕ ΤΡΕΙΣ ΧΩΡΕΣ ΜΕ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΠΕΡΙΠΟΥ 1.000 ΑΤΟΜΩΝ.  Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΙΔΡΥΘΗΚΕ ΤΟ 1961 (ΚΑΙ ΑΦΟΥ ΕΙΧΕ ΔΙΑΔΕΧΘΕΙ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΠΑΡΟΜΟΙΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ) ΚΑΙ ΟΝΟΜΑΣΘΗΚΕ BUSSING HELLAS. 

ΑΡΧΙΚΑ ΕΦΤΙΑΧΝΕ ΑΜΑΞΩΜΑΤΑ ΠΑΝΩ ΣΕ ΕΙΣΑΓΟΜΕΝΑ ΣΑΣΙ.  ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΑΡΧΙΚΑ ΧΡΗΣΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΜΑΝ ΚΑΙ ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ BUSSING ΑΡΧΙΣΕ ΝΑ ΦΤΙΑΧΝΕΙ ΕΞ ΟΛΟΚΛΗΡΟΥ ΛΕΩΦΟΡΕΙΑ, ΠΟΥΛΜΑΝ Κ.ΛΠ. ΟΧΗΜΑΤΑ. 

ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕ ΕΠΙΣΗΣ ΚΑΙ ΜΙΑ ΣΕΙΡΑ ΛΕΩΦΟΡΕΙΩΝ ΚΑΙ ΦΟΡΤΗΓΩΝ ΠΑΝΩ ΣΕ ΕΙΣΑΓΩΜΕΝΟ ΙΑΠΩΝΙΚΟ ΣΑΣΙ ΤΗΣ ΗΙΝΟ. ΕΝΑΣ ΑΡΙΘΜΟΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΕΞΗΧΘΕΙ ΣΕ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ ΚΑΙ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΕΥΡΩΠΗ. ΑΠΟ ΤΟ 2006 Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΣΧΟΛΕΙΤΑΙ ,ΟΝΟ ΜΕ ΤΗΝ ΕΜΠΟΡΙΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΞΑΡΤΗΜΑΤΩΝ.

SARACAKIS

Ο ΟΜΙΛΟΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΤΩΝ ΑΔΕΛΦΩΝ ΣΑΡΑΚΑΚΗ ΗΤΑΝ ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΥΟ ΜΕΓΑΛΟΥΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΕΣ ΛΕΩΦΟΡΕΙΩΝ, ΦΟΡΤΗΓΩΝ Κ.ΛΠ. ΟΧΗΜΑΤΩΝ. Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΤΟ 1923 ΩΣ ΕΙΣΑΓΩΓΕΑΣ ΟΧΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΑΝΤΑΛΛΑΚΤΙΚΩΝ.

ΤΟ 1941 ΤΑ ΚΕΝΤΡΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΜΕΤΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ.  ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΣΑΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΗΣ ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΤΟ 1954.  ΤΟ 1962 ΑΡΧΙΖΕΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ / ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΑΜΑΞΩΜΑΤΩΝ ΠΑΝΩ ΣΕ ΕΙΣΑΓΩΜΕΝΑ ΣΑΣΙ.  ΤΟ 1966 ΑΡΧΙΖΕΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΛΕΩΦΟΡΕΙΩΝ ΠΑΝΩ ΣΕ ΔΙΚΗ ΤΗΣ ΣΧΕΔΙΑΣΗΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΣΑΣΙ ΜΕ ΜΗΧΑΝΗ VOLVO.  ΗΤΑΝ Η ΣΕΙΡΑ SB 55, SB 556, SB 85, SB 95 (ΤO SB ΣΗΜΑΙΝΕ SARACAKIS BROTHERS).

ΤΟ 1974 ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΖΕΙ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΧΩΡΙΣ ΣΑΣΙ ΛΕΟΦΩΡΕΙΟ ΤΟ SBAV ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΣΥΝΕΧΕΙΣ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΕΙΣ ΦΘΑΝΕΙ ΣΤΟ SBAV 90 ΤΟ 1990. ΠΕΤΥΧΗΜΕΝΑ ΜΟΝΤΕΛΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΗ ΕΞΑΓΩΓΙΚΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΣΕ ΧΩΡΕΣ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΣ ΜΕΣΗΣ ΑΝΑΤΟΛΗΣ. ΕΚΤΟΣ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΣΥΝΑΡΜΟΛΟΓΗΣΕ (ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΕ) ΣΕΙΡΑ ΟΧΗΜΑΤΩΝ 4×4, ΤΡΙΚΥΚΛΩΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΩΝ, ΤΡΑΚΤΕΡ ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ ΤΥΠΩΝ.  ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΜΟΝΟ ΣΑΝ ΕΜΠΟΡΙΚΗ.

BIAMAX

 ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΜΕΓΑΛΕΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΕΣ ΣΤΗ ΕΛΛΑΔΑ ΜΕ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΚΑΙ ΛΑΡΙΣΑ.  ΗΤΑΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΡΩΤΟΠΟΡΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΠΟΥ ΔΙΕΘΕΤΑΝ ΑΠΟ ΠΑΛΑΙΑ ΠΟΙΟΤΙΚΟ ΕΛΕΓΧΟ, ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ, ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ Κ.Α. 

Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΙΔΡΥΘΗΚΕ ΤΟ 1930 ΑΠΟΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΦΩΣΤΗΡΟΠΟΥΛΟΥ ΠΟΥ ΩΣ ΤΟΤΕ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΣΕ ΩΣ ΕΙΣΑΓΩΓΕΑΣ ΤΗΣ MERCEDES BENZ.  AΠΟ ΤΟ 1956 ΑΡΧΙΣΕ ΝΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΖΕΙ ΑΜΑΞΩΜΑΤΑ ΛΕΩΦΟΡΕΙΩΝ ΚΑΙ ΑΠΑ ΤΟ 1961 ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΗΣ ΟΧΗΜΑΤΩΝ. ΟΧΗΜΑΤΑ ΟΠΩΣ ΤΟ R495 ΚΑΙ ΤΟ R514 ΤΥΠΟΥ ΠΟΥΛΜΑΝ ΔΡΑΙΩΝΟΥΝ ΤΗΝ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ.

ΕΩΣ ΤΑ ΤΕΛΗ ΤΗΣ ΔΕΚΑΕΤΙΑΣ ΤΟΥ 80, Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΖΕΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΟΧΗΜΑΤΑ (ΛΕΩΦΟΡΕΙΑ, ΠΟΥΛΜΑΝ,  ΤΡΟΛΕΙ, ΤΡΑΚΤΕΡ, ΑΜΑΞΩΜΑΤΑ, ΣΑΣΙ ΓΙΑ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΑΛΛΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΠΟΛΛΑ). ΜΕΓΑΛΕΣ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ ΤΑ ΟΧΗΜΑΤΑ F 530 ΚΑΙ F 580 ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΣΕ ΜΕΓΑΛΟΥΣ ΑΡΙΘΜΟΥΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΕΞΑΓΟΝΤΑΙ ΣΕ ΕΠΙΣΗΣ ΜΕΓΑΛΟΥΣ ΑΡΙΘΜΟΥΣ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ (ΕΥΡΩΠΗ, ΑΣΙΑ ΚΑΙ ΑΦΡΙΚΗ).

ΤΕΛΗ ΤΗΣ ΔΕΚΑΕΤΙΑΣ ΤΟΥ ‘80 Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ ΠΕΤΡΕΛΑΪΚΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ, ΤΟΥ ΕΝΤΟΝΟΥ ΕΓΧΩΡΙΟΥ ΚΑΙ ΑΛΛΟΔΑΠΟΥ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΜΦΑΝΙΣΗΣ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΝΟΜΩΝ ΠΟΥ ΕΠΕΤΡΕΠΑΝ ΤΗΝ ΑΡΘΡΟΑ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΜΕΝΩΝ ΛΕΩΦΟΡΕΙΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ, ΓΟΝΑΤΙΣΕ ΚΑΙ ΕΚΛΕΙΣΕ.

ΕΛΒΟ  - EΛΛΗΝΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΟΧΗΜΑΤΩΝ

ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΕ ΤΟ 1972 ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΜΕ ΤΗΝ ΑΥΣΤΡΙΑΚΗ STEYR-DAIMLER-PUCH ΜΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ STEYR HELLAS S.A. MΕΧΡΙ ΤΙΣ ΑΡΧΕΣ ΤΗΣ ΔΕΚΑΕΤΙΑΣ ΤΟΥ ‘80 Η STEYR ΑΥΣΤΡΙΑΣ ΚΑΤΕΙΧΕ ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ.  ΤΟ 1986 ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΑΠΟΚΤΑ ΤΗΝ ΠΛΕΙΟΝΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΜΕΤΟΝΟΜΑΖΕΙ ΣΕ ELVO.

Η ΑΡΧΙΚΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΗΤΑΝ ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ, ΤΡΑΚΤΕΡ, ΦΟΡΤΗΓΑ ΚΑΙ ΜΟΤΟΠΟΔΗΛΑΤΑ ΣΧΕΔΙΑΣΗΣ ΤΗΣ STEYR ΚΑΙ ΤΗΣ PUCH.  TΕΡΑΣΤΙΕΣ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΓΙΑ ΦΟΡΤΗΓΑ ΟΧΗΜΑΤΑ, ΔΙΑΦΟΡΩΝ ΤΥΠΩΝ, ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ, ΔΙΝΟΥΝ ΩΘΗΣΗ ΣΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ.  ΤΟ 1981 ΕΔΩΘΕΙ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΘΗΚΕ ΤΟ ΕΡΠΥΣΤΡΙΟΦΟΡΟ ΟΧΗΜΑ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ LEONIDAS ,ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΑΝΤΙΓΡΑΦΟ (ΜΕ ΕΛΑΧΙΣΤΕΣ ΔΙΑΦΟΡΟΠΟΙΗΣΕΙΣ) ΤΟΥ ΑΥΣΤΡΙΑΚΟΥ STEYR 4K 7 FA.


ΤΟ 1987 Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΑΡΑΓΕΙ ΤΟ LEONIDAS 2, ΜΕ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΕΣ ΔΙΑΦΟΡΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ «1» ΚΑΙ ΣΕ ΜΕΓΑΛΟΥΣ ΑΡΙΘΜΟΥΣ.  ΣΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΑΝ Η ΕΛΒΟ ΕΓΙΝΕ ΣΧΕΔΟΝ Ο ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟΣ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΗΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ, ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΖΟΝΤΑΣ ΦΟΡΤΗΓΑ (ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΚΑΙ ΜΗ) ΜΕ ΚΙΝΗΤΗΡΕΣ ΤΗΣ STEYR.  ΠΑΡΗΓΑΓΕ ΚΑΙ ΤΑ ΦΟΡΤΗΓΑ ΤΥΠΟΥ Β ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΤΡΑΤΟ ΤΗΣ STEYR 680Μ3 ΣΕ ΕΚΔΟΣΗ 6×6 ΚΑΙ 680Μ ΣΕ ΕΚΔΟΣΗ 4×4.  ΚΑΙ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΤΟ ΤΕΛΕΙΩΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟ (ΣΧΕΔΙΑΣΤΙΚΑ ΑΜΑΞΩΜΑ) STEYR 12Μ ΜΕ ΤΑ ΙΔΙΑ ΜΗΧΑΝΙΚΑ ΜΕΡΗ.

ΠΑΡΑΓΕΙ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ 240 G ΚΑΙ 290 G ½ ΤΟΥ ΤΟΝΟΥ ΠΑΛΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΤΡΑΤΟ. ΚΑΙ 290 Τ, ΚΛΕΙΣΤΟΥ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ.  ΕΠΙΣΗΣ ΛΕΩΦΟΡΕΙΑ ΟΠΩΣ Π.Χ. ΤΟ MIDAS ΚΑΙ EUROPE ΤΟΥ 1993 ΜΕ ΜΕΓΑΛΕΣ ΕΞΑΓΩΓΕΣ.  ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΞΑΓΩΓΙΚΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΟ 1996 ΣΤΗΝ ΣΙΓΚΑΠΟΥΡΗ, ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΚΑΙ Η ΠΡΩΤΗ ΧΡΗΣΗ ΛΕΩΦΟΡΕΙΩΝ ΧΑΜΗΛΟΥ ΔΑΠΕΔΟΥ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ.

ΤΟ 1988 ΣΤΑΜΑΤΑ Η ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΗΝ STEYR. ΟΙ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΕΛΑΧΙΣΤΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΛΟΓΩ ΤΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΠΕΡΙΚΟΠΩΝ.  Η ΣΧΕΔΙΑΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΠΡΩΤΟΤΥΠΟΥ ΕΛΑΦΡΟΥ ΑΡΜΑΤΟΣ ΤΥΠΟΥ «ΚΕΝΤΑΥΡΟΣ» ΑΦΗΝΕΙ ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ, ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΠΑΙΡΝΕΙ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ.

ΜΙΑ ΕΛΛΗΝΟ-ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΕΝΟΣ ΕΠΙΒΑΤΗΓΟΥ ΣΠΟΡ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ, ΠΟΥ ΤΟ ΠΡΩΤΟΤΥΠΟ ΤΟΥ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΦΡΑΚΦΟΥΡΤΗ ΤΟ 2001, ΤΟΥ ELVO ALETIS, ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ ΔΕΝ ΠΡΟΧΩΡΑ. ΑΠΟ ΤΟ 2000 Η ΕΛΒΟ ΕΙΝΑΙ ΜΕΡΙΚΩΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΜΕΝΗ. ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΜΕΡΙΚΑ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΖΕ ΚΑΤΟΠΙΝ ΑΔΕΙΑΣ ΤΟ HUMMER ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ ΜΟΡΦΕΣ ΚΑΙ ΧΡΗΣΕΙΣ, ΣΕΙΡΑ ΛΕΩΦΟΡΕΙΩΝ, ΦΟΡΤΗΓΩΝ Κ.ΛΠ. ΑΛΛΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΑΔΗΛΟ.





ΈΛΛΗΝΕΣ ΣΧΕΔΙΑΣΤΕΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ

ΘΑ ΣΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΟΥΜΕ ΜΕΡΙΚΑ ΟΝΟΜΑΤΑ.  ΟΝΟΜΑΤΑ ΠΟΥ ΙΣΩΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΑΛΛΑ ΣΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ, ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΠΕΡΙΖΗΤΗΤΑ. 

ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΦΕΡΟΥΝ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥΣ ΓΙΑΤΙ ΑΠΛΑ ΠΡΟΙΣΤΑΝΤΑΙ ΣΤΑ ΣΧΕΔΙΑΣΤΙΚΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ ΚΙ ΕΤΣΙ Η ΣΧΕΔΙΑΣΗ ΧΡΕΩΝΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΣΧΕΔΙΑΣΤΗ. 

ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕΙ ΚΑΙ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΈΛΛΗΝΕΣ ΣΧΕΔΙΑΣΤΕΣ ΕΙΝΑΙ Η RENAULT, CITROEN, SIMCA, MORRIS, AYSTIN, BMC, ALFA ROMEO., BMW, AUDI, SUBARU, TOYOTA TEAM EUROPE, GENERAL MOTORS USA. 

ΜΕΡΙΚΟΙ ΑΠ’ ΑΥΤΟΥΣ ΑΧΟΥΝ ΤΩΡΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ ΣΧΕΔΙΑΣΤΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΠΟΥ ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΜΕΓΑΛΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΚΑΘ’ ΟΛΟΚΛΗΡΙΑ Η ΣΕ ΤΜΗΜΑ ΚΑΠΟΙΟΥ ΕΡΓΟΥ.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΙΣΙΓΟΝΗΣ

ΣΧΕΔΙΑΣΤΗΣ (ΤΗΣ ΟΛΗΣ ΙΔΕΑΣ) ΤΟΥ ΘΡΥΛΙΚΟΥ ΜΙΝΙ.  ΠΙΟ ΠΡΙΝ ΤΟΥ MORRIS - AUSTIN MINOR.  ΠΙΟ ΜΕΤΑ ΠΟΛΛΩΝ ΜΟΝΤΕΛΩΝ ΤΗΣ Β.Μ.C. ΑΣΧΟΛΗΘΗΚΕ ΚΥΡΙΩΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΓΟΡΑ ΚΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΔΕΚΑΕΤΙΑ ΤΟΥ 80.  ΣΧΕΔΙΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΤΑ RENAULT FARMA, NAMCO PONY ΚΑΙ NAMCO SUPER, NEORIO E8000, DIM, AGRICOLA 25 GT 4X4 ΚΑΙ ΑΛΛΑ.

ΑΝΤΩΝΗΣ ΖΑΠΑΤΙΝΑΣ

ΈΧΕΙ ΔΙΑΤΕΛΕΣΕΙ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΧΕΔΙΑΣΗΣ ΣΕ B.M.W. ΚΑΙ FIAT.  ΑΡΧΙΣΧΕΔΙΑΣΤΗΣ ΣΕ SUBARU ΚΑΙ ALFA ROMEO.  ΣΧΕΔΙΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΤΑ ALFA ROMEO 145 - 147, FIAT COUPE, BARCHETTA, BRAVO, MAREA.

ΣΩΤΗΡΗΣ ΚΩΒΟΣ

ΠΡΩΗΝ ΑΡΧΙΣΧΕΔΙΑΣΤΗΣ ΤΗΣ ΤOYOTA MOTOR EUROPE.  ΣΧΕΔΙΑΣΤΗΣ ΤΩΝ YARIS, LEXUS SC 430 ΚΑΙ 300-ECHO.

ΑΝΤΩΝΗΣ ΒΟΛΑΝΗΣ

ΜΕ ΔΙΚΟ ΤΟΥ ΤΩΡΑ ΣΧΕΔΙΑΣΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΣΤΗΝ ΓΑΛΛΙΑ.  ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΙΔΕΑ Ο ΤΥΠΟΣ ΤΟΥ ΠΟΛΥΜΟΡΦΙΚΟΥ.  ΔΙΚΕΣ ΤΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΕΙΣ ΤΑ RENAYLT ESPACE, CITROEN PICASSO, SIMCA MATRA BAGHEER, MURENA ΚΑΙ RANCHO.

ΒΙΚΥ ΒΛΑΧΑΚΗ

ΜΙΑ ΟΜΟΡΦΗ ΣΕ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΚΑΙ ΜΥΑΛΟ ΕΛΛΗΝΙΔΑ ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ, ΠΟΥ ΑΠΟ ΤΟ 2006 ΠΡΟΕΒΛΕΨΕ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥ ΑΓΟΡΑΣΤΗ ΣΕ ΚΑΤΙ ΜΙΚΡΟΤΕΡΟ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΤΕΡΟ.  ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΟ OPEL GT (ΕΥΡΩΠΑΙΑ ΘΥΓΑΤΡΙΚΗ ΤΗΣ G.M.) ΣΧΕΔΙΑΣΕ ΤΑ PONTIAC SOLSTICE ΚΑΙ SATURN SKY.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΛΙΑΜΑΔΑΣ

EΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ ΣΤΟΝ ΟΙΚΟ PININFARINA ΤΗΣ ΙΤΑΛΙΑΣ, ΣΧΕΔΙΑΣΕ ΤΟ ALETIS.  ΕΝΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΠΟΥ ΘΑ ΕΦΤΙΑΧΝΕ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΛΒΟ ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΚΑΙ ΗΤΑΝ ΒΑΣΙΣΜΕΝΟ ΣΕ ΜΗΧΑΝΙΚΑ ΜΕΡΗ V.W.  ΤΟ ΠΡΩΤΟΤΥΠΟ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΤΗΣ ΦΡΑΚΦΟΥΡΤΗΣ ΑΛΛΑ ΤΕΛΙΚΑ ΔΕΝ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕ.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΙΧΑΗΛ

ΑΣΧΟΛΗΘΗΚΕ ΚΥΡΙΩΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΓΟΡΑ ΚΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΔΕΚΑΕΤΙΑ ΤΟΥ 80.  ΣΧΕΔΙΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΤΑ RENAULT FARMA, NAMCO PONY ΚΑΙ NAMCO SUPER, NEORIO E8000, DIM, AGRICOLA 25 GT 4X4 ΚΑΙ ΑΛΛΑ.

ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΜΙΖΕΡΟ, ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΕΛΛΟΝ;

ΕΑΝ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΘΕΛΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΠΟΥΜΕ ΟΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΘΑ ΛΕΜΕ ΨΕΜΑΤΑ.  ΤΟ ΓΙΑΤΙ;  ΔΕΝ ΞΕΡΩ - ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΩ.  ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΟΛΕΜΟ ΞΕΚΙΝΗΣΑΜΕ ΜΑΖΙ ΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΤΟΤΕ ΕΙΜΑΣΤΑΝ ΣΕ ΜΙΑ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΠΙΕΙΚΩΣ ΔΡΑΜΑΤΙΚΗ.  ΔΡΑΜΑΤΙΚΗ, ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΑΝ ΛΕΦΤΑ, ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΑΝ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑ, ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΑΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ, ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΑΝ ΤΕΧΝΙΤΕΣ.  ΥΠΗΡΧΕ ΟΜΩΣ ΤΟ ΒΑΣΙΚΟ:  Η ΑΝΑΓΚΗ ΤΗΣ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ.  ΚΙ ΕΚΕΙ ΤΑ ΠΗΓΑΜΕ ΚΑΛΑ.

ΚΑΤ’ ΑΡΧΑΣ ΦΤΙΑΞΑΜΕ ΤΑ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ - ΕΡΓΑΛΕΙΑ.  ΤΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΝ ΣΤΗΝ ΥΠΑΙΘΡΟ, ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΔΟΥΛΕΙΑ, ΝΑ ΜΕΤΑΦΕΡΟΥΝ ΤΙΣ ΣΟΔΕΙΕΣ, ΤΗΝ ΓΥΝΑΙΚΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥΣ.  ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΦΤΙΑΞΟΥΜΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ, ΣΚΕΦΤΗΚΑΜΕ - ΔΟΥΛΕΨΑΜΕ - ΑΝΑΚΑΛΥΨΑΜΕ ΚΑΙ ΠΡΟΧΩΡΗΣΑΜΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΚΑΙ ΠΟΥΛΗΣΑΜΕ ΚΑΙ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΑΜΕ ΚΑΙ ΞΑΝΑΠΟΥΛΗΣΑΜΕ, ΚΑΙ ΤΟΤΕ;

ΤΟΤΕ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ (ΠΟΥ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΜΕΙΣ) ΑΛΛΑΞΑΜΕ ΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΟΤΙ ΕΙΧΑΜΕ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙ ΜΕΧΡΙ ΤΟΤΕ ΤΟ ΔΙΑΛΥΣΑΜΕ.  ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΤΑ ΕΡΓΑΛΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΑ ΒΡΙΣΚΑΜΕ ΕΔΩ, ΤΑ ΑΓΟΡΑΣΑΜΕ (ΚΑΙ ΑΓΟΡΑΖΟΥΜΕ) ΑΠΟ ΕΞΩ.

ΚΑΙ ΕΙΧΑΜΕ ΦΤΙΑΞΕΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΕΣ ΠΟΥ ΕΦΤΙΑΧΝΑΝ ΦΟΡΤΗΓΑΚΙΑ.  ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΑΠΛΩΣ ΕΚΑΝΑΝ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΜΕΡΗ ΤΟΥΣ ΗΤΑΝ ΕΙΣΑΓΟΜΕΝΑ.  ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΦΤΙΑΞΑΜΕ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ ΒΙΟΤΕΧΝΙΕΣ ΚΑΙ ΦΤΙΑΧΝΑΜΕ ΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΜΕΡΗ ΤΟΥΣ ΕΔΩ.  ΚΑΙ ΤΟ ΚΥΡΙΟΤΕΡΟ ΗΤΑΝ ΟΤΙ ΑΥΤΑ Τ’ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΗΤΑΝ ΤΟΣΟ ΚΑΛΑ, ΠΟΥ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΕΥΡΩΠΑΙΚΑ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑ ΤΑ ΥΙΟΘΕΤΟΥΣΑΝ ΚΑΙ ΑΥΤΑ ΕΦΕΡΑΝ ΚΑΙ ΤΑ ΣΗΜΑΤΑ ΤΟΥΣ.  ΗΤΑΝ ΤΟΣΟ ΚΑΛΑ ΠΟΥ ΤΑ ΑΓΟΡΑΖΑΝ ΟΙ ΞΕΝΟΙ.  ΚΑΙ ΘΑ ΣΑΣ ΠΩ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΚΟΝΟΜΑΓΑΜΕ ΚΑΙ ΠΕΡΝΑΓΑΜΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ.  ΚΑΙ ΤΟΤΕ, ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ (ΠΟΥ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΜΕΙΣ), ΑΛΛΑΞΕ ΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΟΤΙ ΕΙΧΑΜΕ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙ ΜΕΧΡΙ ΤΟΤΕ, ΤΟ ΔΙΑΛΥΣΑΜΕ.

ΚΑΙ ΕΙΧΑΜΕ ΦΤΙΑΞΕΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΕΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ ΒΙΟΤΕΧΝΙΕΣ, ΠΟΥ ΔΟΥΛΕΥΑΝ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΛΛΗΝΕΣ (ΚΑΙ ΦΕΡΑΜΕ ΚΙ ΕΡΓΑΤΕΣ ΑΠ΄ ΕΞΩ, ΓΙΑΤΙ ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΦΘΑΝΑΜΕ) ΠΟΥ ΕΦΤΙΑΧΝΑΝ ΛΕΩΦΟΡΕΙΑ ΚΑΙ ΠΟΥΛΜΑΝ ΚΑΙ ΦΟΡΤΗΓΑ ΚΑΙ ΤΡΑΚΤΕΡ ΚΑΙ ΜΗΧΑΝΑΚΙΑ ΚΑΙ ΠΟΔΗΛΑΤΑ ΚΑΙ ΓΕΝΝΗΤΡΙΕΣ ΚΑΙ ΚΑΡΑΒΙΑ ΚΑΙ  ΚΑΙ  ΚΑΙ.  ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ (ΠΟΥ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΜΕΙΣ) ΑΛΛΑΞΕ ΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠ ΟΣΑ ΕΙΧΑΜΕ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙ ΜΕΧΡΙ ΤΟΤΕ, ΤΑ ΔΙΑΛΥΣΑΜΕ.

ΚΑΙ ΤΙ ΕΧΕΙ ΜΕΙΝΕΙ;  ΕΧΟΥΝ ΜΕΙΝΕΙ ΕΛΑΧΙΣΤΟΙ ΠΟΥ ΦΤΙΑΧΝΟΥΝ ΑΜΑΞΩΜΑΤΑ.  ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΜΟΝΟ ΕΝΑΣ ΜΕΓΑΛΟΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΗΣ ΥΠΑΡΧΕΙ, Η ΕΛΒΟ.  ΕΧΟΥΝ ΜΕΙΝΕΙ ΟΜΩΣ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΟΙ, ΠΟΥ ΟΡΚΙΖΟΝΤΑΙ ΠΛΕΟΝ, ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΞΑΝΑΤΟΛΜΗΣΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ Η ΞΑΝΑΚΑΝΟΥΝ ΚΑΤΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. 

ΚΑΙ ΑΥΤΟ, ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ (ΠΟΥ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΜΕΙΣ) ΘΑ ΞΑΝΑΛΛΑΞΕΙ ΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ, ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΕΙ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΓΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΕΑΝ ΔΕΝ ΑΛΛΑΞΕΙ ΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ, ΘΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΠΟΙΗΣΕΙ ΤΗΝ ΑΠΟ ΑΡΧΑΙΟΤΑΤΩΝ ΧΡΟΝΩΝ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΜΑΣ, ΝΑ ΣΚΟΤΩΣΕΙ Ο ΕΝΑΣ ΤΟΝ ΑΛΛΟΝ.

ΔΙΑ ΤΑΥΤΑ.  ΥΠΑΡΧΕΙ Η ΕΛΒΟ, ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΟΡΙΣΜΕΝΟΙ ΠΟΥ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΙ ΜΕ ΑΜΑΞΩΜΑΤΑ ΠΟΥΛΜΑΝ.  ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΜΕΡΙΚΟΙ ΡΟΜΑΝΤΙΚΟΙ, ΟΠΩΣ Η TROPICAL (Η ΠΑΛΑΙΑ ALFA) ΠΟΥ ΨΑΧΝΕΙ ΚΑΙ ΨΑΧΝΕΤΑΙ, ΝΑ ΦΤΙΑΞΕΙ ΤΟ «ΕΙΔΙΚΟ» ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ, ΓΙΑΤΙ ΓΙΑ ΜΑΖΙΚΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΚΑΠΟΙΟΥ ΟΧΗΜΑΤΟΣ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΙΑ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ. 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΛΟΙΠΟΝ Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΖΕΤΑΙ ΣΕ ΟΧΗΜΑ ΜΕ ΚΥΨΕΛΕΣ ΥΔΡΟΓΟΝΟΥ. ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΕΣ ΣΧΕΔΙΑΣΕΙΣ (ΠΡΩΤΟΤΥΠΑ) ΕΧΟΥΝ ΠΟΥΛΗΘΕΙ ΣΕ ΚΟΡΕΑ ΚΑΙ ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ (ΑΥΤΟ ΛΕΓΕΤΑΙ ΕΞΑΓΩΓΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ - ΤΕΧΝΟΓΝΩΣΙΑΣ). ΕΜΕΙΣ ΑΣ ΜΗΝ ΣΤΕΝΟΧΩΡΙΟΜΑΣΤΕ, ΘΑ ΤΙΣ ΞΑΝΑΓΟΡΑΣΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΣΑΝ ΚΟΡΕΑΤΙΚΕΣ Η ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ!NEWS247

(ΠΗΓΗ: CAROTO.GR )

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΑΞΗ ΤΗΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΈΝΩΣΗ, Η ΕΛΛΑΔΑ ΥΠΟΧΡΕΩΘΗΚΕ ΣΤΗ ΣΤΑΔΙΑΚΗ ΑΡΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΕΓΧΩΡΙΑΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ.  ΕΝΑΣ ΝΟΜΟΣ ΤΟ 1989 ΕΛΕΓΕ ΟΤΙ ΟΙ ΦΟΡΟΑΠΑΛΛΑΓΕΣ ΘΑ ΜΕΙΩΝΟΝΤΑΝ ΚΑΙ ΤΟ 1993 ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΟΥΣΑΝ
ΑΠΟ ΤΗ ΜΙΑ ΛΟΙΠΟΝ ΕΙΧΑΜΕ ΤΗΝ ΑΡΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΕΓΧΩΡΙΑΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΜΕ ΤΑ ΣΠΑΣΜΩΔΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΠΟΥ ΠΑΙΡΝΕΙ. ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ ΚΑΜΙΑ ΣΤΑΘΕΡΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΝ ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΑΔΗΡΗΤΗ ΑΝΑΓΚΗ ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΑΘΟΥΝ ΜΕΓΑΛΕΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ.


  ΣΕ ΜΙΑ ΧΩΡΑ ΠΟΥ ΠΕΡΙΣΣΕΥΟΥΝ ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ, ΑΛΛΑ ΑΠΟΥΣΙΑΖΟΥΝ Η ΚΟΙΝΗ ΛΟΓΙΚΗ ΚΑΙ Ο ΡΕΑΛΙΣΜΟΣ, Η ΒΑΡΙΑ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΜΕΛΛΟΝ. ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ, ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΜΕ ΜΕΡΑΚΙ, ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΜΕ ΓΝΩΣΕΙΣ, ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ ΜΕ ΦΙΛΟΔΟΞΙΕΣ ΚΑΙ ΑΓΑΠΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΑΝ, ΔΟΥΛΕΨΑΝ, ΡΙΣΚΑΡΑΝ ΚΑΙ ΤΕΛΙΚΑ, ΟΠΩΣ ΛΕΝΕ ΟΙ ΙΔΙΟΙ, ΕΧΑΣΑΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΟΡΑΤΟ ΕΧΘΡΟ: ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ.

 ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΠΟΥ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΤΗΣ ΔΕΚΑΕΤΙΑΣ ΤΟΥ 1920  ΚΑΤΑΝΟΕΙΣ ΟΤΙ ΜΙΑ ΣΕΙΡΑ ΣΥΓΚΥΡΙΩΝ, ΛΑΝΘΑΣΜΕΝΩΝ ΕΠΙΛΟΓΩΝ, ΜΙΚΡΟΚΟΜΜΑΤΙΚΩΝ ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΩΝ ΚΑΙ ΕΝΙΟΤΕ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΜΕΘΟΔΕΥΣΕΩΝ ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΑΝ ΕΚΕΙΝΟ ΠΟΥ ΠΟΛΛΟΙ ΕΠΙΘΥΜΟΥΣΑΝ: ΤΗ ΜΑΖΙΚΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ.

ΤΟ ΣΟΒΑΡΟΤΕΡΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ ΓΡΑΦΕΤΑΙ ΜΕΤΑ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ Β΄ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ, ΟΤΑΝ Η ΕΥΡΩΠΗ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΣΕ ΝΑ ΞΑΝΑΣΤΑΘΕΙ ΣΤΑ ΠΟΔΙΑ ΤΗΣ. ΤΟΤΕ ΠΟΥ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΧΩΡΙΖΟΝΤΑΝ ΣΕ «ΕΧΘΡΟΥΣ» ΚΑΙ «ΦΙΛΟΥΣ». ΟΤΑΝ ΠΙΑ ΒΡΗΚΑΜΕ ΤΟΝ ΒΗΜΑΤΙΣΜΟ ΜΑΣ, ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΕΙΧΑΝ ΗΔΗ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΘΕΙ ΚΑΙ ΣΧΕΔΙΑΖΑΝ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΠΟΥ ΒΑΣΙΖΑΝ ΣΤΟ ΒΙΟΜΗΧΑΝΟΠΟΙΗΜΕΝΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΤΟΥΣ. ΓΑΛΛΟΙ, ΙΤΑΛΟΙ, ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΚΑΙ ΒΡΕΤΑΝΟΙ ΚΥΡΙΑΡΧΟΥΣΑΝ ΗΔΗ ΕΜΠΟΡΙΚΑ ΣΤΗ ΓΗΡΑΙΑ ΗΠΕΙΡΟ. ΓΙ’ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΣΩΣΤΑ Η ΠΡΩΤΗ ΣΚΕΨΗ ΑΦΟΡΟΥΣΕ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ ΑΡΧΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΓΙΑ ΕΞΑΓΩΓΗ ΣΕ ΜΗ ΕΥΡΩΠΑΪΚΕΣ ΧΩΡΕΣ. ΩΣΤΟΣΟ, ΜΙΑ ΤΟΣΟ ΦΙΛΟΔΟΞΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΟΣΟ Η ΜΑΖΙΚΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΒΑΣΙΣΤΕΙ ΣΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΜΙΑΣ ΧΩΡΑΣ ΜΕ ΠΛΗΘΥΣΜΟ ΟΠΩΣ ΑΥΤΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ.

«TO ΕΘΝΙΚΟ ΜΑΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ»

ΜΕ ΔΑΝΕΙΚΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΤΡΙΤΡΟΧΑ Η ΤΕΤΡΑΤΡΟΧΑ ΑΜΑΞΩΜΑΤΑ ΚΑΘΕ ΤΥΠΟΥ, Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΑΝΑΠΤΥΧΘΗΚΕ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΝΤΑΣ ΠΑΡΑΛΛΑΓΕΣ ΞΕΝΩΝ ΜΟΝΤΕΛΩΝ Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΩΝΤΑΣ ΠΡΩΤΟΤΥΠΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΠΟΥ ΒΑΣΙΖΟΝΤΑΝ ΣΤΙΣ ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΕΣ ΤΙΜΕΣ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΓΡΑΨΟΥΝ ΠΩΛΗΣΕΙΣ.

 ΜΟΝΤΕΛΑ ΟΠΩΣ ΤΟ FARMA ΠΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΕ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΙΧΑΗΛ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΕ Η MAVA ΜΕ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ RENAULT Η ΤΟ PONY ΤΗΣ NAMCO ΤΩΝ ΑΔΕΛΦΩΝ ΚΟΝΤΟΓΟΥΡΗ, «ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΜΑΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΠΟΥ ΔΙΔΑΞΕ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΛΙΤΟΤΗΤΑ», ΟΠΩΣ ΑΝΑΓΡΑΦΟΤΑΝ ΣΤΙΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ.

ΩΣΤΟΣΟ, ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΟΙΤΟΥΣΑΜΕ ΠΑΝΤΟΤΕ ΛΙΓΟ ΜΑΚΡΥΤΕΡΑ, ΛΙΓΟ ΨΗΛΟΤΕΡΑ, ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΑΝ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΜΙΑ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΕΙΣΑΓΟΜΕΝΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ. ΟΙ ΑΠΛΕΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ ΘΕΩΡΗΘΗΚΑΝ «ΛΙΓΕΣ» ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΛΥΨΟΥΝ ΤΙΣ ΤΕΤΡΑΤΡΟΧΕΣ ΦΙΛΟΔΟΞΙΕΣ ΜΑΣ. ΟΙ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΝ ΜΕ ΠΕΙΣΜΑ ΓΙΑ ΧΡΟΝΙΑ «ΑΠΟ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΧΕΡΙΑ ΓΙΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΟΔΗΓΟΥΣ».

ΤΗΝ ΑΝΟΙΞΗ ΤΟΥ 1977, Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΣΤΕΙ ΕΠΙΣΗΜΩΣ ΣΤΗ ΔΙΕΘΝΗ ΑΓΟΡΑ ΩΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΡΙΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ. ΤΟ DIM ΗΤΑΝ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΕΠΙΒΑΤΙΚΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΠΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΤΗΚΕ ΑΠΟ ΕΛΛΗΝΕΣ, ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΗΚΕ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΤΟΥ Γ. ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗ ΚΑΙ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗΚΕ ΣΤΗ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΕΚΘΕΣΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ ΤΗΣ ΓΕΝΕΥΗΣ. ΜΕ ΜΗΧΑΝΙΚΑ ΜΕΡΗ ΤΗΣ FIAT, ΕΙΧΕ ΑΜΑΞΩΜΑ ΑΠΟ FIBERGLASS ΚΑΙ ΩΡΙΑΙΑ ΤΑΧΥΤΗΤΑ 105 ΧΛΜ./ΩΡΑ. ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ, «…ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΤΟΥ ΘΑ ΤΟΥ ΕΠΕΤΡΕΠΕ ΝΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΕΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΤΗ ΔΙΕΘΝΗ ΑΓΟΡΑ. Η ΜΑΖΙΚΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΤΟΥ ΘΑ ΞΕΚΙΝΟΥΣΕ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΟΡΙΣΜΕΝΩΝ ΤΥΠΙΚΩΝ ΔΙΑΤΥΠΩΣΕΩΝ ΕΚ ΜΕΡΟΥΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ». ΤΕΛΙΚΑ ΤΟ DIM ΚΡΙΘΗΚΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΜΕΛΛΟΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΓΟΡΑ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΧΑΘΗΚΕ.

Ο ΡΟΛΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ

ΜΙΛΩΝΤΑΣ ΜΕ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΕΜΠΛΕΞΑΝ ΣΤΗΝ ΩΡΑΙΑ ΑΥΤΗ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ, ΜΑΘΑΙΝΕΙΣ ΟΤΙ ΑΝ ΓΝΩΡΙΖΑΝ ΤΙ ΘΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΛΕΥΡΑ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ, ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΙΧΕΙΡΟΥΣΑΝ ΠΟΤΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΚΑΝΑΝ. ΟΙ ΠΑΛΙΝΩΔΙΕΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ, Ο ΚΑΚΩΣ ΝΟΟΥΜΕΝΟΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΣ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΘΕ ΕΙΔΟΥΣ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙ ΗΤΑΝ ΣΤΗΝ ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΔΙΑΤΑΞΗ. ΑΝ ΚΑΙ ΤΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΤΕΧΝΟΓΝΩΣΙΑΣ ΑΝΑΒΑΘΜΙΖΟΤΑΝ ΔΙΑΡΚΩΣ, ΤΟ ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ ΣΤΟΝ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ ΒΥΘΙΖΟΤΑΝ ΣΕ ΤΕΛΜΑ.

ΓΙΑ ΠΟΛΛΟΥΣ ΤΗ ΧΑΡΙΣΤΙΚΗ ΒΟΛΗ ΣΤΗΝ ΙΔΕΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ ΕΔΩΣΕ Η ΕΝΤΑΞΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ, ΚΑΘΩΣ Η ΕΝΑΡΜΟΝΙΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΙΝΟΤΙΚΗ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΣΤΕΡΗΣΕ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΗΣ ΕΓΧΩΡΙΑΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ ΕΚ ΜΕΡΟΥΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ. ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΕΝΑ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΟ ΠΛΕΓΜΑ ΠΟΥ ΕΜΠΟΔΙΖΕ Η ΑΠΟΘΑΡΡΥΝΕ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ, ΜΕΣΑ ΣΕ ΕΝΑΝ ΛΑΒΥΡΙΝΘΟ ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΙΚΩΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΩΝ ΚΑΙ ΜΕ ΣΥΝΕΧΕΙΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΤΗΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ, ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΝΑ ΣΧΕΔΙΑΣΤΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΜΑΚΡΑΣ ΠΝΟΗΣ ΚΑΙ ΥΨΗΛΟΥ ΚΟΣΤΟΥΣ.

Η ΧΑΜΕΝΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΤΟΥ ΒΟΛΟΥ

ΕΞΑΙΡΕΣΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΕ ΤΟ 1980 Η ΕΠΕΝΔΥΣΗ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΘΕΟΧΑΡΑΚΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ ΤΕΟΚΑΡ ΣΤΟΝ ΒΟΛΟ. ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕ 15 ΧΡΟΝΙΑ, ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ 170.000 ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΜΕ ΤΑ ΣΗΜΑΤΑ DATSUN – NISSAN ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΜΙΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΕΝΔΥΣΗ ΕΚ ΜΕΡΟΥΣ ΤΗΣ ΙΑΠΩΝΙΚΗΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ. ΩΣΤΟΣΟ, Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΜΙΑΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗΣ ΜΟΝΑΔΑΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΛΥΠΤΕ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΕΙΧΑΝ ΑΝΑΓΚΗ ΝΑ ΕΙΣΒΑΛΟΥΝ ΟΙ ΙΑΠΩΝΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ, ΔΕΝ ΤΕΛΕΣΦΟΡΗΣΕ ΠΟΤΕ ΕΞΑΙΤΙΑΣ, ΟΠΩΣ ΛΕΝΕ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ, ΤΩΝ ΑΠΑΙΤΗΣΕΩΝ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ.

ΟΙ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΚΡΙΘΗΚΑΝ ΤΟΤΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ ΙΑΠΩΝΕΣ ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΕΣ ΚΑΙ ΕΚΕΙΝΟΙ ΣΤΡΑΦΗΚΑΝ ΣΤΗ ΒΡΕΤΑΝΙΑ ΟΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΩΣ ΣΗΜΕΡΑ ΕΞΑΣΦΑΛΙΖΟΝΤΑΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΕ ΜΙΑ ΧΩΡΑ ΜΕ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ Η ΟΠΟΙΑ, ΠΛΕΟΝ, ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΕΘΝΙΚΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ. ΣΗΜΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΦΑΝΕΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΞΑΝΑ ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΕΥΚΑΙΡΙΑ. ΟΙ ΜΗ ΕΥΡΩΠΑΪΚΕΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΕΣ ΕΧΟΥΝ ΕΔΡΑΙΩΣΕΙ ΗΔΗ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ, ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΖΟΝΤΑΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΣΕ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΕΣ ΠΛΗΘΥΣΜΙΑΚΑ ΑΓΟΡΕΣ ΜΕ ΙΣΧΥΡΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΑ ΕΡΕΙΣΜΑΤΑ. ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΧΩΡΩΝ ΟΠΩΣ Π.Χ. Η ΤΣΕΧΙΑ ΚΑΙ Η ΠΟΛΩΝΙΑ ΕΔΩΣΑΝ ΚΙΝΗΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΩΝ ΣΤΑ ΕΔΑΦΗ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΕΣ ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΠΟΥ ΕΞΑΣΦΑΛΙΖΟΥΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΣΕ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΟΥΣ.

Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΤΗΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΧΑΘΕΙ ΠΡΟ ΠΟΛΛΟΥ ΧΑΡΗ ΣΤΙΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΕΙΨΕΙΣ ΕΚΕΙΝΩΝ ΠΟΥ ΟΤΑΝ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΝΑ ΠΡΟΣΕΛΚΥΣΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΕΝΙΣΧΥΣΟΥΝ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΤΟΜΕΑ ΕΠΕΛΕΞΑΝ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ, ΚΛΕΙΝΟΝΤΑΣ ΟΡΙΣΤΙΚΑ ΤΗΝ ΠΟΡΤΑ ΣΕ ΕΝΑΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΑΧΥΤΕΡΑ ΑΝΑΠΤΥΣΣΟΜΕΝΟΥΣ ΚΛΑΔΟΥΣ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ.

ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ

Προγραμματικές δηλώσεις Ελλήνων Συνέλευσις:
https://www.dropbox.com/s/pln8t496h3ro6ix/ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ-ΔΗΛΩΣΕΙΣ-ΕΣΥ-25-10-2015.pdf?dl=0

Ιδρυτική διακήρυξη Ελλήνων Συνέλευσις:
https://www.dropbox.com/s/vyaw1vtv3m8y11p/ΔΙΑΚHΡYΞΗ-ΕΣΥ-ΤΕΛΙΚΟ.pdf?dl=0

ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ – ΕΝΕΡΓΕΙΑ:

Η ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΘΑ ΔΟΜΗΘΕΙ ΝΑ ΠΑΡΕΧΕΙ ΑΥΤΑΡΚΕΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΤΟΜΕΙΣ. ΑΥΤΟ ΘΑ ΕΠΙΤΕΥΧΘΕΙ ΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΣ ΠΑΝΤΑ ΥΠΟΨΗ ΤΙΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΓΙΑ ΠΙΘΑΝΕΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ, ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΧΕΔΙΩΝ ΚΑΙ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ ΣΤΟΥΣ ΠΙΟ ΝΕΥΡΑΛΓΙΚΟΥΣ ΤΟΜΕΙΣ.
7.1. Η ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΘΑ ΔΟΜΗΘΕΙ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΑΙΧΜΗΣ ΤΟΥ ΣΗΜΕΡΙΝΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΓΙΓΝΕΣΘΑΙ ΜΕ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΠΡΩΤΟΠΟΡΩΝ ΚΑΙ ΚΑΙΝΟΤΟΜΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΩΝ ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΩΣ ΕΥΡΕΣΙΤΕΧΝΙΕΣ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ ΚΑΘΩΣ ΕΠΙΣΗΣ ΘΑ ΚΛΗΘΟΥΝ ΟΙ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΈΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ, ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ, ΕΦΕΥΡΕΤΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ ΤΙΣ ΓΝΩΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΥΦΥΪΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΚΛΗΡΟΝΟΜΗΣΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΓΕΝΟΣ ΜΑΣ, ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ.
7.2. Η ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΘΑ ΣΤΗΡΙΧΘΕΙ ΣΤΙΣ ΠΡΩΤΕΣ ΥΛΕΣ, ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΗ.
7.3. ΔΙΔΕΤΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΒΑΡΥΤΗΤΑ ΣΤΟΝ ΕΞΟΡΥΚΤΙΚΟ ΚΑΙ ΜΕΤΑΛΛΕΥΤΙΚΟ ΚΛΑΔΟ ΓΙΑ ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΥΠΟΔΟΜΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΤΩΝ ΠΡΩΤΩΝ ΥΛΩΝ, ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΓΚΑΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ. ΘΑ ΔΟΘΕΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΒΑΣΗ ΣΤΗΝ 
ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΣΠΑΝΙΩΝ ΜΕΤΑΛΛΩΝ, ΣΠΑΝΙΩΝ ΓΑΙΩΝ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΗ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ Η ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΤΟΥΣ.
7.4. ΕΙΔΙΚΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ ΓΙΑ ΚΑΛΥΤΕΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΜΕΓΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΗΣ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗΣ, ΕΙΔΙΚΑ ΒΕΛΤΙΩΤΙΚΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΒΙΟΤΙΚΟΥΣ, ΑΒΙΟΤΙΚΟΥΣ, ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟΥΣ Η/ ΚΑΙ ΕΝ ΔΥΝΑΜΕΙ ΦΥΣΙΚΟΥΣ ΠΟΡΟΥΣ ΟΠΩΣ ΑΥΤΟΙ ΚΑΤΗΓΟΡΙΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΣΕ ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΟΥΣ ΚΑΙ ΜΗ ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΟΥΣ: 
ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΙΚΟΣ ΑΕΡΑΣ, ΝΕΡΟ, ΕΔΑΦΟΣ, ΦΥΣΙΚΗ ΧΛΩΡΙΔΑ ΚΑΙ ΠΑΝΙΔΑ, ΟΡΥΚΤΟΣ ΠΛΟΥΤΟΣ ΥΠΕΔΑΦΟΥΣ, ΗΛΙΑΚΗ ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΙΑ, ΦΥΣΙΚΗ ΟΜΟΡΦΙΑ Κ.Ο.Κ.
7.5. ΌΛΗ Η ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΑΠΟ ΤΑ ΜΕΤΑΛΛΕΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΘΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΩΣ ΠΡΩΤΗ ΥΛΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΕΤΑΠΟΙΗΤΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ. 
ΔΕΝ ΘΑ ΕΞΑΓΟΝΤΑΙ ΠΡΩΤΟΓΕΝΗΣ ΠΡΩΤΕΣ ΥΛΕΣ ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ ΜΕΤΑΠΟΙΗΜΕΝΑ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ, ΠΟΥ ΘΑ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΤΗΝ ΥΠΕΡΑΞΙΑ ΤΗΣ ΜΕΤΑΠΟΙΗΣΗΣ. ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΘΙΣΤΑΤΑΙ ΑΥΤΑΡΚΗΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΔΥΝΑΜΗ ΣΤΙΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΕΣ ΠΡΩΤΕΣ ΥΛΕΣ.
7.6. ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ Η ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΗ ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ, ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ Η ΥΠΕΡΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΤΩΝ ΠΟΡΩΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΓΙΑ ΛΟΓΟΥΣ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΚΟΥΣ ΚΑΙ Η ΑΝΑΠΡΟΣΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ ΚΟΣΤΟΥΣ ΤΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΣΕ ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΕΣ ΤΙΜΕΣ.
7.7. ΓΙΑ ΝΑ ΥΛΟΠΟΙΗΘΕΙ ΕΝΑΣ ΤΕΤΟΙΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΧΡΗΣΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΟΥ ΚΟΣΤΟΥΣ. Η ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΗ ΝΑ 
ΣΕΛΙΔΑ 19 ΑΠΟ 40
ΕΦΑΡΜΟΣΕΙ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΠΡΑΣΙΝΕΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ, ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΥΨΗΛΩΝ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΩΝ ΜΕ ΠΛΗΡΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΚΑΙ ΑΠΟΛΥΤΟ ΣΕΒΑΣΜΟ ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ.
7.8. ΜΙΑ ΑΠΟ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ, ΠΟΥ ΘΑ ΕΦΑΡΜΟΣΤΟΥΝ, ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΥΔΡΟΓΟΝΟΥ ΜΕΣΩ ΗΛΕΚΤΡΟΛΥΤΙΚΗΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ ΜΕ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕΝΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΓΙΑ ΗΛΕΚΤΡΟΛΥΣΗ, ΤΗΝ ΗΛΙΑΚΗ.
7.9. ΌΛΕΣ ΟΙ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΜΟΡΦΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΠΟΥ ΘΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΣΑΝ ΚΑΤΑΛΗΞΗ ΤΗΝ ΧΡΗΣΗ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ, ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΝΟΜΟΤΕΛΕΙΑΚΗ ΧΡΗΣΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ ΜΑΣ.
Η ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΘΑ ΚΑΤΑΣΤΗΣΕΙ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΠΛΗΡΩΣ ΑΥΤΟΔΥΝΑΜΟ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΑ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΑ ΘΕΤΟΝΤΑΣ ΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ ΕΦΗΡΜΟΣΜΕΝΗΣ ΤΕΧΝΗΣ ΤΟΥ ΛΟΓΟΥ.



 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις